sobota 16. června 2012

Přírodní koloidy


 Velmi mně „baví“, jak jsou staré kultury popisovány jako barbarské, na malém vývoji. Staré Védské a Sumérské kultury byly velmi znalé, díky jejich tvůrcům, od nichž získávali informace a hlavně, učili se žít s přírodou a využívat ji. Ne jak naše kultura, která se snaží vše spíše lámat silou. Znali velmi perfektně celou sluneční soustavu a i jiná tělesa, která teprve dnes věda s velkou slávou objevuje.
K čemu tyto staré kultury používaly např. měrné jednotky jako je 1. vlásek = 0,0027mm, 1. vlas= 0,0434mm a nebo 1. čára= 0,69 453mm, tedy o takových malých hodnotách z mikrosvěta až po velké jednotky, jež sahají  do makrosvěta? Nebo znalosti o Mléčné dráze, když to byla tak nevzdělaná kultura, odkud na to vše přišli? Ale to současnou tkzv. moderní dobu nezajímá a nebo to ví a tají, ale spíše dělá mrtvého brouka.
 Z technických poznatků, k čemu takové kultuře bylo vědomí např. o vektoru času? Kdy např. byl 1. sig = 30 kmitů elektromagnetické vlny vyloučené atomem césia, nebo 1. mig = 0,000 000 0485 secundy? Je toho mnohem více, ale pro utvoření obrázku by to stačit mělo. Možná vám dochází, proč asi tyto kultury musely být zapomenuty a jakým směrem se dala tato současná  kultura, drancující, sobecká, dravá a světe div se, na sebe i hrdá! Mám k těmto kulturám velký respekt a klaním se jejich moudrosti.
Dnešní věda objevila s velkým pokřikem věc, nazývanou  koloidní sloučeniny, které chrání imunitní systémy a léčí tělo s disharmonie a jsou lepší než nějaká antibiotika, která v dnešní době selhávají. Úsměv, tyto staré kultury pravděpodobně již vše znaly a používaly k prospěchu svému. Nepotřebovaly žádné tranzistory, diody a jiné komponenty dnešních moderních obvodů a  ani zdroj na jejich napájení. Využívaly přírodních zákonů, které velmi dobře znaly, dodnes si archeologové lámou hlavy, jak mohou z té doby existovat kamenné kvádry s tak hladkým povrchem, zaklínované v rozích kovovými sponami, http://energieupramene.blogspot.cz/2012/04/tajemstvi-puma-punku.html nemluvě o jejich přemisťování, tkzv. válečky a lany?  Ale to snad opravdu ne! Ale ta teorie válečků a lan je opravdu pěkně propracovaná, no nevěřte tomu! Dokonce i menší kvádry vyzkoušené, jen hold komplet nedodělané, je to jak když běhají pomatenci v obilí a snaží se napodobovat něco, na co jim inteligence prostě nestačí, úsměvné tendence, ale mají podporu jistých kruhů, jsou pak Geroji, kteří to těm "pomatencům" přece natřeli,  tak to musí být OK a většina národa se šibalskou jiskrou v očích, velmi kultivovaně a důležitě pokyvuje hlavou.
Ale vraťme se ke koloidům, jako výborný prostředek se uvádí koloid stříbra, zlata apod. a vy si můžete vyrobit i ten nejlepší koloid, pro který by jste potřebovaly drahé a složité zařízení. Můžete začít u koloidu, který si odzkoušíte vyrobit nejrychleji a nejdostupněji, koloid mědi a to na potvrzení pravdivosti zde uvedeného postupu, tento prosím ne na sobě, jen jako podklad, že to funguje. Vyrobíte si z měděného izolovaného drátu stejnou spirálu jako je u zařízení v článku UF5, tedy takový Caduceus, ale necháte dráty na koncích odizolované. Raději však návod zopakuji:
Výroba:
Vzít drát CY 1,5mm v délce jednoho metru, ohnout drát v polovině kolem kulatiny o průměru asi 10 mm (vytvoříte ouško), zkroutit dostatečně dlouhé levotočivé jádro, rozvětvit a naohýbat vnější, avšak u koloidů tyto vnější závity budou opačně, tedy pravotočivě, aby zvenku kryly jádro. Dle zkoušek mých i Michala je tato verze pro koloidy lepší.

Vezměte čistou sklenici, kterou naplníte čistou vodou a tuto spirálu odizolovanými vodiči ponoříte do vody. Tato spirála vyrábí sama dvě pole, jedno záporné(levotočivé) a druhé kladné (pravotočivé), jejichž působením se bude utvářet velmi jemný koloid toho, z čeho jsou elektrody vyrobeny, v tomto případě koloid mědi (trochu NaCl výrazně urychlí). Po několika dnech ( 3-5) zjistíte slabé světle modré zabarvení tekutiny. No a máte kvalitní koloid mědi (tento nedávat do úst- můžete použít na postříkání vínné révy), bez různých přístrojů a potřeby jejich napájení, tedy zdroje. To vše jak vidíte, jde vyrobit i jinými způsoby, za využití jiných energií, jemnějších a zadarmo. Těm uvažujícím a otevřeným hlavám je jasné kam mířím.
Pokud si budete po tomto ověření funkčnosti spirály chtít vyrobit koloidní stříbro,musíte použít zase stříbrný drát, mince atd. Aby jste nemuseli obstarávat tak velkou délku stříbrného drátu, použijete tu původní měděnou a na její vývody připájíte stříbrný drát, který bude ponořen do vody – měď pak nesmí dosahovat k hladině. Příroda bude pracovat za vás zadarmo a po několika dnech budete mít kvalitní  koloidní stříbro, jen občas vyčistit elektrody pod tekoucí vodou. Tak můžete postupovat i se zlatem. Zde vidíte, jakými jednoduchými metodami a bez velkých a drahých zařízení se dá dosáhnout těchto sloučenin. 
Předběhly jsme vlastně technologii p. Keshe, kdy tímto způsobem vyrábíme i jeho tkzv. Gans, ten kdyby to věděl, tak by zjistil, že dávno nebyl první.

 
Aktualizace 10.8.2012

Po konzultaci s Michalem zde uvádím upozornění na spojení stříbrných elektrod s Cu vodičem od  cívky Ufka. Jelikož je toto v prostoru s velkou vlhkostí dochází při použití jako spoje při elektrikářských svorkách (čokolád) k jejich oxidaci a tento pak může znečistit. Je třeba při použití této technologie použít ještě nějakou smršťovačku, izolačku PVC atd. aby se zabránilo oxidaci svorek.

Dodatek: Tato vodička se velmi dobře hodí pro namíchání nápoje - med,citron + náš koloid. A ještě jedna věc, napište mně na mail svoje postřehy, děkuji.

Pozor! Tento návod není určen pro komerční použití bez mého souhlasu jako autora a nesmí být přetiskován na jiných stránkách, článek s návodem je  součástí těchto stránek.  Tyto technologie jsou mnou určeny jako autora, jen pro volné použití lidem ZDARMA - volné technologie.

100 komentářů:

  1. Přeju hezký večer.
    Všiml jsem si na tomto obrázku,že vnější závit jde jiným směren než je vnější závit na UF5
    UFKo mám osobně odskoušené(fuguje) toto nové zařízení též vyzkouším.Pokud bude fungovat,tak potom je už i jedno kterým směrem se závit točí !
    Pokusům zdar a S pozdravem živočich

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, zkouším všechny varianty, lidi maj oči, proto foto -:)

      Vymazat
  2. Sice nejde o koloid, ale zdraví se to také týká. Dnes mě od rána brní hlava a píská v uších. Juknu na magnetograf a hle, nejen že je "v červeném", ale natolik v červeném, že klucí museli zvednout horní laťku z hodnoty 200 na 250, aby se tam vůbec graf vešel.
    Se stranovou orientací UF5-II jsem dělal pokusy a rozdíly byly měřitelné i na běžném multimetru, jaké musejí být rozdíly v energiích, které běžné přístroje nezaznamenají, je myslím jasné. Už jen z důvodu, že "normální" elektřina je jen vedlejším doprovodným jevem energií, s kterými velice úspěšně experimentoval Pán (záměrně s velkým "P") N. Tesla. Ten jí nazýval zářivá energie. O jejích blahodárných účincích na lidské tělo se přesvědčoval sám. Za jistých podmínek to bylo tak příjemné a uvolňující, že se denně záměrně této energii vystavoval. Osobně si myslím, že i díky působení této energie Tesla získal vlastnosti (intuice), které ho raketově postrkovaly vpřed nejen ve výzkumech.
    Tesla tvrdil, že pravá elektřina je ta, jež je přenášena bezkontaktně vzduchem (prostorem). Není to snad právě ta energie, s kterou pracuje spirála a vyrábí koloid? Tesla jen přišel na způsob, jak tuto energii giganticky násobit, regulovat, směrovat, využívat, zkrátka ovládat aniž by poškodila organismus jímž by náhodně prošla. Zářivá elektřina není tok el. náboje, nýbrž tlak všudepřítomného prazvláštního plynu. A jako s plynem s ní Tesla pracoval. Ne nadarmo aplikoval v pokusech své znalosti z aerodynamiky a hydrodynamiky.
    Jú, ale to už jsem se zase nechal unést a dokonce mě při psaní přestala bolet hlava. :-)
    Přeji hezký den.

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký den,Iv chtěla bych se zeptat,jestli se může použít Drát Ag 925/1000 používaný na výrobu šperků? Děkuju T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano a aby jste zvětšila plochu, udělejte ploché spirály, tak jak je dělali na špercích ve Velké Moravě.

      Vymazat
  4. Ještě jestli můžu,tak bych sem vpašovala jednu svou zkušenost z kuchyně.Přimlouvám se za používání kurkumy do každého jídla.Používám jí už tak deset let(ted už se o tom začíná i dost psát,jaký je to bijec rakoviny) a kdo je nucený kupovat si třeba brambory v obchodě,tak při použití kurkumy,se i z těch sědivých potvor stanou krásné žluté brambůrky,radost pohledět.Omlouvám se,že tady z toho dělám kroužek vaření,ale připadá mi to důležité.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko naopak, toto jsou nyní velmi důležité informace v této době a kdo chce změnit sebe a přežít v tomto období, informace jak víno. Pokud si dáte hlt té vodičky, poznáte příliv a jste v harmonii, on je Michal hlava otevřená, hned ho to kluka napadlo, některé věci v článku nenapíši, je to mezi řádky, ale má to své důvody, ke každému co má přijít přijde. A co to druhé? Už se to lepší? Když tak brnkněte na e-mail.
      Mějte se fajn.

      Vymazat
    2. Mohu také něco vpašovat? Možná někteří řešíte, jak udržet v bazénu čistou vodu a neutopit se v chemii.
      Když nám odešel filtr a voda po několika málo dnech začala chytat všechny možné odstíny, poprosila jsem svůj velký krystal o udržování průzračné vody a hodila ho do bazénu. Výsledek? Každé ráno během pár minut hadicí z prostředka dna vysaju, co mi tam krystálek přes noc nashromáždil, a tak se koupeme v průzračné vodě i bez drahého filtračního zařízení.
      Vlabi

      Vymazat
  5. Nerad pletu páté přes deváté, ale když byla zmínka o zahrádce, tak píši. Na jaře jsem dostal tip na ploskořez. Kdo chcete, podívejte se na: ploskorez.cz. Máme dost velkou zahradu a obhospodařoval jsem ji dosud minitraktorem s příslušenstvím. Byl to neustálý boj s plevelem a škůdci. Objednal jsem ploskořez a nevytáhl jsem traktor z garáže. Nalajnoval jsem metrové záhonky a s pěšinami 0,7m. Vše dělám ploskořezem. Na záhonek se nesmí šlápnout. Zem se může kypřit jen do 5,5 cm. Žádný plevel. Kouzlo. Vše podle předků. Zadavím vás. Dorio.

    OdpovědětVymazat
  6. Omlouvám se. Neomlouvá mne ani to že mi je 75. Nezadávím vás, ale upřímně zdravím. Dorio.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro Dorio - To bylo dobré, už jsem myslel, že mně zde psal jeden pomatenec, co si hraje na Netu na Boha a vše co mu nejde pod nos je podvod a chce je chytat a napravovat a jen škodí, no prostě pobuch, co nesnese jiný pohled -ta přezdívka mně neseděla i ostatní ... Taky zdravím a ať vše funguje v těle jak má.

      Vymazat
    2. No vidíte a já si ani nevšimla překlepu,ale za to o plevelu,jak píšete,že tam není,tak to mně teda nejde z hlavy :).T.

      Vymazat
    3. Dokud jsem oral nebo ryl přemístil jsem spodní zem - v které jsou semena plevele - nahoru a ta klíčí. Když ploskořezem kypřím zem jen do 5 cm, tak semena plevelů dále čekají vespod na orbu a té se už u nás nedočkají. Minulá léta jsem vysel merkev, petržel a cibuli a v pleveli jsem ji nenalezl, protože klíčí mnohem později než plevel. Nyní případný plevel vytrhnu a nechám na záhonku s mulčem. Zdravím Dorio.

      Vymazat
    4. Tak to musím zkusit,protože ten plevel se mi nechce pořád dokola škubat.Mně se totiž jeví,že čím méně to člověk "ošetřuje",tu přírodu,tím lépe se jí pak daří,celkem přirozeně.T.

      Vymazat
  7. Děkuji za další lekci VE.
    Šlo by to použít na výrobu živé/mrtvé vody pomocí polopropustné menbrány?
    Pokud ano, bude to kombinace s koloidem, nebo je nějaký materiál, který se do vody neuvolňuje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Živá a mrtvá voda je vyrobena na odtržení vazeb, toto asi nepůjde, tady ty síly tak nepracují a kov? Asi platina by měla mít nejmenší rozpustnost? Teď přesně opravdu nevím.

      Vymazat
  8. Na jiných stránkách jsem se s tak originálními nápady nesetkal,přesně takový způsob zkoumání jsem si vždy představoval jako velmi praktický a činorodý.Ale co se týká té přírody proč dnešní vědci tvrdí,že život vznikl vlastně z tepla světla a hmoty v podobě prvků,loučenin.... Mě to přijde jako pomalu největší lež,kterou tvrdí,jak si můžou být tak jisti a zároveň být tak arogantní,když neznají ani odpověď na tak základní věc jako je existence života?

    OdpovědětVymazat
  9. To máte těžký, dříve lidičky se taky léčili bylinkami až přišla inkvizice a přišla na to, jak lidi obrat a nařknout je z čarodějnictví, taky napravovali "pravdu" a vesele to hořelo za mumlání v kápi, pak přišel děd vševěd, že jsme vznikli z opice ( no u některých to tak vypadá)a tak je to dodnes, pořád si někdo hraje na inkvizitora za zdánlivou "pravdu". Život je fakt sranda!

    OdpovědětVymazat
  10. Jak zjistit "hrubost" shluků iontů v koloidu pomocí laserového ukazovátka vím. Ale jak zjistit podomácku koncentraci ne. Nemáte někdo nějaký trik, jak nahrubo odhadnout?
    Jinak si myslím, že takto připravený koloid bude enormně jemný a tím pádem účinnější.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to přírodní koloid, tedy velmi jemný, když dáte sklenici proti světlu, trochu bokem, nebude tak průzračná, no a loknite si a zapalte si pak cigaretu - budete mít v ústech tfuj tajbl.

      Vymazat
  11. Mám takový nápad,co kdybych tu spirálu zalil do orgonitu,má to nějaký význam?Moje vzdělání v tomto směru je vcelku náhodné,jsem sice elektronik a elektromechanik, jak se dnes říká mechatronik,ale pokud jde o vortex, jsem total. diletant.Jen bych chtěl být užitečný lidem,kteří tuší méně než já,snad to stačí. R.F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý příteli, pokud to má fungovat pro koloid, nemůžeš to zalít do pryskyřice, molekuly by nedufinovaly do vody, pokud to chceš zkusit jako orgonit, nezkoušel jsem,ale co brání ve vyzkoušení všeho, když je něco dostupné na výrobu.

      Vymazat
  12. Sehnal jsem si 2mm drát ryzího stříbra 20cm za 172,- korun od místního zlatníka. Rozdělil jsem ho na dva díly a zkroutil do spirál. Nepodařilo se mim to klasickou pájkou připájet, tak snad nebude vadit, když použiju na spojení malou elektro "čokoládku" zbavenou plastového obalu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to PetrT
      Klidně i "čokoládu" s obalem, ale neponořovat, jen po stříbro. Dobrý nápad, nepoužíváte hlavu jen na pátračku a to je dobře!

      Vymazat
  13. Dobrý den, dneska si ke mě našla cestu diamantová voda. Zajimavé je, že mi ji donesl kolega-skeptik. Máte s ní někdo zkušenosti?

    OdpovědětVymazat
  14. Možná budu za hňupa, ale přesto se zeptám:
    Z obou elektrod se uvolňuje stříbro ve stejném složení? Zaznělo tu a je to logické, že z jednoho konce jde jedno pole (levotočivé) a z druhého druhé (pravotočivé). Je to tedy laicky něco jako plus i mínus pól nějaké energie. Je příliš mimo mísu se domnívat, že každá "elektroda" bude tedy ve vodě reagovat jinak? Určitě se bude na každé z "elektrod" dít něco jiného. Abych upřesnil kam mířím, není možné, že by z jedné "elektrody" naopak mohlo vznikat něco zdraví škodlivého? Nebo ještě lépe, že výsledná voda bude v podstatě jakousi ideální směsí mrtvé a živé vody?
    Kdo se neptá, zemře hloupý a já nechci skončit hloupý. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Michal
      Je to logická otázka, tak tedy vtrhnem na vysvětlení. Vaše pozornost pro informace je obdivuhodná a je to dobře. Ano, jedna elektroda vyzařuje „hada“ levo a druhá pravotočivého. Díky jímavosti vody se obě tyto energie koncentrují v rovnovážném množství ve vodě současně s uvolňováním iontů kovů stříbra. Takže dostáváte energeticky vyrovnaný a nabitý nápoj včetně s částečkami iontů stříbra, lepší než „Svatá voda“. -:)

      Vymazat
    2. Pokusím se krapet odvážit dále, abych nebyl, jak se u nás říká přizdisr... Z Vašeho výkladu je patrno, že tato konkrétní "formace" vodiče, v tomto případě z mědi, má asi zatím nedocenitelnou schopnost. A tou je, snaha navrácení nerovnovážných energetických stavů v okolí. Pokud by se podařilo přijít na to, jaké vztahy a zákonitosti v tom mají prsty, mohla by účinnost takového "jednoduchého" zařízení jít v řádech nahoru. Netroufám si říci, až kam by šlo zajít.
      Ale každopádně využití takového zařízení je nedozírné. Od zdravotnictví, přes případné hacení negativních účinků tajných projektů (HAARP, Montauk, chemtrails ad.) až po u nás na blogu oblíbené spořiče energií (dost možná i samotné zdroje energií). Umíte si představit, co by to mohlo za následky, když byste si vyrobili větší fungující cauduceus "naladěný" na váš dům a lidi v něm bydlící? Když by mohlo dojít k redukci, nebo úplnému zrušení vlivů např. geopatogenních zón, elektrosmogu, dost možná i destruktivních nálad a emocí? I když u toho posledního jmenovaného bych byl opatrnější - každý zodpovídá sám za sebe. Napadají mne další a další využití.
      Ale nyní ještě k tomu slovu "naladěný". Určitě stejně jako je tomu u pyramid, menhirů, staveb jako Stonehenge, soch na Velikonočních ostrovech a vůbec všech těchto zajímavých historických staveb, jež podle mne úzce souvisely s energiemi, budou jistá pravidla. Tato pravidla budou ve volbě MATERIÁLŮ (jeho osobitých vlastností, či vlastností souhry několika materiálů), jejich TVARŮ (geometrie) a POMĚRŮ mezi jednotlivými částmi. Vše se zaměřením na konkrétní ÚČEL A OKOLÍ.
      Zítra ráno si dávám první dávku toho energetického drinku. Kdybych se už neozval, tak je něco jinak :-D

      Vymazat
    3. to Michal:
      Nejen snaha navrácení do rovnovážných energetických stavů, ale jejich zvýšení o patro výše. Michale, někdy mně připadá, jako kdyby jste při mé práci mně nahlížel přes rameno a to dost fest. Vaše otázky se většinou vždy vztahují k mé momentální práci, což se nyní týče té velikosti, působení ve velkém prostoru, materiálu atd.

      Vymazat
    4. Možná to s tím souvisí, možná ne, každopádně velmi zajímavé:
      http://www.youtube.com/watch?v=mHyTOcfF99o&feature=player_embedded

      Vymazat
  15. Ja to chapem tak ze tu dodavate do striebra len pravotocivu energiu!Nie obe.Kedze je jej potom moc v tom striebre(pretoze ju dodavate) a vsetko sa snazi udrzat rovnovahu vyplavuje sa ta pravotociva cast spolu z kuskami striebra do vody!Ked ju vypijeme ma to dobry ucinok..jednak koloid striebra zabija bakterie a podruhe pijeme vodu naplnenu viac pravotocivou energiou!Nase telo je v tychto casoch nevyrovnane koly stresom a inym veciam(vdaka comu mame choroby atd) a chyba mu pravotociva energia aby bolo vyrovnane!Dodame ju,vyrovname tym v tele obe zlozky energie a je nam lepsie! ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Este mi napada jedna moznost..este presnejsie!Telo fici respektive prirodzene ma vsebe(momentalne) hlavne lavotocivu energiu(vytvara si ju tym ako sa chovame,naco myslime,co jeme... Dusa je ta druha cast,ta pravotociva a spolu tvorime jeden celok!No my sa ktej pravotocivej nevieme dostat(nemame priame spojenie)..a tak sa snazime dodat si ju inak aby nam bolo lepsie a mohli sme fungovat!Dodavame si ju napriklad jedlom(ktore obsahuje obe energie vzdy v inom pomere)(preto nam tak chuti to co je vypestovane ci uvarene z laskou..a co sa nehodi snazi sa telo iked nie vzdy uspesne vylucit!Tiez si ju mozeme dodat napriklad koloidom od Iv aby sa energie viac vyrovnali.Cim su energie vyrovnanejsie tym lepsie sa citime!Az dospejeme do urciteho bodu duchovna,cez cakry dokazeme posunut prostrednictvom hadov(ceduceus)lavotocivu energiu vizsie a ako naprotivok sa objavi pravotociva v druhom hadovi!Ked uz su obe dost vysoko vyziaria sa do šišinky a aktivuju ju-nastartuju!Vtedy ziskame priame spojenie z dušou a nase telo a dusa vytvoria jeden celok.Vdaka tomu sa povznesieme. Dava to zmysel? ..Mailo

      Vymazat
    2. No a az su obe energie trvale vyrovnane potom asi prana..mozno. ..Mailo

      Vymazat
    3. Konecne to zapada aj z clankom o osude.Pekne sa to doplna!Laska a neznosti milovanej osoby nam tiez doplnaju tu pravotocivu energiu tym sa to vyrovnava preto sa citime vtedy akoby sme lietali:-) Tak isto uznanie,kyslik a mnoho inych veci ktore vyhladavame!Lavotociva energia je destruktivnejsia(iked nie doslova,neda sa to delit na dobru a zlu)-tu ma hlavne vsebe napriklad benzin a preto pre lepsie horenie(vytvorenie dokonalejsej energie) potrebuje kyslik ktori ma vsebe viac pravotocivej!Ked je kysliku moc nechce horiet!Takze prilis vela pravotocivej ci lavotocivej v tele je zle.Treba dosiahnut vytovnanost a telu bude lepsie!Potom ju uz staci len dokazat dopravit do šišinky a telo sa spoji z dusou!Takze vsetko po com tuzime je v konecnom dosledku len a len preto aby sme nakoniec dosiahli toho spojenia! Nie celkom to patri k tomuto clanku zaco sa omluvam.Chcel som vsak aby to bolo celistve,pochopitelne. ..Mailo

      Vymazat
    4. Osobně nevím o jaktočivou energii jde. Je toho o tom teď hodně na netu, ale já tomu nerozumím. Když se zeptám jak poznají na jakou stranu se točí třebas kolo u auta, zda doleva nebo doprava jsou v pytli. Je hodně debat, jaká swastika je lepší, zda ta "levá" nebo "pravá", že prej podle toho kam se bude točit, když se do ní foukne. Jenže onen směr bude jinak vnímat ten, kdo stojí vpředu a opačně ten, kdo stojí za ní. Možná by to vše rozseklo, když bych věděl směr toku energie. Pak už nelze polemizovat o směrovosti.
      Dále vše, co univerzum tvoří není podstaty dobré či špatné. Je to kvůli mechanismu rovnováhy. Ať se pomyslné misky vah vykloní jakýmkoliv směrem, je to špatně. Důležitá je rovnováha. Zeptejte se jakéhokoliv provazochodce.
      Spíše bych se zamyslel, jakým "mechanismem" spirálka přijde na to, že v daném prostoru je málo toho či tamtoho a začne pracovat na rovnováze. Že by to mělo inteligenci? Nebo je to odněkud kýmsi řízeno?

      Vymazat
    5. Suhlasim Michal..i ja mam vtom pravotociva a lavotociva trosku blazninec(hlavne preto ze na nete kazdy pise inak)!Radsej ich volam preto x,y ako pri UFku 2.Pisal som ze nie doslova..ze sa to neda delit(povedat tak)na tu dobru a zlu.Ako i to ze to oco sa snazime je rovnovaha tych dvoch energii x a y.Spiralka podla mna nepracuje na rovnovahe x,y vo vode v tomto konkretnom pripade(obrazok hore).Dodava tam len energiu y ktora prudi jednym smerom!Tej tam potom bude nadbytok!Kedze maju ludia problem energiu toho smeru y ktoru dodavas do vody ziskat a opacnej x maju v tele vela(to znamena nevyrovnanost)..tak vdaka tomu ze tu vodu z nadbytkom y vypijes,budu v tele nacas x a y viac vyrovnane.Ak by sa urobili obe spiralky opacne ako je na obrazku bolo by nam asi prave z tej vody horsie.Ale radsej by som to neslusal. ..Mailo

      Vymazat
    6. Povedzme ze v tele mame nerovnovahu x:y , 1 : 0,7 ! Ak by sme doplnali vodu z rovnovahou 1:1 stle by sme ostali v nerovnovahe. Ak doplnime koloidnu vodu v hodnote 1 : 1,3 dostaneme sa do rovnovahy.Teda mi vychadza ze vo vode doplnujeme len jednu zlozku-y aby jej bolo viac. ? ..Mailo

      Vymazat
    7. http://www.caduceus.cz/caduceus/rukopis-marie-magdaleny/

      Vymazat
  16. Právě jsem si dopřál doušku prvního koloidu dle místního návodu. Docela mne to překvapilo. S normálním kupovaným se to nedá srovnat. Nevím jak to popsat. Chuť bych řekl byla stejná, ale pocit na jazyku byl pro mne smetanový (ne chuť, ale pocit) a to hodně tučně smetanový.
    Takže pokud do večera nezemřu v krutých bolestech břicha, zítra si dávám určitě další. :-D

    OdpovědětVymazat
  17. Mám tu ještě jeden postřeh na základě upozornění k používání el. "čokolád".
    Nevím, zda šlo o náhodu, ale kdo ví, třeba ne.
    Mám dvě spirály, přičemž každá je točena na jinou stranu. U té, kde je vnější spirála pravotočivá (možná špatně popsáno, takže pro upřesnění je jako klasická závitová tyč s pravým závitem) a tam se mi oxidace objevila pouze na jedné elektrodě, druhá byla bez sebemenšího náznaku rzi. V podstatě něco jako u elektrolýzy, kdy jedna elektroda reaguje jinak než ta druhá (anoda/katoda).
    Kdežto o druhé spirály, která měla vnější závit stočen doleva, došlo k oxidaci obou svorek ve stejné intenzitě. Všechny zkoumané svorky byly ze stejného materiálu. Pro jistotu jsem si označil u té pravotočivé spirály konec, kde docházelo k oxidaci pro případné budoucí měření ať se jedná o cokoliv.
    Má někdo nějaké vysvětlení?

    PS1: už několik lidí, kteří ochutnali tento koloid si okamžitě všimlo, že voda je "jiná". Nikoliv chutí samotnou, ale že je jí víc, jako by byla hmotnější, hutnější, každopádně dobrá. Už jsem musel objednat další stříbro na dalších několik spirál, já už tomu pracovně říkám - Harmonizátor.
    Sklenička denně - doufám, že mi po nějaké době nezačne vyrůstat další ruka z břicha, bodliny na hlavě nebo blány mezi prstama. :-D

    PS2: Až mě překvapilo, jak lehce to jde pájet normální pájkou.

    OdpovědětVymazat
  18. Uff,
    tak mi to nějak nedalo a opět jsem se zblízka podíval na Vaší fotku cauducea. Mám šedý zákal, nebo oba dva závity (vnitřní i vnější) jsou levotočivé (já tomu zase říkám pravotočivý - srovnávám s klasickým technickým závitem u šroubů)? Do teď jsem si myslel, že je to jen zrcadlově otočená verze spořiče UF5 a koukal jsem jen na vnější závit. Jak jsem to jen mohl přehlédnout?!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal:
      Michale, nedalo mně to a kouknul jsem na fotku a pořád mně bylo divné proč se k tomu vracíte, vidíte jak vše spolu souvisí. Již jsem fotku vyměnil za tu správnou, mám totiž mnoho dokumentace z pokusů a stane se(to je ta pracovní deformace). Dík, ať je to v pořádku.

      Vymazat
  19. Já bych jenom upřesnil, že jsem u testů vlivu směru spirál na kvalitu koloidního stříbra dělal jen pohunka - podávače skleniček. Samotným supercitlivým testrem byl vytříbený ženský jazýček v podání manželky Ivany.
    Ale musím přiznat, že rozdíl jsem poznal i já a to už je co říci. Od té doby si denně doma užíváme skleničky koloidu denně s ledem a je to delikatesa. Doporučuji i skeptikům. I když by to nemělo žádný jiný efekt, tak chuť to zlepší neuvěřitelně.
    Navíc pro mne je to zcela jasný důkaz toho, že takto umolousaný kus drátu má utajené vlastnosti, které si je možné ověřit ihned na vlastní kůži - vlastně jazyk. Jak v autě v podobě Ufka je to někdy účinky diskutabilní (mám proto svojí představu, ale nejprve si to musím v praxi odzkoušet), tak tady není o čem diskutovat. Pro mne je to vlastně fakticky existujícím odrazovým můstkem do světa "neexistujících" energií, kde už v mé hlavě není místo pro pochybovačné "kdyby" či "možná". Už zůstalo jen "JAK NA TO A CO S TÍM".

    OdpovědětVymazat
  20. Jsem z toho nadšený. Napadlo mě třeba si udělat koloid zinku, prý ho má většina lidí málo. Jen nevím, kde vzít použitelný zinek. Co třeba konzerva? Ta je prý ze zinku. Myslím, že není až tak důležité ohýbat drát kolem kulatiny, ne? Stačí to smotat jen tak od oka? Nemám na to právě žádné vybavení abych to mohl přesně udělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím Vám napsát, že jakékoliv pokusy jsou jen na Vaši zodpovědnost, bohužel to zde odeznít musí. Konzerva má je povrch pozinkovaný, nejlepší sehnat starou vybitou plochou baterii a zinek získat zde z obalu, samozřejmě důkladně vyčistit. Jinak je vše na Vás, hodně štěstí a radosti při pokusech.

      Vymazat
    2. Děkuji za odpověď. Jo samozřejmě na mou zodpovědnost. Ještě mě tak napadá, že by to šlo při dostatečné velikosti použít jako zdroj napětí, ale to už tu asi bylo i někde zmíněno. A ta energie co v tom je, není to bioenergie? Slyšel jsem, že ta se šíří i textilní nití, jeden léčitel si prý dělal zařízení, kde měl transformátor s bifilárně vinutým vinutím připojen normálně do zásuvky a aby oddělil elektrickou část a bioenergii, tak dále bioenergii vedl právě přes špagáty. No teď si vlastně uvědomuju, že to bifilární vinutí, je velmi podobné UFku.. Igi.

      Vymazat
  21. Ještě jsem se chtěl zeptat, tento drát http://www.gme.cz/izolovane-draty/rg-cy-1x1-5-modra-p680-036/ vyhovuje? A ta cena je asi za metr, ne? Omlouvám se pokud se hloupě ptám, ale chci si být jistý. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  22. Dobrý den,
    můžu použít stříbrný drát 0,6mm? Jeden konec je v čokoládě k UF5 a druhý ponořený konec musím ohnout nebo stačí nechat konec rovně? Kolik můžu vypít denně ml.? Můžu použít i převařenou vodu,kojeneckou vodu nebo musím mít vodu s 0ppm z lékárny? Za 3-5 dní kolik má mít ideální KS ppm a kolik vody mám mít v nádobě k výrobě? Všude mají elekt. přístroje 1500-8500 kč, ale já věřím UF5 a i v autě. Objednal jsem si meřič ppm přes ebay.com za 160 kč nebo stačí laserové ukazovátko?
    Děkuji za rady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžete použít jakýkoliv průměr, jen doporučuji jej smotat do spirály, aby se dosáhla větší plocha elektrod proti sobě. Zařízení umístěné v max. objemu 500ml jednou za 24 hodin. Nezapomeňte rovněž že u zařízení PŘÍRODNÍHO koloidu jsou závity u Ufka obráceně (vnější). Mně stačí ústa a jazyk.

      Vymazat
  23. Dobry den.
    Vsimol som si,ze na obrazku mate opacne zavity,ako popisujete v navode.Je to asi chybny obrazok???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to XX:
      Není to chybný obrázek, čtěte prosím pozorně.

      Vymazat
  24. Brej den.
    Muzete poradit,kde se da sehnat destilovana voda pro tyto ucely?Totizto vsude se da sehnat jenom technicka destilka?

    Dekuji, Libor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud se Vám jedná o přírodní koloid, používejte studniční obyčejnou vodu - pokud chcete čistou destilku, tak v lékárně.

      Vymazat
    2. Dobrý den, nemám studnu tak si vodu filtruju pomocí reverzní osmózy.
      Stojí to 1590 plus poštovné, nevýhoda je že je hodně "odpadové" vody. Záleží na tlaku v potrubí u mě to je 1 litr filtrované ku 3 odpadové. Tu zachytávám do kýblu a využívám na zahradě.

      Více info zde: http://zdravi-az.cz/doc/R07_osmoticka_voda.pdf

      Vymazat
  25. Nerozumim tomu presne,ale muzu klidne na koloid stribra pouzit i studnicni vodu?Nekde sem cetl,ze pri to musi byt jenom destilka,jinak proces neprobehne.
    Libor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mluvím a bavím se o přírodním koloidu, jehož technologie je zde, nemluvím o elektrolitické výrobě koloidu stříbra. To jsou dvě diametrálně rozdílné technologie, u elektrolytické musíte použít destilku,tak jak říkáte, u přírodního koloidu ne - proto je to přírodní - běžná studniční(tj. plná energie) + prvky stříbra.

      Vymazat
  26. Dekuji za ozrejmeni.
    Nevim o tehle viecech mnoho,proto takove otazky.
    Preji hodne zdaru, L.

    OdpovědětVymazat
  27. Dobrý den,
    může použít i kojeneckou vodu, když vyrábím přírodní KKS ? Když použiji kohoutkovou vodu, nevyrobím nějakou škodlivou koncentraci KS? U elektrické výrobě se z kohoutkové vody prý vyrobí škodlivý KS.
    Děkuji za radu.

    OdpovědětVymazat
  28. to ????
    Z veřejné vodovodní sítě bych nedoporučoval, co tam teče Vám nikdo nezaručí, i když se to údajně kontroluje, no chlast se taky kontroloval a černí havrani mají nyní žně. Pokud nemáte studniční, tak kojenecká by měla vyhovovat.Ještě upozornění: Pokud nemáte důvěru k těmto "Volným technologiím" tak se tím nezabývejte, je to Vaše svobodné rozhodnutí, touto větou Vás však nechci nějak napadat, jen upřesňuji vzájemný vztah.

    OdpovědětVymazat
  29. Dobrý den,
    důvěru mám k volné energii,ale kupoval jsem si AQUA PRO INIECTIONE 0,5l. za 50 kč v lékárně. Zdá se mi to drahé a proto se na všechno ptám. Vyzkouším kojeneckou vodu....Ještě mám jednu otázku: koupil jsem si laserové ukazovátko a zdá se mi paprsek stejný u normální vody i s KS. Jak mám postupovat?
    Děkuji za radu

    S pozdravem JR

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to JR
      Fajn, tyto projekty patří do „Volných Technologií“ tj. pro široké využití veřejností a ZDARMA, i když do tohoto šuplíku patří i volné energie, to jen na upřesnění o co se snažím, ano možná blázen, ale nestydím se za to! To na osvětlení.
      Za 50,- Kč – nepodporovat zloděje, jim nestačí kapat, oni si to panděro musí přecpávat a ještě si hrát na honoru, prd, stejně umřou a o majetek se pozabíjí pak příbuzenstvo a ti se budou pak nenávidět až do své smrti.
      Kojenecká voda je dobrá volba! Laserové ukazovátko je dobré na elektrolytickou výrobu dobré, zde dochází k většímu uvolňování stříbra a dle proudu se taky tvoří velikost jednotlivých částic stříbra do vody. Pokud jsou tyto částice větší, tím laserem jich část těch největších i uvidíte. Přírodní koloid je tak jemný, že to ani nezhlédnete, jedině tak po týdnu působení, ale ne jako částice, ale celkové zabarvení kapaliny – to je ta jemnost. Proto jsem Vám naznačil, že nejlepší indikátor jsou ústa a hlavně jazyk. Pokud jste kuřák, napijte se přírodního koloidu a hned po té si zapalte, s cigaretou okamžitě seknete, protože budete mít v ústech jak v polepšovně. Zkuste vždy v životě skloubit jemně techniku s přírodou.

      Vymazat
  30. Dobry den.
    Velmi zaujimave a hlavne prospesne veci pre ludi som nasiel na Vasej stranke.Skusil som si aj vyrobit vecicku na vyrobu koloidu a je to naozaj super.Ta chut je naozaj velmi specificka,jemna ako smotana a voda sa zda hustejsia.Este by som chcel poradit,moze sa uzivat denne,su preukazane aj liecive ucinky takehoto uzivanie a na ake problemy.Nemam v tomto moc informacii.

    Dakujem Peter Jambor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rád dělám pro lidi a zdarma, nazval jsem tento dar jako "Volné technologie", kdo chce si vezme, a kdo chce "prskat" tak ať sem neleze a jede si život po svém.
      Můžete pít co hrdlo ráčí, zbavuje toxinů, prostě úplně stejně jako elektrolytický koloid, ale navíc Vám dodá energii nutnou pro tělo.

      Vymazat
  31. Dobry den.
    Chem sa vas spytat,ak mam strieborny drat o sile 3mm.Nebude vadit,ked ho nezmotam do spiraly,pretoze takyto hruby drat sa velmi zle ohyba.Pripevnim ho na medene kontakty vystrety a oproti sebe.Bude mat aj toto ucinok.
    Velmi pekne dakujem, Ivan K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžete do spirály, jde jen o plochu, ale vždy dávejte pozor, aby byla voda vždy jen po stříbro, výše po Cu ne. Spirály svisle, vedle sebe.

      Vymazat
  32. Este by som chcel poradit.
    Koloidum som urobil stvrty krat.Po prvom raze to bolo naozaj silne a dobre rozpoznatelne.Ale postupne kazdym dalsim razom sila roztoku slabne,akoby tam ani neboli strieborne elektrody.Neviete niekto poradit.

    Dakujem Ivan K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste pod tekoucí vodou kartáčem očistit, ale stříbro tam bude, jen možná v menším množství, tak to nastavte časem.

      Vymazat
  33. Zdravim vas.
    Skusil som aj ocistit elektrody pod teplou vodou...ale nic nepomaha.Je mi to velka zahada,pretoze som s dratom nic nerobil,a znicoho nic sa ten ucinok zacal stracat.

    Ivan K.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak zkuste jestli máte kontakty od svorkovnic, mohou být zaoxydované - proměřit. Pak už nevím, jen prodloužit ještě dobu působení.

      Vymazat
  34. Již více než měsíc mám zkušební vzorek v kuchyni u okna. Svítí na skleničku se spirálou slunce a voda je vystavena okolním vlivům, které běžně přejí životu veškerých forem. Běžná (studniční a kohoutková) voda se mi po cca 5 dnech začíná plnit zeleným povlakem - zřejmě řasy a kalit se, zkrátka se kazí.
    Vzorek s koloidem stříbra je ale stále průzračně čistý a bez nejmenšího náznaku množení se všudepřítomných mikroorganismů.
    Pro mne nevyvratitelný důkaz fungování spirály a jasné potvrzení antibakteriálního účinku koloidu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Michale za "aport", ale kdyby jste se zeptal, poradil bych Vám rychlejší metodu zjištění na Přírodní koloid. Zkuste jednou nebo dvakrát zalít nějakou domácí květinu v květináči. Máte za chvíli po ní, protože zničíte všechny mikroorganismy v hlíně, ale to není návod, jak ublížit vzpupnému sousedovi!

      Vymazat
  35. Skusal som urobit pokus s vyrobou koloidu.Pouzil som tri spiraly,tak ako je to popisane tu na fore a tri s dodatocne pripojenym odporom 1M,ktory bol pridany paralene.Jednoznacny vysledok bol prave pre spiraky bez pridaneho odporu 1M.Takze z toho vyplyva,ze tento odpor ma negativny vplyv na vyrobu koloidu.A nieco podobne som odsledoval aj pri UF5-II
    tak toto je moj poznatok s testovania volnych technologii.

    Zdravi Milan G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za zkušenosti, jsou k nezaplacení, protože vše časově se nedá zvládnout a je pak na Vás čtenářích, své postřehy uveřejnit a hlavní aspekt je jak dál. Ten odpor 1M u koloidu, jsem ale neuváděl, zde jsou rozdílné parametry na funkčnost- s ohmovými zákony to nemá co dělat. Co se týče u UFka, bych se spíše přikláněl k vlivu nenaladění na Vaše pole, budete mít pravděpodobně jinou hodnotu těla, můžete být vyjímka, jen hypotetická úvaha, uvidíme dál, jste zatím jeden, tak dle toho i uvažuji pro případné nesrovnalosti. Uvidíme časem.
      Děkuji.

      Vymazat
    2. Zkouším také dvě UFka při výrobě, jedno s odporem a druhé bez a vypadá to, že obě pracují přibližně stejně. Ovšem nemám měření. Mají stejnou chuť, vypadají stejně, spirálky se někdy obublinkují jindy ne, ale vždy je to stejné u obou. Spíše si myslím, že záleží na jiných podmínkách jako třeba počasí nebo vliv elektrosmogu.
      Ještě dotaz prsím: lze jak jsem zde zahlédl používat přírodní koloid stříbra co hrdlo ráčí nebo jsou nějaká omezení?
      Díky Georges

      Vymazat
    3. U tohoto přírodního koloidu by problém neměl být, vše však s mírou.

      Vymazat
  36. Urcite sa neda zvladat vsetko a je super,ze date na nazor ludu.Vsetko su to dobre skusenosti.Celkom som ale nerozumel tej druhej casti vasho prispevku.Ja UF5 pouzivam v aute nie na svojom tele.Testujem totiz UF5 a UF5-II a obcas mam velku dilemu,pretoze mam pocit,ze UF5-I je o nieco vyraznejsie ako dvojka.Moznoze treba skusit ine parametre suciastok.

    Milan G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Milan G.
      Stále si nerozumíme s UFkem, nemám Vás v seznamu s UFkemII, kde je popisován ten odpor a z čeho se vychází, tedy z energetického potenciálu řidiče- osádky. Zkuste naložit do auta s UFkem silného cukráře, který se léčí standardním způsobem. Bude na Vás za chvíli řvát, aby jste zastavil, že je mu horko a vidíte, nemá na sobě UFko.

      Vymazat
  37. Nemate ma v zozname,pretoze mi to poradil kamarat Palo Hamar,jemu ste to poslali a spolu to skusame v autach.Ale netusil som,ze ta funkcnost UF zalezi od zlozenia posadky.Skusal som medzi sebou iba uf5-II a klasicke piezzo.A to piezo malo podla mna lepsi ucinok,aspon teda v mojom aute.

    Milan G.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Milan G
      Stále si nerozumíme, na posádce auta koho vezete nezáleží, tělo tvoří stále energetický potenciál, který je v simbioze s UFkem. Chtěl jsem jen říci, jaký to má i vedlejší vliv na porušené energetické pole člověka, když je nemocný, dal jsem to jako příklad pro lepší pochopení. Nerešte to, jste stále moc v učebnicových kolejích.

      Vymazat
  38. Jak tak pročítám poslední komentáře, tak se mi zdá, že ta spirála by se dala i použít na léčení, mám pravdu? Třeba kdyby se člověk držel rukama za ty vývody? A ještě jsem četl o pár komentářů výš, že místo kohoutkové vody použít nějakou kojeneckou, opravdu by se nedala ta kohoutková použít k výrobě přirodního koloidu? Já jinak tu kohoutkovou piju normálně, nemám tolik peněz abych si mohl dovolit kupovat výše zmíněnou vodu 50kč za půl litru. Děkuji, Igi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Igi
      Ano, tato technologie má širší uplatnění, správně, jen jestli ovládáte vnitřní energii, pak ano. Jinak klidně použijte jakoukoliv vodu, ten sajrajt se vám usadí na dně, tak přelít aby se to nerozmixovalo znovu.

      Vymazat
  39. Vsimol som si,ze ked ponorim strieborne draty do vody,niekedy sa na nich nachytaju vzduchove bubliny a niekedy zasa nie.Neviem,ci to zavisi od vody alebo cistoty striebornych dratov.Ale mam pocit,ze ked je bublun viacej na striebre,koloid je silnejsi,ak bubliny niesu koloid vobec akoby nebol vo vode citit.Mate niekto podobne skusenosti?
    Pekny den Milan P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Milan P
      Ano, závisí to od čistoty, sem tam otřít a pak na náboji ve vzduchu, pokud jsou teď takové mlhy, náboj je menší a spirála funguje méně. Od jara už to bude lepší jak začne Sluníčko.

      Vymazat
    2. Iv:
      V případě, že bych spirálu dal do těsné blízkosti ionizátoru (zde na blogu Vámi uvedený), asi bude v okolí vyšší náboj, ale taky určitě bude en. pole kolem tohoto ionizátoru. Bude kladně či záporně ovlivňovat spirálu?

      Vymazat
    3. to Michal
      Rozhodně pozitivně, protože to napodobuje přírodní podmínky při bouřkách a mělo by to tedy reagovat více.

      Vymazat
  40. ZDAR
    Robil som pokus svyrobou koloidu.Nasiel som doma staru nabijacku na mobil a napojil som ju na strieborne draty.po zapojeni voda v pohari uplne zbelela.Mate s tymto niekto skusenost,ci to obsahuje koloid alebo co touto reakciou vzniklo??
    Peter.pokus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste dělal elektrolýzu? Prosím Vás, prostudujte si co je koloid. Ne aby Vás napadlo tu jedovatost strkat do úst!

      Vymazat
  41. Takze takyto roztok neobsahuje ziadne striebro??Ta voda bola biela,plavali v nej drobne castice,ale po usadnuti toho kalu ostala priezracna.

    Peter.pokus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Peter
      Obsahuje a ty částice stříbra jsou tak velké, včetně oxydantů, že by jste si ublížil na zdraví. V článku nebylo nic o elektrolýze.

      Vymazat
  42. Vnutorne by som to urcite neuzil,ale mozno na vonkajsie pouzitie by to mohlo byt vhodne.Co vy nato?

    Peter.pokus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Peter
      Ani na venkovní použití, protože ty částce jsou tak velké, že se nedostanou vůbec do kůže, jen snad jako desinfekce povrchová.

      Vymazat
  43. Skusil som si s tym natriet pokozku,len taky maly kusok a potrete miesto ostalo s ciernym nadychom na pokozke.Mozno nejaka reakcia na striebro.

    Peter

    OdpovědětVymazat
  44. Iv ako zmeriam energeticke pole spiraly?Skusil som kompas aj multimeter,ale nic som nenameral.
    Peter.pokus

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Peter
      Kompasem ani multimetrem nic nenaměříte, jedině virgulí a nebo speciálním přístrojem na fotografii energetických (ne elektrických) polí.

      Vymazat
  45. Dakujem za vysvetlenie,zasa som o nieco mudrejsi a zasa som pochopil veci,ktore mi doteraz hlava nebrala.

    Peter.pokus

    OdpovědětVymazat
  46. Zdravím vás.
    Chtěl bych se zeptat na možnost si vyrobit více koloidu a přechovávat jej ve sklenici?
    zdraví Skála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Skála
      Vyrobit koloidu si můžete vyrobit kolik libo a uchovávat ve sklenici, ponechané nejlépe někde ve stínu. Nikdy Vám roztok nezplesnivý a je stále jako čestvý. Ředit buď destilkou a nebo studniční vodou.

      Vymazat
  47. Dobrý den, děkuji za skvělý článek. Spirálu jsem si vyrobil, jen jsem použil drát Cu o průměru 2,5. Chtěl bych se zeptat, zda to není problém, protože se v návodu udává průměr 1,5. Ještě bych se rád zeptal, zda je možné spirálu zvětšit, například použitím 2 metrové délky drátu? Vedlo by to k většímu výkonu? Tedy myslím zda by tak bylo možné například zkrátit čas pro výrobu, nebo zvýšit objem vody? Předem moc děkuji za odpověď a zdravím, Petr

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Petr
      Průměr drátu 2,5 je taky v pořádku, (elektrony chodí po povrchu) a zvětšení spirály má kladný účinek, zvětší se účinnost, ne výkon!!!?

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.