sobota 26. července 2014

Dimenzionální přechod začíná v systému


„Evropa i svět stojí na prahu nového fundamentálního nastavení dimenzí, ve kterých žijeme, či jsme byli zvyklí žít. Svět v podobě, jak ho známe, se zrodil ke konci 2. světové války, dokázal přežít i ‚studenou válku‘. Po jejím ukončení nastoupila globalizace, do které se zapojilo po roce 1989 i dosud stojící stranou Rusko svojí šestinou světa, kterou zaujímá. I to byl další počin ke změnám světové ekonomické struktury. Ovšem krize v letech 2007 až 2008, která postihla veškerý svět západní civilizace, vyvolává otázky, zda vůbec bude možné se do toho stavu, jenž byl nastolen před touto krizí, vrátit,“ uvedl mimo jiné geopolitolog Michael Romancov, který přednáší na Katedře mezinárodních vztahů a evropských studií na Univerzitě Karlově.
Konstatoval navíc, že západní svět, tak jak se vyvíjel v posledních 500 letech a ovlivňoval chod na celé planetě, je ohrožen. „Na začátku 90. let se objevila varování a hlasy, že se síla, která spočívala v euroatlantickém spojení a kultuře, přemístí do jiných částí světa. Adeptem na to kam, je Čína – protože ta je schopna fungovat jinak než dosavadní svět. Pro ty země, které mají otevřenou ekonomiku, jako Česká republika, je nutné si uvědomit, jak moc jsme v rámci toho globálního světa na okolí a všech trendech závislí. Vše, co se totiž děje kdekoli na planetě, nás může ovlivnit,“ upozornil též Romancov na zmiňované konferenci.
Zdroj a více podobností zde:


2 komentáře:

  1. Myslím si, že kdyby systém začal kolabovat větší měrou, která by už nebyla přehlédnutelná nikým, a hrozilo by vymření lidstva, plně by se aktivoval náš samoregenerační mechanismus, začaly by se tvořit malé nezávislé komunity ... a hlavně ... lidé, až by překonali šok ze ztráty otroctví systému, začali by se víc a víc usmívat ... docházelo by jim, jakého obrovského štěstí se jim dostalo ... až by se nakonec usmála i sama Země :)

    Takže ano, z našeho pohledu změna začíná v systému.

    OdpovědětVymazat
  2. konečně pujde FED do PRDÉLKY??? https://www.youtube.com/watch?v=GMOILDtmIdc#t=239

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.