čtvrtek 14. února 2013

Životní energie




Pocit radosti, štěstí a zdraví každého z nás je přímo závislé na množství „životní energie“, kterou máme k dispozici. Je prokázáno, že až 90 % chorob a zdravotních potíží je způsobeno špatným nakládáním s energií, nebo její absencí, kterou má každý z nás k dispozici a jen záleží na každém jednotlivci, jeho uvědomění, kolik ji bude mít, bez ohledu na věk.

Jsme-li stále nemocní a špatně živení, ochuzujeme buněčné jádro o pří­sun látek pro jeho růst k získání životní energie. Jádro se nedostatečně vyvíjí a člo­věk rychleji stárne i ve svém relativně mladém věku, má pak sklony k různým nemocem a k celkové slabosti tělesné a duševní, nezachraňuje-li se v pozdějších letech dietní přirozenou výživou, šetřením sil, otužováním a cvičením vůle.
Obranným prostředkem proti veškerým nemocem je profylaxe (předcházení one­mocnění): vystříhání se všech tělu škodlivých příčin, které jsou zřídlem nemocí a ničí ži­votní sílu.
Nemoci vznikají neschopností  vytváření si životní síly organizmu, aby vzdoro­val různým škodlivinám. Vždy je potřeba se naučit žít z vlastních sil a ne z cizí energie. Pokud se člověk naučí přijímat Sílu, má tím i více životní energie v celém svém věku, bez ohledu na počet roků. Aktivita je život a pasivita je smrt. Je velkým omylem v životě, že načerpání životní síly dokážete odpočinkem. Opak je pravdou. Jakmile začnete dělat to, co vás baví a máte na to chuť, otevřete okamžitě kanál pro Sílu a tím adekvátně si tělo zvětšuje i svou životní sílu. Nejvíce životní energie získáte v přírodě a vygumováním problémů z hlavy. Pak samozřejmě různou stravou, hlavně zeleninovými výtažky, ovocem a rovněž existuje dostatek míst, kde načerpáte rovněž životní energii z míst země, kde energie proudí na povrch. Pár takových nádherných známých míst je Panenský Týnec, opidium Závist na Zbraslavi, Belveder, Dolní Kounice atd.



Dolní Kounice - oltář, silné energetické zřídlo




 Kdo je citlivý a vnímavý, místa s energií, jež přímo vyvěrá ze země si najde sám. Chce to jen naučit se vnímat, tkzv. rozvinuté vnímání. I velmi staré stromy mají mnoho energie na rozdávání a i různé cviky, jako Pět tibeťanů atd. Zkuste se naučit např.  vědomě pozorovat a vnímat lidi a odhadovat  je, ale neposuzovat jejich povahy, reakce, tím si často můžete i ověřit vaše vnímání a časem získáte cit pro tyto jemné energie. Nikdo nepotřebuje sát energie z druhých, je jí zde pro každého dostatek, ale dnešní nová generace ji zapomněla užívat i přjímat a vysává se navzájem, nemluvě o dnešní stravě a tak je zde lov na energie z druhých. Znal jsem pana Paseky, přírodního léčitele, jenž ve svém pokročilém věku rozdával životní energii mladým lidem, kteří byli s tímto životním fluidem na dně i ve svém mladém věku.

Umí žít a ví jak žít v 70letech , ignoruje nastavený systém


 U vyšších ročníků není nedostatek životní energie, mohou ji mít na rozdávání, jenže systém je nastaven tak, že je ten starší okamžitě veřejně  automaticky  již v systému nastaven jako nepotřebný a tito lidé pak podléhají těmto trendům a stávají se z nich pesimisté a pesimismus bere vždy všechnu energii a pak škodí celému tělu, je to jen o poznání a postavení se proti tomuto systémovému trendu.




8 komentářů:

  1. To, co je napsáno, je pravda pravdoucí a jen někdy žasnu,jaké všechny metody jsou určití jedinci schopni vymyslet a použít na to,aby mohli vysávat jak vysavači.Ale rozhodně nepocituji,že Ti starší mají snahu vysávat mladší,opak je pravdou!!Věk je číslo,které nemá absolutně nic společného s množstvím energie,kterou disponuje ten který jedinec.Moje léčba,vyhnat všechny vysavače a prudiče na Sluníčko a pěkně makat v lese!!!Iv moc děkuji,zase přesně do černého,díky.T.

    OdpovědětVymazat
  2. Tak vám nevím. Vrátil jsem se z vycházky a přišlo mi, že dneska Příroda pěkně odněkud nasála svojí životní energii. Ptáci řvou jako o život, kohouti si v poledne spletli hodiny a sluníčko, když náhodou i přes závoj mlhy vykoukne, tak hřeje i přes oblečení velice příjemným hladivým způsobem. Dnes to stálo za to!
    frrrrrrrrrrrrrrrrrr...

    OdpovědětVymazat
  3. Dneska jo, dneska je krásně, tak nějak jinak a nádherně se dýchá! Vždyť to Sluníčko zas nebylo pár dní vidět přes ten maglajs v luftě - už mi chybělo. Všechny Vás zdravím!
    DéVé

    OdpovědětVymazat
  4. Napadá mě v souvislosti s tímto tématem, že je rozdíl v tom jak jednotliví lidé dnes neumějí odpočívat a zaměňují odpočinek s dobíjením se. Myslí, že když se odreagují od práce a stresu v ní nějakým koníčkem tak si odpočinou ale myslím, že je to pravda jen částečně, protože ten koníček nebo činost která je nabíjí provozují se stejnou urputností jako tu práci, takže tělo i mysl si vlastně neodpočine akorát se akutní příznaky upozadí. Myslím si, že odpočinek v jakékoli formě (třeba meditace ve formě procházky) má nezastupitelnou úlohu při doplnění životní energie.
    Možná jen blábolím ale někteří lidé,které mám rád, mě svým způsobem života k této myšlence přivedli.
    Zdraví a hodně životní energie přeje Georges

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Georges
      Máte úplnou pravdu, ležením celý týden na pláži si neodpočnete a ani se nenabijete. Příroda, činnost jako zábava, velký přínos. Znám osůbku, jež má 95 roků a kmitá na zahrádce a hlavně nemá čas se zabývat blbostma a chřadnout, kdyby neměla zahrádku a nějaké zvířectvo, konec, prostě ji to baví a ani neví, že tím se nabíjí.

      Vymazat
    2. Já bych neházel všechny lidi do stejného pytle. Určitě nebudou mít stejné představy o odpočinku po dvojité směně např. paní za přepážkou informací a horník se sbíječkou nebo "pilkař" v lese.
      Bylo by tu na místě asi rozlišit fyzický odpočinek a psychický odpočinek. Pro člověka jsou potřeba oba.
      Celé to není o odpočinku a ani tak o místě a způsobu, jak ho člověk provádí, ale o přístupu k životu. Přístup k životu je to, co uvádí do pohybu emoce a právě emoce jsou to, co uvádí tělo i ducha k prosperitě nebo zániku. Záleží na druhu emocí.
      Můžu lítat po lese od rána do večera, ale pokud budu plný zloby a vzteku díky postoji k životu, nemohu si myslet, že prožiju kvalitnější život než třebas ten sedřený horník nebo paní za přepážkou, kteří si v nehostinném prostředí dokáží udržet úsměv a píseň na rtech. Chci tím říci (můj názor), že i když příroda, ionty, meditace ad. mají nepochybně veliký kladný vliv na člověka, hlavním magnetem pro Sílu je člověk sám. Celé je to o nás a my sami máme plně v rukou kde, kdy, jak a zda vůbec nás Síla bude provázet. To za nás výše zmíněné stimuly neudělají. Pouze pomohou.
      Jak jste Iv psal - tu osůbku tu BAVÍ. V tom to je. Není to v zahrádce, ale v té Bytosti.
      "Baví" však může lehce sklouznout k workoholismu nebo k jiné závislosti, což není to samé a má to obyčejně opačné následky.
      Když bude někoho stejně bavit ležet týden na pláži a třebas tam stavět z písku umělecká díla nebo jen zírat na vlny, odpočine a nabije se stejně jako ona osůbka na zahrádce. O tom jsem plně přesvědčen. Není to tam venku, ale uvnitř, v nás. Venku jsou stimuly, uvnitř je zdroj.
      Nechť vás vaše Síla provází, ať jste kdekoliv!

      Vymazat
    3. Možná to vypadá jinak, ale máme na tuto věc stejný názor. Snažil jsem se psát o tom sklouznutí k workoholismu. Baví mě to anebo mě něco nutí být v tom perfektní nebo nejlepší.Je to velmi individuální, někoho to nabíjí a někoho vybíjí.
      Hodně životní energie přeje Georges

      Vymazat
  5. Děkuji moc za velice krásný článek ohledně energie. My jsme se nedávno hodně s manželem zaměřili na veškerou energii, která prochází našim domem kompletně. To znamená, jak veškeré přístroje, tak i dekorace, které máme okolo sebe. Zjistili jsme, že valná spousta z nich vyzařuje špatnou a negativní energii a tak jsme byli nuceni toto všechno vyhodit. Dokonce jsme zjistili, že i náš původní dodavatel elektřiny nebyl úplně čistý a tak jsme ho vyměnili také za nového :-)

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.