pátek 23. května 2014

Dvouhlavý zlatý orel


Rusko spouští akci „Dvouhlavý zlatý orel“ a západ pochopil, že začal jeho běh o život.

O co jde? O nic menšího, než o zavedení zlatého standardu pro ruský rubl. Rusům totiž už se Západem došla trpělivost.  Zejména  Američané se nemohou rozloučit s pocitem nadřazenosti a světovlády a tak opět v minulých dnech vyzkoušeli několik ze svých oblíbených sankčních triků. Aby ukázali kdo je tu pánem, nechala karetní centra Master Card a Visa zablokovat operace  majitelům platebních karet, vydaných bankou Rosia. Poslední kapkou, po které přetekla ruská trpělivost, bylo zablokování jedné ruské státní platby Centrem zůčtování mezinárodních plateb SWIFTEM ve prospěch jakési pojišťovací společnosti.. Jak Rusko, tak Čína již delší dobu pracují na vlastních karetních a clearingových platebních centrech. Varování bylo loňské uvalení sankcí na Irán, včetně odstavení Iránu od SWIFTU, čímž došlo ke komplikacím při inkasu plateb za íránské dodávky ropy. A to až tak daleko, že Irán musel přejít na platby za ropu prostřednictvím zlata.





 Události posledních dní delší dobu projektovanou akci Rusů podstatně urychlily. Prezident Putin nařídil spustit operaci „Dvouhlavý zlatý orel“. Konkrétně začít razit pěti rublové zlaté mince s obsahem 0, 1244 trojské unce o průměru 18 mm s ražbou dvouhlavého orla se štítem a korunou, která se stane světovou alternativou jak k americkému dolaru, tak k euru při obchodování se zásobami energie. Dalším krokem k odstoupení Ruska od obchodování v USD a EURO bylo nařízení bance Sberbank, aby zastavila vydávání spotřebitelských půjček v cizí měně. Rusko si masivní ražbu zlatých mincí  může dovolit, má druhé nejvyšší zásoby zlata v trezorech, 12 500 tun a těžitelského zlata jenom v nově otevřeném ložisku v Maganské oblasti 2 000 tun.
 


Jaké bude mít toto opatření důsledky?

Dalekosáhlé! Rusko po vytvoření dostatečné zásoby směnitelných rublů zřejmě bude požadovat, aby ůhrady za dodávky surovin a plynu prováděli odběratelé ve zlatých rublech, nikoliv v zelených žabích kůžích, jak dolarům říkali indiáni, nebo v o něco méně znehodnocených eurech.. Tím dojde postupně k přechodu mezinárodních plateb z dolarových na rublové a následně k projevení se pravé hodnoty dolaru, jako totálně znehodnocené měny, mající cenu pouze natištěného papíru. Současně Rusko s Čínou vnutí bankám celosvětově, spolu se zavedením zlatého rublu, participaci na vlastním SWIFTU a platebním karetním systému. Kdo participaci odmítne, nedostane ruský plyn a ropu, nebo ostrouhá na bankovních ziscích.

Rusko samozřejmě bude postupovat v krocích a v dohodě s Čínou, neboť náhlé odstoupení od USD by mělo za následek znehodnocení devizových rezerv obou velkých věřitelů Západu. Zbavování se stovek miliard žabích kůží Ruskem a Čínou proto bude probíhat postupně a koordinovaně. Nicméně není důvod, aby trvalo déle, než příštích pět let.

Neodvratný pád USD jako rezervní měny se nutně následně projeví ve skokové inflaci na dolarových trzích a následných zacyklených opatření FEDu zvyšujícího úrokové sazby, což bude mít zase za následek jak zhoršení splátek a úroků státního amerického dluhu, ale i dluhu amerických korporací a soukromých osob denominovaných v USD, nebo měnách na USD vázaných, tak se projeví v celkovém úpadku kondice americké ekonomiky. Podobný dopad bude mít operace „Dvouhlavý zlatý orel“ také na ekonomiku v koloniální závislosti na USA, českou měnu nevyjímaje. Zákonitým důsledkem pádu kurzu dolaru bude naopak vysoké zreálnění ceny zlata, které může ze současných 1250 USD za trojskou unci vzrůst i více jak desetinásobně.

Celá krize kolem Ukrajiny se tak stále víc ukazuje ve svém pravém světle, jako zoufalý pokus po uši zadluženého Západu o svou ekonomickou záchranu. Rusko si jen ještě musí ohlídat častou reakci dlužníků vůči věřitelům, totiž snahu zakroutit věřitelům krkem a tak se zbavit dluhu. Tyto snahy budou o to častější, o co vzrostou sociální nepokoje v zemích zasažených náhlou inflací.

Česko má ještě tak 5 let, aby se na tuto revoluci v mezinárodním finančním systému připravilo. Nad žvásty a jásotech o účinnosti sankcí vůči Rusku nezbývá než nevěřícně kroutit hlavou.



Originál článku na podobné téma:


a v cz překladu:



6 komentářů:

  1. Tak,tu je dovod preco bohaty v poslednom case vo velkom kupovali zlato.

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem moc rád,
    že se historie opakuje, a hlavně, že se opakuje právě dnes ... a v převráceným gardu.
    Nedávno jste si v templářovi mohli přečíst, jak v druhý polovině 10.st., kníže Kyjevský Rusi Sviatoslav porazil nepoučitelný Chazary a potrestal je prodáním do otroctví v Konstantinopoli. Neplatila s nimi tehdy totiž žádná uzavřená dohoda. Každou vždy svévolně porušili!
    Bylo to v onom 10. st. od kterýho se táhne temnota a šňůra hrůznejch pogromů na Slovany a bílou Rassu a to až do našich dnů. A jedná se víc než o jednu miliardu lidskejch životů, příslušníků bílý rasy Slovanů a Árijců od r. 988 - 1945:

    Kyjevská Rus, 988-1000, 9 milionů obětí.
    Sv. inkvizice, 1238-1835, 12 milionů obětí.
    Biologický teror (nákazy morem, cholerou, atd.), 1347-1631, 150 milionů obětí.
    Církevní rozkol v Rusku 1596-1676, 2 milony obětí.
    Sovětská revoluce a občanská válka, 1917-1923, 18 milionů obětí.
    První světová válka. 1914-1918, 19 milionů obětí.
    Hladomor v SSSR, 1932-1933, 7 milionu obětí.
    Gulagy, 1929-1939, 22 milionů obětí.
    Vězeňská, psychiatrická nemocnice ministerstva zdravotnictví SSSR, 1917-1970, 2 miliony obětí.
    Druhá světová válka, 1939-1945, 62 milionů obětí.
    (opsáno z knihy Slovansko Árijské Védy. Vydané v r. 2009)

    Stejně jako dnes, říkám symbolicky s " n i m i ", rovněž neplatí žádný ujednání od pádu srandovní zídky v Berlíně.
    To tehdy se událo v době, kdy se stal neoprávněně knížetem levoboček Sviatoslava, budoucí to sv. Vladimír, jež vyvolal na Kyjevský Rusi občanskou, bratrovražednou válku se svým nevlastním bratrem, legitimním knížetem Jaropolkem. Z 13 milionů obyvatel od r. 988 do r. 1000 zůstala pouhá čtvrtina, kterou násilně po-křestil. Nepřipomíná vám to něco z dnešní velmi horký současnosti?
    Ale teď to je "zdá se", spíše v obráceným gardu. Pro nás SLOVANY možná, a já v to doufám, že je to šance na naší s l o v a n s k o u r e h a b i l i t a c i ! Co myslíte?
    To, co dneska podniká Rusko v čele s Putinem je jenom návrat na místo, který SLOVANŮM náleželo a doufám, že znovu bude náležet. Nemyslím tím nic na způsob SSSR a přetahujících se bolševickejch frakcí v iluminátským žoldu. Ale návrat k všemožně utajovaný Velký Rassénii, či Velký Tartárii. Což tehdy byla noční můra pro Chazary(tedy 13.kmen Juda), západ i katolickej Vatikán!
    To, co ve sféře finanční a obchodní popisuje výše uvedenej článek, jenom kopíruje nový, geopolitický posuny a přesuny planetární infrastruktury. Která už není totálně manipulována temnotou, švindlem a ne-svědomím. Ale zdá se, že přichází to, co naznačoval r. 2012. Doufejme, že za Putinem stojí a mnohé z Vás to možná i rozesměje, Perunovo Rusko a nechť Vás stejně rozveselí moje naděje, že jeho ruce jsou snad ČISTŠÍ, než ruce jeho někdy dost pomatených předchůdců. Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě bych upřesnil ty počty obětí.
    Ty uvedené jsou "oficiální?", ona miliarda je předpokládaná jinými zdroji. Omluvte prosím mojí roztržitost. Matěj

    OdpovědětVymazat
  4. Přetahuji příspěvek od Prouda z pošty
    proud
    Tleskam Matejovi za ten prispevek u dvouhlavyho zlatyho orla :-)

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.