sobota 17. dubna 2021

Stromy jako zdroj energie pro Vaše zdraví

Blíží se jaro a všichni se jistě již po komedii s Coronou těší do přírody (aspoň ti normální) a zde vám chci trochu podat nějaké informace, jak využít pobyt v přírodě. Jsou to informace ze starých Sumerských a egyptských spisů. Nikdo vás nenutí, jen informace a s tou si naložte podle libosti. Pomůže vám to jak na těle, tak i na duchu - dle obrázku.


Jasan

Pomáhá snižovat bolest v oblasti srdce, zmírňuje křeče s angínou, částečně normalizuje rytmy srdce a arytmii, pomáhá odstranit zvýšenou vzrušivost, deprese a pocity strachu, zlepšuje krevní oběh v případě anémie končetin.

Lípa

Silná, měkká energie, která vytváří pocit tepla a je příznivá pro odpočinek . Pomáhá dobře s astmatem, plicními chorobami atd. nemoci dýchacích cest.

Bříza

Uklidňující, zdravé pro výskyt ran, kožních vředů, trauma, obnovení nervu antistresový systém, přispívající k normalizaci gastrointestinálního traktu, s kolitidou, podporuje hojení žaludečních vředů a duodenálních vředů, má příznivý účinek s nízkou kyselostí.

Olše

Energie je chaotická, příznivá pro zmírnění nervového napětí. (Při zneužívání energie olše jsou možná vážná nervová zhroucení.)

Kaštan

Impulzivní energie, podporuje obnovení menstruačního cyklu, může způsobit dlouhodobé halucinace (hrozné sny).

Javor

Energie je měkká, uvolňující, dobrá kreativně ovlivňuje energii čelo člověka, harmonizuje snadno, odstraní duševní napětí, má příznivý účinek na gastrointestinální trakt s hyperporuchy rýma (průjem) (s výjimkou infekčních onemocnění a se zvýšenou kyselostí žaludku).

Topol

Mírně selektivní strom, dobře pomáhá s hypertenzí.

Borovice

Velmi dobrá energie - aktivní ** (viz poznámka pod čarou)

V tomto případě je to nutné (kromě období snížené aktivity) zvedněte ruku na strom a naladěním se na něj pochopit energii, jaká síla a kvalita jde do vaší ruky. pak zkontrolujte několik stromů a vyberte si nejaktivnější a nejvhodnější pro vás. S jehličnany je práce možná po celý rok.

Olše

Strom je „upír“. Při rozumném použití přispívá k propuštění pacienta energie (přisedlíka), odstranění vzrušení, úleva od bolesti, léčba osteochondrózy a radikulitidy, bolesti hlavy, bolesti v oblasti očí, hypertenze a hemoroidy. By měl vyhnout se interakci s energií osiky.

Jíva

Uklidňující energii, uvolňující, podporuje fyzické a nervové aspekty. Funguje dobře při poruchách spánku, bolesti hlavy, dušnost, astma a potíže s dýcháním a v prevenci onemocnění ledvin.

Dub

Energie je silná a plynulá. Práce by měla být pouze v dobrém (vyváženém) duševním stavu. Poskytuje silnou stabilizaci, pomáhá s nechutenstvím, pří zvýšené únavě, letargii, nedostatku vitaminu a s hypotenzí a sluchovými potižemi.

 

 

12 komentářů:

  1. Rodiče a učitelé SPOJME SE. (gugl mapa s odkazy)

    https://www.google.com/maps/d/viewer?ll=49.11168000375056%2C17.007430709031304&z=11&fbclid=IwAR33Y5-B0mQSqwDp-rNaYlpjmy_0E6X0lr50It8GgMns9CK9aTqyCsKZXcU&mid=1frT4xNiDPtpzls74vgS6TamftO67yVp9

    OdpovědětVymazat
  2. Na košaté lípy chodíme s dětmi ke hřbitovu pocit je "hřejivý a sladký" jen se člověk dotkne kmene či se opře zády, taky dobrý. Borovicu tam je pocit silný energický mravenčivě brnivý nabíjející, doporučuji pobyt i pro kuřáky. Javory ty nám rostou dle vyslané myšlenky před cca 8mi lety, a prosím pěkně samy v řadě pravidelné rozestupy, ani jeden jsme nesázeli. Díky ;)
    Třešeň také velmi dobrá energie, čistící a příjemná, to je asi více ženský strom, cítím ženskou energii, harmonizuje a inspiruje tvořivost. Olšu vlastní nemáme, ale říkalo se jí dříve "strom mrtvých". Kdo se s Olší spřátelí, umí prý lépe navazovat kontakty s Druhým břehem. Černý bez ten roste sám obv. v místech, kde se drží neg. energie, čistí prostor a velmi uzdravuje.
    Koneckonců vše je v hlavě člověka a stromy rády pomohou, těm pokorným a těm, kteří ví. Dík za článek a zdravíme.

    OdpovědětVymazat
  3. Považujte si každý ptačí hlásek,zejména tedy na jaře. Kolem roku 1954,když jsem otevřel okno, tak zpěv a čirikání vrabcu byl skoro uhlušující. Vrabci někdy kolem roku 1986 záhadně zmizeli. A dnes v roce 2021,slyším vzdálený zpěv kosa z nedalekého parku.Slovy jednoho,snad vycpaného. Ted po ochlazení je tady již 14dní hrobové ticho. Občas se ozve nějaký holub a to je vše...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je fakt, že opeřenců v městech výrazně ubylo a 5G jim zdá se nešmakuje.
      Iv této době zůstávají zachovány oázy ptačího zpěvu. Když vyjdeme na dvorek je to koncert jako v nějaké extra velké ZOO pavilon ptáků, my lidé jsme ti posluchači. Čekáme na vlaštovky už se nám o nich i zdálo..

      Vymazat
    2. V mém okolí, zřejmě nikdo ptatctvo tuto zimu nekrmil. Každý den padlo tak půl kila směsi (ať to mají pestré a dají si do zobáčků), takže mám u domu docela frmol a až hlučno, dnes ráno jsem vyrušil hodující myšku pod krmítkem, na všechny se dostane. Někdy bylo potřeba nasypat i dvakrát denně. Všici jsou vypasení boubelatí. Jen když se před časem oteplilo, nášup vydržel dva dni.

      rusido

      Vymazat
    3. rusido
      Výborně a člověk se vždy cítí více naplněn. V době úprav jsem umístil budku
      na starší strom, obvyklý pohled: http://prntscr.com/11su389
      ejhle došla cizí kontrola http://prntscr.com/11stxe4
      Pejsek zjistil návštěvu, probíhá interakce http://prntscr.com/11su8ag
      následně doletěl doktor: http://prntscr.com/11sugn4
      paní žluna tajně získává informace od susedů: http://prntscr.com/11sukof
      k večeru doletí zpívat ukolebavku http://prntscr.com/11supfy
      a druhý den dojde znamení, že je svět v pořádku http://prntscr.com/11sut47

      Vymazat
    4. babajasvaga

      Tak to máš pestré návštěvy, mě zde chodí, vrabci, holubi (ke kterým se ještě pár vrabců přifaří), někdy straky (z těch teda moc radost nemám a nikdo si knim nedovolí), kosáci (ti taky vyhazují ostatní) a sýkorky (pro ně je tam proso a tukové koule). Jojo, v přírodě je to pořád ještě jakž takž, no nám lidem se to také zlepší. Vsobotu jedeme sázet do lesa, vezmu jeté hadry (aby to nebylo čerstvé z pračky) a to se pak dá sednout na pařízek kousek od srnek a čučet na sebe. Předloni koukáme co to na nás zírá z houští při obědě, rohy, černá hlava s ušima, bílá bradka a on zdivočelý kozlík, nikoli čert (někomu utekl z 5km vzd. vesnice). Ze záčátku byl nedůvěřivý a pak za nama přišel, padly na to tři dni staré rohlíky které jsme chtěli polít pivem a rozpéct a "obětovali" sme i jablka. O to bylo horší loučení, chtěl jet s nama, chvilu sem si s tou myšlenkou pohrával, že ho naložím a nechám na zahradě dožít, nakonec jsme ho tam nechali, běžel za autem, to bylo smutné. Myslím že ho pak "vyřešil" nějaký hajný. Ano, kdokoli z nás mohl sáhnout do podpáždí a... dokonce se nebál i když jsme po obědě trochu potrénovali a čučel nám přes rameno, kdosi u auta povídá, prasknem parkrát a uteče, "když neutekl nakopci, proč by utíkal teď". Už se tam moc těším.

      rusido

      Vymazat
  4. Ironická kulturní uderka https://newtube.app/user/yandex/LnLuYhc?u=t

    OdpovědětVymazat
  5. Přiznání ministra Ahnenbergera či jak se ta entita jmenuje, k vědomému ničení zdraví lidí v přímém přenosu. Vláda ČR přiznala, že celému národu odebírají rouškama+respirátorama kyslík a tím poškozují zdraví lidí.
    Ministr jako zástupce vlády přiznává, že Vláda ČR porušuje Zákony ČR a že lidi jim to asi jako mají žrát... cože?
    Fuj, lidé cítí odpor k teroru obyvatelstva Vládou ČR!

    https://quintus-sertorius.webnode.cz/l/priznani-ministra-k-vedomemu-niceni-zdravi-v-primem-prenosu/

    OdpovědětVymazat
  6. Ve zvláštním prostředí přebalují ťamani roušky respíky a nikým NESCHVÁLENÉ testy pro české děti. U pražské Sapy jsme našli „tajnou“ dílnu, kde dělníci na koleni přebalují testy na covid. Podívejte se, jak funguje přední dodavatel státu.

    https://www.info.cz/video/tema/dilna?fbclid=IwAR0BtmLnoYzjB1zN8TBH9Jy_H8Ao4exqbBXZsrMmX7Iu2Xi3b40q_ZDsX10

    "Na okraji Prahy, hned vedle tržnice Sapa, jsme objevili dílnu plnou vietnamských dělníků, kteří tam v provizorních podmínkách rozbalují a zase balí antigenní testy na covid. Tvrdí, že pracují pro významného dodavatele státu – firmu Goodmask, která má továrnu hned vedle. Její majitel Martin Ladyr se k vysvětlení příliš nemá."

    OdpovědětVymazat
  7. Mám pocit,že toto servírovat spáčum je zbytečné a pozdě. Letitý kamarád v Kanadě rozezleně odmítnul to,že Kanada je součást Commonwealth a tudíž je to STÁLE kolonie Anglie.Tohle bych mu neposlal,ani by to nečetl. Má kluk ušatá smolíka... https://celostnivzdelavani.cz/prosim-pripravte-se

    OdpovědětVymazat
  8. Ostatni nekomentuju,ale tohle ano:"Pochopíme, kdo nám dal naši pozemskou bytost a vytvořil toto stvoření, kdo ovládá náš osud a chrání nás.".......domnivam se ze tohle je velikej omyl! Platilo by to a pravdepodobne i plati, kdyby se proste napsalo,ze nas chrani nas stvoritel,stvoril nas jako svetelnou bytost Universa. Nase byti na Zemi a uvezneni nas na ni ma na svedomi nekdo jinej,kdo potreboval otroky.Me osobne to dava smysl............proud

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.