sobota 13. července 2013

To si ČR za rámeček nedá


To si Česká republika za rámeček nedá. Americká agentura Bloomberg označila Česko za nejvíce dekadentní zemi na světě.


V květnu provedla americká agentura Bloomberg výzkum, ve kterém hodnotila státy podle míry neřestí. Ve výzkumu byly použity poslední údaje Světové zdravotnické organizace a dalších renomovaných institucí a porovnal, kolik dospělí lidé (15 až 64 let) v jednotlivých státech průměrně spotřebují alkoholu, tabáku, drog a kolik utratí na výherních automatech.
Výsledek studie americké agentury je jednoznačný: nejvíce se hřeší právě v české kotlině.
Nehledě na stereotypy o permanentně zpitých Rusech nebo Dánech, právě Češi se drží na špičce žebříčku v konzumaci alkoholu. Každý dospělý obyvatel České republiky ročně vypije 16,47 čistého lihu. Větší porci zvládnou pouze Bělorusové (18,85 litrů), Ukrajinci (17,47 litrů) a Estonci (17,27 litrů). V Rusku se přitom podle Bloombergu spotřebuje „pouze“ 16,23 litrů čistého lihu na hlavu. Naopak v Izraeli, Libanonu nebo Turecku se pije nejméně.
Zato v kouření marihuany Česká republika s přehledem vítězí. Konopí si zde dopřává 15,4 procent osob ve věku od 15 do 64 let. Více než na Jamajce, která je s „trávou“ a veselou náladou neoddělitelně spojena. Výrazně kladný vztah k marihuaně mají také v Itálii, USA nebo na Novém Zélandu.
Kromě konopí nemohou Češi odolat také taneční droze extázi. V její konzumaci se umístili hned za Australany na druhém místě. Opiátům naopak nejvíce holdují v USA, kokainu ve Španělsku a Velké Británii. Celkově nejvíce drogy užívají Američané. Čeští konzumenti jsou za nimi hned na druhém místě.
Také v dalších kategoriích si Česká republika, bohužel, nevede špatně. V kouření cigaret se Češi umístili na devátém místě (první příčku obsadilo Bulharsko), v hraní automatů na dvanáctém (na prvním místě jsou Filipíny).
Celkové si proto první místo v žebříčku amorálnosti, podle americké agentury Bloomberg, vysloužila Česká republika oprávněně.
Mírně pikantní je, že Česko v „hříšnosti“ nemá ve středoevropském i východoevropském regionu konkurenci. Sousední Slovensko skončilo na osmnáctém místě, Maďarsko na dvacátém prvním a Polsko na devětadvacátém. I to nezřídka zatracované Rusko dělí od České republiky sedm příček.
Existuje nějaké vysvětlení proto, proč si Češi častěji nalévají panáky a balí jointy než ostatní? Jak ukazuje nedávno zveřejněný průzkum Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM), obyvatelé České republiky zastávají převážně kladný postoj jak ke konzumaci alkoholu, tak i nelegálního kuřiva.
Převážná většina respondentů (94 procent) považuje za morálně přijatelné pití alkoholu. S užíváním marihuany nemá problém bezmála třetina Čechů. Dalších 32 procent si myslí, že neškodí ji vyzkoušet.
Podle průzkumu CVVM česká společnost vyloženě nepožaduje ani restrikce proti kouření konopí. S trestním stíháním za užívání marihuany a hašiše souhlasilo 57 procent dotázaných. Kriminalizaci pěstování těchto návykových látek k léčebným účelům odmítá celých 83 procent Čechů.
Mezi teenagery má 81 procent kamarády, kteří kouří marihuanu (54 procent z nich konzumaci marihuany uvedlo i o sobě), kdežto mezi staršími generacemi podíl zhruba rovnoměrně klesá na 22 procent známých v případě respondentů nad 60 let (z nich 12 procent má vlastní zkušenost s marihuanou),“ uvádí zpráva Centra pro výzkum veřejného mínění.
Možná, že je ale odpověď na otázku o původu české dekadence čistě prozaická. Češi nemají v posledních letech příliš důvodů k radosti. Dívat se na fotbalisty se lvem na hrudi, jak se točí okolo míče, je spíš k pláči. Také česká hokejová reprezentace může už jen vzpomínat na svou slavnou minulost. Málo kdo dnes věří, že si Češi v Soči zopakují zlatý sen z Nagana.
A politická situace? Za posledních deset let se ve Strakově akademii vystřídalo osm vlád. Bezmála tolikrát se i v Česku zvyšovaly daně a zdražovalo. Korupční skandály se v médiích střídají jak na běžícím pásu a kmotři se dál kochají západem slunce nad Jaderským mořem.

Proč by tedy Češi nemohli hřešit a zahánět smutek slivovičkou nebo konopím? Když nic jiného jim ani nezbývá.


9 komentářů:

  1. No jo, my jsme dekadentní a ten zbytek už je dávno v pr...,ale to tam zapomněli připsat,voni závidí,že jsme ještě normální a máme mozek a jíme a pijeme si co chceme,aspoň tedy někeří,co?

    OdpovědětVymazat
  2. V jiných státech baštěj zase antidepresiva ve velkém, to už nepíšou, co je lepší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jen ať si fetnou, když maj na to chuť stejně se bez toho nedojdou samostatně ani vykakat a hlavně ať nezačnou skákat z oken až dojdou bobule,haha.

      Vymazat
  3. Já myslím, že se jen Češi chovají tak, jak jsou k tomu promyšleně skrytě vedeni. A proč jsme v drogách na špici? Snad proto, že bez nich bychom byli pro někoho příliš velkou hrozbou? CHLÉB A HRY!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, právě naopak Češi jsou lišky mazaný.Ty nevíš že bobule jsou vysoce návykový a mění chování(vnímání reality) a ještě se za to platí a z vopice se vyspíš,tedy pokud máš domácí slivovičku,nezdá se ti?

      Vymazat
    2. Terezko,
      nejsem tu na světě nikterak dlouho, ale i tak si moc dobře pamatuji, že před čtvrt stoletím šlo co se celkového objemu konzumovaných/spotřebovávaných omamných látek jen o nepatrný zlomek z toho, co do sebe nacpou lidé dnes. O věkové hranici již není třeba se bavit vůbec. Nevím jak ty, ale já si ze svých školních let nepamatuji, že by vrstevníci hulili trávu, hltali na zábavách/diskotékách pilulky. Odstrašujícími a zřídkavými příklady bylo nachytání známých firem s cígem na záchodcích a náhodné prázdninové opití. Dnes se toto bere jako každodenní samozřejmost, která se bez povšimnutí přechází.
      Osobně si stojím za tím, že je to důsledek promyšlené "výchovy" dětí médii, kdy jsou jim zvenčí podstrkávány pokřivené žebříčky hodnot. Vidím to doma.
      Každé dítě vyroste, netrvá to dlouho a je z něj díky této "výchově" plnohodnotná ovladatelná figurka s předpokládatelným chováním a o tom to je.
      Ano, bobule jsou vysoce návykové a s tím se počítá.

      Ale i tak jsem rád a jsem hrdý na to, že jsem Slovan - Čech. To, jak to je v současné době s češstvím je důsledkem zneužití některých rysů mentality národa - důvěřivost, dobrotivost, bezkonfliktnost. Psal jsem o tom na svém blogu v článcích o mísení národů a energetických polích národů a ras, takže pokud se chceš vžít do mého myšlení, najdeš to tam, Je toho moc na to, abych to vtěsnal do jednoho komentáře tady.

      Vymazat
    3. Ještě dodám, že totéž se děje po celém světě, nikoliv jen v srdci Evropy. Je sledován jeden stejný cíl. Jen díky rozdílnostem v rasách, národech, etnikách a jejich zvyklostech jsou v různých částech planety používány různé dlouhodobé postupy. Jinak se přistupuje k ovládání "východního" a jinak "západního" světa, ale v poslední době je již vidět, že lidstvo a je jedno zda jde o kulturu východní, západní či jinou se všude začíná chovat stejně, takže ... je třeba si udělat jasno - nepomáhá ani slunce v duši ani oko za oko, spíše naopak to přilévá akcelerátory do ohně. Tudíž řešení (pokud je naň ještě vůbec čas) je jinde.

      Vymazat
    4. Míšo,je třeba si uvědomit, že alkohol a omamné látky se používají všude a vždy používaly a teď se navíc záměrně vytváří u lidí závislost na chemických prostředcích,které mění schopnost vnímání zcela drasticky a zásadně,vlastně jde o cílenou a celkovou optupělost,z lidí se stávají tupani, kteří si nechají vše líbit a nic jim nevadí.Tady jde spíš o to,že emerická věda záměrně snižuje důstojnost jistých národů a je nám to hned jasný a jsme doma, o co vlastně skrytě jde.Taky jsem Slovan,připíjím Ať žijem,klidně občas nalitý nebo zhulený,kdo to má vydržet ten smrad všude kolem.

      Vymazat
    5. Terko,
      současné masové shazování všeho na júesej je přesně v rytmu toho, o čem jsem psal výše. Myslíš, že hlavní loutkovodiči jsou Američané, nebo se za ně s hrdostí považují? Kdepak. Možná mají v pasu americké občanství, ale to je tak vše. Jako vždy a všude je to velká hra založená mimo jiné na znesváření kohokoliv s kýmkoliv. A proč nepostavit přes 300 miliónů obyvatel USA proti ostatním? Jen ať se mezi sebou na planetě všichni nenávidí ať se pobijí, My jen budeme vhodně tahat za provázky jak jsme tahali i v minulosti. Ať ve válkách vyvraždí všechny černé, po nich žluté, modré a klidně i bílé. Hlavně když to bude tak, jak chceme a potřebujeme My.
      To, že je dnes doba chemická je jen vývoj doby, nic víc. Hraje se stále stejná hra. Dříve se to dělalo meči a šípy, pak střelným prachem a bombami, dneska chemií ve vzduchu, potravinách, ve vodě, drogami. Ale pokaždé to bylo jen výkonné působení politiky - což je synonymum pro lhaní, intriky, zrady, nemorálním chováním bez svědomí - vše podřízeno jedinému cíli - vládnout většině. Je buřt, kdo bude označen jako nepřítel lidí, zda Američan, nebo muslim, hlavně jich musí být hodně a musí mít silné zázemí. Včera to byl Rus, dnes řada padla prostě na Ameriku. Až se rozpadne, může to být třeba Evropan, Číňan a tak dále, dokud nebude dosaženo GAME OVER.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.