neděle 19. ledna 2020

Lidé jsou nepoučitelní


Lidé jsou nepoučitelní: Řešením velkých krizí byla vždy válka, protože v ní všechno zničíte a pak jsou lidé vděční, že přežili a že mají hrneček s puntíky Jsme k sobě stále chladnější, lidské vztahy se rozpadají, společnost je nervóznější, napjatější – o těchto jevech se hovoří stále. Většinou marně. Jak říká profesor Peter Staněk – budeme vytvářet stále inteligentnější stroje a stále dementnější lidi. Cestou je podle jeho slov návrat k lidskosti, hledání podstaty lidství, vlastností, které posilují naši lidskost a také rozvíjení lásky a úcty k lidem. Například úcty k ženám, které nehledí jen na sebe, ale jde jim především o jejich děti a dokáží se jim nesobecky věnovat nejméně do jejich šesti až sedmi let. Ty bychom podle slov pana profesora Staňka měli nesmírně ocenit.

2 komentáře:

  1. A kde je problem,krome lidskejch bytosti? V systemu,"nevzdelanost",nerovnost,penize(majetky),moc.S praci na sobe samejch,vzdelavanim se,zrusenim penez a obchodovani,tim i vzajemnyho ovladani z pozice moci,zavedenim majetkovyho rovnostarstvi, se zmenime my a zmenime i system. ............ proud

    PS:. Vsimam si vsude spousty "place a vzteku",ale jen vzacne nejakejch navrhu do placu ke zlepseni,zmene a k diskusim...........Ukazujou se spatnosti,ale nenavrhuje se co a jak s nima udelat a samo se neudela.

    OdpovědětVymazat
  2. https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=4ivqN05hr_8&feature=emb_logo

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.