čtvrtek 7. února 2013

Příběh Síly



Úvod
Došel mně velmi pěkný příběh od Michala, týkající se jeho setkání se Sílou. Pokud člověk začíná pracovat v sobě s touto Entitou- Sílou a je schopen se na ni obracet, dochází v životě k zajímavým zvratům, zkušenostem, které Vám otevírají nová poznání a vždy Vás tyto její projevy velmi moc obohatí a duševně pozdvihnou, posílí a vždy vedou k nějakému vyrovnání situací a k Vašemu prospěchu, i když to ze začátku není až tak průkazné, kam to směřuje. Síla dovede navlíknout situace tak mistrně, že nikdy by jste ani ve své nejbujnější fantazii toto nedokázali naprogramovat, včetně emočního náboje  prožívání těchto situací, které vždy směřují k Vašemu dobru. Pokud jdete se Sílou a spoléháte se na ni a komunikujete s ní, nakonec Vás vždy přivede lehce tam, jak si přejete a kde v tomto reálném okamžiku máte být a ještě se poučíte vnitřně a získáte další kladný emoční náboj  pro sebe.

Setkání se Sílou

Dnes jsem pocítil Sílu v podobě, jakou by hned tak někdo nehledal. Nepíši to, abych se nějak chlubil, ale zanechalo to ve mně velmi silný zážitek.
Odpoledne jsem jel k jedné zákaznici (určitě měla hodně nad 70let). Je to bývalá chirurg – operatérka, tedy velmi vzdělaná žena. Zrovna chvíli před mým příjezdem se navrátila z návštěvy města, přesněji řečeno lékárny. Byla hodně zdrcená, neboť léky za které předpokládala zaplatit doplatek 250 korun, musela zaplatit přes 1100 korun, což bylo vše, co paní měla a do nového důchodu má nyní daleko. Její vlastní děti ( že by zase ty falešné indigové, myslící velmi kreativně?) jí nějakým ošklivým způsobem obrali o vše a nechtějí jí pomoci ani se dřevem, jejich lhostejnost je natolik silná, že ať klidně zmrzne mrazem. Mě osobně chtěla platit nějakou nastřádanou železnou zásobou, kterou vyštrachala už raději nevím ani odkud  a byla určená na seno pro koně.



 Přičemž koně (dva poníci), je to poslední, co jí drží při životě - odchovala je od narození, kdy kobyla je odmítla krmit a ona si je vychovala skoro v pokoji u televize. Její děti i vnoučata po ní chtějí, aby je dala pryč. Já jen vím, že by to byl její konec. Musel byste jí vidět.
Jelikož jsem dopoledne něco málo vydělal, abych neumřel hlady, tak když mi podávala poslední svoje peníze, řekl jsem jí, ať si je nechá. Co se událo a následovalo, mne i teď uvede do stavu naměkko. To co bylo v jejích očích, bylo prostě něco neskutečně  nádherné, rozplakala se, a pak se v slzách usmála a pohladila mně takovým zvláštním nádherným způsobem, že jsem jak my chlapi říkáme, kopl do vrtule a ujel. Ještě nejsem schopný brečet před druhými, jako
skoro každý  chlap, který tyto emoce většinou zakrývá. Takový pocit bych přál každému na světě!!! Nejde o nějaké vykonání dobrého skutku. O tom ten pocit rozhodně nebyl. Bylo to setkání se Sílou, která to tak nádherně navlékla a uvnitř mě zanechala hlubokou nezapomenutelnou  vzpomínku. Těžko se mi hledají ta správná slova. Pro mne to prostě byla Síla. Však Vy to pochopíte. a já se musel podělit.
Michal

Závěr
Musel jsem tento příběh otisknout, protože s ním silně souzním a znám tyto projevy a synchronicity (náhody) Síly velmi dobře. Mnoho lidí ani za celý život tyto okamžiky nikdy  neprožije a zůstává v boji se životem a pěstování Ega s dokazováním své nadřazenosti a poučováním, ten se nikdy s touto Sílou nesetká a nikdy se Duchovně nezvedne, neprožije tyto nádherné okamžiky a prožije svůj život  velmi všedně, nahý se narodil, nahý zemřel, bez duchovního náboje. Děkuji za tento nádherný příběh a nestydím se za to, přiznat se, že tento příběh mně přiměl rovněž skoro k slzám, děkuji Michale, nebojte, bude Vám to vráceno mnohonásobně a zrovna kdy to budete nejmíň čekat. Jen dál používejte návodů na uchopení Síly, jak je zde na stránkách uvedeno, budou se ve Vašem životě dít nádherné věci a to za to stojí. Ať Vás provází Síla!
Iv

36 komentářů:

  1. Iv, to je dobře, že jsi toto uveřejnil, nemám slov, bulim tady jako malá, Michale, není v tom žádné ego, nic, toto je nádherná věc, kterou jsi udělal úplně automaticky, samozřejmě. . a a už nevím co napsat, myslím, že je to zbytečné . . mám podobnou zkušenost , která mi vyvstala ve vzpomínkách a je dobře, že se to tu objevilo, opravdu to pomáhá ahoj iva

    OdpovědětVymazat
  2. No teda bráško,jsem na tebe pyšná a mám tě moc ráda,určitě :))).T.

    OdpovědětVymazat
  3. zdravim:-),k tomu nejde moc "dopsat",snad jen ze se tesim na chvili,kdyz se tyhle "nevsedni" veci stanou prirozenejma,vsem bych to pral,ses kabrnak, Michale,jen tak dal......proud

    OdpovědětVymazat
  4. Moc pekne Michal,dobry ludia stale existuju..a na pocudovanie su to tí ktory rozdavaju a pomahaju a pritom castokrat nemaju moc z coho!(Skusenost je ze chudobnejsi a skromnejsi ludia skor pomozu)I ja som to parktat zazil..poslal som kamoske s ktorou sa inak vidime raz za polrok(v skutocnosti sa vlastne ani nepozname ale dobra kamaratka ju bere ako svoju dceru) 20E lebo je z detskeho domova a surne ich potrebovala.Napriek tomu ze podpora daleko a uz som mal len 40E a nebolo mi to popravde moc po voly,pomohol som lebo som vedel ze ona je natom este horsie!Ale oto nejde,ide oto ze o dva dni sa ohlasilo naraz 5 ludi na fusku(co inak tak za mesiac)..a peniaze sa bohato 6nasobne vratili!Nejde tu o peniaze-chcem len povedat ze plati ze cim viac das tym viac dostanes nech je to absolutne cokolvek-akurat mozno niekedy v inej forme.Presne ako hovorite Iv,Michal. Tiez plati ze ked opravujem auta tak(ak mam dobru naladu) nieco mi povie vcom je chyba skor nez sa do opravy(hladania zavady) vobec pustim-je to to prve co mi napadne!A verte ze to nieje skusenostami lebo skusenosti vravia casto nieco ine!Nestava sa to vzdy ale vecsinou-a stale castejsie.Keby mi to niekto povedal pred dvoma rokmi tak ho poslem k Chocholouskovi.Alebo sa prinajmensom velavravne usmejem z gestom ci strasi vo vezi:-) Urcite to tak funguje i vo vsetkych veciach pri ktorych sa rozhodujeme..len aspon ja si v ostatnych veciach musim nato este zvykat a ucit sa to rozlisit kedy to prichadza zvonka a kedy zase kvaka ego.Mat tak sklenene gule co kluci:-)..teda aj dievcence lebo ja myslim teraz tie na vestenie!:-) Ale zas oto je to zaujimavejsie-ucit sa.Vediet vsetko-tak ma nic nebavi! ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mailo,
      co nebo kdo je "dobrý člověk"? Například podle mých měřítek rozhodně dobrý člověk nejsem. Koneckonců dnes v noci mi to moje "sny" potvrdily a ukázaly mě z perspektivy druhých bytostí věci (mojí temnou stránku), které měly možnost zažívat se mnou (Iv ano, ta druhá varianta je zřejmě pravda). Sice mi to bylo podáno zatraceně zhuštěně a hodně reálně až se mi udělalo hodně šoufl, ale i tak jsem z toho vyvázl na můj vkus příliš levně. Ale co je důležitější - pochopil jsem. Ono to s karmou nebo s tím "vracením od Univerza" bude ještě trošičku jinak, ale nebudu tím nikoho mást. Univerzum je neutrální, to ano, ale v celé té "megahře" jde o vývoj a strojové odesílání zesílených energií zpět odesilateli, by v jistých případech vývoj zpomalovalo.
      A neboj Mailo, všechno nikdy vědět nebudeš. Naopak. Čím více se toho dozvíš, tím větší hlad po dalších informacích bude - geometricky narůstat, stejně tak jako směrů v poznáních, o kterých dnes nemáme ponětí. Vsadím boty, že kdybys tu kouli měl, budeš chtít vědět ještě více než teď. :-)

      Vymazat
    2. Mailí,jasný ty jsi kamarád.Pořád na to nemůžu přijít,nad něčím jsme bádali a jsem trošku "blbější" :))),ale máš mne rád, tak mi poradíš,dííííííííííííky :))).T.

      Vymazat
    3. Před časem se nám ozvala zoufalá manželova kamarádka z dětství, že se neprozřetelně zaručila kolegyni za půjčku, ta ji nesplatila a kamarádce teď měl přijít exekutor zabavit byt. Kamarád z dětství, navíc soused zpoza plotu, to je něco jako sourozenec, ten se přece neodmítá. Tak jsme to cítili. Měli jsme našetřeno na rekonstrukci domu, a protože ta se měla uskutečnit až za půl roku, peníze jsme jí na pár měsíců půjčili.
      Nebylo jich málo - a už jsme je nikdy neviděli. Podobně jako nás napálila ještě řadu dalších svých přátel a za celkovou škodu, která přesáhla milion, byla po zásluze odsouzená.
      Ne však na dlouho. Od prvního ledna se coby amnestovaná, bez zápisu v trestním rejstříku už zase spokojeně prochází po světě...
      Ne všechny případy dobře míněné přátelské pomoci tedy dobře končí. Já si v tom dovedu najít smysl, ale co člověk, který nepřijímá nic z toho, jak to v tom našem světě dopravdy chodí? :-((

      Vymazat
    4. Ahoj Mailo, krásně jsi to napsal, podepisuji každé slovo,vidím, že bychom tady mohli založit klub dobráků:) , ROZDĚLIL JSI SE O POSLEDNÍ PENÍZE,to nemám slov. . .:) SKVĚLÉ, no a s těmi opravami auta, tak to je přesně ono. Představ si, že já takhle vyskladnuji zboží ve skladu, jedu podle kodu, ale někdy se balíček zatoulá jinam a nemůžu to najím:) TAK SE ZASTAVÍM A ČEKÁM, AŽ MI TO UKÁŽE, KDE TO JE:) , pěkně to funguje i na úklid, někdy na tuto fintu zapomenu a nic mi nejde od ruky a pak se zastavím, snažím se být v současném okamžiku a na nic nemyslet a poslouchat tělo, jen tak lehce a ono jde, prochází bytem, tu něco seberu, něco utře, atd a najednou je krásně uklizeno a bez námahy:). . . zdravím všechny krásné duše na tomto blogu:) IVA

      Vymazat
    5. to VlaBi
      Ano, máte velkou pravdu a to v tom, že musíte být do jisté úrovně „sobec“. Nemám na mysli bezduchého, studeného sobce. Mám na mysli to, že můžete rozdávat jen v případě, že něco máte a něco musíte nechat pro sebe jako možnou adaptaci, v případě nějaké životní kolize. Je to jak s námi co rozdávají, ne jen hmotně, ale energeticky lásku, cit atd., pokud ji vydáte úplně všechnu beze zbytku pro ostatní, již nejste nikdy schopna znovu nastartovat, nebo se dlouho vzpamatováváte a energeticky umíráte. Doufám, že mně rozumíte na tomto příkladě.

      Vymazat
    6. Ahoj VlaBi,víš jak jsem dopadla,ptala jsem se i psa,jestli mne pustí sednout na křeslo,no.A pak to dopadlo tak,že jsem nenaměřila ani proudík na měřáku.Někdy ti, co jsou nejblíž,jsou největší vysavači en.Tady ve vsi rozdávám jen dětem a když přiklušou jejich maminky a tatínkové,že nemají co kouřit,nemají benzín nebo kredit,aby mohli volat,říkám,odevři si okno a můžeš volat hned,třeba tě někdo uslyší a hotovo,konec,vše má své meze,jen na to přijít za včasu,jinak by člověk mohl platit i vlastním životem,vycuclý jak hadr.T.

      Vymazat
    7. to T
      Tak to bylo Terezko hezký, přesně a ze života. Dík.

      Vymazat
    8. To teda tiez suhlasim.Zas byt dobry neznamena byt aj blby.Pomoct v nudzi ale nie nechat sa vyuzivat..presne ako hovoris Terezka.Casto sa stava ze som pre niekoho kamarat len ked nieco potrebuje-ved to poznate.A opet pocuvnut ten hlas(alebo aspon nad tym vaznejsie porozmyslat)ked vam nieco povie ze sa napriklad ako hovoris VlaBi nemas zarucit pri pozicke,aj ked chces byt dobry a pomoct lebo je to niekto ako rodina.Terezka ja dobre viem ze si daleko predomnou a veci chapes casto lepsie.Michal ved dobry clovek nieje otom ze by vkuse len rozdaval,ale otom ze bezohladne neublizuje a ked moze pomoze-tomu kto si nevysluzil ignoraciu.(ale inak suhlasim..dobry clovek sa za dobreho nikdy nepovazuje:-) ..Mailo

      Vymazat
    9. Mailí,víš řeknu Ti upřímně,ted už chápu více,protože celý život prožívám,jak ve dvojím světě,to že en. ovlivnují náš život a jak a proč jsem pochopila až tady u Iv,jinak klidně přiznám,netrvalo dlouho a chystali mi funus.Jenže jak víme,náhody neexistují a tak jsem tady a můžu děkovat,že jsem potkala lidičky hodný,ušlechtilý a žádný vypočítavý zákeřnáky a ty určitě patříš mezi ně,pro mne jsi kamarád a někdy neúnavně vysvětluješ,jen aby Terra pochopila a za to Ti děkuju :).T.

      Vymazat
    10. Michal aby som to upresnil..co viem a poznam ludi tak dobry clovek sam seba za dobreho nepovazuje a nevyhlasuje sa zanho(uz len zo skromnosti vecsinou a uvedomenia ze je stale co vylepsovat). Je to skor naopak..chrapuni vykrikuju aky su dobraci:-). Len tolko k tomu co hovoris ze sam seba za dobreho cloveka nepovazujes.Ved konecne o to posudzuju iny. ..Mailo

      Vymazat
    11. toVlaBi
      já myslím, že ve tvé pomoci byly dvě odlišnosti. První je, že je rozdíl mezi pomocí a pomocí - pokud pomůžeš službou (tzn. nějakou činností, pomocí, nebo si nevezmeš peníze za nějakou službu atd.) nebo pomůžeš tak že poskytneš peníze. Druhá je, že bys neměla očekávat za svoji pomoc protihodnotu - tzn. pokud něco někomu poskytneš, tak se toho pro druhého vzdej. Právě s penězi se proto pomáhá celkem komplikovaně. Je nejlepší pomáhat naprosto bez očekávání - nečekat návratnost - a dle mé zkušenosti někdy nedostaneš návratnost ani v poděkování. Ale to nevadí. Dobrý pocit máš mít, že jsem podala pomocnou ruku v případě potřeby, ne zkažený pocit že jsi nedostala nějakou protihodnotu - odprostit se od jakéhokoli očekávání.

      Vymazat
  5. Mailo, napsal jsi to krásně, vše podepisuji, posílám Ti písničku:)IVA http://www.youtube.com/watch?v=D9XY497_DN8&feature=player_embedded#!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dakujem Iva,pekne..niet co dodat.:-) ..Mailo

      Vymazat
  6. Poslední dobou procházím zvláštním a z určitého pohledu těžším obdobím. Uvedu jen několik příkladů, co se děje u mě: Minulý týden jsem se rozhodl opustit jeden velmi známý blog. Byl poměrně dobře zaměřený, ale s postupující dobou se ukázalo, že jeho autor neumí rozlišovat mezi světlem a temnotou. Takže po několika letech přišlo stop. Včera jsem narazil na nový klip mé oblíbené zpěvačky, který byl velmi temně zaměřen. To že pro „ně“ dělají všichni nahoře je známá věc (viz Michael Jackson). Ale vyrábět z lidí nemyslící zombie znamená, že se musíme rozhodnout koho následovat, a tak zpěvačka bude nejspíš také opuštěna.

    Události v osudu a rodině, které mě v tomto životě provází, se mohou zdát pouze náhodné a bylo mě nedávno od jednoho člověka logicky zdůvodňováno, že jednám v osobním životě špatně. Z hlubšího pohledu ale vím, že všechny události byly velmi pečlivě naplánovány a nalinkovány jako podle pravítka.

    To co nazýváte Síla je pro někoho Univerzum anebo Dobro. Tyto věci jsou všem dobře známé a rozdíl mezi dobrem a zlem je jako mezi vodou a olejem – to nikdy nedáte dohromady. Dobro jde vždy cestou vzhůru. Rozhodování a rozlišování je ale v osudu poměrně složitá činnost, a pokud si vybereme špatně, znamená to pouze otočku a zatáčku nazpět.

    A tak i těžké životní období lze vnímat jako určitý prospěch pro vyzrávání duše. Osud a Karma tu není pro to, aby Vás zničil ale pouze vychoval. Například tím vzroste Vaše sociální cítění a umožní jednat s menším počtem chyb. Těžší události v rodině, partnerských vztazích uzavírají osudové kruhy založené hluboko v minulosti a jsou vždy přínosem. Jednak ukazují vyzrálost jedince a umožňují vyrovnání a nový začátek.

    Pokud dosáhnete alespoň základního napojení na univerzum, umožní Vám to poměrně rychlou cestu vzhůru na místě, kde by se jiný poměrně dlouho plácal v bahně. Pro dosažení tohoto je nutný určitý stupeň čistoty a vyzrálosti.

    S přáním světla na Vašich stezkách
    jm

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jm
      Dobrý den, děkuji za Váš příspěvek. Budu velmi otevřený, protože i tyto stránky jsou zaměřeny na otevřená témata a někdy se neslučující s proklamovanými tézemi hlavně na esoterických stránkách. Zde jsou věci odkrývány ve své nahotě a dlouholetými zkušenostmi a někdy běžně nejdou strávit, protože teorie esoteriky jsou v mnohých tak zakořeněny, že již nedají ani uvěřit novějším poznáním.
      Omlouvám se, ale ve Vašem příběhu je velmi cítit složitost, která právě zapřičiňuje to, co prožíváte. Pokud se spolehnete na Sílu(Univerzum), nemůže Vám nikdo říkat, že jednáte v osobním životě špatně. Zkuste se prosím dostat do stavu Bytí se Sílou a to tím, že si uvědomíte, že vše s čím přicházíte ve svém reálu do styku, je výtvor Vaší osobní Síly, kterou ještě nemáte a musíte si ji budovat a jste tedy hračkou zatím všech možných Egregorů. Zkuste tuto metodu, jednoduchou Bytí. Vše s čím přicházíte do styku je projev Vaší Síly, věřte jí že Vás vede správným směrem a Vaše osobní Síla bude se zvětšovat za pomocí univerzální Síly a Vaše problémy budou ustupovat a budou se dít věci. Zkuste metodu Bytí, jak jsem popisoval a hlavně prosím, všechny negace uvnitř, co se Vám nelíbí pojmenujte i třeba hrubě a že je nechcete, vyčistěte lítost a smutek a Síla půjde.
      Děkuji a přeji hodně radosti. Iv

      Vymazat
    2. Pan Iv Absolutne dokonaly navod(naozaj to tak funguje:-) ..Mailo

      Vymazat
    3. Iv, já s Vámi souhlasím (i když to tak možná nevypadalo)(a trochu se omlouvám za předchozí komentář , který se neznalému detailů může zdát zmatený). Důležité je podle mě zbavení se vlivu "egregorů" jinak člověk neudělá nic. Práce se silou univerza je totiž pro začátečníka složitá a asi nebude vědět jak ji správně uchopit. (Tady bych si dovolil poměrně sinou kritiku současného "esoterismu" kdy "probuzení" adeptů je jen přesun pod jiného egregora). Pokud se vydáte na Cestu, musíte vše ztratit. To znamená že mezi Vámi a Vesmírem nesmí být nic (zbavení se parazitování na sobě nebo na jiných). Je lepší Být než chtít :)
      jm

      Vymazat
    4. to jm
      Poslední věta je ono, jenže mnoho lidiček stále něco chce, stačí Být a ono se to už nějak dopracuje pak samo. Metoda Být je jednoduchá, ale trochu zdlouhavější.

      Vymazat
  7. Když jsem se nad tím teď při věšení prádla ve vzpomínkách zamyslel, zjistil jsem, že Sílu mocně přitahují některé naše emoce a to i tehdy, když o ní nevíme a možná i když na nic takového nevěříme. A nejenom láska, ale i radost, vzrušení, často soucit a někdy i určitá forma strachu. Nikdy jsem Sílu nepocítil při vzteku, zlobě, nenávisti. Vlastně jenom jinými slovy píšu, co už několikrát zdůrazňoval Iv.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      CIT není zloba, kalkulace.
      Cit je intenzita Síly té které bytosti. Je to prosté. Přijímáš Sílu, máš cit, nepřijímáš, jsi často bez citu.Pokud začnete být Síle vděčný za vše, co vám přicvrnkla během každého okamžiku dne, je to CIT a napojujete se na ni. Když přemýšlíte jak nakoupit v Marketu co nejlevněji, používáte jen rozum bez citu.

      Vymazat
  8. Píšem trošku "off topic", ale udalosti posledných dní ma prinútili zalistovať si v historických príspevkoch z minulého roku, konkrétne z 12. 03. 2012, kde sa nachádza info.: "...oznámení italských novin, že 15. dubna bude rezignovat papež..." Keď som si v tom čase u známych diskrétne overoval názorové odozvy na uvedené "proroctvo", väčšina reakcií vyznela v zmysle odporúčania liečby u doc. Chocholouška (docentúru si mal urobiť práve na mojej diagnóze :o)).
    A zrazu sa proroctvo plní, akurát že naskočila cca. 11-mesačná "delta T".
    Čo to má spoločné so Silou? No,... to je teda SILA!
    Pred niektorými informačnými zdrojmi širák dolu!
    S pozdravom
    svarnetic

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to svarnetic
      Někdy to déle trvá, než se to vše seřadí tak, aby se to převedlo do reality a mnozí na to již zapomenou a nevzpomenou a kdo si vzpomene, víra vzrůstá a Síla s tím.

      Vymazat
  9. Už jsme se tu párkrát bavili o záblescích v okrajových částech zorného pole (zavádějící popis, ale asi nic lepšího nevymyslím). Dnes jsem si uvědomil, že něco podobného mívám u sluchu. Dnes jsem již dvakrát měl na zlomek vteřiny pocit, že slyším jednou jakési vypísknutí(polospánek), podruhé zasyčení(bdělost). Nedokázal jsem (jindy s tím nemívám problémy) zaměřit směr ani vzdálenost. Může to mít souvislost?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V rámci mojej profesie si na živobytie zarábam ušami :o)
      Napíšem Vám teda, čo si o spomínaných fenoménoch myslia príslušníci akustickej branže:
      Monofrekvenčné pískanie, väčšinou v jednom uchu, a pravdepodobne na dosť vysokej frekvencii, trvajúce od zlomkov sekundy až do minút, je - poeticky povedané - "funusmarš", ktorým sa s Vami lúči jedno z odumierajúcich senzorických nervových zakončení sluchového orgánu. Je to bežný jav súvisiaci s vekom človeka a so životosprávou. Jeho dôsledkom je postupná strata citlivosti sluchu, ktorá sa vo vyššom veku začína prejavovať hlavne v oblasti vnímania výšok. Dá sa pomerne dobre zdokumentovať, keď človek pravidelne chodí na preventívne audiometrické vyšetrenia ("za bolševika" boli v našom remesle povinné). Za normálnych okolností, keď je človek obklopený dennou hlukovou kulisou, toto pískanie spravidla nevníma, pretože je premaskované spektrálnymi zložkami okolitého hluku. V čase relaxácie je vnímanie zostrené a Vy si uvedený fenomén všimnete. Mimochodom - nie je to žiadny dôvod k panike - tých nervových zakončení máme v uchu veľké množstvo, dokonca poistené niekoľkonásobnou rezervou.
      Čo sa týka druhého javu (šumenie, alebo syčanie), skúste si všímať polohu tela v momente, kedy k javu dochádza. Mohlo by to pokojne súvisieť so zmenami polohy (zohýbanie, alebo vstávanie). Vtedy dochádza k masívnemu presunu veľkého množstva krvi medzi hlavou a trupom. Keďže sluchový orgán sa nachádza v blízkosti hlavných ciev dopravujúcich krv do mozgu a späť, je možné, že si uvedomujete šum krvi vo svojich cievach. To je, samozrejme, len hypotéza. Na nejaké supersenzorické vysvetlenia sa necítim byť dostatočne kompetentný.
      Zdravím Vás!
      svarnetic

      Vymazat
    2. Svarnetic:
      Ono písknutí bylo ve fázi přechodu vědomí do spánku (zvuková kulisa ze sluchátek o specifické frekvenci) a myslím si, že pokud bych se nelekl a nevyskočil z postele, mohl bych se dočkat i dalších "bláznovin". Snad příště.
      To syčení bylo při četbě knihy a ani jsem se nepohnul. Kupříkladu dnes při absolutním tichu uprostřed hlavy slyším velice tichou hudbu. Nedokážu rozlišit, co je to zač, ale hraje to stále dokola dokola tu samou píseň. Nejprve jsem si řekl že magořím a lebka s se mi stala nějakou ozvučnicí reagující na nějaké frekvence, ale chybí mu tu nějaký převodník-dekodér, takže asi opravdu už blbnu. :-)

      Vymazat
    3. to MichalB:
      Ďakujem za upresnenie. Vyrozumel som z neho, že možné zdôvodnenie zvukových javov sa asi bude nachádzať niekde mimo "výsostných vôd" akustiky. V takom prípade sa do objasňovania PSÍ-fenoménov radšej nepustím, pretože to nie je moja parketa. Trošku od veci si spomínam na prípad, o ktorom som čítal kdesi na webe. Šlo o človeka, ktorý od istej doby vnímal zvuky podobné rozhlasovému vysielaniu. Nakoniec sa ukázalo, že príčinou bola nejaká divná zmes kovov materiálu, ktorým mu zubár zaplomboval zub. S pomocou slín ako elektrolytu sa potom dotyčný zub choval ako demodulačný obvod kryštálky a prijímal rozhlasový signál. Ale to uvádzam len ako kuriozitku, navyše netuším, či tá správa bola pravdivá. S Vaším prípadom to má pramálo spoločného. Držím palce pri objasňovaní toho "akta X", dajte vedieť, ak sa vynoria nejaké novinky, je to dosť pozoruhodné.
      S pozdravom
      svarnetic

      Vymazat
    4. V hovězích létech jsem hrával na el. kytaru, tak s tím pískáním mám nějaké zkušenosti :-) Toto však bylo opravdu jiné.
      Kupříkladu můj brácha zase velmi často "slyší" zvuk, který přirovnává k nastartovanýmu motoru auta za zdí. Občas i prý zakolísají lehce otáčky. Nahrubo odhadl (podle podobného tónu), že by mohlo jí to frekvenci kolem 50-60Hz. V takovém případě nevylučuji nějaké rezonance mezi dvěma vzdálenými elektromotory třeba ledničky, klimatizace aj. (nejčastější otáčky 3000ot./min - což je vlastně také 50Hz)přenášené zemí a bratr by byl nějak citlivý na takovou frekvenci. On jí totiž ani tak neslyší, jako spíše vnímá celým tělem. Tak třeba jde o vodění hlubokých frekvencí přes chodidla po kostře do celého těla (něco jako mají sloni). Zvuk vnímá dlouhodobě, přičemž v danou chvíli ho neslyší nikdo kolem.

      Vymazat
  10. MichalB pískanie v ušiach má u ludí až príliš často v poslednej dobe na svedomi rezonančný kmitočet vody (2,4GHz). Žeby často požívaná mikrovlnka či poblíž permanentne zapnuté zariadenie (notebook, ,,kecátko" k mobilu atď...) s bluetooth prenosom alebo router s wifinou pracujucou v tomto pásme (dostatočne silný zdroj mikrovlneho žiarenia na tomto kmitočte sa nemusí nachadzať u vás doma)? notabene

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednodušší by bylo, kdyby Michal řekl, jestli se to stává i při pobytu v přírodě na relaxu, daleko od civilizacion.

      Vymazat
  11. Mikrovlnka je dva roky na půdě, wifinu jsem nahradil starým dobrým kabelem, mobil u sebe nenosím (pouze v dosahu pár metrů), "kecátka" nepoužívám, buetooth u všeho vypnut.
    V přírodě na relaxu jsem ještě "zvuky" nezaznamenal. Ale je to možná tím, že se mi tam dějí jiné věci, které sleduji a analyzuji. Navíc ticho v přírodě moc není, protože u nás ať vykročím jakýmkoliv směrem, musím do pořádnýho kopce, takže mi pak pořádně buší v hlavě tepající krev :-)
    Ony zvuky jsem slyšel pouze ve stavech uvolnění a když bylo ticho.

    OdpovědětVymazat
  12. Zdeněk Novotný., nejsem snad anonym:-)), velmi Vám děkuji za články o Síle i "o životě trochu jinak", je to již pár let co jste je psal, ale stále jsou aktuální a vždy byly a budou, díky ... už nejsem nejmladší, a o ezoterice, magii, religiostice , etc ... jsem snad načetl stovky knih, snažil se ledasco i praktikovat ... a stále hůř a hůř -... jak prosté. Někdy na jaře jsem narazil na Vaše sttránky, snad odkaz někde, také se velmi zajímám o pozadí dění ve světě. Musel jsem to vše číst vícekrát, včetně Vašich odpovědí na různé dotazy, a pak zas dokola ... shrnu to ... cítím ji, často na ni zapomínám, musí to být vědomé bytí, ale již jsem zažil i velmi zajímavé zvraty (nová nečekaná práce, aj) ale snad i věřím, že měOna snad i k sobě vedla, nevím, jen pocit, asi když je žákpřipraven (a dost si už namlel:-)) a je to přitom tak snadné, stačí na to myslet, asi jako když Ježíš prý řekl jakési světici ve vidění, Kat, Sienská? nevím, ale řekl "mysli na mě a já budu myslet na Tebe", myslím, že tak nějak to funguje, prostě jsem chtěl poděkovat, kdybych se už zde nic jiného nedozvěděl, toto víc než stačí ... ať Vás Síla provází zničí vše temné na Zemi, i jinde :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Z.Novotný
      "mysli na mě a já budu myslet na Tebe" Přesné
      .. ať Vás Síla provází a zničí vše temné na Zemi, i jinde :-)

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.