pondělí 21. listopadu 2011

Volná energie, studená fúze opět potvrzena – E-Cat systém II.


Dnes druhé pokračování  o volné energii, o studené fůzi od objevitele Sergio Focardiho a jeho přítele, jenž celý projekt dává do provozu i přes posměšné články některých slovutných "větců", Andrea Rossiho.


Na ověření byl přítomen i předseda Švédské skeptické organizace, jež je přímým ekvivalentem našeho klubu skeptiků Sysifos a i člen Švédské akademie věd Hanno Essén a Sven Kullander. Jaké jsou poměry a vztahy mezi dnešní vědeckou elitou nasvědčuje i to, že pan Essén vykonával funkci předsedy skeptiků do doby, než navštívil experiment, po této návštěvě v Itálii byl rychle zbaven předsednictví, jelikož je přece jasné, že se nehodí, aby skeptik ověřoval něco tak nevědeckého jako je studená fůze. Nyní se ukazuje, že nejhlasitější oponenti studené fůze jsou řadu měsíců podezřele zticha!


Z fotografie vidíte jak toto tajuplné zařízení ( komora) zbavené alobalové izolace vypadá a jak jednoduché to doopravdy je. Dnes se již ani nemusíte divit, té negaci, kdy se ztratí možnost energetických monopolů a někteří ortodoxní vědci budou muset jít do starého železa, včetně nebezpečných jaderných elektráren. Na obrázku vidíte, že komory tvoří vyhřívané nerezové trubky s měděným chladícím pláštěm, kde je komora naplněna práškovým niklem a napuštěna určitým malým množstvím vodíku. Tady vidíte, že výroba i v domácích podmínkách nebude problém i přes různá nařízení jež se okamžitě vyskytnou, se bude toto jistě stavět doma, díky vyhnaným cenám energetických monopolů, jež si podřezávají vlastní větev a to nemluvím o decentralizované výrobě, tedy v každé domácnosti, jež má nepředstavitelné bezpečnostní výhody při jakýchkoliv nehodách, ať vojenských nebo přírodních!!!!!  Vodík potřebný pro reakci lze v domácích podmínkách snadno vyrobit elektrolýzou vody, již velmi dobře známe. Ze studie vyplývá, že každý tento reaktorek obsahoval asi 50 g práškového niklu a 0.11 g vodíku ( nic snazšího), tyto komůrky byly vyhřívány příkonem 300 W na provozní teplotu a generovaly 4.7 kW výstupního výkonu (15x větší energetický výtěžek) po dobu nejméně šesti hodin (25 kWh / 50 cm³ vylučuje použití jakékoliv známé chemické reakce). I složení katalyzátoru není nikterak složité, z původních studií Focardiho (již z roku 1992) vyplývá, že reakce by měla naběhnout i na svépomocí galvanicky poniklované železné trubce.

Graf na obrázku znázorňuje průběh teploty výstupní vody. Zde ohřátí vody z teploty 20°C na 60° C vyžadovalo devět minut (což v podstatě odpovídá použitému příkonu 300 W), po naběhnutí reakce další ohřátí z 60° C na 97.5 °C trvalo už jen čtyři minuty (viz zlom na teplotní křivce). Je tedy zřejmé, že rychlost reakce je velmi dobře regulovatelná tím, že probíhá jen v určitém teplotním rozmezí a je tedy použitelná i přímo v domácnostech bez velkých úprav. Malá nerezová trubka s jednorázovou náplní vodíku, může běžet celé týdny bez dozoru, v případě potřeby se reakce zastaví ochlazením nebo tím, že se vodík vypustí. Z výsledků hmotnostní atomové spektrometrie vyplývá, že vstupní prášek tvoří prakticky čistý nikl, zatímco katalyzátor po reakci tvořila směs niklu a cca 11% železa a 10% mědi (ve směsi dvou izotopů Cu63 a Cu65, což je neklamným důkazem toho, že v reaktoru probíhala jaderná reakce). Podle mého, je malá příměs Cu asi tou tajnou příměsí, protože Cu pod vlivem slabého gama záření vznikající při rozkladu vody vytvoří určitý rezonanční systém.

Přes tyto jasné kladné výsledky, všechna hlavní média (jako Fox News, CNN, MSNB, BBC atd.) zachovávají důsledné mlčení. A divíte se, v energetické politice je propletených příliš mnoho vlivných lidí, kteří jsou velmi úzce propojení s vládními zakázkami a kterým jakákoliv změna v této oblasti je připraví o neskutečný dnešní výdělek a kaviár ke snídani. Vzhledem k tomu, že naše země si už dvacet let udržuje svou ekonomickou bilanci vývozem energie do zahraničí, nás jistě nepřekvapí, když bude patřit k těm nejzatvrzelejším oponentům i naše vláda, naproti tomu o využití studené fůze má enormní zájem např. Japonsko, hlavně z bezpečnostního hlediska decentralizace zdrojů s poznatkem nedávného zemětřesení. Je tedy možné, že komerční využití této reakce bude u nás ještě několik let pod nejrůznějšími záminkami blokováno - na druhé straně si zlatý český ručičky měly snadno poradit samy, protože od této chvíle vlastně všichni platíme nejen za energii, ale i její distribuci včetně dalších poplatků. Patentová bariéra, která může průmyslovému využití studené fúze bránit, může naopak paradoxně pomoci drobným spotřebitelům.


Pomocné informace: http://www.nyteknik.se/nyheter/energi_miljo/energi/article3144827.ece


Aktualizováno 11.2.2012
Dnes mně došlo vyjádření k dalšímu dění E-Cat a proto ho otiskuji i zde:
 www.ecatenergy.sk patrí mojej spoločnosti.Poteším všetkých tým,že cena sa má pohybovať v rozmedzí 400-500 USD,za 10KW home jednotku.
Náplň asi 100g niklového prášku bude stáť asi 10 USD a vydrží asi 180 dní v nepretržitej prevádzky.

Cena za jednotku bude v podstate pevná na celom svete,z rozdielom prepravy.Moja spoločnosť zastrešuje servisnú distribučnú a obchodnú stránku v stredoeurópskom regióne.

O zdravie ing.A Rossiho sa obávať skutočne nemusíte,preto že sa už dávno postaral o to sám tak,že v prípade nešťastnej náhody,úrazu,či nehody,bude jeho know how zverejnené.
P.S.Děkuji za spolupráci - Iv


14 komentářů:

  1. A jak se tam dokáže skladovat vodík po několik týdnů? Těch 0,11g vodíku je v nějaké sloučenině nebo v plynné formě?

    OdpovědětVymazat
  2. Plynná forma a např.formou malé bombičky, jak u výroby sifonu, těch možností je více.

    OdpovědětVymazat
  3. TAk předpokládám že pro Iv to je otázka pár odpolední nebo víkendů.. Ale pro nezasvěcené lajky je to nadlidský ůkol.. Já bych si to radši za pár tisíc max 50 tisíc pořídil :D..ale jak vy říkáte neprojde to z čeho by se brali ty daně. časem by to někdo předělal do auta a 20Kč z litru benzinu by chybělo, čez by šel do kytiček nebylo by na důchody tak to dáme radši k ledu a ten článek jakoby tu nebyl..

    OdpovědětVymazat
  4. Pokud by nevykradli důchodový fond, byl by do roku 2040 přebytkový i s dnešním nárustem a pokrok se změnou řízení stejně nikdo nezastaví, těch věcí bude narůstat, takže státní úředníček bude muset nakonec za mé peníze sloužit mně a ne já jemu a naučí se i poděkovat a ne na nás posílat dráby, které si mimo jiné taky platím, myslím, že nepotřebujeme se nechat poučovat jak správně žít, my to víme i bez jejich předpisů, nařízení a kdyby něco, pořádek by jsme si udělali taky sami i bez těch uniformovaných Hujerů s pendrekem, který taky živím!

    OdpovědětVymazat
  5. Tak, tak. U doktora jsem byl naposled před čtvrt stoletím a stejně mi prdlačku pomohl, zubaře nemám, vodu bych mohl pít ze studně, elektriku z případného Ivaparátu :-), jídlo které si nevyrobím, koupím od souseda, který by ho vyměnil za mojí práci. Silniční daň platím, dětem školu taky. Teroristy nezajímám, zloděje sežere německý ovčák.
    Takže k čemu bych já ten darmožroutský stát(což jsme koneckonců přece zase jenom my) potřeboval??? Stačí dostatečně velké skupiny lidí o různých profesích s kouskem půdy a budou 100% soběstačné včetně zabezpečení práce již nemohoucích. Fungovalo to před staletími, není důvod proč by to nefungovalo ještě lépe s těmi správnými znalostmi nyní?
    Vím, že je to na dlouhé debaty, ale v kostce to já osobně vidím takto.

    OdpovědětVymazat
  6. A má to aj nejaké negatíva,žiarenie radiáciu nebezpečný odpad ťažké kovy...Niekde som sa dočítal že keď to nieje odtienené že to dokáže zamerať AWAX .Vyzerá to dosť jednoducho a časom sa najde dosť kutilov čo si to postaví doma.Fandím pokroku. Edizon

    OdpovědětVymazat
  7. Těsně u komory zvýšené radioaktivní pozadí, takže pro jistotu stačí obalit i tou folií-pravou olověnou. No, je ale zajímavé, že dnešní Hujerské EU "úsporné" žárovky vyzařují daleko více radioaktivity a nikomu to nevadí, zajímavé srovnání-viďte!

    OdpovědětVymazat
  8. Zdravíčko. Jeví se to velice dobře. Ale mě by spíše zajímalo, jestli někdo nemáte (autor při sestavování článku náhodou nepotkal) někde plánek jak to sestavit? Nebo alespoň detailněji potřebné součástky a jak to funguje.
    Děda je docela kutil a toto je výzva x).

    Honza

    OdpovědětVymazat
  9. to Honza
    Potkal - Nepotkal,hm.... ale dělali jsme na tom již před dvěma roky, nebojte, vydržať, vše má svůj pravý čas v prostoru i našem chtění.Budu zkoušet v létě ještě lepší věc.....tak pokud mně do té doby nevezme čert, tak uvidíme.

    OdpovědětVymazat
  10. Ano to je parádička. Snívam o tom takto nezávisle si žiť.
    Skromne jednoducho a s prírodou.

    OdpovědětVymazat
  11. Pro Borise:
    Kdyby nebylo takových kokotů jako Ty, tak jsme dávno jinde!!!!

    OdpovědětVymazat
  12. To Anonym - pro Borise
    Boris to však ale nemyslel zle, možná to špatně vyjádřil a Anonym - to slovo koxxxx příště raději ne, chlapi, vždyť jsme tady od toho aby se ledy hly a ony se už hejbají a dost.

    OdpovědětVymazat
  13. Ivane, já bych to nepřeháněl s tou distribucí. Nechceš to raději udělat tak, jak píše nahoře Michal? Použít to i nadále jen ve vlastní režii v jakési komunitě? Krom toho- i ten nikl se může stát achillovou patou této věci- je to věc která se spotřebovává, a tedy fízlové budou vědět, kdo ji pořád shání. Oni to vidí jako stavbu věcí, které můžou bouchat, anebo dokonce využívání staveb-garáží k jinému účelu, vždyť jsou to pryžové mozky, a doba pro nějakou libyjskou formu super socialistické demokracie, teprve přijde, ale ještě není! Měj se. Nuclear

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak tomuto příspěvku z E-CAT nerozumím. Já nic nedistribuji,jen zde informuji čtenáře o nejnovějších poznatcích z E-CATu, už i toto někomu vadí a vyrábí záměrné pomluvy? Jak jste k tomu prosím došel, hodně by mně to zajímalo?!!!!

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.