úterý 26. února 2013

Spontánní hoření lidí




Samovolné vznícení osob (SHC) představuje pro seriózní badatele jeden z nejkontroverznějších jevů. Výraz samovznícení odpovídá způsobu, kterým lidské tělo dokáže vzplanout bez jakéhokoliv tepelného zdroje. Velice intenzivní a neuvěřitelně ohraničený oheň promění většinu lidského těla v popel. V mnoha případech zůstává nedotčena některá část končetiny, např. nohy. Rovněž některé části oděvu a většina okolních předmětů zůstávají nepoškozeny. V přírodě neexistuje nic obdobného těmto požárům a průvodní jevy se vysmívají zákonům fyziky i poznatkům medicíny. Je možné pochybovat o záznamech případů samovznícení lidských těl z dřívější doby, ne však o fotodokumentaci tohoto jevu ve století dvacátém.
Všechny hypotézy o zdůvodnění samovznícení včetně knotového efektu jsou zpochybněny skutečností, že ani v jediném případě, kdy bylo lidské tělo vystaveno ohni, nebyly zpopelněny i kosti. Při kremaci se lidská těla spalují při teplotách od 600 do 950°C po dobu jedné a půl hodiny a po celou dobu spalování se do kremační pece vhání značné množství vzduchu. Velké kosti a pánev zůstanou i potom rozeznatelné. K jejich přeměně v prach se používá drtič, v němž je roztluče na prach osm železných koulí.
Při samovznícení lidských těl lidé přímo explodují horkem, ve srovnání s nímž musí být normální oheň označen pouze jako vlažný. Tento výbuch je krátký, intenzivní a soustředěný, protože ani v blízkosti v popel proměněného těla nic nevzplane. V některých případech byly zpopelněné mrtvoly zcela oblečeny a oděvy zůstaly nepoškozené.
  Poznatky z našeho výzkumu umožňují předložit hypotézu o samovznícení lidského těla. Jako příklad uvedu kondenzátor, na němž budeme pozvolna zvyšovat napětí. Po překročení napěťové hranice, na kterou je kondenzátor dimenzován, dojde k proražení izolantu, v tom okamžiku se uvolní veškerá energie a kondenzátor je zničen. Stejným způsobem se mohou chovat i buňky lidského těla. Každá buňka (tedy i kostní) získá vnějšími vlivy dostatek energie k tomu, aby se mohla sama zničit. Příčinou samovznícení lidských těl je pravděpodobně enormní nárůst energie na buněčných membránách s následným zničením jejich izolačních vlastností a uvolnění veškeré energie v jediném okamžiku.
Protože jsem úvahu o samovznícení lidských těl (SHC) již dříve publikoval na internetu, z ohlasu a připomínek čtenářů lze usoudit, že nejde o případy ojedinělé. Do protokolu o požáru je nutné uvést jeho příčinu. V případě, že by požární specialista do záznamu uvedl "nemám tušení", pravděpodobně by funkci specialisty dlouho nevykonával. Z tohoto důvodu se nějaká příčina, kterou lze dát do souvislosti se známými skutečnostmi, musí vždy najít. SHC může být vyvoláno mohutným energetickým impulsem velkých P-nábojů, v němž se člověk čirou náhodou ocitne.
Je pravděpodobné, že ani silný energetický impuls nevyvolá u každého jednotlivce destrukci jeho buněk. Rozhodujícím faktorem může být to, v jakém energetickém stavu se člověk právě nalézá - ale to lze do značné míry ovlivnit. Domnívám se, že by bylo prospěšné energeticky zmapovat u všech postižených několik předchozích dnů jejich života. Mohli se nacházet ve značném přepětí, vyvolaném nejrůznějšími okolnostmi. Je však nutné začít tím, že specialisté vyšetřující příčiny požáru nebudou ve svých zprávách uvádět důvody, kterým sami nevěří. Bude-li jako příčina požáru označeno SHC, máme předpoklady pro získání statistických údajů a dalších informací pro výzkum. Rovněž si je třeba uvědomit, že energetický impuls může být méně intenzivní a nevyvolá samovolné vznícení těla, ale způsobí »pouze" změnu normálního myšlení. To může být osudné pro piloty, řidiče motorových vozidel, může to být příčinou ztráty sebekontroly osob apod.


15 komentářů:

  1. a+b+c=d aneb
    Obrázek + poslední věta + "Rozhodujícím faktorem může být to, v jakém energetickém stavu se člověk právě nalézá - ale to lze do značné míry ovlivnit" = jasné jak facka.

    OdpovědětVymazat
  2. ...prý máme všichni v těle sílu, kterou když probudíme a necháme správně proudit, tak prochází celým naším tělem a dochází takto k částečnému či úplnému osvícení :-) Lze ji probudit myšlením či cviky těla (někdy i neúmyslně) ...a pokud ji nedáme průchod (jelikož není naše (je nám propůjčena) nemůžeme si ji ponechat), tak se může v těle nahromadit....a jelikož je to síla v podstatě nekonečně velká, může možná i způsobit takovéto Spontánní hoření lidí. Třeba.
    Daniel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Daniel
      Se Sílou to nemá nic společné, ta Vám nikdy neublíží, naopak.

      Vymazat
    2. ...a kde je napsáno, že tomu dotyčnému bylo ublíženo? Neznáme okolnosti jejich životů a je docela možné, že byly z tohoto světa odebráni do nového zrození, bo v dosavadním životě buď nějakým způsobem trpěli (v jejich těle bylo napětí! možná vysoké....) či si vysloužili nějaký lepší svět za dobré skutky v dosavadním životě. Ztráta těla přeci není utrpením, a Síla dává i bere...
      Daniel

      Vymazat
    3. to Daniel
      Ano Danieli, to mohou být naše úvahy, někdy založené i na zkušenostech v okolí, ale rozhodně to náhody nejsou, vše má svůj řád a určení.

      Vymazat
    4. ..nic proti Vám (navštěvuji tyto stránky, sice krátce, ale rád :-) ), ale nevím proč jste použil "ale"- vždyť já jsem o tom, že se to děje náhodou nikde nepsal. Souhlasím s tím, že vše má svůj řád i určení.
      Pravdu hledající člověk klade otázky.....a jak jsem je tak kladl, dospěl jsem k závěru (poznání), že za VŠÍM stojí Síla. V úvodním textu píšete: "Příčinou samovznícení lidských těl je pravděpodobně enormní nárůst energie na buněčných membránách s následným zničením jejich izolačních vlastností a uvolnění veškeré energie v jediném okamžiku." může být...já se ptám PROČ došlo k tomu nárůstu energie? Není náhodou všeobjímající a všímprostupující Síla ona energie?
      ...ale vlastně se shodneme :-) , protože o pár řádek níže píšete:"Mohli se nacházet ve značném přepětí, vyvolaném nejrůznějšími okolnostmi." s čímž souhlasím...a pouze připojuji, že všechny okolnosti jsou vlastně zase ona, námi milovaná Síla...
      Daniel

      Vymazat
    5. Danieli, myslíte si, že Síla je to stejné co životní energie, jež vlastně vzniká elektrickým potenciálem buněk?

      Vymazat
    6. ..kdysi mi jeden kamarád, když jsme se třeba i hodiny o příčinách důsledků přeli, nakonec řekl:"Hele - vždyť je to jedno!" ...čímž mě vcelku vytáčel, bo jsem chtěl znát Pravdu, a odpověď že je to jedno mě opravdu neuspokojovala... Teprve s odstupem let jsem pochopil, že on mi tenkrát vlastně říkal: "Hele - vždyť je to Jedno!" ...a to je rozdíl :-)
      Myslím že dokud jsme, tak jsme nedílnou součástí tohoto Světa, této Jednoty...tedy jsme Jedno...je to Jedno ;-)
      ...ano - myslím že Síla je obsažena v životní energii (v každé energii) ...a pouze zakořeněné nepravdy a stereotipy, činí životní energii lidského těla (samozřejmě vč. mozku) omezenou...

      Zda vzniká životní energie elektrickým potenciálem buněk nevím....no wikipedie píše že:"Elektrický potenciál je skalární fyzikální veličina, která popisuje potenciální energii jednotkového elektrického náboje v neměnném elektrickém poli. Jedná se tedy o potenciál elektrického pole...."atd ...i z tohoto textu mi vyplívá, že by nebylo potenciálu buňky, kdyby nebylo pole ve kterém buňka je. Pole obklopuje buňku, životní energii obklopuje Síla...
      Daniel

      Vymazat
    7. Podle mě je zde popisovaná Síla a životní energie to samé. Záleží, kde pramení, jestli z nás, nebo z bytosti, v jejímž poli se nacházíme. Čím "vyšší" bytost, tím vyspělejší nadhled a uspořádání. Jde taky o hierarchii, příkladem budiž životní energie živé buňky, pak energie ducha člověka nebo mentální vícerozměrné pole celé galaxie.

      Vymazat
    8. Nedá mi abych se nezamíchal, myslím si, že tolik nezáleží na tom co jak vzniká ale na tom jak s tím budeme zacházet. Jak budeme mluvit, myslet, jednat a žít. Pak nemusíme přemýšlet, kde se To vzalo, pokud budem v pohodě a pozitivní, bude nám to ku prospěchu.
      Georges

      Vymazat
    9. Nemyslim ze syla a zivotna energia by boli to iste. Mozu sa vzajomne podporovat ale nemusia nutne existovat spolu vramci konkretneho cloveka.Ak teda pretrvava zivotna energia ale zmyzne syla moze prist k samovznieteniu.Alebo ak sa navysi zivotna energia v cloveku neumerne k syle na dlhsiu dobu vznika nieco ako hyperaktivny clovek.Ked umierame zmyzne zivotna energia ale syla zostava. ..Mailo

      Vymazat
  3. Největší přínos u těchto "hořlavců" spatřuji v tom,že nezpůsobí požár ve svém okolí,pak je to správně,jen sami sklízí co zaseli,jestli odměnu nebo trest,je již nepodstatné,oni ví nejlépe.T.

    OdpovědětVymazat
  4. Zajimavy uvahy,napada me,ze kolem nas i v nas,proste vsude je spousta energie,jeste lip,ruznejch druhu energii,ruzne se projevujicich a ruzne pracujicich,znicit je nelze,premenit ano,spoustu z nich jeste nezname,neumime je merit,nemame pro ne jmena ani jednotky,ale presto jsou.Osobne si myslim,ze ty vsechny jsou ona Sila,ruzne se projevujici podle toho ktery energie prave prevladaji,nebo jsou vyuzivany a pouzivany.Z toho se odviji uvaha,ze nepotrebujeme energie vyrabet,ale potrebujeme se naucit je poznavat a brat si je,premenovat a vyuzivat,vzdyt enrgie jsme my a vsechno kolem nas,a jestlize vedome,nebo nevedome s energiema manipulujeme,musi se to nejak projevit......proud

    OdpovědětVymazat
  5. Měl bych k tomu jednu teorii.. Často jsem čítával, že lidé kteří takto uhořeli, měli problém s alkoholem, nebo nepatřili k nejšťastnějším nebo vyrovnaným jedincům. Již název "Spiritus" naznačuje, že alkohol cosi "umí". On totiž dokáže za jistých okolností aktivovat šišinku mozkovou. Existují techniky, jak tohoto stavu dosáhnout cíleně a někteří jedinci s tím pracují podvědomě. Jak známo, tento orgán je jakýmsi transformátorem a bránou do "jiných dimenzí". Pokud se nepřipravenému jedinci podaří tento orgán "náhodně" aktivovat, může dojít k velkému navýšení proudu energie nepřipraveným tělem a k její bodové koncentraci, což pak může mít tento fatální následek....
    XiXao

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle mě připadá jako dobrá myšlenka. Jednu dobu jsem si hrál s energií kundalini a můžu říct, že je to velmi silná energie .. a to proudila jen kolem páteře a kontrolovaně. Nechat ji rozproudit víc, tak opravdu asi shořím. Podle SA véd má lidstvo v budoucnu čekat očištění ohněm, zajímavá je ta pasáž, kde legové zastíní žár, aby lidé nehořeli "příliš rychle". Někomu možná stačí málo a tok energií prorazí nekontrolovatelně cestu a končí to spálením všech živých buněk v dosahu, popř. jejich konverze do (?).

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.