pondělí 23. září 2013

Proč se plní přání opačně




V tomto materiálním prostoru se přitahují vždy protikladné póly, tedy se uskutečňují úplně opačné jevy, než nastávají v duchovní sféře, kde zase platí pravidlo přitahování stejnorodých pólů, jež duchovní literatura popisuje, to je základní zákon těchto prostorů - Univerza

Při velkém chtění něco získat, člověk vytváří vždy tímto chtěním nadbytečný potenciál a narušuje tím vlastně již danou rovnováhu prostoru, v němž žije a zapojí tak rovnovážné síly, kde po předmětu touhy není ani památky.
Silné přání se může vyplnit i tehdy, pokud má člověk úmysl jednat. Tím se jeho energetický potenciál přání rozptyluje, protože jeho energie se spotřebovává na jednání. Dochází však u tohoto způsobu často i k tomu, že vyplnění přání stojí aktéra většinou zdraví, rodinné vztahy atd.
Nejhorší způsob je intenzivní touha, kdy jí přičítáme velmi velký význam, ta pak vytváří v energetickém poli silný nadbytečný potenciál a vytváří vždy reakci rovnovážných sil. V těchto případech monolog člověka zní přibližně takto: Pokud to dokážu, ukážu sobě a všem, zač je toho loket. Vždy, když navážete s předmětem touhy vztah závislosti, zapojíte bouřlivý vír rovnovážných sil, kde se v boji za své přání vydáte ze všech svých sil. Naplnění touhy dochází vždy, když je bez nadbytečných potenciálů. Ve svém životě většinou pykáme vždy za nadbytečné potenciály, jež si sami vytváříme svým silným přáním a závislosti na jeho uskutečnění. Čím vyšší hodnotu, význam, budete přikládat svému přání, tím máte vždy větší šanci, že skončí neúspěchem. Aby jste něco hladce uskutečnili, musíte vždy snížit laťku důležitosti.

Představte si, že jste dokonale poblázněni novým autem. Odfukujete z něj pylová zrnka, ochraňujete a obletujete jej, bojíte se, abyste jej nepoškrábali, obecně řečeno hýčkáte jej a zbožňujete. V důsledku vašeho počínání vzniká nadbytečný potenciál. To vy jste vozidlu přiřkli tak zásadní význam. Jenže ve skutečnosti se jeho významnost v energetickém poli rovná nule. Rovnovážné síly však brzy najdou někoho, kdo vašeho miláčka zmrzačí. Když budete přistupovat ke svému miláčkovi zcela běžně a přestali ho zbožňovat, nebezpečí pro něj výrazně klesne. Rovnovážným silám je úplně jedno, jakým způsobem dosáhne narušené rovnováhy a vždy dostáváte to, co tak nechcete.
Podívejme se ještě na jeden příklad. Řekněme, že vás uprostřed noci vzbudí hluk u sousedů. Chcete spát, zítra jdete do práce, ale u nich veselí právě vrcholí. Čím více budete chtít, aby zmlkli, tím pravděpodobněji se hluk protáhne ještě na dlouho. Čím více se budete zlobit, tím bude zábava divočejší. Budete-li je dostatečně nenávidět, lze zaručit, že se takové noci budou opakovat stále častěji. Na řešení daného problému lze aplikovat metodu lhostejnosti. Utlumení také dosáhnete v případě, budete-li k nastalé situaci přistupovat ironicky(velmi dobrá osvobozující metoda Iv). Také je možné vše zcela ignorovat, nedávat najevo žádné emoce ani zájem, ale to bude pro mnohé dost těžké.

Mějte na paměti vždy, že když se něco vyvíjí moc špatně, ponechte důležitost co nejvíce stranou, odežeňte vztah závislosti a rovnovážné síly budou stát na vaší straně, jejich úkolem je kompenzovat například špatné dobrým, použijte ironii, nebo i telecí radost.

 Radost je tak jednoduchá.
Je-li člověk usměvavý,

o to víc ho život baví.

Má-li srdce požehnané, 

je bez obav, co se stane.
Relaxujte

Líbejte se
Tančete


 Život je krátký , když porušujete pravidla tak rychle odpouštějte ,   pravou lásku líbejte vášnivě , smějte se bez kontroly a nikdy nelitujte úsměvu...

Odkaz  na starší  článek: http://energieupramene.blogspot.cz/2013/04/cim-vice-clovek-chce-tim-mene-dostane.html





18 komentářů:

  1. Takže to znamená,pokud člověk potká na "cestě" blba a chce se ho zbavit,s úsměvem na rtech ho pozdravit a popřát mu hezký a úspěšný den(život) a nadále už ho jen ignorovat a zabývat se něčím,pokud to jen trošku jde, užitečným a příjemným a ejhle blb zničehož nic nalítne autem do škarpy(třeba) a pánč blbi jsou většinou materialisti,kteří i sami sebe v návalu osvícení nazvou všeznalými Universa, tedy napojenými na Zdroj,tak si svá přání "plní" neustálým přemýšlením o nich(musí pro to přece něco "hmatatelného" udělat),jinak se nic ani nemůže stát,z jejich pohledu,že.A hned je zaměstnaný a na mne,už si ani nevspomene a je rád,že není mrtvý a pokud to nepochopí,toto varování,tak můžou přijít ještě tvrdší životní "nárazy" a záleží tedy, jen na jeho inteligenci,jak dlouho mu trvá,než pochopí,že nemá otravovat a třeba taky dostane od Universa "opáčko",zcela nečekaně a nepochopitelně, pro své okolí a najednou je klid.A taky tedy takový někteří celosvětově známí vynálezci a pracháči, často nosí každou ponožku jinou a vypadají,jak když je jim všechno jedno a ještě mají ze zbytku zeměkoule legraci?No musím o tom podumat,jestli jsem to vůbec dobře pochopila,co tady čtu.Zní to akosi, bez urážky pane Iv,krapet šíleně,hihi.

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím s TerFry, že to zní poněkud šíleně, ALE
    z vlastní zkušenosti dávám autorovi za pravdu... Svého času a z jistých vážných životních kotrmelců jsem nahlédl do "esoterického světa" - a byl jsem jím okouzlen, to okouzlení stále ještě trvá, ovšem již není tak "naivní"? "bezmezné"? nebo snad "bezhlavé"? Nevím, které z těch slov to nejpřesněji popisuje ;-)
    Přiznám se, že mi bylo velmi sympatické pozitivní myšlení, různé metody svého vlastního "pozitivního programování", objednávání z vesmíru... přečetl jsem o tom všem nějaké knihy, viděl CD Tajemství, navštěvoval semináře, věnoval tomu hodně času i peněz... a také jsem to samozřejmě zkoušel praktikovat ve svém životě, protože...
    Jenže ono to prostě nefungovalo tak, jak bylo slibováno v knihách či na seminářích;-) A když jsem se tak porozhlédl po lidech, které jsem tam potkal, ta přání se neplnila nikomu, ať už byla jakákoliv... nová práce, nový vztah, zdraví, cokoliv... A komu se něco splnilo, tak poněkud ďábelským způsobem, kdy po chvíli euforie z úspěchu přišel pád ;-)
    Myslím si, že kdyby TO všechno fungovalo podle toho, co se píše a říká, tak by přece byla většina lidí šťastná a v pohodě - vždyť každý z nás si to přeje, neznám nikoho, kdo by toužil být nešťastný, bez peněz, bez práce, bez lásky - a kolik takových lidí kolem nás je...
    Souhlasím s Iv, jen se nějak nedokážu přemluvit k tomu, abych podle toho zkusil fungovat... spíš se teď jen snažím vyhnout těm uměle!! pozitivním!! věcem, o kterých jsem přesvědčený, že nefungují...
    Tady si vypůjčím myšlenku pana IV (z jiného jeho článku) - například: "jsem nemocný" nebo "jsem bez peněz" - a teď na tom začnu "pozitivně pracovat" a opakovat si "jsem zdravý, jsem zdravý, jsem zdravý" nebo "mám dost peněz, mám dost peněz, mám dost peněz..." - opravdu se to může změnit a mohu se zázračně uzdravit nebo přijít k penězům? Nebo naopak ten stav "zafixuji" a zůstane to tak i dál?
    Přemýšlím o tom už dlouho, skoro od chvíle, kdy to Iv vystavil poprvé na netu a pořád nevím, jak to vlastně je... ovšem věřím teď mnohem víc jemu, než autorům krásných knih o zázracích. Třeba ty zázraky jenom nejsou úplně pro každého ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Radku,jestli mohu,pokud tě někdo neoprávněně naštve a ublíží,to chce užitečně naštípat dříví nebo vybouchat koberec nebo nasekat cibuli a pořádně u toho zařvat,až to Síla zaslechne(projevíš oprávněnou emoci a nikomu neublížíš,ale řekneš jak se věci mají) a pak jen počkat,jak se začne roztáčet vír událostí.Funguje to určitě,mám s tím ohromné zkušenosti.

      Vymazat
  3. Nejde o reklamu, ale pouze o další a hlavně delší názor (hodně nad editorem povolených 2048 znaků) podaný se záměrem zajištění objektivity, aby každý měl přístup k co nejvíce možnostech nabízených Univerzem. Možnostem, které si může na vlastní kůži vyzkoušet a pak se na základě osobních zkušeností svobodně rozhodnout, co je pro něho nejvhodnější řešení. Každý jsme jedinečný a neopakovatelný, každý máme jiné, jen pro nás fungující možnosti. Pokud by byla pro všechny bytosti stejná řešení ve stejných situacích, tato realita by již dávno pozbyla svůj důvod a význam. Příroda nám to dává jasně najevo svojí rozmanitostí:
    http://myslenkyocemkoli.blogspot.cz/2013/05/prani-jejich-realizace.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jenze Miso,me to prijde,ze autor Radek jaksi zapomel,nebo nezna "zakony" nevedomi,duse.Tedy mezery na duchovni rovine.Film Tajemstvi napriklad je nadhernej vzor prodeje nadeji polopravdou,protoze princip za jakyho funguje zustal neodhalenej :-)...........proud

      Vymazat
    2. to Michal
      Je to tak jednoduché, bez velkých, složitých a dlouhých monologů, odpovím jednoduše a cíleně.

      Ano, jsme každý jedinečný a neopakovatelný, ale zákony Univerza jsou jedny a ty platí pro všechny stejně.

      Jen si každý musí najít tu svou cestu k nim, zde nepomůžou esoterické semináře, literatura, ale jen vnitřní pravdivé vedení každého jednotlivce na základě poznání a hlavně jeho vlastní životní zkušenosti.

      Vymazat
    3. Ahoj Petře,
      já neodpovídal na komentář Radka. Chtěl jsem pouze ukázat i na praktické zkušenosti druhých, které ne přímo korespondují s článkem, ale i tak ukazují, že mají něco do sebe. Ono princip z pohledu Univerza bude obdobný, ale z pohledu člověka již ne. Samotných funkčních přístupů k přáním tak, aby byly realizovány bude nadneseně řečeno právě tolik, kolik lidí se o to pokusí.

      Iv:
      Ano, vždyť se na tom přece shodujeme - "každý si musí najít svojí cestu".
      Neříkám, že pro každého platí jiné zákonitosti, ale to, že každý má jiné možnosti vyplývající z jeho jedinečnosti.
      Deset stejných kapek vody, které spadnou na zem podléhá sice stejným zákonům, ale i tak se každá po dopadu rozstříkne jiným způsobem.

      Vymazat
    4. to Proud, Radek
      Ano, film "Tajemství" je jen komerční záležitost, opakující stále dokola esoterické polopravdy, o tomto jsem již psal zde: http://energieupramene.blogspot.cz/search?q=tajemstv%C3%AD
      to Radek
      Ano, je to šílené, ale jen z pohledu, který Vám vtloukají do hlav, např. "bez práce nejsou koláče", že se pro něco velkého musíte například sedřít k smrti. Opak je pravdou. Vaše Duše zná cesty jak si co splnit, jen chybí sebevědomí spolehnout se na ni a zbavit se toho ŚÍLENÉHO chtění. Věci, které si přejete(bez šíleného chtění) jsou všechny v prostoru Realit, jen záleží na tom, jak daleko jsou od Vaší momentální reality, proto to někdy sebere selší čas na jeho uskutečnění.

      Vymazat
    5. to MichalB

      Hihihi,tys mně dostal,čéče.sice je s tebou nekonečná debata o .....ale konečně jsi do toho šlápl,hurá.sice každá kapka dopadne a rozstříkne se,ale některá na hromadu hnoje(Astrál) a některá na louku plnou krásných kytiček(vyšší dimenze) a to kam která kapka "poletí" určuje Universum(Síla),podle "kvality" kapky(a nechtěj mně přesvědčovat,že voda jako voda,to by jsme mohli všici pít vodu z louže,takže debatu o kvalitě vody máme za sebou,jasný).Lidově se tomu říká taky "Boží mlýny,melou pomalu,ale jistě".

      Vymazat
    6. Ahojte,pekny clanok..a v zaklade pekne popsane ako to funguje.Ale ako hovorite Iv,Michal,Terezka.. pochopit to ako to celkom presne funguje musi kazdy sam,lebo je to o dost zlozitejsie. I ta Dusa ti vec splni(prihra tu moznost) len ak(alebo az vtedy) ked sa to nebude bit z tym co mas v osude prezit.No ak sa oto i tak moc a nasilu snazis podari sa ti to aj ziskat..no casto pritom stratis cosi ine...alebo musis vynakladat zbytocne vela energie na udrzanie si tej konkretnej veci.

      Vymazat
  4. Jinak "mimo misu",vsechny zdravim po delsi dobe kdy jsem tu sice porad byl,ale neprispival,protoze odpadlla anonymni moznost a ja se silene nerad registruju,nebo priznavam ke svejm profilum,Nesnasim smirovani a to google v kazdym pripade dela,jako oststne vsechno na netu.Jsem hodne haklivej na svy soukromi,takze bohuzel v prispevcich hodne omezenej.Skoda:-).

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Proude,to byla doba.Je dobře,že jsi se vrátil do této veselé společnosti.Koukám,že se tady dokonce i trsá a můžu si tady koupit i nový čerpadlo,hihi.A mám za to,že jen mi sami, omezujeme sebe,ale za svoje činy sklízíme i zasloužený ovoce,tak jakýpak strachy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To neni strach :-),to je o osobni svobode moct se z vlastni vule rozhodnout a nebejt k tomu mazane tlacenej registraci,bud das svy data a muzes se vyjadrit,nebo nedas a drz zobak.......

      Vymazat
    2. Proude, buď v klidu na netu jsi stejně profláklej a ne díky nějaký registraci,ale díky svojim názorům,který nezapadaj do většinovýho "klubu",ikdyž někdy pěkně vyrýváš, jak na štíra patří a přece určitě nechodíš s igelitkou na hlavě.Iv zná taky kde kdo a svoje názory neskrývá,jasný důkaz: https://www.youtube.com/watch?v=uc2h6S4RZcg

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  6. takový filmík pro začátečníky...SHIFT... http://www.youtube.com/watch?v=-K9TZg7lC2w

    OdpovědětVymazat
  7. Iv, moc Vám děkuji - pomohlo ve správnou chvíli..!

    Patrik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Patrik
      Jsem moc rád, někdy to vše zní šíleně, ale je to jen o pohledu na věc jinak, než nás učili a pak přijde porozumění věcí.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.