sobota 17. listopadu 2012

Nejlepší učitel je život




Je to vlastně pokračování  minulého článku  http://energieupramene.blogspot.com/2012/11/pohled-pod-poklicku-stranek.html  kde se mně náš čtenář ptal a teď to řeknu volně:  zda se lidé trochu změnili a zda je vidět nějaká změna. Při zamýšlení při tvorbě článku jsem si moc přál zajít trochu hlouběji. Nejlepší  příklady jsou vždy ze života, z reálu a v tomto případě mimo hranice těchto stránek. Jenže jsem neměl žádný současný momentální příklad, který by věrně kopíroval realitu všech možných skupin. No a vidíte, tento požadavek mně život hned druhý den přihrál a to velmi zajímavou a poučnou synchronicitu ve formě jistého příspěvku. Byly to velmi výrazné rozdílné energie, které bylo opravdu nutné sledovat, protože se týkaly dost širokého spektra lidí a přišly přesně včas. Sami víte, že nejlépe se odkryjí lidé a jejich povahy, klady i zápory při extrémních životních situacích. 

Vzpomínám si na jeden  takový okamžik, který se mně tehdy vryl velmi do paměti, kdy jsme s kolegou jeli autem na služební cestu  na letiště do Náměště nad Oslavou. Kdo to tam zná, tak před Náměští od Brna je takový velký padák se zatáčkou (kdysi tam nalevo stál Eiffelův most) a ta vždy vyhazovala (dnes se udělala již trochu přímka). Byli jsme v koloně a v předu první auto jelo velmi rychle a stalo se, mladý pár byl rozhozen po okolí. Bylo velmi zajímavé, že ostatní tehdy auta ujížděla, co jim kola stačila. Zastavili jsme a když jsem viděl ty jatka, tak jsem utíkal z lékárničkou, jak říkáme zachraňovat. Zajímavé, že kolega strnule koukal na přední sklo a nebyl schopen pohybu ani mluvení. Tehdy pomohl opravdu jen velmi vulgární výraz, aby se probudil z letargie a stopl první auto a zavolalo záchranku – tehdy mobily nebyly. Později se mně tito velmi mladí lidé představili, jeli tehdy na svou první svatební cestu do jižních Čech a co čert nechtěl, byli to lidé kousek z mého okolí. To je jeden příklad z ne běžného reálu, těch aut jelo před námi asi pět, nebo šest, ale v kritické situaci se vše změnilo, u většiny nastoupil strach Ega z různých příčin a jejich projev byl vlastně bez servítku.
To jen na úvod, abych pokračoval v odpovědi změny rozdílu v chování lidí. Ta nejlepší synchronicitida přišla tedy za cca dva dny, které jste byli svědky. Jistě že komentář nezvolil tu správnou formu a tak jsem samozřejmě adekvátně reagoval. V tomto případě šlo o další významnou „shodu“, že oba se pohybujeme ve sféře volných energií, ale hlavní aspekt byl ten, že oba dva pijeme velmi „krev“ „Skeptikům“ a co vím, tak si užil i dotyčný dost. Ale nebudu to zde dále rozvádět, to nejdůležitější byla možnost si opravdu v reálu vyzkoušet povahy lidí v dnešní době mimo tyto stránky.
První co mně napadlo vyzkoušet, zda na tyto stránky chodí stále ti „militantní materialisti“ a zda jsou stránky sledovány dále a navíc i jako příležitost pro vyjádření ostatních a tím současně zjistit i stav barometru společnosti.
Výsledek byl, že se objevili dva příspěvky ve známém slohu, které vyjadřovaly ohromnou radost z toho, že tyto dvě osoby propagující volné energie se střetly, samozřejmě bez podpisu, ale už nebyly tak agresivní jak bývaly. Z toho je vidět, že těmto skeptikům hoří půda pod nohama, protože tyto technologie se začínají uskutečňovat a to je dost velký posun. Pak jen nevýznamná věc, kdy po této příhodě zmizel z jedněch stránek z rubriky  „Oblíbených stránek“ odkaz na tyto stránky.
Velmi si cením našich čtenářů, ale i jiných, kteří zde chodí, protože jejich komentáře byly velmi dobře formulovány a byla z nich cítit upřímnost a věřili těmto stránkám, i když vznikla extremnější situace. Takže mohu DeVe s klidným svědomím nyní říci, že se opravdu situace mění a lidé začínají uvažovat a již se tak lehce nedají strhnout okolím, myslím, že je to dobrá škola na dobu příští, je větší šance uspět.
Rovněž na stránkách vpravo dole byla anketa s otázkou, jaké barvy má kdo z vás rád. Tato anketa byla zaměřena na zjištění jaký typ lidí tyto stránky nejvíce navštěvuje. Tabulku z ankety máte zde:





Barvy ovlivňují velmi výrazně lidské duchovno a existuje velmi úzká souvislost  mezi barvami a vývojem jednotlivce.
Červená je barva většinou velmi silných citů.
Žlutá vyzařuje z lidské bytosti vždy příjemný pocit, obsahující jemnou  radost a příjemné přitahování.
Zelená značí spokojenost, tedy konzervatismus, silnou vůli.
Modrá většinou značí člověka vznešeného, vytváří spokojenou atmosféru.
Fialová značí pokoru, skromnost, vnitřní sebereflex a někdy rádi bývají sami pro přemítání.
Zlatavá je již velmi vysoká a spojuje vlastnosti modré a fialové a je zde velmi velká citlivost, tedy velká šance na zranitelnost citů.


Většinou kterou barvu má člověk rád, tu většinou i vyzařuje ve své auře, tedy bývá i takto zbarvená. Nebudu a ani nechci hodnotit, snad jen to, že jsem se opravdu nemýlil, chodí na stránky již vyspělé bytosti a tomu i odpovídaly reakce Vás všech, barvy jako černá  již jsou dávno za Vámi (mimo jistých příležitostí), myslím,že ten posun je opravdu vidět. 
Děkuji všem za účast na tomto experimentu a stránky musí žít tedy dál. Ještě jednou děkuji.


32 komentářů:

  1. Vaše "zistenia" p. Iv sú cítiť na Energiii.
    To je prečo sem chodím, kutivovanosť, čiernej niet. Správne do toho , "stránky musí žít tedy dál". !!!
    Ďakujem Vám a všetkým čo chodia, BE

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký den ,v těžkých chvílích opravdu člověk ukáže co je v něm.I já jsem musela na chlapa sprostě zařvat "nečum a zavolej záchranku".Ještě bych se ráda zeptala na bílou,tu mám taky moc ráda,hned po modré.Třeba bílé mráčky na modré obloze nebo bílé labutě na modrém rybníce :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bílá je nejsvětlejší barevné chvění a je výrazným symbolem čistoty, jasnosti(tomu odpovídají přesně Vaše komentáře), vznešenosti a nevinnosti(ve Vašem věku?-legrace). Zdůrazňuje existenci světla, rozpuštění hrubosti, citlivosti a reservovanosti. Aspoň zatím tak, někdy mně to připomeňte s těmi barvami, třeba udělám článek do hloubky.

      Vymazat
    2. Bila Terezko,je barva vsech barev,protoze je v sobe obsahuje vsechny.......proud

      Vymazat
    3. Tak to jsi mi dal,můj věk ,co s ním,připadám si ako tisícročná včela,ale duši mám malého dítěte.Jednou jsem dostala hrábě od jednoho chytráka a na násadě bylo napsáno"nečaruj a hrabej",tak já teda hrabu,ale čaruju pořád na to,aby zmizelo utrpení a bylo dost lásky pro všechny.Najela jsem na tykačku,to bude lepší,kamarádi? :).T.

      Vymazat
    4. Tak ty barvy by mne zajímaly, protože u mne to bylo velice těžké se rozhodnout, která z barev je nej, protože vždy u mne záleží na co se dívám a s klidným svědomím říkám, že se mi líbí i černá, kterou lze kombinovat libovolně s jakoukoliv jinou barvou, stejně jako je tomu u bílé. D9m příklad kupříkladu (jsem přece jenom stále ještě hodně i materiálně založený chlap) auta. U některých mi sedí hluboce modrá metalíza, u jiného bílá s černými doplňky, jsou i typy kde mi prostě nejvíce sedí černá v chrom paketu - a přitom nejde o agresivitu vzhledu. Osobně jsem v daný okamžik zvolil modrou, protože mi v poslední době nejvíce chybí - obloha a moře. I ostatní barvy jsou v jistých případech to pravé. Například červená. Jen s obtížemi si představím jinou barvu u hezké tanečnice tanga. Když mi někdo řekne zelená - první co před očima uvidím je džungle z filmu Šaman s S. Connerym, když stáli na vrcholku vysokého stromu uprostřed pralesa. Žlutá až oranžovo červená je letní západ slunce, když se mi ten den všechno dařilo a já si ho užívám v křesle na terase. I ostatní "nezákladní" barvy jsou v jistých případech to nej, co chci vidět - třebas taková barva hřibu pravého v lese :-)
      Takže celkově vzato nemám tu úplně nejoblíbenější barvu, ale možnost "všechny" tam v anketě nebyla, tak jsem tam šupnul tu, která mi v daný okamžik (souhrn okamžitých pocitů a přání) napadla. Přitom si ale myslím, že v jinou dobu, by to klidně mohla být barva jiná. Ale je fakt, že jsou i barvy, v jejichž kabátě mít auto, tak do něj asi nesednu :-)

      Vymazat
    5. Zdravím Vás, Iv, zaujalo mě to s těmi barvami, určitě by bylo fajn, kdybyste napsal nějaký obsáhlejší článek o spojitosti barev, osobnosti, pohledu na svět, a tak. Měl bych dotaz - mají ty barvy jenom znázorňovat přístup toho kterého člověka k okolí (zhruba), nebo mají zároveň i symbolizovat jeho kladné či záporné stránky, nebo abych to řekl zjednodušeně - dají se dělit na "dobré" vs. "špatné"? Myslím si, že nejsou dobré nebo špatné (všechno má i své pro a proti), jen mě trošku nahlodala ta Vaše poznámka o černé barvě (vyznělo mi to tak, že lidi s oblíbenou černou sem (už) prakticky nechodí a že tak je to dobře).

      Mne anketa ohledně barev jaksi minula, ale za sebe bych vybral jako nejoblíbenější červenou, s tím, že mám taky rád oranžovou a zelenou (třeba ve vzájemné kombinaci) a i ta černá se mi u určitých věcí líbí, že působí tak nějak "decentně".

      Jirka

      Vymazat
    6. Mluvím o hlavní barvě většinou aury, kterou organismus vyzařuje a ta je mu nejmilejší. Samozřejmě že se Vám bude líbit na technických věcech např. auto s chromem(jako doplněk) tak jak Michal uvedl, je to neživá věc, ale také si i zvolíte např. manželku nebo dívku např. blondýnku, černovlásku, zrzku atd a to již podle svého vnitřního cítění, tj. inklinaci k té Vaší preferující barvě. Takže musíme rozdělovat věci na neživé a živé, ke kterým nás něco stálého poutá, tam pak do popředí vystupují ty nejoblíbenější barvy. Aspoň zkráceně takhle.

      Vymazat
    7. Iv, tak to jsem opravdu zvědav, co se potom dozvíme.
      Aura je asi príma věc, ale její barvou se vědomě (jako u ankety) řídit nemůžeme. Tedy alespoň většina z nás, protože jí prostě nevidíme. Lépe řečeno vidíme, ale mozek nám to jaksi ve své poťouchlosti nehodlá "překládat". Psal jste, že se ve své oblíbené barvě můžeme podvědomě řídit při výběru partnera, nebo zkrátka jednoduše se nám líbí protějšky s onou barvou aury. Já jsem zase nějak mimo. Barva čehokoliv ať to jsou vlasy, oči nebo kůže je sice to, co registruji, ale není to to, co rozhoduje. Třebas ty oči. Modré, zelené, mandlové nebo třeba se žlutýma medvídkama - všechny mohou být podmanivé, okouzlující. Ovšem asi to není to nej. Musí to být podloženo něčim větším - asi tím, co se za tím skrývá a to je vlastně vše ostatní. Od vlasů(účesu), úsměvu, rysů, pohybů, gest atd. Kdo vidí asi by mě nevidoucímu řekl, že je to jasný, že se řídím aurou. Jenže není aura důsledek místo příčinou toho, co jsem psal?
      A jaká barva aury je nejlepší? Žádná. Všechny jsou důležité a závislé jedna na druhé. Nelze mít barvu fialovou nebo zlatou či jinou aniž by před tím a potom nebyly i všechny ostatní. Každý "projde všemi barvami" a z nezaujatého pohledu je podle mne nespravedlivé nadřazovat jednu jako vyšší stupeň těch předchozích. Krásný motýl by se krásným motýlem taky nikdy nestal, nebýt před tím často i nevábnou housenkou.
      A neživé věci? Existuje vůbec něco takového? Vím jak jste to myslel a celý tento komentář není reakcí na ten Váš, Iv.
      Taky hodně zkráceně, musím prchnout do pracproc (pracovního procesu). Ale těším se na Váš článek.

      Vymazat
    8. Míšo řekla bych ,že barva aury je důsledkem,toho všeho schovaného uvnitř.Vidím auru jen kolem rostlin a stromů a ta je teda bílá(bílé světlo),ale jestli to teda vidím :)

      Vymazat
    9. Terezko, já jsem jenom teoretik. Myslím si, že auru má kde co. V podstatě všechno má auru. Auru beru jako energetické pole a to je všudypřítomné. Různá, řekněme kvalita (i kvantita), energetického se v očích lidí může projevit všelijak - záleží na "dekódér" v mozku.
      Kupříkladu moje manželka když jak ona říká, "nechá vyjít mozek z hlavy", pak je schopná vidět pole i kolem "neživých" předmětů. Jak říká p. Keshe - samotný elektron je energetické pole - plazma. Tudíž jakákoliv hmota nutně musí mít kolem sebe nějaké en. pole. En. pole se dají sčítat, odčítat, deformovat.
      Ty mne Terezko pochopíš - jsi Bůh a proto záleží na tobě, kde a co ve svém "hologramu" uvidíš.

      Vymazat
    10. to Michal
      Koukám, dobrý.

      Vymazat
    11. Míšo,tak já teda nevěřím vlastním očím,když to všechno vidím a zírám na to nebo nevěřím vlastnímu mozku,já se z toho picnu :).

      Vymazat
  3. Ano,zivot je nejlepsi ucitel,skola zivota,ale skolny je casto prilis vysoky,jak uz nekoho moudryho cituju :-).......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, příteli, to máte pravdu, stálo to hodně energie, byl jsem ještě celý den bez břinku, ale někdy poznání něco stojí a bylo to opravdu zajímavé srovnávat sílu energií dnes a z dřívější doby, jsou o hodně razantnější.

      Vymazat
  4. Svět mám rád barevný,bez všech barev duhy a jejich odstínů by to nebylo ono,ale nejraději mám barvu západu Slunce,takovou zlato oranžovou,mám rád energie křišťálu.Při některých západech Slunce cítím jakoby měla tato zlato oranžová barva zároveň i energie křišťálu,tato energie potom se mnou nejvíce rezonuje.Jednou při jednom takovém západu Slunce jsem se na jedné vysoké čedičové skále snažil o prostoupení této energie mnou a její zesílení,najednou jsem cítil jakoby celé mé okolí byl jeden velký krystal zářící touto barvou a já byl vším co je v něm,potom jsem měl vidinu jako bych byl ptákem co prolétává okolní krajinou a pár chvil na to ke mě přiletěla sova a asi půl minuty kroužila pár metrů ode mně a upřeně se na mě dívala,bylo to velmi zvláštní.Jak by jste to chápal vy Iv? Kuba

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na to hned od pasu neodpovím, rozhodně to musela být fajn relaxace a sova vždy symbolizuje něco důležitého, jistě to byl zážitek, na který jen tak nezapomenete. Je fajn říci své pocity, je již 1:00 hod v noci, tak aspoň tak zkráceně. Klidně se připomeňte.

      Vymazat
    2. Ahoj Kubo,taky se mně sovička koukala do očí,když letěla kolem mne a ta má teda opravdu upřený pohled,jak když se dívá přímo až dovnitř.

      Vymazat
    3. Byl to jeden z nejhezčích zážitků,ale i když sem cítil co se přibližně děje,pořád mi vrtá hlavou ta sova,vypadala jako by mi něco chtěla říct,nebylo to jen jako by kolem mě jen prolétla,neslyšně asi 3-4 metry létala kolem mně dokola zatímco jsem seděl v tureckém sedu na vrcholku té skály,upřeně se na mě dívala a i po té co jsem vstal a pozornost jsem jí opětoval tak se nelekla a neodletěla,bylo však úžasné vidět jak neslyšně tyto ptáci létají. Kuba

      Vymazat
  5. JJ situace se mění - je to úžasný sledovat. Kultivovaně, s nadhledem a lehkostí. Diky Iv za všechny postřehy v posledním tématickém bloku ;)
    Mám prosbičku. Jelikož to okolo Náměště docela znám - nejsem až tak daleko, mohl byste prosím osvětlit ten Eifffelův most? Mám totiž nějakou úchylku na mosty a vím jen, že jako eiffelův se vesměs nazýval Ivančický viadukt z něhož zůstalo jen torzo. díky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano to je on, byl to železniční most, který projektoval ten známý Eiffel. Je to velká škoda, že nechaly jen to torzo. Pamatuji si ho ještě v plné parádě za provozu, dole krásné údolí, myslím i s nějakým potokem.

      Vymazat
    2. Tak to jo, já jsem si říkal, že by to bylo super, kdyby byl ještě další a už jsem pátral kolem Náměště... ;) JJ tento u Ivančic je (byl) magický svou krásou a mohutností - vytvořen fortelem tehdejších stavitelů. Bohužel jisté skupiny se zasadily o jeho likvidaci - bylo to v druhé pol. 90.let. Nechali jen torzo - jedno pole, jeden sloup a zůstaly všechny kotvící patky - ty ve sběrných surovinách neberou. Byl jsem se tam tehdy podívat, když ho porcovali. Nebyl to hezký pohled. Pod záštitou bezpečnosti se jistá skupina nehorázně napakovala. A údajně i to torzo snad chtějí zlikvidovat, ačkoli je vyhlášeno jako technická památka - tak nemají peníze na jeho běžnou údržbu... škoda toho. Je tam údolí a potok - krásné místo. Kdo nezná, může se podívat zde na dnešní pohled seshora, popř. stačí zadat do vyhledávače heslo ivančický viadukt.
      Omlouvám se za odskok od tématu, ale jak jsem psal - mosty mě přitahují od dětství, nevím proč... Ahoj

      Vymazat
  6. Hore v komente sa objavila čierna farba a že už je menej vyznavačov...
    Myslím si, že v určitom období bol umelý tlak na tmavo, od tmavých.
    Uniformita. Podsunú vám myšlienku, že je to : decetné, vážne, seriózne, a MÓDNE.
    Vymyslia trend a masy sa idú opičiť.
    How easy.. BED

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bed, já myslím, že celkově černá barva je nesprávně spojována s Temnotou (nikoliv temnotou) stejně jako je nesprávně spojována Temnota s tmou. Ano přiznávám, že ve světelném spektru není obsažena, ale tam se jedná o energii. Kdežto když se koukneme na hmotu - třebas Zemi, pak černá barva je hojně zastoupena a to jak v říši živočišné, tak i "neživé". A co základní barva, pod kterou my lidé vnímáme Vesmír?
      Já se nebojím stát za svým názorem a klidně budu v očích jiných jako "vyznavač" či ovčánek, jež mu byla podsunuta myšlenka a nebo ta opička. Ano černá barva může být pro mne stejně tak decentní, jako křiklavá, výhružná nebo uklidňující. Záleží na okolnostech. Kupříkladu rád nosím černé oblečení. Jednak v práci není vidět tolik špína :-), jednak si nemusím dělat hlavu jakou barvu má mít druhý díl oblečení, protože k ní pasuje jakákoliv jiné barva, a v neposlední řadě černá opravdu opticky zmenšuje/zeštihluje, což já potřebuji jako sůl :-)
      To, jaký případný vliv má na nás jaká barva si podle mne hlavně tvoříme sami ve svých hlavách. Barva je důsledek, který zaměňujeme za příčinu.

      Vymazat
    2. to Michal
      Zase příklad ze života: proč myslíte, že má velmi kvalitní ornice ještě černou barvu? Protože černá barva pohlcuje všechny barvy a tak se nabíjí energií a pak máte třeba kedlubnu jak barák - říkám tomu přírodní upíři(samozřejmě podpořeno hnojivem, lépe pohlcuje infračervené-teplo atd).

      Vymazat
    3. Barvy, to je nádherné a zajímavé téma, četla jsem, že v budoucnu se budou lidi léčit barvami a zvukem. V anketě jsem zaháčkovala modrou, mám ráda ještě odstíny od růžové po fijalovou, jsou to barvy, které mi dělají dobře. Nojo, ale černá, to s tou hlínou, to je přesné. noc je černá a ráno se narodí světlo a slunce, bez té černé tmy by mě to už nebavilo a nebylo by to ráno tak krásné a hlavně bychom neviděli hvězdy:)IVA

      Vymazat
    4. Dalo by sa povedat ze cierna farba obsahuje v sebe vsetky ostatne farby. Farbu vidime podla toho ktore spektrum svetla material nepohlcuje ale odraza,alebo tak nejak to myslim bolo. ..Mailo

      Vymazat
    5. Mailo - černá barva v podstatě (jak to chápu já) barvou vlastně ani není. Černá je absence všech barev. Součet všech barev(základních) je naopak barva bílá.
      I když ono to bude asi ještě trochu jinak, protože by vlastně černé předměty nemělo být vůbec vidět (viz. údajné černé díry).
      Stejně zvláštní je si i uvědomit, že vše co vidíme, ve skutečnosti barevné není - jen pohlcující a odrážející specifické spektrum světla. Takže má hmota barvu? Ne. Barva je tedy vlastně iluze. Co dalšího je iluze, i když se to zdá skutečné? :-)

      V tomto směru mi Keshe docela zamotal hlavu. Možná jsem ho jenom špatně pochopil, ale já si do teď myslel, že ve vesmíru je tma (i když je plný světelných paprsků), protože se světlo nemá od čeho odrážet. Keshe tvrdí, že světlo je výsledkem interakce světelných paprsků s magnetickým polem. Musím to ještě promyslet.

      Vymazat
    6. to Michal
      Aco takhle: Slunce vyzařuje bílou(tedy všechny spektra) a když dopadá na některý předmět, celé spektrum si ten předmět přijme, mimo nějakou barvu, s kterou nerezonuje, vezměme třeba červenou a odrazí ji ven, my to pak vidíme jako červený předmět. No a předmět, terý si vše pohltí(neodrazí nic) hold vypadá černě - nemá co vyzářit.

      Vymazat
    7. Ano Iv, takto jsem to doposud chápal. Jenže. Pokud by "černý" předmět pohltil všechny viditelná spektra, jak to že ho pak vidíme? Nějaké světlo musí vysílat, protože zkrze naše oči vidíme předměty díky odraženému (zbytkovému) světlu od předmětů.

      On bude problém totiž v tom (dnešní nápad při patlání se v hnoji), že černá barva není to samé jako absence světla. Zjednodušeně tma a čerň jsou dvě odlišné věci, byť mají i něco společné.

      Takže (ještě nad tím budu dumat) podle mne barva je opět kompletní světlo (nechci říkat fotony, záření ani nic dalšího, neboť v tom taky nemám jasno), které předalo předmětu část informace, kterou si neslo ze zdroje, nebo ještě lépe, předmět si část informace ze světla odebral. Pak by mohlo jít vidět i černé předměty, protože oko by zachytilo odražené světlo od jejich povrchu, ale ochuzené o největší podíl informací.

      Nebudeme zase nařčeni z filozofování? :-)

      Vymazat
    8. Míšo ,ten co nosí nejradši černé tričko,"sežere" všechno na co přijde kolem sebe(černá pohltí všechny barvy okolo sebe,proto je černá) a na to já,"mazej ven na sluníčko,do přírody,ty to unesou, nás nevysávej :).

      Vymazat
  7. Ano, tomu rozumím.
    Bez schopnosti pohlcovat energii by nebyl možný život, tak jak ho ještě momentálně vnímáme. Pohlcovat zdaleka neznamená krást - koneckonců je to hlavní vlastnost třeba bílých krvinek. Kde bychom bez nich byli, že? Na pohlcování energie a její následné transformaci je založen veškerý život na naší planetě.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.