čtvrtek 21. února 2013

Mailova úvaha




Došel mně od našeho Maila poštou jeho pohled na věci mezi nebem a zemí, je to docela zajímavá úvaha a bylo by možná škoda tento pohled čtenáře neotisknout. V závorkách bude jen mé malé možné dopřesnění, abych trochu nasměroval, je to vývoj každého jedince a ten má vždy takový směr, který mu vyhovuje, ale nakonec stejně dojde ke stejnému cíli.

Dobry vecer Iv. Len som tak trosku premyslal a spajal si poslednych par clankov a tych starsich.. Snad by to bol i dalsi zaujimavy clanok-k pochopeniu ako je duchovno a materialno uzasne spojene v nas a ta kombinacia je dokonala(pre vyvoj oboch casti)! a tym sa otvaraju dalsie moznosti.


Podla poslednych vedeckych prac vychadza, ze castice vodika (co je vlastne i svetlo) ovplyvnuju vsetko okolo nas.Teda tak, ze menia material na iny.Nie len v nasom tele ale vsade v celom vesmire.( Vodík není rozhodně primární tvořivou částicí, je jen vhodným sekundárním zprostředkovatelem informací v tomto prostoru) Vlastne to nieje len tak vodik-je to plazma z neho ( Je to sice čtvrté skupenství hmoty, ale stále ne základní částice).Podla druhu plazmy sa moze jeden material menit na rozne druhy ineho, ale to len v magnetickom poly.Vdaka tomu vznikli male ostrovceky zivota v zdanlivej prazdnote.Ostrovceky, ktore su vlastne planety,ale i ludske telo a vsetko zive na planetach.Respektive v sustavach.A potom ze vesmir je chaos!:-) Iba zdanlivo.Vlastne je to dokonale!   Plazma sa da menit alebo vytvorit aj frekvenciami.A nase myslienky su tiez frekvencie. Podla vsetkeho od mozgu slabsie a od srdca silnejsie.Od mozgu sa to da povazovat za materialno,od srdca duchovno(sisinka je asi skor vysielac a primac). Mozog vpliva frekvenciami na plazmu a ta meni material ( Myšlenkové pochody jako druh energie neovlivní přímo plazmu, ta je již hmotně velmi hrubá, plazma může být modulována jen Sílou a to v jejich základech stvoření plazmy).  Je tu vsak este jedna vec a to je dalo by sa povedat vola univerza(to znamena nas vsetkych a vsetkeho v univerze) a stym spojena castica, ktora bude nosicom informacie a zakladnej ( tvořivé) struktury vsetkeho. Uz ste nam onej vela krat hovoril(a ja som v zasade chapal co je to).Je to nieco skor viditelne ako hmatatelne, lebo je to skor myslienka ako nieco hmotne. Bude to ta bozska castica, eter...atd- ma rozne ine mena..  Niekto ju moze vidiet, ale vecsina zatial nie.                                              
V prenesenom slova zmysle, to ona sa snami  bavi, ona nase myslienky prenasa ( uskutečňuje jejich realizaci, protože reaguje na energie myšlenek, je v inerakci s naší energií myšlenek a hlavně cítěním, bez cítění reaguje minimálně) dalej, pricom ma ale tiez svoju vlastnu volu a mysel (nemá, má zakódovány základní  principy stvoření a podle toho jedná a tvoří, je neutrální, jen Vy ji dáte směr buď na tvoření a nebo ničení). Bude tiez i nositelom tej zakladnej bozskej energie.Ona bude spojnica medzi svetom materialnym a duchovnym i medzi namy navzajom!!! Ona je vsetko a vo vsetkom( ano, to je správně).Je vsade a ma vlastne vedomie.Ona vnima nase duchovne myslienky (naše zaměření na část reality i jako snové, jichž je nekonečné množství, Mailo s BMW, nebo bez něho, to vše vedle sebe existuje, jen si vybrat) a pretvara ich v materialno-teda lepsie povedane vravi univerzu co chce nasa duchovna cast(my),a univerzum sa potom rozhoduje co ma vytvorit, alebo co nam prihrat.Ta castica preda informacie v duchovnej sfere dalej a lebo spet nam ci univerzu a pritom si nesie vlastne vedomie (částice Síly ve svém prvopočátku tvoří, dává impuls ). Vesmir-to co vidime  bol vlastne vytvoreny len k jedinemu ucelu-spojit duchovno z materialnom a vytvorit nieco dokonalejsie dalsim vyvojom.  Sme teda teraz na vyssej urovni, ako len samotne duchovno (ano, jako lidé jsme od prvopočátku uzpůsobeni tak, že dovedeme tvořit v reálu, tak v duševní sféře a to když člověk zvládne, může tvořit i v reálu, přímo svou představou). Sme materialno i duchovno zaroven,jedna neoddelitelna sucast.Vzajomne sa doplnaju a neboli by sme jedno bez druheho.Vyspejeme este vyssie ked sa duchovno naucime uplne vnimat a pracovat snim(byt oboje zaroven v plnom rozsahu 1:1 a to celkovo na 100%).(ked nevyspely odideme z materialna nezostaneme tam,len si naplanujeme dalsiu cestu a vratime sa)Potom bude uz len posledna zastavka. Spojenim vytvorime nieco uzasne,dokonale...Nieco o com sa nam zatial ani nesniva. Zatial nemam jasnu predstavu..ale nebude to ani cisto duchovno ani materialno, ako si ho teraz predstavujeme.Bude to nieco este dokonalejsie. Cista energia?Budeme Svetlom - dokonaly.   (len som si pospajal co ste nas naucil..snad pospajal dobre)              ..Mailo
                                                                        
Snažil jsem se trochu nasměrovat nenásilnou formou, v podstatě je to dobrá úvaha pro začátek a díky za ni pro ostatní, jistě budu  se snažit Vás vést myšlenkami dál, jen  vynechte složitost a objeví se nádherný jednoduchý čistý krystal. Iv

20 komentářů:

  1. Mailo:
    myslím, že s tvým článkem hodně souvisí (možná jsi z něho i částečně vyšel?) tento zdejší starší článek:
    http://energieupramene.blogspot.cz/2012/01/zakladni-veci-pro-zdravi-pochopeni.html

    Osobně bych nesouhlasil s názorem:
    "Sme materialno i duchovno zaroven,jedna neoddelitelna sucast"
    a to se slovem "neoddělitelná". Určitě jsi už narazil na angl. zkratku OOBE (out of body experience).

    Ale tvoje myšlenkové pochody se mi líbí. Je vidět, že nad tím přemýšlíš a děláš si svoje vlastní závěry a to je moc dobře. Stejně jako všichni, kteří jdou (já taky) obdobnou cestou jako ty, pravidleně zjišťujeme a zjišťovat budeme, že většina z našich závěrů je neúplná nebo zcela mylná, ale to jenom proto, abychom dospěli k těm správnějším a úplnějším a to svojí vlastní pílí, což se rozhodně počítá. A to nám nikdo nevezme :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michal..preto je dobre ze sa otom mozeme spolu porozpravat..to co pri svojich uvahach nevidime nam pomoze osvetlit niekto iny. ..Mailo

      Vymazat
    2. Mailo
      možná se mýlím, ale ještě před vodík bych napásnul hmotnou/nehmotnou záležitost nazývanou foton. Díky němu co by nosiči si myslím mohlo dojít k tomu, o čem byl předchozí článek. A nebo jen plácám :-)

      Vymazat
  2. Ano vodik a plazma maju daleko od tych zakladnych casti..to bolo len pre jednoduchsiu predstavu ako sa meni hmota na inu hmotu.Qvarky mezony atd to je uz moc zlozite si predstavit,a to este stale niesu tie najmensie stavebne casti hmoty ako sa zda. Ze ma zakladna castica volu a mysel..tym som nechcel povedat ze by si robila co sa jej zachce.Myslel som ze nesie informaciu ktoru jej dame myslou alebo citmi,alebo nesie unfirmacie od univerza(respektive ostatnych castic po komunikacii snimi).Je skor myslienkou ako hmotou ale hmotu vytvara.Eter. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  3. Sila je zamer nasledujici myslenku,jestli to dobre chapu i s pomoci vysvetleni pana Vadima Zelanda,myslenka sama nekona,az zamer podnecuje a podili se na konani.....proud

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to proud
      Záměr = chtění + cit, pak je to na co Síla reaguje.

      Vymazat
  4. Záměr je velice zajímavý - Zeland se ho snaží popsat, ale sám uznává, že je dost těžko popsatelný. Jeho připodobnění k tomu, že chcete zvednout ruku a prostě ji zvednete,to je ten záměr je sice dobrý příklad, ale nic to nevysvětluje - jen napovídá. Vemte si třeba jen záměr pošrábat se na nose - kolik to je operací, kdybysme to měli brát z pohledu kolik jednotlivých svalů je v přesném pořadí zapojeno, tak je to neuvěřitelná technologická operace. Síla reaguje velmi silně. ;) DéVé

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dévé:
      myslím, že Záměr není nic těžko popsatelného. Je to prostě přání a naše Vůle ho uskutečnit. A to jak bychom chtěli, aby se manifestovalo (přání) budou zřejmě dvě možnosti. Buď možnost materiální cestou a do toho bych zařadil třeba to podrbání se na nose (za předpokladu, že tedy nejsem na ruce ochrnutý a nebo příliš líný-bez Vůle).
      A druhá možnost je spolehnout se a nechat to na Síle. Zde ovšem už ani tolik nezáleží na našich fyzických schopnostech, jako na podpoření záměru (jak Iv psal) emocí-citem. Možná pod onu Vůli by se i dal napasovat i onen cit - záleží na úhlu pohledu. Třeba mě to svědění nosu "najednou" přestane.
      A aby to nebylo tak černobílé, podle mne stejně i v tom prvním případě bude asistovat Síla, protože nic se neděje náhodou a aby se to mohlo stát, od toho je tu mimo jiné třebas právě ta Síla.
      Jak si to vysvětluji? Síla s každým komunikuje jeho vlastním způsobem. Někomu může před pádem čuchometrem přímo na plochý kámen napovědět třebas tím svěděním nosu :-) Buď to pochopím a budu více koukat, kam šlapu, nebo... Vše je se třeba učit vnímat z mnohem širšího pohledu - rozšířit své vnímání. Jsou to velice jemné, ale zároveň mocné nástroje, o které se stále nevědomky připravujeme.

      Jakube:
      Tu knihu jsem četl jako puberťák a už tehdy mě to doslova vyrazilo dech, obzvlášť když jsem se s kamarádem pokusil některé experimenty pana Kafky napodobit. Ovšem záleží na tom, jak to čtenář bude celé brát. Buď jako něčí osobní zkušenosti nebo jako sci-fi.
      Na nějaké 3D, 5D, 27D... zapomeňte, na to naše materiální založení levé poloviny mozku stejně hardwarově a softwarově nestačí. :-)

      Vymazat
    2. Máš pravdu Michale - Zeland takto popisoval akci vnějšího záměru, tzn co se děje po vizualizaci a jak to asi probíhá a k té ruce to jen přirovnal - ve své podstatě jsem to podal zbytečně složitě. Jednoznačně je lepší to sledovat a prožívat, než se v tom pitvat a rozumovat. Ty souvislosti (ať už jde o cokoli) jsou někdy opravdu neuvěřitelné. Mimochodem to šimrání na nose - vždyť se to říká svědí mě nos - asi po něm dostanu - nebo něco jinýho - takže takový malý pozor...
      Včera u mně např. zase sled různých drobných událostí vyvrcholil jednou na první pohled taky drobnou milou událostí, ale při večerním projití si toho všeho v klidu zpětně jsem si uvědomil, že to všechno přesně tak na sebe navazovalo - to jde těžko popsat. Ale setkání se Silou v té nejčistší podobě ve mně nechalo obrovský dojem. Zajímavé poznání taky bylo to, že byli kolem i jiní lidé, ale ti si zřejmě tu "drobnost" ani neuvědomili a já z toho budu čerpat ještě hodně hodně dlouho a dost možná na to nezapomenu do konce tohoto života.
      DéVé

      Vymazat
    3. DéVé
      jsem ženská, a tak mi jsou všechny ty chlapsky logické konstrukce daleko pochopitelnější, když jsou doložené konkrétním příběhem. Myslíš, že by ses s námi mohl podělit - v případě, že to Iv dovolí - o své setkání se Sílou, o kterém jsi tu napsal?

      Vymazat
    4. Vla bi - je to jedno - ženská nebo chlap. Mezi tzv tvrďákama chlapama bych byl k smíchu - ale to je mi dnes už jedno. Možná dřív. Nejde o nějakou konstrukci. Ten můj zážitek byl taková malinká drobná příhoda v jednom obchodě u nás. Moc dlouho jsme tam nebyli a dostal jsem se tam vlastně shodou "náhod" - řekla mi o něm úplně cizí paní v jiném obchodě, kde neměli to, co jsem potřeboval. Tak tam jsem to skutečně pořídil přesně jak paní řekla no a ten zážitek přišel u pokladny byl tam takovej malinkej milej mrńous holčička s maminkou - táta platil a jedna taková paní prodavačka jak to tak bývá na tu malinkou zamávala a říká pápá - ale bylo vidět, že to paní myslela opravdu od srdce a ne jako nějakou povinnou úctu k zákazníkům a jejich dětem. Maminka říká - řekni pápá... A v tom se ta malá otočila tak hezký zamávala a najednou se rozběhla k té cizí paní, ručičky rozpřažený a špulila na ni pusu. Paní se k ní sehnula, dali si pusinu a malá šla zase zpátky k mamince, ještě se ohlídla a zamávala a ta paní byla tak dojatá, že úplně nesvá odešla někam stranou. No a mě to dostalo taky...
      DéVé

      Vymazat
    5. Vůbec se ti nedivím.
      Jak málo by stačilo, aby na světě bylo fajn.
      A jak málo stačí, aby to ta naše svázaná srdíčka úplně vyvedlo z míry. Přitom bez mrknutí oka shlédnem válečné zpravodalství a jdem klidně povečeřet...
      Jsme nějak hodně mimo střed. :-(

      Vymazat
  5. Pánové, já pořád nevím, co nazýváte tím duchovnem. Duchovno přeci musí být taky materiální. Zmíněná plazma je materiální, stejně jako zmíněný foton. Stejně jako známé (a podle mě i dosud neznámé) energie. Podle mě se člověk skládá ze dvou částí - 3 rozměrné a vícerozměrné (většinou se uvádí 5ti), kdy ovšem někdo může tuto vícerozměrnou část (duši) vydávat za nehmotnou. Ovšem ona přeci hmotná je. Akorát jinak než si dovedeme představit. Nebo si myslíte, že v 5ti rozměrném vesmíru se všichni vyskytují jako duchové, nějaké rozplizlé obláčky? Já zastávám to, že rozplizle se 5ti rozměrné objekty jeví pouze v našem 3rozměrném vesmíru (nebo pochopitelně i v ostatních jinak rozměrných vesmírech). U sebe v 5 se musí jevit stejně hmotně jako se nám jeví tady u nás všechno do čeho můžeme majznout... :-) Jakub

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Jakub
      Děkuji za komentář, který přesně kopíruje dnešní stav ezoteriky, čím složitější, tím lepší a celé to jde pak úplně jinam a většina lidí se v tom utopí. Víte, doporučím Vám přečíst knihu mého bývalého přítele pana Kafky Břetislava a to: NOVÉ ZÁKLADY EXPERIMENTÁLNÍ PSYCHOLOGIE, boha si zaměnte za Univerzum, ale to je na vašem vkusu.

      Vymazat
  6. Klucí vy na to jdete složitě,když si přeji(samozřejmost,že nesmím škodit,jinak se to vše vrací) a dám do toho kus nebo celé srdce(cit),tak Síla pak dělá divy.Vypněte si trošíčku mozečky pánové.Zdar a Sílu a chut k dílu přeje Ter. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Přesně tak, Terezko. Kdybychom my nad pečením buchty mudrovaly, co s čím v tom těstě reaguje, místo abychom se těšily, jak všem bude chutnat, tak se těsto určitě srazí. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlabi:
      Zkus to říci nějakému chemikovi v laboratoři, nebo konstruktérovi auta nebo letadla, co odpovídá za bezpečnost pasažérů o chirurgovi na sále ani nemluvě :-) A to je všechny může práce bavit, ale bez přemýšlení a i té kapky složitosti to taky nejde.
      Ale vím, jak to bylo míněno. Žádný extrém není dobrý.

      Vymazat
    2. to Michal
      Spojení duchovní a světské podstaty je přirozený ekvivalent člověčenství a ten je opravdu jednoduchý, jen lidi z něho udělali složitý obor jako konstruktér letadla a pod. V pohodě.

      Vymazat
    3. Iv:
      Tak jsem to myslel - pře očima jsem měl Pána N. Teslu. Ten to uměl skloubit dohromady. A jak!

      Vymazat
    4. Je to uz skor hlavne zvedavost,ale i nieco v tom zmysle ze lepsim pochopenim obcas pridem i na ine veci ktore potom zacnu davat lepsi zmysel..a casto nie zrovna ten klasicky zauzivany vedecky.Zacne sa to spajat. Suhlasim ze v jednoduchosti je sila a dokonalost. ..Mailo

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.