středa 17. října 2012

Kolektivní vědomí




Dnešní věda zatím tuto skutečnost moc nepřijímá, protože se nedá vysvětlit poznanými stávajícími zákony  fyziky. Ale přesto "Kolektivní vědomí" existuje a vzájemně propojuje skupiny lidí se souhlasnými vnitřními pohledy na svět a názory.
Nemám na mysli falešné proklamování ústy něčeho, s čím člověk vnitřně nesouhlasí, a navenek reaguje i mluví opačně, než jak vnitřně cítí. Propojení  vědomí, pracuje  na základech vnitřního podvědomí, tedy hluboko skrytých základech našeho bytí.
K těmto propojením může docházet i v malých komunitách, kde je předpoklad jistého názorového souznění  a kde každý rušivý element v podobě některého z nesouhlasícího, provokujícího  člena, působí velmi rušivě.  Pokud se takový člověk dostane do komunity, kde je již „Kolektivní vědomí“ dosti energeticky silné, pak  ten, který se snaží toto pole negativně  narušit, většinou jistým způsobem podlehne za jistý čas podvědomé obraně již stávající skupině, se silně vybudovaným "Kolektivním vědomím".
Nejlepším  příkladem bylo dění v současných volbách 12.  a 13. října 2012. Lidé si velmi vnitřně přáli změnu a tato  již byla nyní zakotvena dost hluboko v podvědomí, které má tu vlastnost, že se umí vzájemně napojovat a pak tvoří velmi silný energetický náboj, který je schopen se projevit díky rozumu, tedy nějakého konkrétního jednání. Bylo potřeba jen dát impuls a současně pokud to jde využít i energie přicházející  z vesmíru, takové energie současně i přicházeli na udaná data jako pozitivum pro změny a nastartování jiného směru dění - plavat v proudu energie. I když je v komunitě například jen pár členů, ale informace z ní jsou volně přístupné a tyto rezonují souhlasně i s ostatními čtenáři, třeba i nahodile, pak  dochází  k vytvoření silného energetického náboje „kolektivního vědomí“ jedné buňky s následným propojením i s jinými souhlasnými buňkami. Bylo velmi zajímavé sledovat  krkolomně vzrůstající křivku sledovanosti spouštěcího impulsu, ve formě článku. Bylo rovněž nutné tento impuls neuvést delší dobu před datem zlomu, protože by se energie utlumila , prostě unavila a to světskými starostmi lidí. Rovněž  je velmi dobré pro aktivní impuls, když pomáhají v ten čas i jiné komunity otisknutím tohoto impulsu, nebo odkazu. Že kolektivní vědomí existuje a dá se s ním i operovat ve světských záležitostech je dnes již jasné, i když to věda zatím nechce přiznat. Mnozí si však dávají otázku, proč toto nepracuje i na bezpráví ve světě. Odpověď je velmi jednoduchá, tak jak jsem naznačil již v článku o záměrné degeneraci společnosti:   http://energieupramene.blogspot.com/2012/10/jak-ovladat-spolecnost.html    . Někteří s tím nesouhlasili, ale uvědomte si prosím, že to tak opravdu s největší pravděpodobností  je. Dnešní člověk, ten "IN",  pokud se ho nějaká věc  konkrétně netýká a není přiveden až na okraj nějakého konfliktu, nijak nezareaguje, tak je záměrně dnešní společnost také vychovávána. Nevšímavost, pokud možno pohodlnost, nesoucítění s ostatními, sobeckost a záměrně vvtvářené  pohledy na události médii , to jsou klíče k zabránění možnosti spojení „Kolektivního vědomí“ a tím i nemožnosti následné změny.
Podívejte se na toto video, které celou problematiku dost dobře vysvětluje:  

47 komentářů:

  1. Ahoj všem... Přátelé, má žena po delším hledání sebe sama spáchala letos o letním slunovratu sebevraždu a to krutým způsobem... Stalo se tak v době, kdy si mohla naopak o mmoho zlepšit vše okolo sebe... Do dnes je mi z toho moc smutno..... Stala se však jedna věc! Byli jsme propojení na úrovni duše. Přátelé..... nikomu nepřeji ty zážitky z našeho "odpojení"!!! Stalo se však následně to, že jsem se mohl připojit na ono kolektivní vědomí a to dost "brutálně".. Ten odchod partnerky byl totiž tím co to zesílil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážený příteli, velice moc děkuji za otevřenost. Vaše životní zkušenosti nejsou do komentářů, nevystihlo by se v nich vše a mohlo by to pak vyznít i necitlivě. Pohnutky pochopíte nejlépe Vy, měl jste k ní neblíže, proto taky napojení je tak silné.

      Vymazat
    2. Ešte ráno som nevedela kam tento zážitok zaradiť :
      na oblohe sa preháňali dve hejna vtákov. Chystali sa spojiť, či rozpojiť a letieť kde ich srdce ťahá, do inej krajiny. Nalietavali k sebe a sa oddeľovali, poznáte to, krása. A určite medzi nimi boli aj jeden dva čo z toho hejna chceli preč.
      Poviete, ale sú to vtáci, my sme ľudia. Ano máte pravdu, však v súlade so zmluvou svojej duše si dala úlohu Vaša drahá žena pobudnúť a potom odísť. V hejne kde pobývala je i tak jej imprint, ona je tu a hejno to vie. Česť jej pamiatke, obdiv Vám.
      S úctou Bed

      Vymazat
  2. Hezký den,ano tak jsme si zde krásně prakticky ukázali,jak nejsme schopní(ikdyž jsem zde zaznamenala poznámky o vysoké duchovní vyspělosti) se nasměrovat na jeden cíl,prospěšný nám všem.Ta oddělenost je stále obrovská,z čehož jsem dost smutná.Ta naše ega,at už zaměřená na hmotu nebo duchovno,stále chtějí dokázat,že jen ona mají tu jedinnou a nejlepší "pravdu".Ale jsem bojovník,nevzdávám to a věřím,že lidé kolektivně myslet a "operovat" myšlenkami ve prospěch celku zvládnou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nahoře psal komentář 18.10.12 8:15 XiXao
      To XiXao: Nemohu s Vámi vůbec souhlasit, vláda dostala facku, dnes ječí a plije jedy, hlavně na ty, co volili opačně. Nicméně voliči, kteří k volbám nepřišli či volili protestně , jsou vůči produktům médií dnes imunní i jistým jednotlivcům. Na mediální hysterii už si zvykli a Ega, bez Ega by jste se nemohla učit a vychovávat jej. Ono je nedílnou součástí našeho bytí zde, zrušit Ego je kontraproduktivní, hlavně v esoterice!

      Vymazat
    2. Iv,ted to nechápu,ten příspěvek jsem psala já,koza Tereza,ale zapomněla jsem na T.No a smutná jsem z toho,jak jsem se tady dočítala různý ty všelijaký informace,ale já si pořád představuju partičku "malých" eg,který pracujou na společným záměru.No asi v tom mám guláš,ale ono se to zase uklidní,jako vždy.T.A omlouvám se.

      Vymazat
    3. I to se stane Terezko i já se omlouvám, je toho nějak asi na mně vela a Vám bych jistě neublížil, nějak se to zašmodrchalo, tak aby jste mi odpustila, posílám Pusu a noční pohlazení. Náhodou, je to vše OK!

      Vymazat
    4. Eg - vajíčko.
      Viac Eg - vajíček - praženica.
      Neboj Terezko, tohle menu si nenecháme vzít ! Bed

      Vymazat
    5. Iv,hlásím,spojení funguje.Jednu chvíli jsem se probudila,sedla si na posteli usmála se a zase usnula jako dřevo(chodím ted brzo spát,jsem z toho zimního syslování,aby v baráku bylo všechno, co se hodí na těžký časy,nějaká unavená).Pro ostatní,bylo to ve vší počestnosti,ani snad na tu pusu nedošlo,asi se lekl :).Bed,děkuju :).T.

      Vymazat
    6. Přiznávám se, musel jsem odčinit ten zmatek, ale ve vší počestnosti a mohu říci, že ve Vaší přítomnosti bylo velmi pěkně, pohladil, usmál a rychle mazal zpět. Jste fajn a střežte si své hnízdečko jak oko v hlavě, moc fajn!!!

      Vymazat
  3. Dobrý den, děkuji Iv , trefně a pěkně napsané.Já bych to viděla tak, že s tím stále neumíme zacházet, ale je to určitě bomba. Podle mě se to už blíží, kdy si to určitá skupina najede a ostatní strhne. Všechno má svůj čas a moje představa je taková, že v této době, kdy nějak podvědomě víme, že musíme vyzvrátit ze sebe všechny viny, vytahat kostlivce ze skříní, usmířit se atd. Až to uděláme, tak nebudeme mít touhu vracet se k něčemu zpět a octneme se v současném okamžiku a tam už se můžeme setkat myšlenkami přímo a už to pojede. Budeme moct se dohodnout a dát energii společnou např. ke svržení světové mafie. Podle mě to už jede, jsou komunity, které už v tom jsou a strhávají další, jen se čeká, až se další probere, popere se se vším a může se napojit a pořád dál, až v tom budou všichni. Ti, kteří budou chtít dál sloužit zlu, tak . . . iva:)

    OdpovědětVymazat
  4. Vážení,
    moc jsem přemejšlel o těch sto komentářích k volbám. Pak jsem o tom začal už v pátek psát kapitolu do druhýho dílu templáře. A abych se odreagoval, tak jsem si chvílema namátkou listoval v knize André Van Lysebetha, Tantra. Otevřu knížku a civí na mě téma Overmind. Náhoda? Ne! Čtu a v souvislosti s těmi komentáři najednou vidím ten oslí můstek k tématu Pragaja Déva Pragaja, kterej jsem si do druhýho dílu templáře zadal a ne a ne se s ním popasovat. No a teď navečer otevřu blog a koukám zas jako blázen a vidím téma ... Kolektivní vědomí. Náhoda? Ani náhodou! A představte si, že už ten komentář píšu po čtvrtý a třikrát těsně před koncem se objeví vstupní stránka blogu a text je v čudu. Náhoda? Ale já jsem buldog.
    Rozebral jsem ty komentáře a vyšlo mi z toho toto.
    Ty první příspěvky téma voleb oťukávaly a objevil se názor, co teda volit KSČM? Druhej tip byl nejít volit vůbec, nebo odevzdat neplatný hlasy. Osamělá Jitka prezentovala podiv nad KSČM a byla dost tvrdě ostrakizována. Čtvrtej proud přešlapoval. Pak mocně zadupal pan Rolf. A nerozhodní se začali přidávát do stále mocnějšího prvního proudu. Spíííídy když to viděla, přestala komentovat a hodně odvážná Jitka se po dvou dnech na blog žasnouc vrátila a musím konstatovat, že blog odvahu ocenil a už si jí nevšímal, protože bylo rozhodnuto. Tedy postupnými kroky vytvořený Kolektivní vědomi.
    Vzhledem k tomu, že 6O% oprávněnejch voličů se aktu z různejch důvodů neučastnilo, jsem byl velmi rozpačitej z toho, co to vlastně mělo znamenat? A pak mi to došlo! Pragaja Déva Prágaja není duchovní ani geografická, nebo jiná záležitost nějakejch vyšších entit, ale každýho jednotlivce na týhle planetě. A ukazuje, že i dobře a ve vší počestnosti míněnej Overmind není cesta z toho, co jsme si tady duchovně i hmotně upekli. Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda Matěji,já jsem zazaznamenala,že článek o volbách tady byl jen a pouze proto,aby dodal naději a sílu těm,kteří pomalu začínají ztrácet víru v to,že mohou jakkoli jako jedinec,ovlivnit systém.Všichni co tady píšeme,víme,že systém nás otravuje a všechno to další a taky že je v koncích(ted už se udržuje jen všeobecný zdání,že funguje,ale nefunguje nic).Já do toho šla kvůli tomu,abych je nakrkla,to je mé přesvědčení.Podle mne jedinný Michal,tady podal zcela objektivní a realistický pohled na současný stav.Co se týče paní Jitky,odpověděla jsem jí,nereagovala a tím,že někdo se zabouchne s pěti kotatama do svý ulity,podle mne nic nevyřeší a navíc mne to ani nedojímá a to víš jak jsem na tom se zvířatama.Mne spíš mučí to,že je plný svět hladových a dokonce už i tady u nás.Ted budu asi hnusná,ale řeknu Ti jednu věc,s tvým přístupem bych očekávala,že ještě než odejde ten krysí muž z min. soc. věcí,tak mu dojdeš hodit důchod na hlavu.A být to za dob Libuše,tak tě zavřou do sklepa,abys netříštil energii a pan Rolf,ten by tě hlídal,když teda vnímáš,že tady dupal.Já si naopak myslím,že neřekl nic,co by se nedělo kolem nás.Ale já tě varovala,že co mám na srdci,mám hned na jazyku,at to stojí,co to stojí.T.

      Vymazat
    2. Teda Popleto M, to je perfektní, připadám si jak v anarhistickym kroužku ROZLET:)Perfektně popsaný vývoj tady na blogu.Pro mě iniciátorem mojí volby komunistů byla Terka, kterou zdravím. Když jsem si přečetla ten její první komentář o její volbě, tak mě, voličku pravice ODS to nejdřív šokovalo, ale v podvědomí už jsem určitě byla rozhodnutá, jen jsem se s tím musela popasovat. Jinak k prezidenským volbám. Mě se nejvíc líbí OKAMURA.. . . .IVA

      Vymazat
    3. Ahoj Ivčo,taky tě zdravím.Tak to jsem tady dobře,mně jeden čas říkali Hereze,místo Tereza :).No a já zůstávám u "svý" Fischerky.Ale možná budeme mít prezidenta na kterým si budeme moc prohlížet obrázky,ale když už binec,tak pořádný né!T.

      Vymazat
    4. Jáásně:) Terez, tak jo, uvidíme, jak na sebe budeme působit, jaké lidi ještě navzájem přitáhneme a jakou realitu si vytvoříme. Já věřím a vím, že máme skvělou budoucnost a to hlavně pro děcka. Letos je opravdu rok zázraků. Můj chlapeček je tak zamilovanej, že jsem to ještě neviděla:) posílám všem pozdrav iva

      Vymazat
  5. Geniální! S výsledky voleb jsem osobně spokojen a tady ještě k politice trochu jinak /Táňa Fischerová/: http://srdcenoveenergie.blogspot.cz/2012/10/tana-fischerova-otazky-odpovedi-k.html

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som u na blogu ener.. krátko - ale podľa môjho pocitu je to Partička ? Be

    OdpovědětVymazat
  7. Terezko,
    myslím, že jsem napsal, co jsem napsat měl. Pokud se týká toho ministra, tak bych mu rád něco hodil na hlavu, ale ne důchod, protože bych pak musel jít žebrat. No a když jde o Libuši, tak ona jako Slovansko-Keltská (protože se to příliš nedá rozlišit)vědma, moc dobře věděla, že jsme tu taky od toho, abychom některý energie aliminovali, nebo jak říkáš tříštili, nebo spíš měnili. Zvlášť pokud se jedná o jev ke kterýmu se tady zrovna teď vyjadřujem, protože KOLEKTIVNÍ VĚDOMÍ se dost často vymyká kontrole a stává se PSI ZBRANÍ. Tedy tím nejděsivějším vražedným nástrojem, kterej člověk od věků používá. Řekl bych, že zvířátka jsou vůči sobě při stejným jevu trochu ohleduplnější. Ale je to možná jenom tím, že neznaj pojmy koncentrák, vymejvání mozků, politik, bankéř, moc, atd.! Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,pro mne si nositel nových krásných energií a ne nějaký tříštič.Jsem umíněná palice a těžko mi kdo vymluví,že to tak není.Podle mne Ti nejvíc svědčí lidem přinášet nové pohledy tam z těch výšin a ne je koordinovat v reálu.No já vím,je to drzost říkat někomu na co se hodí nejvíc,ale nemůžu jinak.Ty víš že tě mám ráda a někdy se mi dokonce i podaří to tvé poselství z 5D rozlousknout :).T.

      Vymazat
  8. Hm,
    potřebujem Okamuru? Možná, že by byl lepší třeba Eskymák? A co takhle Popleta ... ten by vždycky a na všechno měl pouze jednu jedinou odpověď. Řekl by lituju, lituju ... jsem jenom Popleta. A kdyby se to dokázal naučit v mnoha světovejch i nesvětovejch jazycích, mohl by se stát presidentem planety, ne? Jirka Němec

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj všechny dobré duše! Terezko chápu, že Matěj to myslil tak ,že zadupáním jsem asi ty nerozhodné posunul na stranu prvého proudu, jak v přízpěvku píše.
    Jsem velmi rád ,že takto krásně se situace vyvedla. Zvolené strany sice jsou barevé, ale jsou tam lidé kteří maji zdravé smýšlení a to je podstatné. Tak ještě abychom se spojili a těmto posílali positivní sílu k zavládnutí dobrých řešení, pro nás všechny.
    Mnoho lidí šlo volit na protest, ale taky pro změnu systému. Škoda jen těch co si mysleli ,že zůstat doma je větším protestem. Facka by byla důraznější.
    Česká kotlino díky. Toto je počátek dora které z tebe vzchází. Probouzíš lidi, umírá lhostejnost.
    Nemáte pocit, že se nám povedlo něco co Evropě bude k zamyšlení? Kapitalismus se pomalu sype i s jeho mocnáři. Mějte se fajn. Rolf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano sype pane Rolf.. a zaznamenal jsem i reakce pána velkomožného kapitalisty na právě proběhlé volby a přesně dle jejich metod - zastrašování a malování bubáků na zeď - prý že všichni zapláčem - to je naprostá katastrofa - prý. A já mu na to říkám HOVNO pane.... omlouvám se za neslušné přírodní slovo.
      DV

      Vymazat
    2. To by jste se divil, jak to zamotalo celé dění, dokonce přichází EU na to, že úsporná opatření jsou cestou do pekel, uvědomili si možnost revoluce a ztrátu systému. Proto řvou média, že češi mají krátkou paměť, právě opačně, když to srovnají, tak tento systém je v lamprdónu. Právě jsme světu ukázali, jak lze šlápnout systému na kuří oko bez obušků a závodění v ulicích s policajty. A věřte, že bude pro ně hůř, pokud nezmění směr. Nové technologie se také začínají tlačit a to už neurejdují. Ala nový systém na výrobu benzínu ze vzduchu, nové energetické generátory, bude toho ještě více, nechte se překvapit, jejich moc ovládat jede z kopce.

      Vymazat
    3. Stasne rad by som bol teraz na prvej povlebnej shodze ODS(ako tam pebiehala debata). To musi byt poprask.Este ze mam usi:-). ..Mailo

      Vymazat
  10. Vážení,
    v šedesátým osmým jsme se pokusili dát facku, nebo líp řečeno facinku našemu tehdejšímu velkýmu příteli na východě a von se docela naštval a s kámošema nás seřezali tak, že jsme jak malý psi kňučeli dvacet let. Pak nám opět po dvaceti letech SYSTÉM, kterej tu je odjakživa (a ta předchozí Ruská šaráda byla rovněž v jeho režii, jejímiž asistenty a mini-režiséry byli mimo pár vyjímek naši neohrožení reformátoři v čele s Dubčekem) ... milostivě dovolil zacinkat klíčema a většina lidí jásala a naprosto si nevšimla toho, proč se to událo tak jemně a dokonce bez našeho hrdinství. Tedy mimo pár stovek statečnejch studentů, po kterejch pak neštěkl ani pes!!!! Ale jak se říká, "prostě se stalo" a asistenty režie opět byli naši neohrožení reformátoři a budoucí politici v čele s Havlem. No a my, včetně mně, velcí to pivní myslitelé a odvážní bojovníci čile napochodovali rovnou do podstatně vymakanějšího chomoutu. Chvíli jsme spokojeně dusali štreku, samozřejmě opět mimo pár drzejch a odvážnejch (který dostávali v ústraní po hubě) a když bylo rozebráno, co šlo rozebrat, tak jsme se s křížkem po funuse začali z kocoviny budit. A kdo nás Vážení furt a furt vodí za ručičku, tedy spíš za nos? Já si na to odpovídám jednoduše a prostě ... p o l i t i c i , kterejma zase hejbe SYSTÉM!
    Vážení, my už jsme v zajetí tý negativní formy "KOLEKTIVNÍHO VĚDOMÍ" desetiletí a staletí. A pokud si myslíte, že oranžovo-červení budou na tom společným hřišti s modro-nevímjakejma kopat fér a za nás ... tak NÁS mi je líto. Protože Prágaja Déva Prágaja je přesně vo tomhle, tedy mimo jiný pochopit, že oni se nezměněj a tedy nenechat se nikým vodit za ručičku a natož za nos !!! Popleta Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji, víš že v tomhle s tebou souhlasím.
      Myslím, že větší význam než se snažit změnit nezměnitelným způsobem, by bylo účelnější sdělit lidem nikoliv pravidla, ale používané taktiky hry. Protože prvním způsobem bude kolektivní vědomí opět manipulováno ještě sakra dlouhou dobu, než přijde konečně ta stá opice. Tím druhým způsobem by již k manipulaci docházet nemohlo. Ale je tu začarovaný kruh s předáváním informací a ty mají pod palcem organizátoři. Nicméně stejně tak jako již před více než sto lety bylo zbořeno tvrzení, že vše již bylo vynalezeno, stejně tak je tu možnost, že přijde nový, jiný způsob šíření informací, který nebude tolik náchylný na manipulaci.
      Ono stále více platí že vědět není to samé jako myslet si. Takže o čem to celé je? O politice? Já myslím, že ne. Podle mne je to o informacích - vědění (nezaměňovat se stávajícím: informacích-myslet si!).

      Vymazat
    2. Myslim Matej ze vecsina(tu) to chape a vlatne stebou suhlasi co som pochopil.A vecsine nejde o to aby vladli zas cerveny..ale sa nacas vyrovnali sily a mali tam i oni trosku blazinec v planoch!Trosku im tam vniest chaos nech sa maju cim zoberat!Ludia este nevedia co chcu-len ze chcu zmenu!Donutit ich ktomu(vlady nepotrebujeme) sa neda,musia nato prist samy!No da sa prinajmensom ziskat trosku casu(tym sa moze stat ze to nestinu).Casu na premyslanie,ucenie a(pre ludi co este nato neprisli) a pomahat im osvetlit to a pochopit co sa deje-ako nam Iv(Takmer dene zistujem ze stale neviem otom ani..,vzdy prid cosi co ma prvapi). No a oni uz potom samy pridu nato akym smerom chcu ist a ako sa tam dostat.Za seba dodam ze nejde oto nabrat smer cerveny..ale smer Slovania(akoze narod nie system).Takze mylim ze i vecsina bude stebou ako ja suhlasit len si myslim ze to este potrebuje cas kym sa pridaju ostatny.Dokazeme to len spolu.Zatial nanich toho Chocholouska alebo ked ine nie aspon cervenych. ..Mailo

      Vymazat
  11. Vážení,
    myslím, že nadšení je moc dobrá věc. Ale pozor, brzda taky. Jen málokdo umí jezdit s autem tak, že jednou nohou současně brzdí i akceleruje a druhou pomáhá řadit. Tomu se pak říká souhra, jako když dobrej band š l a p e ! A jenom tihle jsou nejrychlejší. Popleta M

    OdpovědětVymazat
  12. Matěji to znamená ,že lidi se mají na vše vyprdnout,makat, držet hubu a krok, protože historie je pořád stejná. Má podle tebe vůbec smysl se angažovat pro dobro??? Zatím tady děláš rozbor co všichni víme a zažili jsme. To nemusíš. Kdo se moc ohlíží dozadu zakopne a padne na čumák. Je třeba koukat pod nohy.Je doba TEĎ. To by jsme byly pořád ty blbý poslušný ovce. Sakry vždyť život je pokus omyl ale taky úspěch. Ten v naší realitě je vždy něčím vykoupen. Jsme tu snad proto, abychom splnili jakési poslání nebo jenom k přežití? To by jsme se nepřičinili o žádné pozitivum pro transformaci a mohl by pak už přijít jedině konec. Jistě, volby jsou nepatrným vítězstvím v měřitku, ale už dobrý pocit u mnohých lidí kteří se zapojili do změny vydává kus pozitivní energie pro tuto zemi. To tvé filozofování je čemu popleto? Rolf.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Rolf a Matěj
      Raději vstupuji, protože znám už i Matěje a zbytečně by jste se šermovali. Víš Matěji, Rolf má taky pravdu a ty zase věci posuzuješ ze svého úhlu. Tak a teď Vám řeknu toto!!!!! Byla to správná věc, protože zde vůbec nešlo o politiku, ale o změnu pohledů a tedy nějaký zásah. Ten se vydařil, už jen v tom, že si média uvědomila, že již nemají takovou schopnost ovládat většinu, když jsem viděl novináře na obrazovce jak byli vzteky fialoví a vládnoucí garnitura v šoku, tak to smysl mělo a není potřeba hned vidět všechno červeně, stačí zářivě bílé.

      Vymazat
    2. A ještě k tomuto tématu je výborný článek zde:
      http://www.blisty.cz/art/65636.html

      Vymazat
    3. Dobrý den všem!

      Dovolil bych si taky komentář k té politice. Myslím, že postoj mladých docela dobře shrnuje uvedený článek na B. listech - sice se už přímo neřadím do skupiny "náctiletých a čerstvě post-náctiletých", ale co mám vypozorované, tak mladí si skutečně velice dobře (ve většině případů) nechávají vymývat mozky. Nebudou přece "socky" nebo "komouši" (vždyť volit komunisty, to je, jako bych chtěl uspíšit konec světa) a je přeci v zájmu nás všech tady poctivě budovat kapitalismus a chovat se "rozpočtově odpovědně"... nebo ne? Nejvíc jsem to pocítil, když jsem šel poprvé k volbám - zatímco já jsem volil tak nějak na protest KSČM, drtivá většina mých vrstevníků volila ODS (a těch pár zbývajících vyjímek nějaké více středové strany), ale levici nikdo. Nedokážu pochopit, jak může být někdo tak krátkozraký, bylo a je mi z takového myšlení celkem smutno (nevím, jestli si mysleli, že když budou volit zloděje a tuneláře, tak si tady bude celá společnost žít ve stejném blahobytu jako oni...?)

      Co se týče voleb celkově, tak můj názor je, že určitě dopadly velice pozitivně, a to jak volby do senátu, tak krajské volby. Na druhou stranu se mi však čím dál tím víc zdá, že volby jsou tady skoro jenom od toho, aby byli lidé krmeni názorem, že můžou něco změnit, nicméně já si to tak úplně nemyslím. Tedy - abych nebyl za pesimistu (což rozhodně nejsem!) - asi to nemůžou změnit v současném systému a klimatu.

      Tady je to víceméně jenom hra na to, která strana bude mít kolik mandátů, jednou se to přelije doprava, pak doleva, lidi jenom brblají, že to pořád nestojí za nic, veškerá změna víceméně žádná. Pravda je, že pokud je u vlády levice (tedy typicky ČSSD), tak aspoň tolik neškodí obyčejným lidem (nižší a střední vrstvě), byť jinak si myslím, že rozkrádají a plýtvají podobně jako jejich pravicoví kolegové, jen ne s tak odpornou drzostí a neschovávají se za nestoudné bláboly a lži o "reformách", "rozpočtové odpovědnosti", "hrozbě zadlužování" a podobné termíny, ze kterých se mi zvedne žaludek, kdykoliv je zaslechnu.

      Abych neházel všechny do jednoho pytle - snad ti komunisti by si zasloužili dostat šanci opravdu ukázat, co v nich je, to je snad jediná z těch velkých stran, nad kterou bych ještě nelámal hůl. Pokud ani oni nepomůžou, pak snad jedině úplně nová strana, ale u ní je opět otázka, jestli se nenechá strhnout, zkorumpovat, jestli se jenom nepřetvařuje... no a taky jakou má reálnou šanci ve volbách uspět.

      Možná se někomu zdá, že jsem tady až do tohoto bodu napsal moc textu prakticky o ničem - a já i vlastně souhlasím - a tím se dostávám k jádru toho, co chci říct: Má smysl se vůbec zajímat o politiku a "aktuální dění", vč. voleb? Čím dál tím víc totiž mám dojem, že to jsou jen součást současného nechutného systému manipulace a zastírání (a zasévání negativismu při jakékoliv možné příležitosti), a slouží to jenom k tomu, aby lidi nepřemýšleli o věcech řekněme podstatnějších. Tedy aby jim třeba nedošlo, že to celé není o tom, koho budu volit, ale o tom, jak se budu chovat k sobě, k prostředí, ve kterém žiju, a zejména ke druhým.

      A o tom to podle mě celé je - dokud neproběhne změna uvnitř lidí, nezačnou se chovat lépe k ostatním, snažit se nikoliv ze všeho jenom profitovat, ale přinést také nějaké pozitivní hodnoty ve prospěch druhých, tak se asi nehneme z místa. Pokud si to uvědomí, tak pak se to promítne i třeba do těch voleb, nebo spíš ještě více fundamentálně - třeba tak, že se úplně změní systém a už nám nebude vládnout banda kašpárků, ale jen hrstka odborníků, kteří budou vědět, co a jak a určovat jakýsi rámec. V něm si budou lidi "vládnout sami" (pokud budou uvědomělí, nebude ani potřeba, aby jim kdokoliv jakkoliv vládnul a rozhodoval o nich tak, jak to známe dnes). Vím, tohle, co jsem tu napsal, pokud proběhne (já věřím, že ano), bude asi ještě běh na docela dlouhou trať... ale ta představa je úžasná! Kéž by dneska lidi netvořili jenom konzumní masu, stádo, ale zajímali se taky trošku o věci hlouběji pod povrchem...

      Jirka

      Vymazat
    4. Iv zdravím a dík za rozřešení.Vystihl jsi to OK. K Jirkovi: moc dobře psaný komentář. Není řádku který by byl o ničem. Přesně to tak cítím a vidím . A mladí? Nemůžou za to. Tak je jim bohužel troubeno a takto jednají. Snad ani nad tím nepřemýšlí. S potěšením jsem si početl.Hezky jsi vše vystihnul. Tak bych to nezvládl. Zdravím Rolf.

      Vymazat
  13. Vážení,
    já jsem zde svý příspěvky neuváděl k tématu voleb, ale ke KOLEKTIVNÍMU VĚDOMÍ. A to, že jsem použil příklady z nedávný historie a ze způsobu řízení závodních aut, nebo z vývoje debaty k volbám mi připadalo docela aktuální, protože se tady v příspěvcích docela pletlo Kolektivní vědomí a Kolektivním nevědomí. Víš Michale správně říkáš, že myslet, není vědět a tedy na to nemají příliš velkej vliv zkušeností, vývoj vědy, historie atd., ale vědění vychází z hejhlubší vrstvy nevědomí, která je pozůstatkem toho, čím jsme kdysi byli. A jak jsme se tomu bodu vzdalovali, tak se Ono vytrácelo. Teď naopak se zdá, že vzrůstá. Ale ať chceme, nebo nechceme spadá pořád pod patronaci Kolektivního nevědomí. Možná, že to je příčinou toho zmatku, kterej tohle téma způsobuje v našich hlavách a našem konání. Taky v prvních příspěvcích, bylo toto téma ještě zredukováno pouze v tom smyslu, že Kolektivní vědomí je jenom pozitivní záležitost a to jsem se pokusil trochu napravit. Nic víc a nic míň. Ale Popleta se může mýlit. Matěj

    OdpovědětVymazat
  14. Víte co,to by bylo,abych vás všechny nedorazila :).Když jsem byla mladá,tak jsem si řekla,že si založím stranu pozitivního kolektivního vědomí,protože mne všechny strany se...No a ted mi vlastně došlo,že nemusím nic zakládat....T.

    OdpovědětVymazat
  15. Jóóó, Terezko!!!
    To je ten gruntovní kánon a malá hraběcí korunka stupínků člověčího ducha. A já bych pak už jenom skromně dodal, že ze stejnýho důvodu, je tedy kontraproduktivní politický strany a politiky volbou do budoucna podporovat! Pragaja Déva Pragaja ... vivat Terra! Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,udělal jsi mi velkou radost,že se mnou mluvíš stejně jako dřív(cítím to uvnitř v srdíčku),já se vážně bála,že už nás máš dost...T.

      Vymazat
  16. Dnes jsem zaznamenal větu, která se mi zatraceně zalíbila a těmi pár slovy je vyjádřeno vše. Já, Matěj a další o tom sepisujem div né romány a přitom to jde říci tak jednoduše.
    "Kdyby je (myšleno Systém) volby, ať dopadnou jakkoliv, mohly nějak významně ohrozit, tak je zakážou."

    OdpovědětVymazat
  17. Jirko,
    ten Tvůj článek je zajímavej a poslední odstavec je pro mě přímo obdivuhodnou parabolou toho, co chci a v co věřím i já. Myslím, že duchovně jseš hodně daleko. Takovýhle mladý lidi jako ty ... by to mohli dokázat! Žít bez politiků a všech těch, co si dodnes myslej, že jsou pro planetu nepostradatelní. Tedy dokázali by žít svobodně, sami se svou nikomu nedelegovanou zodpovědnou suverenitou, ohleduplností a láskou. Fandím Ti a hledej podobně smýšlející. Jedním z nich jsem i já. Popleta Matěj

    Terezko,
    neboj se ... s Tebou bych si to nerad rozházel. Víš, Vědmy maj moc dlouhý prsty! Popleta Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji, jsem rád, že se Ti můj kousek textu a jeho myšlenka líbily! Stejně tak děkuji za příznivý komentář Rolfovi, moc si Vašeho uznání vážím!

      Nevím, jestli a jak moc jsem duchovně daleko, sám se neodvažuji to posoudit, ale občas mám o tom trošku pochybnosti (soudě podle příspěvků ostatních tady v diskuzi mne ještě čeká moc práce, abych dosáhnul stejné úrovně nebo se jí přiblížil). Ale snažím se na tom pracovat, byť to jde pomalu :-).

      Jirka

      Vymazat
    2. Jirko,
      zásadně se s nikým a s ničím nesrovnávejte. Srovnáváte nesrovnávatelné. Nejsme produkty pásové výroby.
      I ta rychlost posunu kupředu je relativní. Nelze nic přeskakovat ani vynechávat. Některé lekce jsou dlouhé a přitom se jakoby nic neděje, jiné naopak Vám přijdou, že to letí a i objemově mají zkušenostmi navrch. Zkrátka toto nelze uspěchat, přeskočit ani srovnávat. Možná jsem to napsal blbě, nikoliv "nelze", ale není to potřeba uspěchat, přeskočit ani srovnávat. Možná to bude znít divně, ale vůbec není pravda, že čas hraje proti nám. :-)

      Vymazat
    3. Matěji,jak jsi to uhádl,že mám dlouhý prsty :)?Říkají někteří,že jsou to zlodějský.Víš,já jsem vždy nejštastnější,když jsou na sebe lidi hodný a mají se rádi.To je ti pak rázem úplně jiný "povětří",přímo je to cítit.T.

      Vymazat
    4. to Jirka
      Budu upřímný, u Vašeho ztvárnění myšlenek do příspěvků cítím velmi dobrou energii, jste asi jemný a citlivý a na dobré cestě, jen přirozeně, s čím se ztotožníte a cesta půjde jak má jít. Držím Vám palce!

      Vymazat
    5. Iv, Michale, děkuji za krásná slova, od Vás si toho obzvlášť vážím.

      Jirka

      Vymazat
  18. Vážení a milí, stále se babráte v barvách. Když už se dosáhlo toho, že je to více oranžový a ti aby si neposkvrnili štít, protože oni přeci mají v prvé řadě v osnovách blaho lidu, co kdyby jste začali uvažovat o tom, začít jako druhou etapu prosazovat u těchto politiků hmotnou zodpovědnost, jež by byla uzákoněna a to i formou tak, aby nemohli ulít majetky na rodinu a příbuzný, kdyby se jim na něco přišlo a nebo dělali svoje zaměstnání špatně!!!! U modrých ptáků by to nějak neobstálo, nemyslíte?

    OdpovědětVymazat
  19. Zajímavá myšlenka.
    http://www.novinky.cz/ekonomika/282347-cesky-ekonom-v-mmf-razi-cestu-k-odbourani-dluhu-chce-zestatnit-penize.html

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.