pondělí 30. ledna 2012

Zákaz politických stran



Tento článek vznikl na podkladě některých komentářů, které čtenáři zaslali. Vyjadřuje to pravou náladu ve společnosti, která jak vidno, neví sama jak dál. Jistě, demonstrace mohou změnit  stávající garnituru  za jinou, která však bude zase opakovat stejný scénář, jak ti předešlí.

Aby se společnost pohnula trochu kupředu, je potřeba změnit společenský systém a to bez rozdělování lidí na příslušnost k té určité politické straně. Jediný možný prvotní krok k jinému systému společnosti, je přestat společnost rozdělovat dle politického smýšlení.

Politické strany je třeba ze zákona zakázat, jinak nebude nikdy pořádek, pak budou zodpovědné každé osoby jednotlivě, tím budou nuceni mít  velkou osobní zodpovědnost. Politické strany jsou ve vyspělé civilizaci přežitek, jsou záměrným nástrojem pro rozdělování lidí a jen škodí celé společnosti. Tímto tato civilizace není vyspělá, i když si to o sobě říká.

reakce:
Hej, len ako demonštráciami zrušiť politické strany a systém volieb keď po tribúnach už vyskakujú noví lídri "za pravdu a demokraciu"??? Koľko ľudí rozmýšľa ako Vy, že cesta nevedie ani cez "nežné násilie"? Pozriete na transparenty, komu treba kmeňových vodcov? Všetci tam chcú nových demokratických lídrov spravodlivo spravujúcích veci verejné. Prekvapuje ma, že do hry sa dali zatiahnúť aj tí, ktorých sa bytostne dotkla nežná revolúcia, a ktorí si ešte vždy myslia, že výmenou lídrov sa všetko zmení. Za chvíľu sa bude opakovať scenár. Revolucionári budú v tranze keď na tribúnu vystúpi nový líder, ktorý ich povedie do slobodných volieb s novým prívlastkom, budú mať jas v očiach, zažijú šťastie z prvého radu. Gorila na nás vyskakuje z každého kúta.
Národu sa podsúvajú nové vzory. Keby sa tu podarilo npr. nové Írsko bude to výhra? Jasné že bude, len pre koho.


Lidstvo musí skočit na další vývojový stupínek a ten se neodehraje bez změny společenského zřízení. Dnešní zřízení je založeno jen na politických stranách (i vojenském kořistnickém systému - ale to zatím nechme stranou) a záměrně tuto společnost rozděluje - rozdrobuje její tah na branku. Vždyť se podívejte na různé diskuze, kde se lidé navzájem osočují podle barev, červený, modrý, oranžový atd. To tato stará společnost potřebuje a lidé jim to baští, zatím co oni si mnou ruce.
1)První a zásadní obrat je důsledně ignorovat volby - řeči, že musíte jít k volbám je jen manipulace.
2)Lidé musí dát vědět svůj názor na veřejnosti a to ať jakýmkoliv způsobem - internetem, debatami a i v tisku, který by to umožnil. Že lidé již nechtějí sponzorovat žádné politické strany ze svých daní a že chtějí vládu jednotlivých odborníků, kteří se budou zodpovídat za svou práci a rozhodnutí i s možnostmi tvrdých postihů, tak jak všichni ostatní lidé v zaměstnáních.
Myslím, že toto není tak těžké, je to zde zjednodušeně řečeno, ale pro začátek by to byl velký skok.
Ať se vystřídá jakákoliv politická strana, nikdy to nebude lepší, všechny strany se dají dobře zkorumpovat, ale jednotlivci jsou již více průhlední (bydliště, rodina, styky, názory a td.) ale co je podstatné, dá se na konkrétní osoby uplatňovat zodpovědnost, kdežto u politických stran se vše dá do ztracena, protože se kryjí navzájem.

Reakce:
Plne súhlasím s Vami. Strany treba zrušiť, lebo sú v nich pozašívaní jen prospecháry. Strany im kryjú ich zodpovednosť. U nás už pomaly začína "lov na dušičky". Už si nás všímajú, lebo už je zas“ budúcnosť v našich rukách“. Po voľbách bude budúcnosť zas v ich rukách.


Žádná politická strana, nikdy v historii, když se na to podíváme z dlouhodobého hlediska lidem nepomohla, vždy to dopadlo naopak. Tento systém je velice neprůhledný a s velkou možností korupce a ovlivňování z venku. Snad na to lidé jednou přijdou, že stále jak ovečky opakují stejný, jimi podvrhnutý scénář pod záminkou nějaké demokracie, který přivádí volené  k lehkému životu, moci a korupci na úkor ostaní společnosti.


Zajímavé video:

1 komentář:

  1. Už len pomyslenie na "kmeňový" systém žitia a "šamanské zjazdy" vyvoláva u mnohých nespavosť a husiu kožu. Závislosť na vžitých formách existovania je silná. Mnohí demonštranti si isto uvedomujú, že protesty nie sú to pravé orechové, len nič lepšie nemajú. Majstri - propagátori slobodnej mysle a života sú tiež závislí na peniazoch, cez internet, predávajú rozumy, konzultačné hodiny atd. Po čase strácajú kredit. Horizonty nejedenia, energetické nezávislosti sú cestou na odpútanie s neistým koncom. Všetky formy protestov budú a sú iba prachom v ložisku. Na elimináciu stačí kvapka oleja. Navyše, čím viac vedome nasypaného piesku, tým je drahšie, a tým viac nechcených problémov prichádza zo zadu. Tadiaľ cesta opäť nevedie. Proti čomu demonštruuje revolucionár pod transparentom v značkovom oblečení, ovešaný technikou? Už len zato aby to mal zadarmo. A pri tom má isto plnú hubu rusákov a socializmu. Peniaze a spotreba sú neprekonateľným nástrojom moci. Potrebujeme autora aby zrušil peniaze a zaviedol niečo iné alebo aby spustil tvrdý skok. Všetko ostatané je iba trpené divadlo. Furt dookola. Herci, diváci, maňušky, atd.
    g.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.