pátek 16. září 2011

Firma Locata pracuje pro USAF.


Firma Locata získala v prosinci 2010 kontrakt pro projekt USAF pro přesné určování polohy (GPS) v rozsahu 6500 kilometrů čtverečních pro střely White Sand Range ( WSMR). Nyní se bude testovat zařízení na cca. 1500 kilometrech čtverečních s raketami WSMR v říjnu 2011 a přesnost by měla dosahovat jednotek centimetrů. 

Tým Locata se zaměřil hlavně na nový hardwer a software potřebný pro nízko a středně letící střely.
Zkoušky ukazují, že Locata úspěšně pokračuje ve svých prototypech i s odstraněním troposférických chyb. Testy mají být dokončeny na začátku roku 2012, zatím se testovalo na letišti v Cooma v jižním Novém Walesu.
Firma Locata si tento válečnícký kontrakt s USAF nemůže vynachválit, uvidíme co vyleze nového z opačné strany za technickou novinku, včetně rušiček a vysílačů modelujících troposférické chyby. Snad to využijeme lépe pro jiné účely - stihnou to? Jen aby jim do té doby Sluníčko moc nepšouklo a veškerý hardwer i software včetně bankovních karet bude viset na WC.

1 komentář:

  1. Na první pohled to sem nepatří, ale já myslím, že naopak. Patří to do všech článků a je to to, co nám autor tohoto blogu neustále předkládá. Moc zajímavý rozhovor:
    http://www.novinky.cz/zena/styl/243182-jaroslav-dusek-pravda-netkvi-ve-slovech-je-to-ten-proud-ktery-vytvari-zivot.html

    Michal

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.