pátek 11. března 2022

Výron ze slunce míří přímo k Zemi

 

Výron ze slunce míří přímo k Zemi 

  

Na Slunci došlo k erupci s výronem plazmy, která míří přímo k Zemi. Předpokládaný čas příjezdu: 13. března. 

Koronografy na palubě Solar and Heliospheric Observatory zaznamenaly, že vyvržená hmota opustila Slunce jen před několika hodinami.

Tato ejekce je výsledkem dlouhotrvající sluneční erupce C2 poblíž sluneční skvrny AR2962. Vzplanutí třídy C se obvykle nepovažuje za závažné. Avšak tento záblesk však trval téměř 12 hodin, což mu umožnilo vstříknout spoustu energie do ejekce mířící na naši planetu.

 

6 komentářů:

  1. Na plasmu se těšíme, pěkná pecka a dnes k tomu ještě M2,3 ze skvrny AR2964, což zpusobí další rentgény. Asi budeme opálení. Děcka maj po hodině pobytu na písku misty červený ruky, ta část kuže co byla na slunku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes 13.3.2022 je záření na dost vysoké úrovni X-ray index na 5,0, takže bych ndoporučoval delší pobyt na Slunci. Večer mohou pálit i oči.

      Vymazat
    2. Po 16 hod. se dá vylézt, a díky za připomenutí chilli vždyt mi rostou doma za oknem. Zrovna nějaké dozrály, 2 jsem s radostí požil a vrací se mi chuť a čich. Žena ke kafi nechtěla,škoda.
      Pak se vždy tak legračně tváří nevím proč to dělá.

      Vymazat
    3. to babajasvaga
      Rentgenové a ultrafialové záření jsou trochu rozdíl. Ano po 16 hod. se sníží ultra. záření, ale rentgen jede i v noci, teď v 17 hod je ještě rentgen dost velký - 4,7

      Vymazat
    4. to Iv
      Díky. Rentgenový index-je to ono? https://tesis.lebedev.ru/en/sun_flares.html
      Na jak dlouhou dobu je možno jít ven např.dnes? 1,5h jsem dělal na zahradě udělat to musím.

      Vymazat
    5. to babajasvaga
      Ano, to je přesně, když je renten idex, tak nepomůže ani nošení brýl, je jak když ženský chodej na rentgen a nesmí se to překročit. Stačí půl hodiny a zalézt do cihel nebo vepřovic(ty jsou nejlepší proti záření). Až bude zeleň, tak už to může být delší doba, ale zase pod zelení.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.