úterý 1. listopadu 2011

Zase „polámaný“ foťák.



Vždycky, když někdy zavítám na stará historická místa, kde Vás ovane atmosféra tajemna, příjemného pocitu z místa, tak po zobrazení nakonec jsou fotografie „kazové“. Většinou pokud to nemusí být, nepoužívám blesk, fotka pak nemá takovou přirozenou barvu.
Pak koukám na optiku, zda zde není prach, místnost,  kde by se pohybovaly částečky vodní nebo prachu. Zajímavé, že třeba v té stejné místnosti u druhých snímků s jiným pohledem se „vada“ nevyskytuje.
Zajímavý fenomén, jak kdyby reagoval na vaše myšlenky a nálady ….. ale, asi to bude opravdu „vada“ fotoaparátu?
Pár foto z mých cest za historií:




A nedají pokoj a nedají, asi dnešní výrobci neumí udělat pořádný fotoaparát.

16 komentářů:

  1. Ty tečky se nazývají orby. Kdysi jsem o nich četla jako o nějakém nevysvětlitelném jevu - chtělo by to progooglovat.

    OdpovědětVymazat
  2. prý se jedná o "orb"

    OdpovědětVymazat
  3. Přátelé, vím, proto jsem dal "polámaný" do uvozovek, záměr byl hlavně, zda se někdo taky neozve, abych si porovnal zkušenosti ....
    Jinak i tak děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. zajímavé..ale toto by vás mohlo usadit..
    zapadlo mi to do sebe referendum o EURU bude 4. prosince tak ted je jasne co se stane.. precist prosim komentar pod videem a budte v klidu...cest novemu zacatku
    http://www.youtube.com/watch?v=eA-sx3FVrj0&feature=tn

    OdpovědětVymazat
  5. Jedná se o orbsy, více info třeba zde http://www.jinestranky.cz/clanky/ufo-a-mimozemske-civilizace/nove-formy-zivota---nejsme-tak-sami_-jak-se-zdalo.html - cca tak v půlce článku, odstavec začíná Druhá forma existence

    OdpovědětVymazat
  6. Lze nějak nastínit, co to podle Vás je? Nesdílím názor většiny, kde se uvádí že jde o duchy. Můj názor je, že jde o nám zatím neznámou energii, která má možná i svoje vlastní vědomí. Co by bylo na té samé fotografii, kdyby byla expozice delší? Byl by vidět nějaký pohyb, nebo by tam byly/i (je to životného rodu či nikoliv, toť otázka :-) ) opět jen kruhy?
    Michal

    OdpovědětVymazat
  7. Mám stejnou zkušenost s "polámaným" foťákem, když jsem pořizoval snímky na Bezdězu v kapli. Pokud je zájem, pohledám a linknu to sem...

    OdpovědětVymazat
  8. Pro Michala - název Duchové je asi velmi nepatřičný, spíše se podle jejich chování na reakce našich myšlenek přikláním k inteligentní entitě, jež může pronikat do našeho prostoru, ve výraznější formě bych se i přikláněl k tvůrcům obrazců jako více dimenzionální entity, jež ví o životě více než my - možná, je to jen hypotéza.

    Pro anonym Bezděz - jistě, zkuste.

    OdpovědětVymazat
  9. Nemám zkušenost s focením v kostele, ale v lese. Bytosti nemají tak nádherný mandalovitý tvar a obrazec, to mě velice překvapilo (asi se vydám do kostela s foťákem), ale zato jsou velmi lehce rozpoznatelné podle tvaru jako třeba anděl, skřítek, tedy až na ty červené objekty - u těch nevím, a jsou podobné jako máte "jakoby čáru" na obraze. Zase z druhé strany, mě tak nějak intuitivně přijde, že když je to červený, možná je to důležitý v nějaké jiné souvislosti, zatím nepochopené...
    renáta

    OdpovědětVymazat
  10. Pro Renáta.
    Tyto zvláštní entity jsou nejen v kostele jak píšete, potkávám je na starých sídlištích v lesích, hradech, zámcích a nejvíce pozoruhodné bylo, když u nás byla záplava, Ony se mně naskupili okolo domu, bylo to jak při sněžení na vánoce, jsem na vyvýšeném místě, takže potopa nehrozila, ale nějak se jim u nás zalíbilo. Když vyloučím možné defekty foťáku a připustím jejich existenci, nemohu se zbavit dojmu, že se jedná o inteligentní entitu. Zmínila jste červené objekty,zdá se, že je to Orb v pohybu s vyzařováním energie. Děkuji za Vaše postřehy. Myslím, že to má vše blízko k obrazcům v polích...

    OdpovědětVymazat
  11. Tyto entity taky dbají na bontón a jsou kulturně založené.Taky jsem je nafotil u nás v kulturáku na místní taneční šluskoloně.Některé se dokonce pohybují mezi tanečními páry,většinou ale visí v horních partijích u stropu.Taky tam fotilo hodně lidí své ratolesti.Jestli to nejsou odrazy cizích blesků v průběhu expozice.
    Abrusin

    OdpovědětVymazat
  12. Ano, kde se shlukuje více lidí, tak tam je větší pravděpodobnost výskytu, tj, jejich emociální myšlenky atd. Myslím, že to vše tady něčemu napovídá, čekal jsem větší kreativitu, no škoda.

    OdpovědětVymazat
  13. Kreativní myšlení není jistě na závadu,ale v tomto případě bych se přikláněl k fyzikálnímu technickému vysvětlení.Mohou to být odrazy světel sálu nebo blesků fotoaparátů.Žádné tajemno bych tam neviděl.
    Abrusin

    OdpovědětVymazat
  14. to Abrusin
    Tajemno znám jen z pohádek,blesky můžeme vymazat, jelikož jsem psal, že tyto věci nefotím zásadně s bleskem a odrazy, od čeho, žádná zrcadlící plocha v prostoru není. Tajemno je jen tehdy, pokud si něco někdo nemůže vysvětlit dle jeho intelektu, takže já v tom tajemno žádné nevidím,naopak,seznámení s novým fenoménem, který je třeba studovat..

    OdpovědětVymazat
  15. Nic tajemného to není, osobně podobné entity(dobré duchy), vídávám a nejen já např.. při indiánském rituálu sweatloge. A nejen při nich. Pro "nevěřící"... vědomí několika stovek tisíců životů se může vejít do takového kousku. Tolik moje dosavadní zkušenost.

    OdpovědětVymazat
  16. Vím, že takových fotek moc není, ale nemáte tento "úkaz" někdo na fotografii třeba velikého mraveniště nebo včelího roje?
    Napadá mě, že by to mohlo být tzv. "psi-pole", které velice podrobně popisuje N.Levašov v Posledním apelu lidstvu. U člověka je to trochu jinak než u většiny organismů a živočichů, ale dávalo by to taky smysl. Toto psi-pole má svoje vědomí i inteligenci.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.