pátek 23. prosince 2011

„Hodní lidé žijí déle ??“


Velmi mne zaujal  článek s výše uvedeným nadpisem na stránkách http://psychologie.cz/hodni-lide-ziji-dele/ , od Nely Wurmové, jež se odvolává navíc na vědecký výzkum. Je tam však JENŽE. 

Každý takový vědecký výzkum je většinou prováděn za jistých předem daných kritérií,  která někdo sestaví a z toho se pak vytváří nějaký závěr. JENŽE tato kritéria jsou dost odchýlena od reality běžného života. Nejlepší laboratoř je praktický život, ale takový, jenž se nedá ve větší míře zastírat, nejvhodnějším prostorem je venkov, ne velké aglomerace, jako paneláky. Na venkovském jevišti života to máte neustále jak na dlani, bez přetvářky, hereckých výkonů, ty zde dlouhou dobu nemají šanci, zde je nejpřirozenější laboratoř všeho, co se týká našeho žití zde.
Jen bych chtěl upozornit, že v žádném případě tento článek není negativně zaměřen na v článku uvedené aspekty, jen na jeho upřesnění a ne tak jednoduché jednoznačné konstatování faktu, že „Hodní lidé žijí déle“ i opak je velmi častou  pravdou, kdy Žlučáci jsou zde málem do sta let a jejich první úkol po probuzení, je někoho ihned vytočit, jinak by nesplnili normu. Ti Hodní lidé nejsou totiž jen jedna skupina, tito lidé se mezi sebou  velmi liší a to v jejich dovednosti se vnitřně vypořádávat s útočícími negativními vlivy života.
Jsou to dvě podskupiny, první, která si dovede vnitřně uspořádat veškeré negativní vlivy působící na jejich psyché  a druhá skupina, která negativní nápor vnitřně nezvládne a tyto negativně působící symptomy nedovede v sobě rozpustit – nedovede tak brilantně s nimi pracovat. Toto jsou velmi důležité aspekty této skupiny a podle článku by pak vyznělo, že tito Hodní lidé by z venkovního  pohledu „výzkumu“ byli zlí, jelikož tito Hodní lidé většinou právě odchází z našeho jeviště života nejdříve, jen však proto, že se nedovedou vnitřně vypořádat s negativitou okolí – jsou velmi zranitelní a velmi otevření.






Druhá skupina Hodných je již ta, která dovede pracovat vnitřně s negativními energiemi a dovede je rozpustit a nebo vymrštit ven i třeba s pomocí přírody a jsou ke zlu i až nekompromisní. Ano, tato skupina a většinou to tak je,  jsou zde déle, zároveň s těmi Zlými, jako rovnováha, jelikož ti Zlí, v této době bývají zde nejdéle, proč, to by bylo na další článek, ale zkráceně – jde vždy o rovnováhu.
Jednoznačné konstatování, že „Hodní lidé žijí déle“ je velmi zavádějící a nepřesné, i když se to pěkně čte a souzní s vnitřním přesvědčením mnoha lidí – díky za to. Chtěl jsem jen upřesnit, že věc není tak jednoduchá a zastat se té druhé skupiny Hodných, kteří celý život věnovali dobru a přesto odchází z jeviště života velmi brzy, tak  by jsme jim křivdili  a představitelé Tmy si tady žijí velmi dlouho a proto na vyrovnání musí zde být zase jedinci Hodní – ti silnější. 

Je to stále  duální  myšlení, které není správné, lidé, život, věci, události a vše ostatní mají své rúzné odstíny barev, ne jen bílá a nebo černá, tak Vesmír nepracuje, ale  to je věc vývoje společnosti,  snad to lidé jednou pochopí.

11 komentářů:

  1. Ten obrázek s třemi měsíci asi není náhoda, že? :-)
    I tento fascinující pohled jsme v pradávných dobách zde na Zemi měli.

    Všem přeji klid, pohodu a štěstí o svárcích Vánočních a hodně radosti při jízdě kolotočem života v roce 2012.

    OdpovědětVymazat
  2. to Michal
    Vidím, že stále všímavý a dovede číst mezi řádky, kdyby takových bylo více .......

    OdpovědětVymazat
  3. Mohli by ste mi prosim prezradit zdroj informacii ktory hovori o troch nasich mesiacoch, dost ma to zaujima dakujem

    Juraj

    OdpovědětVymazat
  4. to Juraj
    Toto vše i jiné se dočtete v knize "Potvrzení knihy světla-Slovanské pojímání světa". Knihu obržíte na adrese: Ekoobchudek.cz. Jinak by jste to i našel po delším hledání na http://leva-net.webnode.cz/slovansko-arisjke-vedy/ a pak
    http://vedy.sk/sk/vedy.php#vedy

    OdpovědětVymazat
  5. Dakujem, tuto knihu som si objednal pred troma dnami, tak prave preto ma zaujala tato informacia, ci je z rovnakeho zdroja, tak sa uz tesim na dorucenie :)

    Juraj

    OdpovědětVymazat
  6. Pane Iv, šlo by prosím někam upnout ten první obrázek ve větším rozlišení (ovšem pokud ho máte)?
    Michal

    OdpovědětVymazat
  7. to Michal
    Hotovo, upraveno, stačí kliknout na obrázek, je 1280x800, 117kb.

    OdpovědětVymazat
  8. Ten prvy je fakt pekny, zmenene rozlisenie je ale na tom druhom :), aj ja by som poprosil o ten prvy, dakujem

    Juraj

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuji moc.
    Ale když jsem psal, zda by šel upnout ten první, měl jsem na mysli ten první :-))
    Typický komunikační ruch, není nad rozhovor mezi čtyřma očima, rukama a nohama :-)
    Apropo prosakuje to i na veřejnost, viz. mnohá upozornění zde na blogu:
    http://www.novinky.cz/ekonomika/254504-vyspele-evropske-ekonomiky-ceka-propad-dere-se-pred-ne-brazilie-i-indie.html

    OdpovědětVymazat
  10. to Juraj
    Tak ten Genesis máte taky hotový.1280x1024, 152kB

    OdpovědětVymazat
  11. Dakujem. Ak mozem posielam link ktory som teraz nasiel, nadhera

    http://vuni.net/artofgregmartin.html

    Juraj

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.