čtvrtek 5. ledna 2012

Kapanadze – je většina společnosti zdravá nebo zbytečná ?



Je přímo fantastické sledovat reakce dnešních lidí na možné nové technologie, které se dost vymykají základním fyzikálním poučkám a někdy sem tam prorazí na veřejnost. Jistě, že vše není 100% a někdy se může objevit i něco, co se skutečností nemá nic společného. Jsou však i zařízení, která si zaslouží velkou  pozornost  a pomoc. Negace a arogantní postoje jen přispívají k tomu, aby tyto nové věci byly uvedeny v život pokud možno co nejpozději, nebo vůbec a tím i napomáhají svou tkzv. „odbornou“  kritikou ke svému postavení ždímaného, aniž si to uvědomují.

Zde jsem pro utvoření celkového obrázku reakcí vytáhl pár odpovědí na jeden slušně podaný dotaz na nějakém foru na Netu.

Dotazující:
 Kolega mě nedávno upozornil na Kapanadzeho generátor. Tato konstrukce vychází z původních Teslových návrhů a spočívá ve specielně konstruované cívky,která si bere energii z magnetického pole země.
Mě by zajímalo jestli je opravdu něco takového možné postavit. Prý tento systém byl odzkoušen a funguje.
Vyrábí 230V/50Hz a má výkon 5Kw. Jsou i návrhy na 10Kw.

Odpověď:
 Ani jsem to nějak nestudoval. Z několika důvodů mám velmi silný pocit, že je to tahání za fusekli.
1. Jak se dá přeměnit mag. pole na AC el. proud s pomocí cívky? Indukce je možná snad jenom při změně mag. pole.
2. Pokud se má uplatnit indukce ve stabilním mag. poli, musí se cívka pohybovat. Pak ale svou roli hraje kinetická energie dodaná cívce. Tam musí být taková rychlost, aby se  dodržela výstupní frekvence.
3. Platí zákon zachování energie. Z rotující cívky se nedá dostat víc energie, než kolik jí vynaložíme na změnu mag. toku otáčením cívky.
4. Pokud by to dokázalo brát energii z mag. pole země, proč nepoužít silný magnet s několikanásobným magnetickým polem? Dodaný výkon by byl řádově větší. A vůbec, dal by se tak postavit statický generátor, kde se rotor netočí. Odpadla by turbína, přehrada nebo ohřev páry, kotle, uhelný doly a atomový reaktory.
5. Pokud se cívka nahýbe, musí se energie na změnu mag. pole dodat buďto budící cívkou, nebo injektovat přímo do té cívky. V prvním případě to kupodivu funguje a říká se tomu trafo.   V druhým případě se tomu říká tlumivka v AC obvodu... 

Odpověď:
V dnešní době ideální nápad na podvod!
Najdeme nějaký "historický nápad", dáme tomu "moderní kabát" a postavíme "model", na kterém budeme prezentovat jak to funguje.
V současné době je možné vybrat správné umístění správné cívky tak, že opravdu má na výstupu jakési napětí. Už se nemusíme chlubit tím, v jakém prostředí se "vynález" testuje, jaké elektromagnetická pole v tom místě jsou, z čeho si to "krade" energii. Kdo se někdy pohyboval v blízkosti SV, DV nebo KV vysílače většího výkonu, jistě má svoje zkušenosti!

Odpověď:
Nejlépe bydlet pod vn., tam se dá svítit zdarma, většinou se využije PEN a konstrukce pletiv plotu.
Všimněte si reakcí  oponujících lidí. Tito, aniž by si něco vyzkoušeli, reagují tak, jako by věc byla jasná a  z jejich pohledu nemožná a tedy neskutečná,  navíc z velkou hrůzou zjišťující fakt, že tito lidé jsou z oboru, tedy jasná profesní deformace – ustrnutí  -  tak nás tedy potěš.
Zajímal jsem se už dávno o tento přístroj, ale než abych zde podával své zkušenosti, raději Vás seznámím s tímto projektem z laboratoře  http://jnaudin.free.fr/kapagen/  jež je plně vybavena a  odborný posudek není postaven tak, aby zastíral skutečnosti.  JNaudin  ve svém konečném výsledku  s tímto přístrojem vykázal velmi pěknou účinnost 96%. Není to sice COP1 a výše, ale tato účinnost je vynikající a do budoucna velmi šetřící naše kapsy.



Nebudu zde popisovat celou problematiku zařízení, bylo by to zbytečné, protože na těchto stránkách http://jnaudin.free.fr/kapagen/    zkušební laboratoře máte vše. Kapanadze pracoval na vyšších výkonech, jež se mu podařilo realizovat, novější informace však zatím nemám. Takže nevěřte všem, kdo se ohání zkušeností v oboru, fyzikálními zákony a málem tím Nejvyšším, to je vždy podezřelé, na světě není nic neměnné, vše se mění za pochodu a někdy velmi těžce, jak jste četli na názorech výše. Díky Bohu, znám i velké odborníky, kteří jsou otevřeni všem novým věcem a názorům a jsem tomu velmi, velmi rád. To jsou lidé, kterým patří budoucnost, ne tmářům - moderním inkvizitorům s tkzv. "odborností".

Odkaz na starší článek, související: http://energieupramene.blogspot.com/2011/10/volna-energie-chernetskii.html

10 komentářů:

  1. Asi tak před 10 lety - tehdy ještě internet nebyl takový dostupný - na maďarském TV kanále ukazovali dvou maďarských vědců, který vymysleli, že elektrický proud klasických 220 V netřese.
    Aby to demonstrovali, tak vodiče zavedli na vody přičemž ještě odizolovanými konci přiložili ke žárovce, která svítila. Vše v přímém přenosu. Na otázku, že jak to dokázali, tak uvedli, že to je tajemství, ale velmi jednoduché, a že pokud by se jejich vynález zavedl do praxe, již nebude žádný úraz elektrickým proudem. Od tehdy o nich v TV nebylo slyšet ...

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, pamatuji, jen ho nemohu najít, ten pán už byl dost v letech a jeho krédo bylo na tom vyzískat many, tím to hodil k ledu - tak se dnes nové věci nepropagují, jedině širokou frontou sdělování a pak je teprve možnost si finančně polepšit, sedět na prameni jak žaba je k ničemu, stačí jedna bota a žaba je zašláplá.

    OdpovědětVymazat
  3. Něco možná trochu podobného a podobně neuvěřitelného - přenos elektřiny jedním drátem - se před časem objevilo na balkáně:
    http://www.youtube.com/watch?v=ouly0sivg0Q&feature=youtu.be

    OdpovědětVymazat
  4. Ano velmi správně napsáno, perfektní postřeh, vše je postaveno na energii elektronů a v článku je jasně zdůrazněno, že jde o vytěžení energie z volných elektronů ze země (kde jich může být za určitých okolností dost). Ty záporné reakce svědčí pouze o tom, že když byla hodina fyziky byli oponenti na šípkách a chybí jim informace o magnetickém momentu elektronů. Děkuji, že Vaši snahu prezentovat (odvážně prezentovat) fyzikální pravdu a tím potlačovat bláboly odborníků na papíře. Přeji úspěch.

    OdpovědětVymazat
  5. to Anonym 10.1.12/21:17
    Velice moc děkuji za otevřený názor, jen někdy na moji omluvu - chci, aby byly články srozumitelné a poutavé pro co nejširší část, dnešní společnost to potřebuje jak sůl, proto se vyhýbám nezáživným dokumentováním na vzorcích a hlavně to i spojit s duchovnem, jako základní stupínek pro odraz ke kvantové fyzice, kde je již nastartován pojem materiálno + vědomí a vševědomí(Bůh,Universum,Budha atd.), základní aspekty, jež dnešní věda vůbec zapoměla a je tedy tam, kde je.
    Děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Není důvod se omlouvat, právě tento Váš přístup obohacuje přístup k novým technologiím, nesrozumitelné vědecké bláboly nemají šanci na porozumění u normálních lidí, kteří drží tento svět nad vodou. Osobně Vaše činění hodnotím jedna s hvězdičku. Velmi dobře chápu Vaši snahu být přístupný více vrstvám obyvatel. Těm vědeckým blábolům pak rozumí jen pár vyvolených a ti si mezi sebou pak rozdávají tituly a výsledek ................

      dík, jen tak dále přeji úspěch a hodně a hodně energie

      Vymazat
    2. Měl jsem dlouhý komentář, ale pan Šotek sídlící v mém PC mi zabránil ho odeslat a smazal ho (tímto mu přeji hezký den), tak alespoň samotný odkaz:
      http://www.outsidermedia.cz/Absolutni-chaos-v-Libyi-Muammar-Kaddafi-mel-pravdu-1.aspx

      Vymazat
  6. Už někdo zkoušel praktický postavit kapagen? Ať máme také praktické zkušenosti.... začínám stavět, tak mně to zajímá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uz jako dite jsem miloval elektroniku. Tak muzu rict ze pravdu ovlada a zatajuje, nejvetsi lez v historii lidstva. Takove generatory fungovaly uz davno minulosti. Vite kolik energie utece jenom brzdenim auta, a kolik takovich aut je. Kdo by v dnesni dobe mohl necemu uverit anis by si na to mohl sahnout. A kdyz si na ten pristroj sahne zmeni se neco..........musi vseci najednou, jinak se nic nezmeni, a ta doba je za dvermi. Aspon to nebude takovi sok. nikdo nic nevimyslel, jenom pravda je trosku jina, to by snad rekl i Tesla. brzi se obevi detajlni schema i pro radioamatery. Dekuju za moznost..omlouvam se za chyby.

      Vymazat
  7. K vysvětlení principu fungování těchto udělátek produkující nadbytečné množství energie se nesmí uvažovat tak, jak Vás to ve škole naučili. To je zásadní omyl. Jsou i jiné principy a jevy o kterých se nikde nemluví a přesto pár lidí na světě je zná, nebo znalo. Zařízení Kapanadze, Smith, Moray, Hendershor, Hubbard, Testatika a další jsou si podobnější, než si myslíte. Kapanadze pouze hraje o čas a peníze. Jeho zařízení bezpochyby funguje. Stal se z něj psanec a spousta lidí se na něm přiživuje. Zbývá jen doufat, že zařízení budou brzy odtajněna. To způsobí to, že si chvíli začne mastit kapsy někdo jiný než doposud. Vždycky to někdo zaplatí.
    Závěrem bych chtěl poznamenat, že bychom neměli zavrhovat věci, kterým jsme doposud neporozuměli a nad všemi falešnými vynálezci a pokusy, které všechny uvádějí v omyl vyjádřit upřímnou lítost.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.