neděle 18. listopadu 2012

Udržování mašinky v chodu




Mám nachystaný další příští článek pro ctěné osazenstvo od Sv,J. pro „fajnšmekry“ životosprávy a  samozřejmě i ty běžné uživatele Matrixu, kteří si vždy něco z předloženého najdou. Můj příspěvek se týká léčby šťávami, jak už bylo zde rovněž publikováno od výše uvedeného autora, ale podívejme se na tuto problematiku i z jiného úhlu a tím se celá mozaika pěkně poskládá.


Léčba šťávami Vás postaví vždy na „nohy“. Ovoce a zeleninu všech barev může člověk přijímat velmi účinně ve formě šťáv  a tak pomáhat naší mašince odstraňovat si jedy a nečistoty z látkové výměny. Čerstvé ovoce a zelenina nemají v dostatečné míře pouze vitamíny a enzymy, ale mají hlavně velké množství aktivátorů buněčného dýchání.
Pokud buněčné dýchání funguje bez problémů, znamená to vždy normální, zdravý buněčný růst a  tedy současně i dobrou prevenci proti nádorům, odbourání nadváhy, regeneraci organismu. Nejlepší je,  dlouho neskladovat vyrobené šťávy a pít je pokud možno čerstvé. Když se na to podíváme z pohledu barev, můžete sestavovat šťávy podle Vaší momentální  chuti a nálady, jen k tomu potřebujete fantazii a odšťavňovač. Dnešní odšťavňovače jsou dobré, jen mně vždy rozčiluje jejich čištění, takže z lenosti a odporu k mytí si nedělám šťávy každý den. Tak jak bylo již zmíněno v předešlých článcích v rubrice zdraví, např. vymačkaná listová zeleň (chlorofyl) zadržuje proces stárnutí, takže ke každému ovoci přidávám vždy tuto zelenou ingredienci ( kopřiva, smetanka,šalvěj, jitrocel atd), ona totiž listová zeleň zamezuje ukládání škodlivin v těle. Zjistilo se , že vymačkaná listová zeleň vydatně pomáhá proti kornatění artérií, proti dně, revmatismu a působí proti předčasnému stárnutí.
Reakci na tuto kůru většinou poznáte za nějakou chvíli a musíte raději udržovat jistý bezpečný  okruh kolem WC, protože Vaše močopudná reakce bude trochu větší, pokud jdete do přírody, snad to nevadí a posloužíte i přírodě.

44 komentářů:

  1. Milý pane Iv, čo keby ste dokumentovali opodstatnenosť informácií v tomto článku inou priloženou snímočkou ?
    Namiesto redkvičiek, mrkvičky, kapustičky, ktoré poznáme, dali vašu fotičku, ako statočne lisujete, či pijete oné ehm farebné tekutiny. Ono sa vraví radšej raz vidieť, ako stokrát počuť, teda čítať :-DD
    S útou i vďakou, Bedka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Betulko,to Iv nemůže,pak by mohl dostat třeba někde květákem,když by někdo usoudil,že to po dvou dnech okamžitě nefunguje :).

      Vymazat
  2. Spásat travičku....Koza nikdy nemá rakovinu.A pořád nám to roste,tak jen do toho,jetelíček je sladoučký.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím vás Terezko i ostatní, koukám že registrace se povedla :)
      S tou travičkou to je pravda, ale si myslím že pro člověka to nebude tak stravitelné jako pro býložravce, přece jenom jsme spíše plodožravci.

      Pro nás bude lepší, když bylinky rozmixujeme v čisté studené vodě, necháme vyluhovat a vypijeme přeceděné, říká se tomu macerace. Hodně dobrá je vojtěška, která má hodně dlouhé kořeny a vytáhne cenné prvky z velké hloubky.

      Vymazat
    2. Vojtěška má až tři metry dlouhé kořeny, proto když již všude tráva uschla, ona je stále zelená a díky tomu kořenovému systému vydrží na stanovišti až čtyři roky.

      Vymazat
    3. Ahoj Petře(můžu tykat?),to víš že se povedla,řekla jsem klukovi,že mu přestříhnu kábl od not.,tak se do toho dal :).Taky si to zelený mixuju,ale necedím to a piju dukud to jde,pak zas doleju vodu...Ten jetel je opravdu sladký na chut.

      Vymazat
    4. Tykání mi nevadí, právě naopak. Nevím kdo tohle vykání tykání vymyslel, akorát v tom je chaos, já bych to vykání zrušil, stejně jsme všichni nějak propojeni tak proč se odcizovat :)

      Vymazat
  3. Odbočka od zdravé výživy,tak to vypadá,že se zase "nic" navíc nedozvíme,podle hlasování,ale co,kdo hledá najde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Á, Terezka se zaregistrovala, a ten panáček? Jinak trochu té otázečce nerozumím.

      Vymazat
    2. Iv,to je Malá čarodějnice,ta má stejný myšlenkový pochody jako já,tak si rozumíme.A to jsem si jen tak mumlala,že pro duševní zdraví široké veřejnosti se budou informace předávat opatrně a já zas budu muset bádat,co tím chtěl básník říci,no alespon nezblbnu,snad.

      Vymazat
    3. Vítej malá čarodějnice! :)

      Vymazat
  4. ono je smutné, že jakkoliv a kdokoliv začne psát něco mimo běžné odpady z obchoďáků tak reagují všichni nepřátelsky, ale nechápu jedno jak jídlo,plné chemie a něčeho co ani neumí opsat co je, může být více jak život.. je to tak jednoduché živé může oživovat a jídlo bez energie zabíjet,ale lidi raději obětují to nejdražší co mají vlastní život jak aby nemuseli změnit jídlo...šťávy přinášejí čistotu těla a oživují buňky....a potom změna mysle a uvědomit si že můžeme žít kolik chceme a né tolik kolik nám kdo přikáže...mon

    OdpovědětVymazat
  5. Bejt to tak jednoduchy,to by bylo zuzo ;-).Jenze aby ta stava byla co k cemu a takova jako ta co se o ni pise,je treba si suroviny na ni vypestovat vlastnorucne :-),coz je pekna prace,i zdrava,ale je na to treba cas a misto,to kazdej bohuzel nema. A koupit si zaruceny bio od souseda se muze sakramentsky prodrazit a na to taky kazdej nema. Ovsem vazeni,mam reseni,neklesejte na mysli! ;-) :-))),pojdte si uz konecne vzit nas stat co nam pravem patri odkazem predku a budeme si pestovat vsichni vsem co je potreba a v nejlepsi mozny kvalite ;-).Bude to jednodussi,nebude se muset prebirat,jen obcas celkove krapet pouklizet a oddelit zrno od plev ;-) :-).........proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vše je jednoduché když to někdo v hlavě pochopí..my lidé si vše děláme těžké..

      Vymazat
  6. Trosku odbocim,ale je to k tematu:-).Kdo z vas videl ruskej film "voda" ? A vubec dokumenty o zkoumani vody? Je tam recena zajimava vec(nakonec to je i to jeji spinovani),kdo si rozumi s vodou,muze se napit i ze zahnivajici louze bez nasledku.Priznam se,ze nejsem machr na energie,ale v kazdym pripade jsem tohle zaregistroval a myslim,ze kdyz funguje spinovani,pak by melo fungovat i "ozdraveni" vody a kdyz vody,pak ale taky vseho jidla? Jestli nekde tapu,vyvedte me prosim nekdo znalejsi z omylu ,myslim,ze to bude zajimat vic lidi ;-),diky :-).......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno jídlo, které obsahuje aspoň trochu vody, se dá spinovat.

      Vymazat
    2. Prosím, kde nájdem o spinovaní, dík. BE

      Vymazat
    3. Myslím, že na Orgonetu

      Vymazat
    4. Pff, tak na orgonetu ? Ja to chcem zvedieť TU a teraz od Vás, nie od pani orgonetky. PROSÍM.
      On je ženská, štve ma že to zatlká, od klamárov nič nechcem. BE

      Vymazat
    5. ja když spinovala tak jsem začala zvracet a myslela jsem že zemřu..obhajovala jsem to silou mocou a když jsem přestalo tělo se uzdravovalo a začalo přijímat jídlo,mnoho článku bylo proti spinování a já se zlobila jak to uráží vždyť mě to pomáhá..opak byl pravdou..žádná magie už nefunguje silu máme v sobě a naše intuice nám pomůže vybrat správné jídlo

      Vymazat
    6. Třeba k tomu má v této době nějaký důvod.

      Vymazat
    7. Dôvod si vždy človek nájde i keby nebol. Dôvod tkvie v jeho Egu predovšetkým. Točím tu o PRAVDE a KLAMSTVE. Ak niekto zatajuje svoje meno a nectí si ho, tak možno v budúcom živote, jedno kde, bude bezmenný.
      Tiež je známa múdrosť : "Kdo lže, ten i krade."

      Ale som sa pýtala hlavne p. Iv kde nájdem spôsob spinovania tu na blogu.
      Ďakujem. BED

      Vymazat
    8. Zde na blogu popisován není, protože nekopíruji, prostě mně to nesedí, byl opravdu popisován na Orgo.
      V tom prvním máte pravdu, ale za normální společnosti, jenže tato společnost není normální, kdybych vše dnes provalil např. u své osoby, tak už nejsem mezi živými a stačilo i to málo co někdo vyňufal a rodina by Vám vyprávěla, to by jste se divila.

      Vymazat
    9. Velmi zajímavý příspěvek, škoda že není podepsán, tak zde, originál je výše:
      Anonymní19. listopadu 2012 19:47

      ja když spinovala tak jsem začala zvracet a myslela jsem že zemřu..obhajovala jsem to silou mocou a když jsem přestalo tělo se uzdravovalo a začalo přijímat jídlo,mnoho článku bylo proti spinování a já se zlobila jak to uráží vždyť mě to pomáhá..opak byl pravdou..žádná magie už nefunguje silu máme v sobě a naše intuice nám pomůže vybrat správné jídlo

      Vymazat
    10. Ahoj Bed i ostatní.

      Spinování jsem zkoušel, pouze z pokusných důvodů zda se změní chuť nápoje a musím uznat že funguje. Nejvíc jsem to poznal u chlorované vody. Zmiňovaný dokument "Voda" je výborný a osvětluje proč spinování funguje.

      Bed já spinování chápu tak, že vodu přeprogramujeme pomocí nějaké energie která nám proudí mezi rukama. Ano voda slouží jako nosič informací, více info dokument "Voda".

      Moje spinování: Na pravé ruce (asi je to jedno která ruka) spojím malíček prsteníček a prostředníček s palcem - vytvořím takový "tunel", ukazováček nechám natažený, dlaň směrem nahoru. Otvor "tunelu" směřuje ke slenici vody, druhou ruku mám v poloze jako když chci sklenici pohladit s prsty blízko u sebe.
      Počkám 30 sekund a potom piju. Při spinování je dobré vodu v duchu poprosit -> naprogramovat.

      Vymazat
    11. Ahoj Peter T, ďakujem za vysvetlenie. Ja som zaťatá voči akejkoľvek mágii , no a keď som to prvýkrát kdesi čítala vzoprela som sa . Moje "pôsobenie" na či už vodu, stravu, situáciu je mentálne. Prosto poviem : "ďakujem, že mi chceš poslúžiť, ďakujem, buď so mnou a daj mi dobré čo v tebe je." Ano prosba, vďaka - pokora.
      Skúsim teda hlavne chlórovanú vodu, vždy na jeseň to tu zasvinia... S láskou BED

      Vymazat
  7. Zase mimo zdravou výživu,chtěla jsem to uzavřít(blog),ale můj chlap taky mně přesvědčoval,že ne,že to není dobře.No tak si říkám,lepší at se plno lidí dozví důležitý věci a třeba se i zasmějou nad těma mojema komentama a já když budu nutně potřebovat něco vědět,tak se poptám nebo na to někde narazím :).Je to pravda JSME JEDNA PARTA A MUSÍME DRŽET PŘI SOBĚ A POMÁHAT SI,takže jsem změnila to svoje hlasování,mám vás všechny ráda,vždyt jsme lidi :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím na co je e-mail, nebo tatin hlídá? I to beru, co kdyby zahřmělo.

      Vymazat
  8. Teri sa ešte dotkla anketky. Som od začiatku a vždy budem za "volné energie" i tie informačné, alebo práve tie. Hovorí sa o Big Disclosure, žiadame utajované správy, chceme transparentnosť, nechceme byť sledovaní, očipovaní, dychtivo štelujeme weby a servery a pritom stále neopodstatnene mnohí užívajú nick. Všade sa hovorí "pravda ťa oslobodí", no mne sa zdá, že málo z nás chce byť oslobodených. Pravda je kdesi MIMO. Je vôbec o ňu záujem ?

    Ono totiž "každé väzenie je ľahšie ako sloboda". Vo väzení/košiari je režim,a trúfam si povedať že 50 % človečenstva sú ovce čo sa im to dokonca páči.

    Som zaregistrovaná len na seznamu /kvôli mejlboxu/ a na facebooku /lebo bolo dramatické hľadať kámošku z Karibiku bez nástroja ../. Takže ak vidím niekde výzvu zaregistrujte sa ! cucnem ak je z čoho, alebo padám preč.
    Viem, tiež som zažila napádanie za svoj názor. P. Iv by mohol písať "obžaloby" na útočníkov, ale , sme nejaké tie zocelené bytosti a čosi predsa musíme u toho "vzostupu" vydržať, nie ?
    Majte sa krásne, Božena Elizabeth Dworak, BED, nie Bed ako posteľ :-DDDD

    PS : vôbec nechápem ak sa niekto nepodpíše i vtedy keď chváli, píše zo srdca tryskajúce slová. Kristepane - to už sa mnohí hanbia i za to dobré v NICH ?
    No fakt - čudný svet....


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jedna Boženko,já tě mám fakt moc ráda :).Taky nevím proč se lidi bojí,vždyt tady se máme rádi,jsme dychtivý číst co říkají a cítí ti druzí,ale jaký druzí vždyt jedno jsme a patříme k sobě.Podme spolu lietat....

      Vymazat
  9. Ahoj, Bed, hezky jsi to napsala,skutečně, spousta lidí jsou spokojení jak prasátka v chlívku. Smrádek, ale hlavně, že je teplíčko. . . . já to nijak neřeším, každý at si vybere. Tohle Ti tady napíšu, ale obě víme, že mi to stejně nedá. Hlavně mladé maminky, jedna ze sta se ptá doktorky při očkování . . na co to je . . . a jedna tisícátá si dítě očkovat nedá. Dělám s lidmi, jako v práci a vypravuji jim ty moje blbostičky, srandičky a do toho jim instaluji pravdivé informace, které vím. Někdy se někdo zeptá, pokecáme, ale je pravda, že většinou se na mě dívají, sice láskyplně, ale jako na nedškodnou bláznivku. . . Musím, ale říct, že se to zlepšuje a přitahuji víc a víc lidí, kteří se probouzejí. . . . :) JO A JSEŠ TEDA Boženka, nebo Líza:))))) jakpak Ti říkávala maminka . . . ahoj všem iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivka, imprint nechávaš po sebe vždy.
      Ja som pokrstená Božena. Lenže dohoda bola Alžběta, čo otec na matrike zmenil. čím mi bolo UKRADNUTÉ moje meno, môj ochranný LOGOS.
      Nuž som si zobrala späť čo mi patrí, a Elizabeth je poangličtené lebo mám ku Anglicku dobrý vzťah ale najmä je to na počesť spisovateľky Elizabeth Haich a jej Zasvätenia.
      Prepáčte za túto osobnú vsuvku, ahoj Ivi, držme dobrý vietor... BED

      Vymazat
  10. Ahoj:),milá Elizabetho, tak, to je nejhezčí jméno. Jinak k tomu stravování. Neodvažuji tady něco k tomu psát, nebo radit. Moje stravování není tak strašné, jak se mi možná zdá, ale musím se přiznat a to tady poctivě a pravdivě.KDYBY MOJE VNITŘNÍ ORGÁNY MĚLY RUCE, TAK MI TAK NAFACKUJÍ . . ráno, turek cigáro, v poledne nic, nebo slané tyčinky, nebo tatranku a další nejmín 3 kafe, pak nic, večer to začne, hlad,jeden chleba s máslem a jablko, druhej chleba s máslem a šunka, tatranka. Denně vařím polévky, teplá jídla, jaktěživ si skoro nic nedám, jenom samý mlsoty a blbosti . . . jenom děkuji za pana Iv, děkuji za Vás všechny tady, protože si to uvědomuju, alespon zmrazuji vodu, odštavnuju už skoro denně ovoce a zeleninu , pomalu se to lepší, ale nemůžu se zbavit cpaní se sladkostí a kouření. Hřeším na to, že jsem celý život zdravá jak řípa, nevím, jak je to možný, mě se vyhýbá i rýma. . . . ale VŠEHO DOČASU zdraví Vás iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivčo, špatně je, že si něco vyčítáte, tělo je správný a nejlepší indikátor, jen pěkně baštěte to, na co máte ukrutnou chuť, jen se naučit to trochu omezit, ale říkat si, to nemám jíst není dobře a i to cigárko je tedy v tomto případě prospěšné(spalování v těle - tlouška) a víte co je nejlepší, že jste si rozšířila spektrum stravy a když Vám to chutná, je to nejlepší cesta a poděkujte mu, že Vám samo říká, co chce a pak říct, to Ti už stačí pro dnešek, jseš moc rozmazlenej. Hotovo!

      Vymazat
    2. Ježiš, děkuju, to bylo nádherný pohlazení, Víte, já se skutečně cítím fit, nic bych si nevyčítala, ale pře 3 lety jsem začala pomalu přibírat a to mi vadí. Tady na venkově máme úplný ticho a tma, nádherně se tu spí a jí :))) No, nevyčítám si nic z toho, ale jsem zvyklá lítat jak pometlo a přiznám to , dobře vypadat a tohle tloustnutí je fakt nahouby: ( :) Diety jsem nikdy nedržela a prostě to neumím, tak to nějak rozrazím štávama :)krásný večer přeje iva:)

      Vymazat
    3. jo, ted mi to došlo, vy jste poznal, že tloustnu :) NO, CO MĚ TO PŘEKVAPUJE, Čaroděj Dobroděj . . . . iva

      Vymazat
    4. Jejda kolegyně :-)
      Já taky celý život - ráno kafe a tatranku. V poledne nic, odpoledne kafe a tatranku a večer to začne. Sežeru vše, na co přijdu a co přede mneou neuteče a potom ještě čtvrt kila nutely. Nikdy jsem teda nekouřil - nemám chuť.
      V podstatě mohu říci, že moje tělo jede přes den na čokoládu a to mám docela manuálně těžkou práci.
      Klidně sprásknu tolik ováru, až se mi těžko vstává od stolu. Nemocný nebývám a nadváha? Přes 60kg jsem v životě nešel.
      Já k jídlu přistupuji tak, že mi prostě chutná. Jednou za čas dostanu nával chutí na ovoce a zeleninu, tak si vyhovím. Krom pečlivého výběru, aby potraviny byly vyrobené u nás a pokud možno v našimi výrobci (spíše patriotismus než zdravá strava) si z jídla těžkou hlavu nedělám - mám ho prostě rád.
      Vše prolívám pouze vodou ze studánky.
      Dobrou chuť :-)

      Vymazat
    5. :-DD, dobré Ivka. Akoby som sa videla pre 20timi rokmi. Decká šup do školy a BE s kafem, cigou a decákom južanského koňaku rozmýšľa ako dá do poriadku barák, život, deň. Akosi si nevyčítam, zdlabem 30 deka šunky a mám na 3 mesiace pokoj. Alebo pol torty a potom ju nejem pol roka. Nedávno kýblik broskýň. Delená strava tomu hovorím. Lenže z humánnych dôvodov som zas prestala toho roku jesť mäso a som ako pravítko. Dajte dakto 5 kíl..., táák ma štvú tie reklamy na schudnutie, nič tam nedávajú na pribratie.

      I v tých najťažších časoch tam pod Tatrami som sa sýtila ich blízkosťou. Dávali mi jesť. Teraz je to v malej kotlinke , keď pozriem na pahorky /hrad Modrý kameň/ zaleje ma vlaha. Kašlem na všakovakých hadov, veď "žena pätou hada zašliapne", keby ma chcel uštipnúť .

      Teším sa, že sa ti páči pôvodné moje meno, už som sa zdôverila, že pred veľa rokmi rokmi som mala známych a kamarátov najviac Peter, Petra. I dcéru mám Petru. Teraz je najviac Iva, Ivan a dokonca mám syna Iva.
      Ta še majce zlatučki fajne, to po vyhodniarski. Treba preložic ?:-D
      BED

      Vymazat
    6. Ivčo tak já Ti dám ted perdu,už skoro dva roky kouřím jak bouchlý kamna.Totiž to je jedinná chvilka,kdy každý z týhle mojí rodiny respektuje,že na nikoho nemluvím nic neřeším,jen čudím,asi to jinak nejde.Jo a jsem jak tyčka,sladký nesnáším a místo kafe si dávám zázvorový čaj a občas se nalejvám vínákem,to se přiznávám.

      Vymazat
  11. teda:)vy dva hubenouři, ani nevíte, jak Vám to přeji a závidím.:)já teda nikdy nebyla takhle hubená, ale figuru stavěnou perfektně, ovšem, špegbuřt, ten mi to poslední dobou kazí:), Elizabethko, maso skoro nejím, nikdy jsem ho moc nemusela a poslední rok ho nejím skoro vůbec. Vidíš, jak jsme každý jiný, jsem tady na venkově tak spokojená, že mi tady na vzduchu víc chutná a hlavně, ve městě jsem chodila cvičit, tady nic není, tak to bude ono, no už jsem na to přišla. Tak, děkuji, jdu si pustit muziku a JDU NATO.Jsem sama doma, manžel na zkoušce, tak super. DĚKUJI, DĚKUJI, DĚKUJI.Jo a děkuji za Tvojí slovenštinu. Překládat nemusíš:) . . . Mišáku, 60 kg. To je super, můj táta měl taky 60 kg. PAK, ŽE HOLKY JSOU PO TÁTOVI:))). . . IVA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..viem ze je dobre zistit si podla krvnej skupiny od coho clovek pribera a funguje to.Vecsinou su to syr,zemiaky a mliecne vyrobky a tomu sa snazit vyhnut.
      Ak mozem odporucit..ak dieta tak najlepsia je tá bodová-ked je chut zbodnes na co prideš!:-) ..Mailo

      Vymazat
    2. Pridám :
      Jeme kedy sa to patrí /nalinkované spoločensky/.
      Jedzme keď sme hladní.
      Jeme preto aby sme žili, nežijeme preto aby sme jedli.
      To prináša nielen pri jedení striedmosť, miernosť, vyrovnanosť, silu.

      BED

      Vymazat
  12. tEREZKOOO:) to je nádhera, jak se tady všichni odhalujeme, pěkně na sebe prozrazujeme ty mlsotky a kouřeníčka, ale tys mě pobavila, . . bouchlý kamna . . .) dnes jsem ale utahaná, dala bych si panáka:)ALE BOHUŽEL, umírají lidé na otravu a tak si ty flašky budou muset vypít sami. Dám si taky zázvor a půjdu hajat. . . . papa ivanice:)

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.