neděle 1. dubna 2012

Internetoví řízení Trollové

Nebudu se zde nyní zabývat Trolly běžnými, tkzv. jednotlivci, kteří si dali za úkol vytáčet. Co je to Troll dle Wikipedie:  Troll je v internetovém slangu účastník online diskusních fór , chatů či blogů, jenž zasílá provokativní, hanlivé nebo irelevantní příspěvky a cílem je vyprovokovat ostatní k vytoužené odezvě. Tato činnost je nazývána v internetovém slangu trollingem či trolováním.
V dnešní době nových objevů a myšlení lidí, nezatížených naučenými klišé poplatných tomuto systému a lidí, kteří hledají nové informace, nastává situace, kdy zastánci starého myšlení, hlavně ze strany skupin sdružujících se skeptiků, cítí ztrátu pevné půdy pod nohami. Jejich stupeň ovlivňování názorů začíná velmi rapidně klesat a uvědomění si této situace je přimělo k reakcím, jež jsou koordinovány a cílené, ze strany těchto zastaralých inkvizitorů. Jejich boj je zakrýván falešnou ochranou lidí před „blátivými“ myšlenkami a údajnou „pravdou“, nechováte se standardně podle jejich představ. Co je pravda: je to evoluční vývoj, kdy zítra tato pravda může být lež, je to jak ve středověku, kdy inkvizice pálila čarodějnice (přírodní léčitelky, chuť po cizím majetku atd), protože si nemohli vysvětlit význam přírodních produktů pro organismus.
Všechny tyto aspekty hroutícího se jejich vlivu na obyvatelstvo je nyní přimělo utvořit skupiny - buňky, které vyhledávají na internetu různá diskuzní  fóra, webové stránky a bloggy, jež řeší a zabývají novými nezvyklými tématami a tam působí taktikou, převzatou od výše jmenované skupiny jednotlivců a to Trollů.
Tato skupina novodobých řízených Trollů vyzývá mezi svými členy ke „svaté válce“ jež má za úkol udržet si svůj statut na veřejnosti jako jediní, co mají pravdu. Uchylují se ke hacknutí originál stránek a tam dopisují své názory i si dovolí porušit ochranu osobních údajů.  Jakmile se někde na Netu objeví téma, řešící nové technologie a nebo pro ně kacířské myšlenky, okamžitě se přihlásí do stránek jako člen a začne Trollí politiku. Pokud na to nestačí a cítí názorovou převahu, přijde další jeden nebo dva noví členové, jež se samozřejmě jako neznají, a snaží se pak jeho názory a pohledy podpořit a tak diskuzní fórum znehodnotí. Přestane být otevřený názor členů, který tam převládal a začnou být všichni velice opatrní a tvůrčí svobodná atmosféra je ztracena.
Provokace těchto organizovaných Trollů za „svatou válku pravdy“ je koordinována s dalšími Trolly s tím, aby diskuse přešla do více méně nic neřešící diskuse. Něco podobného se dělá i u voleb, ano, i do těch se Trollové pouštějí, ale to je jiné téma.
Jak poznáte tyto útoky organizovaných Trollů? Jsou to tyto identifikační znaky:
1)    Výběr kontroverzních témat, protože oni je považují za lež ( hlavně jim chybí fantazie – je to duševní porucha)
2)    Zasílají of-topic příspěvky
3)    Často užívají falešnou identitu
4)    Na otázku odpovídají vždy další otázkou
5)    Vždy se snaží rozvrátit diskusi v komunitě
6)    Stále dokola opakují své stanovisko, aby ho vždy zdůraznili
7)    Uveřejňují osobní údaje protihráče pokud je získají, když ne, používají okamžitě    hanlivé tituly
8)    Pokud se jim nepodaří zvítězit, vytvoří duplikát stránek ( stalo se i zde)

Argumentací s těmito Trolly nikdy nic nedosáhnete, jsou přesvědčeni, že jen oni mají pravdu, kterou jim někdo v mládí natloukl do hlavy, chybí fantazie a tím i operace nových myšlenek je na nule. Myslíte si, že jsem si vše vymyslel, ne, jen praktická zkušenost a sledování na digitálním jevišti. Tito Trollové jsou mor, otravnost, udržují myšlení ve vyjetých kolejích, osina v …víme kde. Nejlepší obranou je reagovat slabě nebo vůbec, snažit se nebrat je vážně a někdy i používat sarkasmus,  pokud si toto diskutující neuvědomí, válku prohráli. Toto jsou dnešní nově zavedené praktiky proti tkzv. lžím a obraně obyvatelstva. Jak dojímavá snaha o nás ze všech stran, člověk se nestačí divit, rakoviny přibývá, ekologie na dranc, vědecká elita vymýšlí lepší a lepší zbraně na zabíjení, výroba pesticidů, mafiáni kvetou atd, ale to tuto skupinu nezajímá, oni si budou raději hrát na svém písečku v zájmu jejich „pravdy“ a ještě si budou stěžovat a tvořit pátou kolonu společnosti, místo toho, aby se zaměřili na výše vyjmenované nešvary a byli společnosti něco platní. Stará dobrá praktika: Rozděluj a panuj - prostě vrazit mezi lidi klín, jen aby si moc náhodou nerozuměli.


Nejúspěšnější český Troll vystupuje v našich krajích pod nickem:  ťuťu,  juhehe, juhele, cháchá, hehehe, …………. (všimněte si poznávacího znamení  pro jistou skupinu) hlavně zaměřen na témata ezoterika, orgonit,  volné energie apod. Pokud neobstojí, rád se mstí hacknutím stránek a je v sedmém nebi, přesně jak na obrázku výše.

6 komentářů:

  1. Ještě bych doplnil, že pokud jsou z diskuzního fora náhodou "odejíti", tak je-li možnost vrací se ihned pod jiným nickem i za cenu, že se přihlašují z jiné či nedohledatelné adresy.
    Voda ale nezadržitelně stoupá a jejich ostrov je tím pádem čím dál menší a menší až bude nejmenším na celém světě (a nebo bude pod vodou). :-)
    Iv, držím Vám a tomuto blogu palce!

    OdpovědětVymazat
  2. Ale pořád platí: žádný boj - nejlepší boj. (Ostatně bojovat nikdy nebylo správné, ani když jde o boj za dobro)
    Můžou si psát co chcou, ale pokud je pravidelní přispěvatelé nezahrnou do diskuze, pak jsou z kola ven. Stačí nereagovat a řešit si svou problematiku, tu prvotní x).

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký den,ano,je velice důležité,že jako svobodné bytosti,můžeme projevit svůj názor i za cenu toho,že občas musíme poslouchat i to,co se nám nelíbí.Ráda tady u vás čtu.Již třikrát se mi stalo,přesně co stojí pod názvem blogu.Jsem ráda,že mě neodnesl čert.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rád si poslechnu třeba opačný názor, ale jak se zasekne jehla v gramofonu a samo se to neopraví, i když tomu říkám "Hodnej", no, vezmu kladivo a je po "ptákách", bylo by lepší gramofon vypnout, nojo, ale když ha zapnete pak znovu, bude pořád zaseknutej, tak je lepší to kladivo v celém výsledku.

      Vymazat
  4. Je to tak,treba v Americe jsou najimany cele agentury, aby manipulovali verejne mineni v diskuznich skupinach a na ruznych forech. U nas to muze byt podobne.

    OdpovědětVymazat
  5. PŘESNĚ TAK TAKY SI MYSLÍM , ŽE TO JSOU MNOHDY NAJÍMANÍ LIDÉ CO JE JEICH ÚLOHO PODKOPÁVAT SÍLU JINÝCH NÁZORŮ

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.