Náš stálý přispěvovatel Jiří Svoboda zaslal přepis videa s panem
Brucem Liptonem. Rád jej zde otiskuji pro získávání dalších nových informací,
jak s nimi naložíte, je již Vaše svobodná vůle.
09.02.2013
Bruce Lipton:
Ako jedlo ktoré jeme, ovplyvňuje našu
genetiku
Vedecký pohľad na to, ako
jedlo ktoré jeme, mení našu DNA a na akom princípe. Jde vidět, že jídlo
má daleko větší vliv na naše těla, než jsme si mysleli.
So zmenením vnímania toho čo
pozorujeme, sa mení naša DNA. To vyvracia současnou rozšířenou teorii, že sme
závislí na našich “zdedených” génoch
a že DNA ako takú nieje možné
zmeniť .
Jde o porozumění tomu, co nazýváme microRNA (miRNA). Vznikl
nový vědecký směr, který se nazývá EPIGENETIKA (NADGENETIKA).
Zkoumáním DNA kmenových buněk bylo mj. zjištěno, že
prostředí je „přeložené“ buňkou a informace z okolí jsou použité na výběr
a aktivaci genů. Při hledání odpovědi na otázku, co ve skutečnosti mění
„načítání“ genu, a kam vstupuje miRNA bylo zjištěno, že právě miRNA je tím
epigenetickým mechanismem, protože právě miRNA se spojuje s chromozomy a
mění „načítání“ genu. Takže program jednoho genu může být upravený tak, aby
vytvořil tisíce různých proteinů z toho stejného modrotisku (plánu) na
základě této epigenetické modifikace.
Dlouho jsme si mysleli, když jíme jídlo, tak ho náš trávící
systém rozloží a také že vaření rozloží živ věci anebo mrazení a to všechno
neutralizuje všechny aspekty jídla tak, že můžeme použít jídlo jen jako
stavební bloky. Ale bylo objeveno něco nového a to je o miRNA.
Zjistili jsme, že molekuly v jídle, které jíme jsou
„načítané“ naším trávícím systémem. A přenesené do našich vlastních
buněk a potom regulují naši vlastní genetiku.
Takže to znamená, že se stáváte tím, co jíte. A nyní toto
zjištění má vědecký základ. Jídlem, které jíme si měníme naše vlastní
genetické načítání. Existuje vědecká studie „Ingested plant microRNAs
regulace gene expression in animals“. Autoři jsou Henré
Vauchrete a Yves Chupeau z institutu Jean-Pierre Bourgina ve
Versailles. Jejich vědecká práce byla poprvé zveřejněna 25.10.2011. Oba
vědci studovali vlivy miRNA v asijském způsobu stravování. Zjistili, že
miRNA se nerozloží v trávícím systému, ale prostupují žaludeční stěnou do
krevního řečiště.Tato informace je pro nás důležitá zvláště proto, že nyní
probíhá rozmach používání geneticky modifikovaných potravin. Jejich konzumací
naše tělo načítá epigenetické miRNA, o kterých nemá žádné vědomosti, které nikdy
předtím nebyly v našem stravování anebo na naší planetě.
Jaké jsou následky změnění naší genetiky neznámými
miRNA? No, to brzy zjistíme. A zde je jeden velmi důležitý bod této
vědecké studie.
Je lhostejné, jak jídlo tepelně upravujete, protože miRNA
jsou velmi malé molekuly a velmi stabilní. Ttyto molekuly se
nerozkládají,
takže vždy do těla dostáváte aktivní, geneticky regulované
molekuly z jídla, které jíte. Dobrý nápad je zamyslet se teď nad
jídlem, které jíte.
Celý koncept ve skutečnosti říká: „Pro lepší svět, lepší
lidstvo a lepší zdraví pro nás samotné důležité, že se musíme vrátit
k přirozené stravě, začít konzumovat syrovou stravu kdykoli je to
možné. Přestat jíst průmyslově zpracovávané, chemicky a tepelně
„upravované“ potraviny, protože
chemické informace z petrochemikálií mění genetické
„načítání“ našeho těla a to na druhou stranu také mění miRNA jídla, které jíte.
To má významný vliv na Vaši biologii, genetiku a Vaše
zdraví. A nyní jsme zjistili, že to není pouze myšlenka, ale prokázaný vědecký
fakt.
Víme, že informace molekuly z jídla jsou načítány naším
trávícím systémem, vstupují do našeho krevního řečiště a potom následně
ovlivňují naši genetiku
s tímto uvědoměním.
Myslete předtím, než budete jíst. Jezte opatrně, starejte se
o svoje zdraví, vraťte se k přirozené stravě, k přirozeným jídlům.
Právě toto syrové, přirozené jídlo vytvořilo lidstvo a zdraví, které nás
všechny inspiruje.
Děkuji.
Bruce Lipton
Jinak aby jste byly jeste vic v obraze, Tak v te hromade politickych skrejvacek Nečas podepsal schvaleni mychat GMO do potravin pro ČR a od kamarada jsem se dozvedel (nevim zda je to pravda ale vubec bych se nedivil) tak pry je podepsano nebo dohodnuto ze to milostpani nebudou na potravinach uvadet!!!!!!! Takze papejte lidicky, namychaly jsme Vam bezva koktejl.
OdpovědětVymazatPoschlednuti par dokumentu, napr ten jak v usa pomahaj lidem s tim jak je oddluzej a postavej jim barak, se zminilo ze kazdy druhy american ma RAKOVINU. Takze jak budem bastit GMO tak uz vime co nas ceka. On pan Icke nestrasi.
Slysely jste o strouhance ktera muze obsahovat stopy morskych ryb a korysu??? To je prave z peciva z GMO. Tu uz u nas take koupite. Byla myslim v poradu TAK DOST!
S poozdravem a pranim, dejte pozor na to co bastite, Vam preje Leos
Tak a je to jasné,normálně se začnu pást na zahradě a hotovo,stejně tráva už roste!!Ter
OdpovědětVymazatPrirodzenou stravou pre náš ludský organizmus je prana. V príspevku spomínane tvrdenie o mutovaní ludskéj genetiky založené na mylnom predpoklade potreby človeka čokolvek jesť považujeme aj s mojími priatelmi tiež bretarianmi (ja zatial len tretím rokom) za nepravdepodobne. V historijí poznania by to nebolo po prvý krát čo oficialna veda prezentuje svoje tvrdenia ako pravdive. notabene
OdpovědětVymazatMám dotaz - keď platí, že "Prirodzenou stravou pre náš ludský organizmus je prana", prečo ľudia zomierajú od hladu ?
VymazatJe to podmienené tým, aby človek na tento spôsob "stravovania" prešiel vedome, alebo v čom to je ?
Ďakujem.
IvH
Nevím to, ale myslím si, že tito lidé o této možností "stravování" neví a nebo tomu nevěří, proto na následky nedostatku energie umírají. Asi to bude mít něco společného s naladěním se na pránu - na její frekvenci.
VymazatAle jestli jsem některé věci správně pochopil, tyto duše si přišli přesně tohle prožít a pochopit co je to umírání hladem. Je to jejich plán, jejich osud.
Hezký večer.
Souhlasím s Petrem.
VymazatPatrik
Áno, znie to logicky.
VymazatAle keď existuje nejaký plán duše, vyplýva z toho, že s tým tým už nič nespravím, aj keď sa mi status quo vôbec nepáči ?
IvH
"S tim planem duse",ze si cosi vyberou a prijdou sem.........no nevim,moc mi to nesedi a nepasuje se priznam,nemam proto oduvodneni,je to jen pocit,ze to nedava smysl.Kazdej z nas je individualita,mame moznost ovlivnovat spousty veci,dokonce nam jsou uz prvnim ockovanim po narozeni upirany jeste mnohem vetsi moznosti.To vsechno prece neni pro nic a za nic.Me prijde to povidani o planu dusi asi tak jako cirkevni reci o bohu,nebi,pekle,o tom ze "nic nenadelam" ,"osud"....to je prece vsechno o marnosti,to mi k lidem nesedi.Za tim musi vezet neco vic a ne neco tak lidsky prizemniho jako je plneni ukolu,zaukolovani,kontrola,opakovani pri nesplneni....copak to je o svobode?O rozvoji?Myslim si,ze nikdo nema zadny plany dopredu dany.Octnes se tady a ukaz co v tobe je.To ze si v tom ukazovani navzajem branime a hazeme si klacky pod nohy uz je zase vec dalsi.Ale to prvotni je o dile ktery muze clovek dokazat,si myslim,jako ateista pouziju cirkevni o "budovani kralovstvi",ja nerikam bozi,ale vyssi,lidsky,dobry,a k tomu mi nemuze prece cokoliv predem svazovat ruce,ani me zametat cesticky a vybirat mi je.To musi bejt ve me,musim to poznat a rozhodnout se pro to,ze me to musi vyjit,z myho poznani a touhy po nem,pro ty ostatni a s nima pro sebe.Sem tam v tom mivam takovej trosku gulas:-).Ale k cemu by mi pak byly schopnosti,Sila,rozum,intuice,kdyz ne k poznani a rozhodovani,konani.Zkratka mi v tom neco nesedi,porad mi prijde ze nevidim celek,neco mi zustava skryto a je to dulezity,chybej mi soucastky k dostaveni ty masinky,schovavaj mi je,cejtim neuplno a mam potrebu to doladit. .......proud
OdpovědětVymazatmicro RNA je miRNA, mRNA je velice důležitá messenger RNA, funkčně velice významný rozdíl!
OdpovědětVymazatto Monika
VymazatDěkuji za upozornění, opraveno.
Czym tak naprawdę jest cholesterol?
OdpovědětVymazatCholesterol istnieje tak naprawdę niedaremnym elementem cel naszego organizmu.
Jest niezastąpionym budulcem celi oraz hormonów. Cholesterol częściowo wynika w naszym stworze
— w wątrobie, zaœ częściowo czerpie z pokarmu,
który na co dzień zużywamy. Z twarzy onym istnieje więc
niczym nikczemnym.
To co jest szkodliwe, to jego nadmiar. A wnikliwiej rechocesz ujmując zbytek "złoœliwego cholesterolu"
typu LDL. Przyjmuje się, iż jego stężenie we posok oną winnoœ wykraczać 100 mg/dl.
Z pozostałej stron masz "filantropijny cholesterol" typu HDL, którego stężenie onemu winny przekraczać 50 mg/dl obok niewiast zaœ 40 mg/dl obok mężczyzn.
Całkowite stężenie cholesterolu w polskiej krwi winieneœ mieścić
się w przedziale 114-200 mg/dl.
Jednak jeœli te normy zostają przeroœnięte oraz ten kibic obstaje się poprzez dłuższy okres, owe zdołasz spodziewać
się oficjalnych ambarasów.
Dlatego niego pozwalajże do takiego poziomu — podtrzymujże cholesterol na właściwym stanie.
Also visit my web blog - dieta cholesterol
I know this website gives quality dependent articles and extra information, is there any other web page which presents these
OdpovědětVymazatkinds of stuff in quality?
Also visit my website; jak obniżyc wysoki cholesterol