úterý 15. března 2016

Dedolarizace - je nejvyšší čas


Čína tiše odvázala svou měnu od dolaru?!
25.02.2016
Minulý týden údajně oznámil Zhou Xiaochuan, šéf čínské centrální banky, v žargonu naplněném technickém rozhovoru, že
Čína již nebude vázat svou měnu k americkému dolaruNamísto toho bude Čínský jüan propojen s širokým košíkem ostatních měn, řekl Zhou.

(zdroj interpretace: B.Fulford)
Tento zdánlivě tajemný posun může vyvolat kolaps amerického dolaru, který, jak ho charakterizoval ekonom Peter Schiff
“bude jednou z největších událostí v lidské historii".

Konec korporátního výpalnictví

Ďuro Trulo | 25.02.2016

v celém světě nastane současně s pádem dolaru ze záchodové police do záchodové mísy. Svitek mokrých stodolarovek není použitelný ani k vytření řiti (řiť=spisovné slovo), natožpak k zapálení korporátní derivátnomiky.
Odpovědět
Je to jasné - jednou to muselo přijít.

Blankyt | 25.02.2016

Každý, kdo obchoduje s plynem a ropou si musí nejdřív koupit dolary a pak si může koupit ropu, nebo plyn. To samé platilo o obchodech v jiných komoditách.
Když v dolarech odmítl obchodovat Husajn, byl Irák zničen, Husajn popraven. To samé se stalo Kadáfimu a Lybie byla vybombardovaná.
Ekonomika USA jde ke dnu. V USA se toho pramálo vyrábí. USA exportuje drcený kancelářský papír, seno a samozřejmě války.
Aby neutěšený stav, super zadlužené ekonomiky, Američani vyrovnali, tisknou neskutečné množství zelených papírků s názvem dolary.
Celému ostatnímu světu je jasné, že to nemůže fungovat do nekonečna a všem státům které jsou navázáné na dolar, jako například i EU,
hrozí s pádem dolaru i jejich pád. Proto, čistě z pragmatických důvodů
Čína, Rusko a ještě několik dalších států seskupených v organizaci BRICS
(Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika ) se rozhodlo odpoutat se od dolaru.
Yes, prišlo ale opačne. Čína a spol mali v pláne BRICS. Lenže teraz Čína prijala pozvánku medzi 8 najvyspelejšch krajín do WTO.
Tam osekali vplyv a fin. podiel hlavne EU, trochu i Japonsku a USA a posadili Čínu do kresla.
Bude zaujímavé pozerať ktorým smerom bude robiť väčsie kroky. K WTO alebo BRICS?

2 komentáře:

  1. No,
    Čína naprosto pubertálně vrací Rusku a Putinovi ťafku, že je předběhl v Sýrii. Jenomže si neuvědomomila, kdo je dnes nejdůležitějším globálním činitelem. Nebo to snad stejně pubertálně uděla jen proto, že to konečně pochopila? Docela mne to rozhodilo. Moudrý drak přeci nesedá na dvou židlích. A pokud to udělal, kde je jeho moudrost? Jo, dostala tvář ješitnosti! Matěj

    OdpovědětVymazat
  2. Hm, tak to je teda dobrý. Něco mají za lubem, amíci jim moc dlužej a oni by chtěli svoje peníze zpět, jenže, pokud se napojí na Brics, tak pravděpodobně hrozí to, že dojde k restartu, vynulování dluhů a čína utře hubu . . . iva

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.