čtvrtek 28. února 2013

LED zářivky (trubice)




Došla mně nabídka z Číny nových světelných zdrojů na bázi LED diod. Proto část katalogu i s cenami, včetně svítivosti Vám zde poskytnu. Pokud by někdo chtěl celou katalogovou nabídku, má adresu firmy níže, nebo zde: http://www.zdalight.com/index.asp a nebo poslat na můj Mail a celou katalogovou nabídku těchto trubic, které nejsou ještě uvedeny v oficiálním katalogu firmy, zašlu  mailem. Druhá část zde neuveřejněná se týká reflektorů.
ja som si nechal poslat cinske LED trubice z tejto firmy: http://www.syhdee.com/en/
uz pred dvoma rokmi ako vzorku. zatial funguju bezchybne, vyrobia pozadovanu teplotu svetla. stacilo vyhodit starter a svietia. ak by chcel niekto cennik som v kontakte s vyrobcami. popripade ak by mal niekto zaujem o homologizovane denne svietenie do aut celokovove v kvalitnom prevedeni mam dost. tiez skusane dva roky na x autach, zatial bez reklamacie. samozrejme pre navstevnikov tejto stranky bez obchodnej marze.
Daniel

18 komentářů:

  1. Nějaké SMD3528 jsou na nic. A čínské... :-)
    Co se vlastně o tom ví, jak se to dělá, co to vyzařuje a za jak dlouho pokledne svítívost?!
    Pokud bych něco takového chtěl, tak kvalitní.
    Třeba www.snaggi.cz a to není prosím reklama.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to xxx
      Jste na velkém omylu dnes, když se podíváte na tkzv. značkové firmy a to prosím dost často při opravách, tak tam máte nasázené vše made in China a zaspal jste dobu, číňaní už ne, na výrobek je záruka dva roky,jak jste přišel na to, že jsou tyto dnes výrobky nekvalitní? Je to realita, smiřte se s tím, opakujete mainstrémové blafy, víte že Čína má i svůj vesmírný program, jak Vy říkáte s nekvalitním zbožím.Co bylo před pěti lety, dnes už neplatí.

      Vymazat
  2. Kdysi jsem se bavil s manažerem nějaké větší firmy. Nechávají si vyrábět komponenty všude po světě a hlavně v Číně. Když tam byli na návštěvě, viděl, jak tatáž součástka do nějakého výrobku se vyrábí na dvou sice podobných, ale jiných linkách. Ptal se proč. Odpověď byla, že zákazník si přeje dvě kvality téhož výrobku, který je pak exportován pro dva různé trhy. Na jiných linkách měli až deset různých kvalit týž součástek. Kvalitu neurčuje totiž výrobce, ale zákazník. Jenže tady jsme v Čechách a vše seřazujeme podle ceny, nikoliv podle kvality.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Ano Michale, na tot jsem v odpovědi nahoře pozapomněl a pokud chtějí vstoupit na evropský trh pro běžné spotřebitele, nají linky na střední kvalitu, kdy výrobek musí vydržet garantovanou záruku dva roky.

      Vymazat
    2. Vsetko je to o tom aky je narocny spotrebitel v jednotlivej krajine. Napriklad VW Golf sa z vyroby na slovensku vyvazal do nemecka,a nemecke VW sa vozili na predaj sem. Skuste hadat preco.Lebo nemec by ho nemcovi otrieskal o hlavu.Podla testov jedina vec na svete ktora ma rovnaku kvalitu vsade na svete je cokolada. :-) ..Mailo

      Vymazat
  3. Ale Iv, proč hned tak ostře? Neřekl jsem, že čínské nemůže být kvalitní nebo že ZDA by nebylo schopno vyrobit něco relativně kvalitního. Otázka zní JAK kvalitní. Jenom mi jde o to, že 5050 svítí 3x víc (docela logicky) oproti 3528 (dál je to sam. otázka chlazení) a jak dlouho vydží stejný světelný tok.

    Nevím, jak má ZDA deklarovaný pokles svítivosti - to se zárukou nemá nic společného. Nevím, jestli používají modrou ledku společně s luminoforem případně jaké záření z toho pak vystřeluje... Jedna věc je co napíšou a druhá jak to skutečně je.

    Co ale není kec, jak jsem uvedl (a opakuji, že se nesnažím o reklamu - nemám s nimi nic společného), že např. Snaggi je česká firma - podporujete český výrobek.
    Je u nás kompletovaný. Vyrábí ne z čínských, ale japonských komponent.

    nízká světelná degradace (max. 25% / 70 000 hodin)
    vysoký index barevného podání (CRI 85)
    bez ultrafialového a infračerveného záření
    neobsahuje nebezpečné látky (rtuť, olovo, fosfor)
    vývoj a výroba v České republice
    záruka 3 roky, případně 5 let prodloužená záruka s doplatkem
    možnost vyzkoušet výrobek zdarma až na 14 dnů

    Já si svých očí vážím, a pokud bych si měl něco takového koupit, tak si o tom napřed něco zjistím (a tím neříkám, že by to některý z výrobků ZDA nemohl být).
    A budu zvažovat, zda bych nešel třebas do něčeho ještě kvalitnějšího. Záleží na použití a ceně. Jenom peníze ale nejsou všechno... Ale něco koupit, co nebude moc dobré, a za rok to třeba bude svítit o 15% méně než na začátku, a do dvou let o 40% a pak se to nedejbože pokazí - to jednoduše není pro mě. Vy všichni ostatní si kupte, co chcete - hlavně, že budete spokojeni s dvouletou zárukou.

    Stenly

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Stenly
      Polud to vyznělo pro vás ostře, omlouvám se, nebylo to tak míněno, Vaše informace o českém výrobku jsou správné, ale. Myslím, že by to byla nekonečná diskuze, pokud se chcete dozvědět více,je možno se obrátit na výrobce, pokud vím, rádi vám odpoví, jen jsem chtěl říci, že není třeba hned zostuzovat něco, o čem nemám přehled a navíc je to jen informace o možnostech, co se ve světě děje. Váš negativismus není na místě.

      Vymazat
    2. "bez ultrafialového a infračerveného záření
      neobsahuje nebezpečné látky (rtuť, olovo, fosfor)"

      Není to humbuk tentokrát z vaší strany?
      Vždyť v tom katalogu se mluví o ledkách!

      Vymazat
    3. No právě!

      http://www.comfortlight.cz/2011/10/nedostatek-fosforu-vyvolava-rust-cen-svetelnych-zdroju/

      Vymazat
  4. Možná jsem se trochu na začátku ukvapil i já...
    Na základě toho, co jsem si narychlo zjistil a jak to na mě působí si nemyslím o ZDA nic špatného (to jsem si nemyslel nikdy :-) ). Netváří se jako čínská firma v pejorativním slova smyslu...
    Jejich produktové portfolio vypadá velmi zajímavě. Každý si vybere dle svého.

    Nicméně se nezříkám ničeho, co jsem napsal výše.

    Prosím máte někto konkrétní zkušenosti s produkty této firmy?
    Koupil někdo z Vás nějaký světelný zdroj?
    (A máte někdo zkušenost se Snaggi? :-) )

    Stenly

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Stenly
      Tyto výrobky jsou úplně nové a nejsou ještě ani zanešeny v jejich katalogu, proto jsem to zde dával, takže s těmito novými výrobky nebude mít ještě nikdo zkušenost.

      Vymazat
    2. Bezva, zkusím jim napsat a vydolovat z nich nějaké informace a pak to sem hodím...

      Stenly <8-<<

      Vymazat
  5. to Iv
    také se omlouvám všem poctivým a kvalitním čínským firmám :-) Ano, také jsem to myslel jako informaci. Nechci být zbytečně negativní, jen opatrný. Pokud jste zrovna Vy tím, kdo ten přehled o této záležitosti má, tak "už mlčím" :-)

    Jinak
    ..chytrému napověz a toho druhého ať vezme třeba čert..

    Stenly <8-<<

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, teď je to ono, neházejme hned něco někam, srovnávejme a je to v pohodě.

      Vymazat
  6. ja som si nechal poslat cinske LED trubice z tejto firmy: http://www.syhdee.com/en/
    uz pred dvoma rokmi ako vzorku. zatial funguju bezchybne, vyrobia pozadovanu teplotu svetla. stacilo vyhodit starter a svietia. ak by chcel niekto cennik som v kontakte s vyrobcami. popripade ak by mal niekto zaujem o homologizovane denne svietenie do aut celokovove v kvalitnom prevedeni mam dost. tiez skusane dva roky na x autach, zatial bez reklamacie. samozrejme pre navstevnikov tejto stranky bez obchodnej marze.
    Daniel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Daniel, ten vzorek z firmy - http://www.syhdee.com/en/ je bezplatný? Poštovné? Pokud ano, sdělíš vzor dopisu k objednání. Jestli není nic bezplatně, prosím ceník. Také prosím info k dennímu svícení. Nejsem znalý anglického jazyka. Email:soltec@tiscali.cz Děkuji.

      Vymazat
    2. Nie nie je bezplatny, vzorku si treba zaplatit aj dopravu dopredu. inak posielaju iba vo velkom a na to uz treba mat vybavene papiere na dovoz tovaru z krajin tzv. tretieho sveta. posielam na mail info o dennom svieteni.
      Daniel

      Vymazat
  7. Všem, kteří nemají hlubší vhled do problematiky, nebo dostatek praktických zkušeností, mohu jen doporučit pečlivě pročíst diskusi na tomto fóru : http://forum.tzb-info.cz/103669-usporne-zarovky-podvod . Krom laických názorů a zkušeností zde lze nalézt i fundované názory a praktické rady, které mohou pomoci při výběru vhodné technologie i značky pro daný případ...

    XiXao

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.