čtvrtek 27. září 2012

Blogspot.cz – divná doména




Začátkem tohoto roku Google začal přesměrovávat své stránky na stránky domén příslušného státu, jež jsou domovem autora. V Česku tedy převzala doménu Blogspot.com česká doména Blogspot.cz . Tyto stránky Energie u pramene jsou provozovány na doméně Blogspot.com a přebírá je u nás tedy doména Blogspot.cz . Od tohoto okamžiku začalo docházet  k zajímavým úkazům, jež nebudí velkou důvěru v provoz  na  této doméně  Blogspot.cz.
Připravil jsem pro vás i několik snímků, aby bylo vše naprosto jasné. Ikdyž jsou to Vaše soukromé stránky, kde jste autorem,  přesto může na nich docházet k velmi podezřelým nesrovnalostem.
Obr. 1
Obr. 2 
První a druhý snímek obrazovky vám ukazuje, jak na domovské doméně Blogspot.com v editoru pracují všechny funkce, které si zadáte. Vlevo nahoře vidíte domovskou adresu  s příponou .com. Rovněž vpravo nahoře vidíte funkční gadget „Nejnovější komentáře“. Všechno tedy funguje jak má, i gadget stálých čtenářů stránek, zakroužkovaný dole.
Obr. 3
Obr.4
Třetí a čtvrtý snímek Vám již ukazuje stav stránek, které přebírá česká doména Blogspot.cz. jehož adresu máte vyznačenu vlevo nahoře v červeném rámečku. A zde vidíte již velké rozdíly v nefunkčnosti dost důležitých gadgetů pro běžné stránky. Nepracují „Nejnovější komentáře a ani „Stálí čtenáři“ a je uváděno nesmyslné vyjádření, protože adresa URL měněna nebyla.
Obr. 5
Obr. 6

Pátý a šestý snímek Vám ukazuje již další v řadě velmi zajímavé a podezřelé chování stránek na adrese Blogspot.cz.  V editoru na domovské stránce Blospot.com máte nahoře uveden správný  název příspěvku – který je vaším článkem a jste jeho autorem. V tomto případě je název „ Vodík, palivo budoucnosti“
A ejhle na obrázku č.6 vidíte v přebírající doméně Blogspot.cz úplně jiný název, nějaká  „omluva“ a můžete měnit název jak libo, stále zůstává tento falešný název, který se vzal asi z nebes. Tak pozor, když nebudete kontrolovat své stránky a věřit přebírající doméně, se  vám mohou objevit bez vašeho přičinění a vědomí dokonce různé názvy a nechci ani pomyslet na úpravy v článcích, bez vašeho vědomí. Zajímavý úkaz, viďte!!!







13 komentářů:

  1. Je to zvláštní, když to srovnám třeba s orgonetem, který běží na stejné doméně tak tam některé věci fungují.
    Celkově se mi vaše stránky načítají pomaleji, než je běžné.
    Nefunguje mi verze pro mobilní zařízení.
    Komentáře neřeším že nefungují, protože si je nechávám přeposílat na email. Už jsem vypozoroval, že když začnou chodit komentáře v emailech tak se občas za chvíli objeví nějaký nový článek :)

    Řešil bych to tak, že bych založil nové zkušební stránky např. zkousim.blogspot.cz, zkopíroval bych několik článků na tyto stránky a postupně přidával všechny ty různé pluginy a pozoroval kdy nastane a jestli vůbec nějaká chyba.
    Nebo bych naopak zkusil na těchto stránkách postupně odpojovat pluginy a pozorovat, třeba si něco s něčím nesedí a bije se to jak v politice :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vím moc dobře proč to nefunguje, proto jsem to otiskl i pro veřejnost, Orgonet má štěstí, že se moc nebabrá v technice a to budí u někoho to, co to budí. Jinak to neřeším, jen jsem upozornil publikum a majitele domény Blogspot.cz

      Vymazat
    2. No,ked sa mi nedari najst zavadu na aute mam oblubeny vtipek pre zakaznika...vsetko je vporiadku akurat to nejde!:-) To asi plati i v tomto pripade!:-) ..Mailo

      Vymazat
    3. :D Mailo pobavil jsem se, dobrý vtípek.
      Musel jsem 8leté dceři vysvětlit v příkladu jak je to myšleno - pochopila a taky se pobavila.

      Vymazat
    4. http://hlasky-z-filmu.cz/wp-content/uploads/seci-stroj-neseje.mp3

      Vymazat
  2. Přátelé... Proč řešíte tyto předvídatelné potíže, když si můžete za pár kaček držet doménu svou.... Nějak tomu nerozumím..

    XiXao

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To XiXao:
      Ano, to vše jde, ale proč by nešlo i toto správně, jak má jít, jde zde o určitý princip a hlavně důvěru, tím, že budu utíkat od problému, jen nahráváme tomu, kdo je způsobil, to není správná cesta.

      Vymazat
  3. Big G. mění příponu (národní koncovku domény blogu) podle ip adresy čtenáře (v USA .com, u nás .cz v německu .de) Proto vzniknou desítky duplicit a přesměrování (blogů), vzhledem k tomu, že G obsah indexuje a duplicity odstraňuje, musí v tom mít docela chaos, chlapec.
    jm

    OdpovědětVymazat
  4. Víte Iv,vy zde dáváte lidem možnost svými poznatky a informacemi odpojovat se od systému a to je velice určitým lidem proti srsti.To,že se snaží takto debilně škodit,je jen známka toho,že melou z posledního.Navíc je už více než jasné,že určité lidi nezastaví at se snaží sebe víc.Tady, bych tak řekla,dochází k duchovní a zdravotní obnově národa,navíc podpořené zcela praktickými radami a to velmi vadí.Ale at jsi jdou k šípku...T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Terezko, nezastaví to už nikdo, je to jak lavina. Už mně znáte, že zde málo věcí dávám jen tak a přesně v určitou dobu. Jsem totiž velmi zvědav na to, zda se bude reagovat a nebo ne, pokud ne, je to důkaz infiltrace a žádných práv osob, navíc i možnost manipulace se soukromými daty, což tuto doménu diskredituje na nejvyšší možnou míru. To je to, co jsem chtěl čtenářům předložit!

      Vymazat
  5. Taky bych nevyloučil ani mizerně odvedenou práci programátorů. Netvrdím ani A ani B, ale určitě ne vždy za bukem číhá vlk.
    Mohli dát alespoň uživatelovi na výběr, zda setrvá na doméně com nebo se nechá přesměrovat. Nevím zda to jde či nikoliv, ale mě se prostě na doménu com dostat nejde, což beru jako omezování. A je jedno, zda je to lajdáctví nebo úmysl.

    OdpovědětVymazat
  6. Ani tu na slovensku blogspot.com nefunguje, ale len s koncovkou sk. Neukazuje mi z tých vecí nič čo ste zakrúžkovali. A či tu ukážu všetky články ktoré vydáte na blokspot.com už neviem.
    Len dúfam že áno.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.