sobota 6. června 2015

Vařič pro toulky přírodou


Blíží se období toulek přírodními krásami, všemi dostupnými prostředky, tedy i chůzí pro rozproudění zdřevěnělých lýtek, nebo na kole s pořádným průvanem venkovního vzduchu plícemi. Pro vás jsem zde připravil velmi jednoduchý návod, jak si vyrobit malý příruční vařič na líh, na kterém si můžete venku ohřát kde co. Jen upozorňuji, nepouštět do blízkosti funkčního zapáleného vařiče děti a i venku dodržovat veškerá pravidla bezpečnosti, hlavně ta logická.
Materiálu není opravdu mnoho, hlavní jsou dvě plechovky od piva a trochu zručnosti. Existuje více takových typů vařičků, ale tento typ se mně zdál nejednodušší, prostě mně sedl. Jen ještě malé detaily, po nalití lihu do nádobky vařiče ve středu otvory zde zakryjete krejcarem a vlastní vařič umístíte na nějaké víčko od konzervy, kterou si budete třeba ohřívat. Zhasnutí provedete zakrytím mokré hadýrky, aby jste náhodou nechtěli čekat, až náplň vyhoří celá.
Tak se koukněte na přiložené instrukční video a komu se to zalíbilo a přemýšlí o jeho potřebě, tak do toho.

No a jelikož jsme zde, aby jste poznávali co možná nejvíce jevů kolem nás, připojuji jedno pěkné video, jak působí zvukové vlny na kapalinu.

5 komentářů:

  1. Milý Iv, Vy zdá se víte že brzy pojedeme na výlet, a děkujeme za vařič, video skoukneme.
    Blíží se Letnice, snad přijde čas i na hezké počasí, svítící slunko a modrá nebesa nad hlavou..
    Přejeme hezké dny, i na bouřku se moc těšíme, a ty duhy pak stojí za to.
    Ať Vás a všechny světlé Síla ochraňuje a provází.

    OdpovědětVymazat
  2. Koukám na druhé video - pěkné.

    Nějak mi teď také naskočilo na paměti jak onen sedlák míchal dřevěnou lžící vodu v dřevěném vědru-nikde nebyl žádný kov (snad jen bronz), notoval si při tom stupnici od C nahoru při míchání jedním směrem snad vpravo, po chvílí otočil a broukal stupnici zase opačně - dolu a to míchal druhým směrem, snad doleva... Občas přihodil kousek hlíny..
    Takový podivín ten šaubergr že? A rostlo to všechno na poli tak, že sousedé asi jen kroutili hlavou, ale spíš mám pocit že on žádného souseda snad ani neměl, radši byl o samotě a ten klid všude.
    Ale to jsme už možná jinde.

    OdpovědětVymazat
  3. https://www.youtube.com/watch?v=fCGBx0y7lG0

    OdpovědětVymazat
  4. Zdravim :-),nemuzu se jako clovek zabejvajici se prezitim nevyjadrit:-).Varic je to dobrej pro ty kdo maji dost casu a v dobach miru :-).Ale na preziti bych sel po necem jemne vetsim,treba i skladacim, a urcite na drevo,sisky,atd.,co les a priroda daji :-)
    PS: ke druhymu videu,voda je nedocenenej zazrak,Schauberger by mohl vypravet,a taky to udelal,skoda ze neni dost jeho knzek v cestine.A nasi vodu jsme "prodali" co ciziny,Francouzum,takovy jsme hospodari!Kdo nevidi dopredu,nevdi ten neslavnej konec,kdyz nezvedneme hlavy. ..... proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo vidí trošku do předu, ten bydlí blízko u lesa, má doma kamna na dřevo, na zahradě studni a za vratama vidle a aspoň jednoho psa,haha.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.