pondělí 1. dubna 2013

Čínský drak a ruský medvěd uřízli drápy americkému orlu




Americká vláda nechává tisknout ničím nekryté dolary, aby jimi financovala občanské války a americké vojenské intervence. Díky krádeži zdrojů celých států pokrýval Bílý dům deficit před nekontrolovatelným tiskem peněz a zbytek přerozděloval do kapes spolupracovníků z administrativy. Toto pravidlo, které fungovalo od konce 2. Světové války, se změnilo s nástupem prezidenta George Bushe v roce 2000. Jeho chamtivost vedla k tomu, že k pokrytí deficitu docházelo přes obohacování jeho rodiny a politických komisařů z MMF. Ve výsledku tak vpády do Iráku a do Afghánistánu nahromadily obrovský dluh.
V roce 2001 Tiang Ce-min a Vladimír Putin podepsali Smlouvu o dobrých sousedských vztazích a o bratrské spolupráci. Čína a Rusko se rozhodly pracovat společně a zvýšily tak své šance na to, aby mohly úspěšně čelit třem centrům síly: USA, Japonsku a EU. Rusko a Čína společnými silami realizovaly ekonomickou metodu „čínské kapky“, která je v posledních letech schopna zničit obrovskou americkou vojenskou sílu. Dluh USA přesahuje 16 bilionů USD, což odpovídá více, než 100% HDP. Čína drží obrovskou část amerického dluhu – 2 biliony USD, což odpovídá tříletému americkému vojenskému rozpočtu. Pokud by Čína stáhla půjčené prostředky, americká ekonomika by se zhroutila.
V roce 2005 Vladimír Putin uvedl do života novu strategii zvýšení ruských zlatých rezerv. Rusko se stalo hlavním nákupčím zlata na světovém trhu a za pět let své zlaté rezervy zdvojnásobilo. Nyní se Rusko nachází na 5. místě a každý měsíc nakupuje zlato za 500 milionů USD.
Číňané upřeli zrak na 8.133 tuny zlata, které se nacházejí v amerických bankách a představují 74,5% celkového objemu valutových rezerv. Čína za americké dluhy požaduje právě toto zlato. Chce vydat novou měnu, která by vytvořila alternativu k americkému dolaru, a která by byla kryta zlatem. S tímto účelem také Čína zahájila repatriaci svých zlatých rezerv ze Švýcarska, Londýna a z New Yorku.
Peking podepsal smlouvu s více, než 20 zeměmi (Argentina, Austrálie, Brazílie, SAE, Japonsko, a další), které uznávají čínský juan za měnu pro mezinárodní obchod, což je ke škodě dolaru. Pro americkou měnu to znamená odchod z části mezinárodního měnového trhu.
USA už nezbyla žádná skulina a jediné, co mohou udělat je odložení předvídatelného výsledku. Nyní je pro USA nezbytné upevňovat svoje pozice v JV Asii, nehledě na škrty v rozpočtu. Proto v této zóně musí přerozdělit zdroje z druhých jednotek (než USPACOM).

24 komentářů:

  1. Přiznám se, že v ekonomice nejsem zběhlý - co tohle znamená v praxi?

    Patrik

    OdpovědětVymazat
  2. Nevím, kam to dát, ale tohle by vám nemělo uniknout. :-))
    http://aktualne.centrum.cz/domaci/spolecnost/clanek.phtml?id=775523

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak už tu byl nedávno návrh na novou jednotku inteligence. Panu Pekárkovi bych podle onoho článku tipoval takových nejméně 160heřtů.
      Že mikrovlny umí pěkně popálit by (kdyby mohla) potvrdila i kočka, kterou si jistá paní z júesej v mikrovlnné troubě sušila po zkrášlující koupeli. Jistě, zde jde o relativně silný zdroj potřebující nemálo energie. Ale vlny nejsou soustředěné a jdou celým prostorem trouby. Když ponechám stranou energetickou náročnost, kdy některé organizace nejsou finančně nikterak vázány, páč peníze lze dneska tisknout dokud nedojde papír nebo inkoust, tak v případě technologie umožňující mikrovlnné záření usměrnit do úzkého paprsku, bych si toto uměl představit.
      Otázkou je však proč zrovna tito lidé a jak by bylo možné paprsky soustředit na konkrétní místo na těle pohybujícího se člověka. To druhé vidím jako největší problém.

      Každopádně pro mne je tam klíčová věta: "Potíže Baštových začaly v roce 2009 po rozmíšce se sousedy."
      Jelikož už vím, co dokáže kolem sebe šířit negativně naladěný člověk a jak na to jiný, citlivý člověk může reagovat, pak už mi popisované projevy nepřijdou tak nemožné. Mě jenom přítomnost takového člověka málem vykopla s autem ze silnice, takže podle mne konkrétně v tomto případě pravděpodobně jako viník nebudou mikrovlny, ale sousedi.
      Ale jak psal Iv, chtělo by to i odborníky z dalších oborů než, který "reprezentuje" pan Pekárek.

      Vymazat
    2. Akoze to neexistuje?A co to teslove delo vo vymyslel?Tie mikrovlny presli i cez niekolko cm kovu.Asi to teraz nenajdem ale urcite viete co myslim.Inak neexistuje lahsie riesenie ako ist v pripade tych manzelov na dovolenku a uvidelo by sa. ..Mailo

      Vymazat
  3. Tiez je dolezita vec ze hodlaju urobit svoju vlastnu banku,ako konkurenciu centralnej banke.Verim ze Rusko a Cina v tych planoch nejde-ale stale je tu moznost ze je to len prelievanie penazi(z USA a EU uz vycucali co sa dalo tak sup na vychod a potom to tu nechat padnut?) Uvidime. Patrik-znamena to za Cina sa stane USA,a USA sa stanu Cinou-v tom najlepsom scenari:-) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  4. to VlaBi
    Pekárek je právě jeden z těch, co se svou skupinou šel po mně a blogu, a jiných, hlavně kolem Egellyho. Že si vzali zrovna "největšího experta" je velký omyl. Doc. Pekárek je členem Sisyfosu a jeho krédo je , že vše co jeho součásná věda neumí vysvětlit, je buď blaf a nebo se vždy bude snažit zapasovat do stávajících jeho vědomostí běžné současné vědy. Jeho výsledný názor k tomuto tématu je opět irelevantní.Chtělo by to i odborníky zdruhé strany a to vojenského výzkumu jako psychotronika, biotronika atd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolik balvanů by musel doc. Pekárek vylovit z potoka například pro takovou Rauni Kilde? :-))
      http://www.youtube.com/watch?v=oW-2g3RJTCs

      Vymazat
  5. Taky si nemyslim,ze jde o mikrovlny mireny na presny mista,navic,v tom clanku je moc malo informaci,ktery jsou dost dulezity,sisyfos neberu vubec v uvahu,nezajima me......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíše bych předpokládal, že dům je postaven tak v některých místech tak, že se mohou paprsky jak mobilních sítí a možná i tv vysílačů nějakým způsobem akumulovat, docházet k interferencím a odrážet jak parabola do prostoru domu, pokud jsou to citlivci a asi ano, může to velmi destruktivně působit na biologické orgány v tělě, toto však členům Sisyfosu nehrozí, to nejsou citlivci, jen balvani, však je rádi rozdávají, chce to projít dům když už nic aspoň sacím měřičem frekvencí a ne jen mudrovat, že to není možné, to jim určitě nepomohlo a ani neulevilo od reálných potíží.

      Vymazat
    2. Iv a myslíš, že to: "Potíže Baštových začaly v roce 2009 po rozmíšce se sousedy." je jen shoda náhod? Že ve stejnou dobu došlo ke spuštění nějakého pro tento fenomén klíčového vysílače? Je mi jasné, že vzdálenost mezi dvěma domy je něco jiného, než když se míjí třeba dvě auta, ale zase je to stabilní poloha a může docházet k akumulaci energií a ještě k následnému prohlubování nenávisti, čímž by "dosah" mohl být dostatečný.
      Pokud by šlo o soustředný "parabolický" jev, pak by za bezmála 4 roky rodina mohla přijít na to, že nejde o cílené útoky na jejich těla (bolest bude jen na konkrétních místech v domě soustředěné energie) a daným místům by se vyhýbali. Konkrétně první, co by napadlo mě, by bylo přestěhovat postel (v případě, že bych nemohl dlouhodobě spát). Pak by bylo jasno.
      Další možnost je, že jde jen o další krok v sousedské rozepři a logickým přitvrzením po vyčerpání klasických fíglů z filmu Co je doma, to se počítá, pánové - Novákovi vs Bartáčkovi, je celostátní mediální nařčení souseda z čehokoliv, co "pomůže".
      Můžeme jen vytvářet domněnky. (i když ...) :-)

      Vymazat
    3. Presne tak,z nebe ty problemy nespadly,pricinu maj urcite,chce to znat mistni podminky,copak se tam v okoli postavilo,spustilo,z ceho je co postaveny,jaky je podlozi,tisic veci muze mit vliv,u nich se to mohlo potkat a protnout......proud

      Vymazat
    4. No i když "náhoda" bývá někdy blbec, viď, v přesném čase i místě a něco se zpustí, nic netvrdím, jen je to nějaká domněnka a vše je potřeba vzít v úvahu i to, čím se sousedi rádi zabývají.

      Vymazat
    5. Me na tom mate jen jedna vec,ze to ma bejt presne cileny na urcity misto na tele,debila co sunda z mikrovlnky pojistku ze dvirek i s tema dvirkama a pred odchodem z bytu ji pusti si predstavit i dokazu,ale pochybuju,ze tohle by byl ten pripad a ani si neumim dobre predstavit co by to delalo a na jakou vzdalenost,a ze by slo o kutili s nadstardartnima znalostma a postavili jeste neco promakanejsiho si neumim dost dobre predstavit.Osobne jsem prestal mikrovlnku uzivat uz peknejch par let zpatky......proud

      Vymazat
    6. Tak mohli zrovna v tom case zprovoznit nekde blizko vysilac,nebo prevadec pro mobily a muze se to nejak potkavat s treba jinym vysilacem neceho,nebo je tam blizko radar a proste se to od ty doby zrovna u nich protina,smula,nevim,navic mi do toho nepasuje ta presnost,a stejne,i kdybych neco presnyho mel,jak asi zamirim na presny misto pres stenu nebo dve,si neumim predstavit,leda by meli souseda nekoho na zpusob Jamese Bonda:-).....proud

      Vymazat
  6. S tématem to nesouvisí. V dnešní době je těžké najít alespoň trošku koukatelný film, kde je minimum nebo dokonce žádné násilí, jako byli třeba skvělí Postradatelní. Pokud se budete někdo někdy nudit, mohu doporučit film, jež jsem nyní shlédnul. Možná znáte, možná ne, každopádně mě se líbil natolik (můj oblíbený herec Kevin Spacey), že rád na něj upozorním. Jde o Svět podle Protra (v originále K-PAX).

    PS:
    Jo a ještě malinkatý osobní poznatek a možná i rada. Asi to bude někomu znít bláznivě, ale zkuste si nějakou dobu zapisovat všechny sny, na které si vzpomenete. Krom jiných možných následných zajímavostí, můžete i s časovou prodlevou narazit na skrytý jazyk podvědomí, jež s vámi komunikuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fuj, to mi to ujelo. Oprava nikoliv Postradatelní ale Nedotknutelní :-)

      Vymazat
    2. Díky za tip a se sny souhlasím, snažil jsem se to předat zde (5 dílů) :-):

      http://srdcenoveenergie.blogspot.cz/2012/07/psychologie-snu-i.html

      Vymazat
  7. Hm,jo,postradatelny znam,bral jsem to jako jakejsi druh ironie:)))......proud

    OdpovědětVymazat
  8. Jinak bych si dovolil jednu poznamecku.Jsme si jisty,ze si "rezou drapy"? Ono totiz neni dobry nechavat se mystifikovat zdanim,ktery si prejou aby bylo hodnoverny.Elita je jenom jedna! Pro celej svet! To ze se "dole" pereme jeste davno neznamena,ze se perou az uplne nahore.Viz treba chemtrails,jedou si vesele a nerusene dal,jakoby se nechumelilo.Nenechme se mylit ani ukolibat. ......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To proud
      Vím o jednom incidentu kolem pobřeží jižní Ameriky, kde měli schůzku Drak, Medvěd atd. z ničeho nic se objevili černé vrtulníky pěkně vyzbrojený, nebýt Argentinského vojenského letectva, asi by to pak nebylo košér.

      Vymazat
  9. Lv,to jsou porad jeste maly ryby,si myslim,ty se perou,zadnej statnik a myslim ze ani multi miliardar neni dulezitej,az na par vyvolenejch,incidenty jsou podle me planovany,stejne jako valky a krize......proud

    OdpovědětVymazat
  10. Premejslim,ze oprasim ouiju a krapet se poptam,ale moc se mi do toho nejak nechce,neni to zrovna nejbezpecnejsi i kdyz clovek vi jak se ma chovat a chranit,ale o jinym lepsim zpusobu "vyzvidani" nevim,vedel bych,ale na ten nemam prostredky a papez mi svuj nastroj rozhodne nepujci,ani anglicka nebo ceska uschovna korunovacnich klenotu:-)......proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ouiju - to si teda trúfaš, len či to stojí za to ?
      IvH

      Vymazat
    2. To ukaze az cas......proud

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.