středa 2. října 2013

USA mohou zbankrotovat už 17. října 2013


Spojené státy mohou zbankrotovat už 17. října, pokud urychleně nepřijmou zákon o navýšení stropu státního dluhu.

 

S takovým prohlášením vystoupil ministr financí USA Jacob Lew v dopise vedení amerického kongresu, který byl dnes zveřejněn.
Podle jeho slov budou následky pro USA nyní těžší, než v roce 2001. kdy analogická situace způsobila snížení kreditního ratingu země.
Lew upřesnil, že za tři týdny zůstane ve státní pokladně pouhých 30 miliard USD volných prostředků, přičemž americké finanční závazky by ve stejném okamžiku mohly dosáhnout hodnoty dvojnásobně větší.



4 komentáře:

  1. Jen mně je líto těch "obyčejných" lidí tam.

    OdpovědětVymazat
  2. No jo, ony války něco stojí a teď, když jim střihli tipec v Sýrii, není jak rozhýbat ekonomiku, třeba si vymyslí válčit s eskymákama, co kdyby pod jejich nohama byla nafta.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Válka je jen způsob,jak maximálně snižovat utrpením všeho živého na Zemi vibrace a brzdit její vývoj.A jde se na to mazaně,jako vždy přes hamtavost těch, co si myslí,že jsou pání Universa,ale pěknej prd tak akorát.Zdá se,že Síla má zcela jiné úmysly, bych řekla.Nejde jim to a nejde,smraďoši zatracení.Díky

      Vymazat
  3. Zbankrotovat by mel celej svet a s nim i jeho spatnej system.Pak bysme vsichni meli dat hlavy dohromady a zacit neco lepsiho :-).Obavam se jen jediny veci,ze vetsina sveta jeste "neni tak daleko",aby to dokazala.Takze pracujme na tom,aby se kazdej dostal co nejdal.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.