úterý 17. ledna 2012

Potopení Costa Concordia



V Itálii začali šetřit potopení výletní lodi Costa dle záznamů z černé skříňky. První výsledky svědčí o tom, že i přes kritickou situaci  posádka vůbec nepožádala o pomoc a ani nevysílala signál SOS a bylo řečeno, že vše je pod kontrolou. Společnost – majitel, provádí vlastní šetření a zjišťují, že vinu nese opravdu lidský faktor.
K incidentu došlo v noci 14.1.2012, kdy loď najela na útes u západního pobřeží Itálie. Na palubě bylo 4200 lidí, ke dnešku je jich 15 nezvěstných a šest mrtvých.
Majitel firmy je jedním z deseti nejvíce ziskových firem v Itálii, s obratem 50 milionů EU ročně. Cena vstupenek se pohybuje od 450 dolarů na 8 dní. Podle mezinárodního práva je život každého pasažéra pojištěn na částku nejméně 100 000 dolarů.
Zahájení a spuštění lodi Corsa bylo doprovázeno špatným znamením – tradiční láhev šampanského se nerozbila o trup lodi. Loď se rovněž potopila ke dni stého výročí potopení Titanicu a vžil se tedy název pro tuto havárii „Titanic č.2“

Tady jsou ještě podmořské snímky roztrženého trupu o útes.


 Zdroj: Pravda.ru

No a kdo chce jít dál, jistě ho něco napadne, čistící efekt 2012, jinak pro ostatní obyčejná havárie, třeba ti zachránění dostali lekci a změní své vnitřní (ne vnější-divadelní) postoje k životu a okolí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.