středa 16. listopadu 2011

Keelyho zvuková dynasféra v praxi.


Dnes si trochu povíme o zvukových vlnách. Mnoho lidí již pochopilo, že celý Vesmír je založen na kmitání i zvukových vln nevyjímaje. Největší objevitel a propagátor byl Keely, s jeho „Hudební dynasférou“, kde vypracoval základy pro práci se zvukovými vlnami. Jeho práce, která předběhla velmi jeho dobu, se však nesetkala s pochopením u tehdejší vědecké elity. Stále stejné reakce tak jak dnes, nic se nezměnilo, což svědčí o zakrnělosti většiny vědecké elity a sama se svým chováním připravuje o prestiž a úctu, kterou většinou již ztratila. Jsou však i vyjímky a těm patří dík.

Jedny z nejnovějších přístrojů odvozených z akustiky si uvedeme např. akustické kompresory .

Akustický kompresor se skládá z rezonanční dutiny vhodného tvaru a ústrojí pro
transport plynu. Uvnitř rezonanční dutiny se pomocí vibračního stolku (lineárního motoru) vybudí stojatá zvuková vlna dostatečně vysoké amplitudy. V okamžiku kdy se v užší části rezonanční dutiny sníží tlak (první půlperioda cyklu), ventil vstupní komory se otevře a plyn je nasáván do rezonanční dutiny. Tato situace je naznačena na obrázku vlevo. Oblast nižšího tlaku je vyznačena modře, oblast vyššího tlaku červeně.




Během druhé půlperiody dochází v užší části rezonanční dutiny ke zvyšování tlaku
(obrázek vpravo), otevírá se výstupní ventil a plyn je transportován ven z rezonanční dutiny. Rezonanční dutina je tvarována s ohledem na potlačení nelineárních jevů způsobujících nežádoucí zvýšenou disipaci akustické energie. Transportní mechanizmus je umístěn v užší části rezonanční dutiny, neboť zde je dosahováno největšího poměru maximálního a minimálního tlaku. Ventily jsou zde realizovány kovovými membránami, pracovní kmitočet je obvykle v rozsahu 100-500 Hz. Kompresory pracující na tomto principu neobsahují žádné rotující součásti, kluzná těsnění a nevyžadují žádné mazání.
Akustické kompresory mohou dokonce pracovat i bez ventilů. Díky nelineárním
procesům dochází podél rezonanční dutiny ke změně statického tlaku, který u užšího konce dosahuje vyšších hodnot než u konce širšího. Budou-li čelní stěny opatřeny otvory, rezonanční dutinou začne proudit pracovní médium (např. vzduch).


Další pozoruhodný přístroj je „akustický "laser" .

Akustický "laser" je velice jednoduchý demonstrativní termoakustický stroj se stojatou zvukovou vlnou, který si může vyrobit téměř každý. Jakožto (čtvrtvlnný) rezonátor zde slouží zkumavka, nebo nějaká trubice s uzavřeným jedním koncem, pak následuje tepelný výměník, který je tvořen nějakým keramickým tělískem, jenž prostě odolává teplotám a s podélnými kanálky, používají se například při výrobě automobilových katalyzátorů.
Výměník je na jedné straně (u uzavřeného konce - spodního) elektricky ohříván topným drátem, chlazení je na straně druhé zajištěno prouděním vzduchu u otevřeného konce trubice. Po připojení topného drátu k baterii začne zařízení po chvíli vydávat hlasitý tón s vlnovou délkou odpovídající zhruba čtyřnásobku délky trubice. Co má toto zařízení společného s laserem? Stejně jako v případě laseru obsahuje rezonátor, "čerpání" je zde zajištěno tepelným výměníkem a stejně jako v případě laseru produkuje monofrekvenční koherentní vlnu. Ale na rozdíl od laseru se zde jedná o vlnu zvukovou.

foto z ČVUT-FEL

Ani netušíte, co je toto za mocný nástroj a velice jednoduchý. Proti tomuto zvukovému laseru je HAARP, "letadýlka",  orgonity, octování, slabým odvarem čaje. V případě použití tohoto zařízení odstavíte jakékoliv snahy HAARPu, letadýlka co vyrábí „kondenzační páry“ a efektivně rozpustíte jakoukoliv natlačenou oblačnost a v případě nebezpečí povodní s bouřkami ji rozložíte na příjemný déšť až jasno. Jen stačí tento jednoduchý vynález založený na vibracích zvuku vyrobit ve větším měřítku a rouru nasměrovat k obloze na vytčený cíl. Tyto zvukové koherentní vlny jakoukoliv oblačnost, jež se skládá z vodních par a možných jiných sloučenin (o to je větší účinnost, díky těmto tělískům) rozkmitají a oblačnost rozpustí a nejen to i kondenzační páry atd. Chce to jen zapáleného šikovného a ne jen plakat, to v tomto systému nikam nevede, musíte být chytřejší. Za zkoušku to stojí, pokud jste o krok vpřed, vždy vyhráváte.


Jen dodatek?? Zvuk je přijímán i povrchem těla, tak např. i když kůň má ucpané uši proti plašícím zvukům a zapískáte u něj silně ultrazvukovou píšťalkou, dotyčný kůň díky svým receptorům po celém povrchu pak divoce odcválá pryč i s tím Hujerem, co na něm sedí ??????? Buďte chytří, když budete slepí, vždy vás chytnou!!!!!!!!

11 komentářů:

  1. O akom vacsom meritku sa bavime resp kolko by mala mat asi ta trubica?

    OdpovědětVymazat
  2. Lojza.
    Jsem starej dědek. Vyrábím orgonit, octuju a vůbec mne to s.re. Tahle věc vypadá zajímavě a pokud by to bylo možné zhotovit z dostupných prostředků, rád bych to zkusil.

    OdpovědětVymazat
  3. Toto zařízeníčko se dá využít k dalším zajímavým věcem. Doporučuji pohledat info na internetu.
    Bylo použito i jako klimatizační jednotka v raketoplánech. Pro jeho vysokou účinnost tam jelo na max. 17%.
    Dále k ohřevu a mnoha dalším užitečným záležitostem. Iv to sem nedal jen tak pro srandu králíkům :-)
    Sice tu jde o zvukové vlny, ale stejný princip využíval zřejmě i N.Tesla pro pohon svého elektromobilu. Myslím, že podobně bude fungovat i dříve uvedený přístroj(cívka) na čerpání energie z nulového bodu - IVNB a další.

    OdpovědětVymazat
  4. To Lojza
    Starý dědky neznám, jen zkušené pány, je Vás více co chtějí nějaký nákres, ale raději napište zatím na mail Energie.Iv@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  5. To Michal
    Ano Michale, ty ohřívače, nebo mrazáky jsem tam nedával a o NASA vím taky, rovněž tyto výměníky používá USA armáda, kde je nedostatek vody pro kondenzaci z ovzduší a mají pak dostatek vody, to co ví běžní civilisté bych porovnal jako domorodého obyvatele Afriky a Evropana.

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Iv ... to zní dobře! :) A vypadá taky..... má to smysl...cítím to....někteří šamani "pouhým" bubnováním dokážou divy! Chtěl bych podrobnější nákres, prosím.....
    Namur

    OdpovědětVymazat
  7. nevím jestli to znáte
    http://www.velkaepocha.sk/2011070417302/Tibetske-zpivajici-misy-zpusobuji-levitaci-vody-video.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pár přátel je používá.

      Vymazat
    2. ....zdravím,kde nebo z čeho sehnat ta topná tělíska????
      At goglím jak goglím,nikde to nemůžu najít.....díky

      Vymazat
    3. Topná tělíska nekoupíte, vyrobit, nebo vytvořit z výkonnových odporů.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.