neděle 5. května 2013

Rady do přírody


Debatovali jsme o hrozbě komáru a o tom, že v celém městě jsou vyprodány repelenty. I padla otázka, zda jsem tak blbej nebo tak bohatej, že kupuju sračky,které stejně nefungují.
  


Prý je lepší toto :
koupit si normální 200 ml skleničku alpy, a do toho nastrkat 30 kousků hřebíčků,
co má doma každý na dělání svařáku' nechat to tam vyluhovat a po 24 hodinách se
s tím namazat, hřebíček nevyndávat, ale nechat tam, alpa maličko zhnědne.. ...cena
30 za prostředek, který funguje naprosto nečekaně, zkusil jsem to sám a po
4 hodinách vyluhování komáři odlétali hledat jinou oběť......


Klíšťata  od Vás utečou
Máme pro vás zaručený a vyzkoušený recept proti klíšťatům. Návod na domácí biorepelent je přímo ze Švédska. Náš rozmarýnový odvar neobsahuje žádné chemikálie!!



Na přípravu potřebujete 1 sáček rozmarýnu, který koupíte v obchodě, jako přísadu do jídla, 1 litr vody a 1 lžíci bílého vinného octa. Do hrnce nalijte vodu a přived'te ji do varu. Potom odstavte a vysypte do vody rozmarýn a nechte pořádně vylouhovat. Rozmarýn může být ve vodě, do vychladnutí odvaru. Potom scedíme rozmarýn a přidáme lžíci vinného octa. Přírodní repelent se přelije do sprejové lahvičky a uloží se do chladničky. Před každým výletem do přírody si nasprejujeme tělo, hlavně nohy od kolen dolů a nasprejujeme si také obuv!!

2 komentáře:

  1. Hřebíček vylouhovaný ve "franciho nápoji" funguje i na bolest kloubů a kostí,radil primář z ortopedie,haha a je to fakt,vyzkoušeno na zlomenině ramene.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Další repelent je : několik rostlin vlaštovičníku pokrájet a dát do slunečnicového oleje.Uzavřít sklenici a dát ji na 3 týdny na slunko-za okno.Potom olej zcedit a natírá se tím.Odpuzuje komáry,mouchy,klíšťata a jiný hmyz.Letos to chci vyzkoušet ka koně,jestli to také zabírá.Riga

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.