úterý 14. srpna 2012

Vzájemná spojení


Naše Terezka mně přiměla svým příběhem napsát tento článek, jehož příběh jsme  diskutovali spolu v mailu, její otevřenost mně dala podnět k otevření tohoto tématu. Jste také součástí směru těchto stránek, který udáváte i Vy, aniž si to v plné míře nemusíte ani uvědomovat.
Naše podstaty jsou spolu vzájemně velmi propojeny, zvláště u spřízněných  duší, tedy většinou příslušníci rodiny, je to automatické, protože spřízněné Duše jsou k sobě jak citově, duševně a duchovně vázány, že to ani není možné, aby se nesetkávaly, vždy reinkarnují  do svého známého prostředí, vytvářející je  zmiňovanými spřízněnými Dušemi.

Hmatatelné projevy spřízněnosti se nejvíce uskutečňují  ve zvláštních případech, jako je nebezpečí ohrožení života, úmrtí, silná vzpomínka, radost. Ti,  kteří jsou založeni jen materialisticky  tyto vazby většinou postrádají a dochází k nim pak až ve zralém věku a zde může nastat u těchto osůbek  obrat o 180 stupňů, což se velmi často stává, a s tím i k následnému traumatickému šoku pohledu na život s následkem nové chuti do života a nebo opak, končící smrtelnou chorobou. Jsou však i tací, co neprohlédnou celý život a neuvědomují si všechny souvislosti, o to je traumatický šok Duše větší po odchodu z tohoto časoprostoru a nastává pak potřeba tyto nevyrovnané energie poznání dát do pořádku. Kdyby věděli, že jen uvědomění si některých těchto věcí by bylo nástrojem pro vyrovnání, bylo by zde o mnoho lépe. Tyto nevyrovnané energie vznikají  z lidí,  kteří nepřipustí v tomto našem světě, že mají Duši a ti půjdou za svým cílem  bezohledně,  přes všechny překážky, spolu s Egem,  které např. zdánlivě  úspěšnému člověku našeptává, jaký je borec a vše získal svou pílí, zapomíná však na tkzv. náhody, tak on tomu říká, ale náhody neexistují, vše má svou podstatu a řád.
Terezka popisovala příběh „snového“ setkání se svou babičkou při jejím odchodu. Toto se stává velmi často lidem, kteří jsou citově probuzení ( cit je vždy spojen s Duší) a tento momentální svět na ně většinou působí velmi negativně, zatímco jak říkáme „Studeným čumákům“ se daří jak v pohádce, ale nezáviďte jim, taky dojdou k bodu poznání a uvědomění si vytváření svým jednáním neskutečného chaosu, který nakonec budou tak jak tak muset odčinit.
Mohu přiložit i  svoje zkušenosti. Jednou jsme se potkali s bratrancem, který se choval při našem setkání velmi  odměřeně. Vycítil jsem napjatou situaci a hledal řešení. Pak z něj vypadlo: Potkal jsem tě ve městě, zdravil jsem tě, ale ty jsi si mně ani nevšiml a bratranci většinou znají detaily vaší osoby, takže se nemohl splést. Pak jsem si uvědomil, že to bylo v době mé autohavárie, kdy jsem již pozdravoval Petronelka.  Nakonec jsem z toho  vyvázl v pohodě, ale tento příběh mně opět potvrdil, že nejsme jen kost a kůže. Další příběh potvrzující zde nastíněné myšlenky se stal při odchodu mého otce. Sousedka mně říká, že viděla mého tátu jít okolo jejího stavení k nám (nevěděla ještě, že odešel), materiálně nešel, protože byl vzdálen od našeho bydliště nutný kus.
Toto zde potvrzuje naši duchovní podstatu velmi důrazně a mělo by si ji uvědomit co nejvíce lidí, bylo by méně mezi námi bolesti. Dovedete si představit Duši světského chytrolína, politika, vraha, zloděje, který třeba záměrně okradl nějakou rodinu o majetek jen proto, aby svou lstivostí a vypočítatelností přišel ke světskému majetku. Uf, v tomto momentě jsem si vzpomněl na církevní restituce. Tak to pak musí být opravdu to Peklo, po odchodu z těchto plání, nic nezkryjete, vše zůstane ve Vaší Duši.
Tyto vzájemné vazby, nebo-li propojení se vyskytují velmi často u  lidí vzájemně sympatických, hlavně zamilovaných párů, ale rovněž i mezi lidmi, kde vznikl velmi podstatný konflikt. Jenže v tomto zde utvořeném konfliktu (chaosu)  je nám vkládáno mylně  společenskou  etiketou, že máme nastavit druhou tvář. Nepomůžete tímto ani sobě, ani tomu druhému, naopak svým ústupem jen u něj  potvrdíte jeho údajně správnou cestu z jeho pohledu a utvrdíte ho v nastoupené cestě, i když si svůj omyl ani neuvědomuje a myslí si, že je v právu. Už jsem o těchto aspektech hovořil v seriálu http://energieupramene.blogspot.cz/2011/06/pravda-o-zivote-trochu-jinak.html.    Není vůbec potřeba nějak nenávidět v tomto případě, jen dát slušnou formou najevo, že udělal chybu, být v tomto nekompromisní (pokud opravdu nějak ublížil), buď tento člověk přijde na to, že udělal chybu a omluví se, ale to je jen povrchní aspekt, on musí změnit své chování. Svým postojem ho přinutíte přemýšlet o věci, pokud a to se stává velmi často, je stále na své pozici, tím, že jste k projevenému bezpráví nekompromisní, Vesmír si urychleně sám najde způsob vyrovnání nastalé situace sám a to většinou takovým způsobem, který bude výhodný pro obě strany a ani se nám o tomto

 způsobu nezdálo. Pokud ustupujete, ztvrzujete druhé straně správnost  jeho chování a on se nikdy nezmění, proto je zde tolik bolesti, paradoxně ubližujete jak sobě, tak tomu druhému, protože mu nedáváte šanci, si uvědomit svou chybu.

Napište i své příběhy a rád je zveřejním, jsme zde abychom se vzájemně učili a ne se jen povyšovali a zdůrazňovali svou falešnou nadřazenost, jak se dnes okolo nás z velké části děje, je mně těchto Duší opravdu líto.
Ještě bych to zakončil komentářem "Živočicha"    
Terezko,babičku máš hodně blízko,takřka vedle sebe.Její duše zůstala mezi námi.
živočich
Se smutkem tento článek nemá nic společného, naopak, mělo by to být povzbuzení, protože jsme ať chceme nebo nechceme propojeni a naše radosti, krásu, lásky na Zemi zde,  sdílejí vždy s námi i ti, co již odešli, mějte to v paměti a proto se těšte z každé pěkné chvíle zde, dáváte jim sílu a víru, že se Vám nevěnovali zbytečně.






60 komentářů:

  1. Já teda žádný takový zážitek nemám (nebo jsem si ho nevšiml), ale něco bych říci chtěl.
    To, že se kolem nás děje spousta špatností je pravda, ale taky je pravda, že se dějí i věci krásné a ušlechtilé a myslím ve stejném objemu. Bohužel díky médiím, jsou známy pouze ty první. Navíc člověk má tendence si zapamatovat to horší. Z toho se pak lehce skouzne ke konstatování, že svět spěje do kýble. Já asi budu ještě stále ten studený čumák (mám tedy aspoň na čem pracovat :-D), protože můj svět je prosluněný a jsem tu na světě moc rád a vyloženě si to užívám. Bude to hlavně tím, že se snažím vidět to dobré a pamatovat si to, prodloužit to co nejdéle, kdežto to špatné se snažím jen rychle zpracovat, poslat do minulosti a dále se tím nezabývat.
    Přemýšlel jsem o tom, proč je doba taková, jaká je a dospěl jsem k názoru, že je to nutnost a navíc to bude zřejmě cyklický jev. Vyspělých civilizací tu již bylo více a vždy (alespoň podle sehnané literatury) to mělo podobný scénář, kdy po dosažení určitého stupně vývoje, civilizace zanikla a po ní se objevila nová a ta se znovu vyvýjela. Je to podle mne proto, že na Zemi, nelze v hmotném těle žít delší dobu ve stádiu, kdy jsou lidé duševně i technicky vyspělí, kdy žijí v harmonii jak se sebou, tak s planetou, zkrátky, když zaniká tendence se někam posunout. Je to proto, že čas otupí zcela vše a to ač se nemění, ztratí pro člověka svojí hodnotu. I to krásné, časem zevšední a ztrácí lesk. Jako lidé si prostě zvykneme na vše, pokud je to na denním pořádku. Jsem chlap, tak to připodobním takto: I kdybych dostal to nejskvělejší auto na světě, po pár měsících, možná letech požitek z jízdy prostě už nebude takový, jako na začátku. Abych si to zase začal vychutnávat, musel bych slevit a po nějakou dobu jezdit v nějakém šíleném, nepohodlném, ošklivém kostitřasu. A nebo dostat ještě lepší, ale s postupem kvality výše a výše, se rozdíly postupně zmenšují a je potřeba vynaložit větší snahy a více energie a opticky již rozdíly nejsou tak veliké.
    A tak to může být i s civilizací zde na Zemi. Aby si lidé jako celek vážili všeho krásného, toho co zrovna mají, musí prožít něco v plném kontrastu. A tím kontrastem je právě tato doba. Čím větší kontrast je, tím větší je chuť změnit si život k lepšímu. Kontrast je to samé, co nerovnováha. Tudíž, čím větší nerovnováha tu bude, tím větší bude snaha(vnitřní i vnější) o její vyrovnání a tím i větší radost ze změny. Bude to zase přestoupení z toho šíleného, nepohodlného a ošklivého kostitřasu do nejskvělejšího žihadla. Je tu sice připodobněna jen ta materiální část života, ale myslím, že v té duchovní to funguje obdobně.
    Navíc, jsem přesvědčen, že to jací lidé jsou kolem nás, je vždy více či méně zrcadlem nás samotných. A je jen na nás, zda se nad tím zamyslíme a pokusíme se s tím něco udělat.
    Pokud Iv uznáte, že se tento komentář hodí více k jinému článku, umístěte ho tam, přece jen Vašeho textu se to dotýká jen okrajově.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,pěknej prd.Ani náhodou studenej čumák,ty takový dobrotisko,ani si nezasloužíš nic jinýho než sluníčko.Zdravím tabe i tvou rodinu a přeji vše krásné.To jsem si přečetla jen první věty.T.

      Vymazat
  2. Toť pravdivý článok, pane Iv,
    niekedy to však dopadne v živote i takto... :)
    http://www.youtube.com/watch?v=JMJXvsCLu6s&feature=player_embedded#!
    P.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to P:
      No jo, jenže to je rozoumek kravičky, ale tomu vyspělýmu opičákovi (dle Darwina) by jedna zkušenost měla stačit, no opravdu někdy nestačí, asi zůstal na vývoji té kravičky.

      Vymazat
  3. Michale,
    skvělej článek a je naprosto k věci. Popleta

    OdpovědětVymazat
  4. Před půlnocí už v posteli jsem si vzpomněl, že si to měly zase kolem Země svištět perseidy (já vím, jako obvykle jsem krapet zaspal dobu :-D) a tak šup na terasu, že možná nějaký zbloudilý opozdilce uvidím. Pro větší požitek jsem sáhl pro rok nepoužívaný zaprášený brýle a otočil hlavu k nebesům. Nekecám, málem se mi podlomila kolena. Takovou nádheru jsem neviděl spoustu let. Žádný měsíc, neobvykle čistý vzduch, minimum světla z vesnice - to vše mi ukázalo tak stonásobně větší množství hvězd než za jiných jasných nocí. Perseidy bohužel žádný, jen jeden meteor, satelity se to jen hemžilo, Mléčná dráha byla nikoliv jako obvykle mlha nad hlavou rozčíslá do dvou cest, ale jako miliony a miliony prťavých teček a já na malý zlomek času měl živý pocit, že padám nahoru (nebo to bylo dolů?) a řítím se sám uprostřed toho všeho. Teď při psaní mi to docvaklo, byl to pocit, jako bych kráčel klidným plynoucím velkým množstvím lidí (normálně jak vidím kolem sebe víc jak 2-3 lidi, jsem nervózní jak hladový tygr do kterého šťouchají klacíkem) a všichni do jednoho když mne míjejí se na mě podívají a usmějí se jako moje mamka. V reálu nepředstavitelné, že?
    Jako každej chlap, teda aspoň v naší rodině, jsem byl venku bohužel v hódně řídkejch spodkách (a to tak řídkejch, že je to ještě dost nepřesný :-D), takže mě zima vyhnala zpět pod peřinu a myslím, že jsem usnul ještě než jsem se přikryl.
    Silný zážitek.
    Dnes to vypadá, že jsou opět nevhodné podmínky pro "contrails", takže si asi večer připravím spaní venku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano Michale,
      pozoroval jsem je v pondělí, obloha čistá a bylo to v intervalech cca jeden za 20. minut, ale stálo to za to, vstupovali do atmosféry na JV za nádherného oranžového(ty větší) svitu.

      Vymazat
  5. Vela clankov na rozne temy pouziva slovo dusa. priznam sa, mam v tom trochu chaos. Ja poznam slovo dusa z hebrejskeho "nefeš", alebo greckeho "psyche". malo by to znamenat "ziva bytost". t.j., podla mna, telo spolu zivotnou silou(duchom) tvoria jeden celok - dusu. ak sa pominie duch pominie aj dusa. ako to vnimate vy? Daniel

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To Daniel:
      To je právě to, co strašně mate lidi. Jsou to nauky, které se zaobírají a pitvají vše tak, že běžný smrtelník je z toho „ na haluzi“. Ano, pro vědeckou činnost je možno toto akceptovat, ale pro pochopení je to velmi komplikované. Zamyslete se, je to pro Váš život tak důležité znát všechny ty skořápky? Někdy si i myslím, že ta složitost je záměrná, aby se běžný člověk nemohl vnitřně ničeho chytnout. Pro Vás by mělo stačit si uvědomit, že jste světelná bytost, v podstatě Duše, uzavřená v tomto těle pro fyzikální poznání světa a duch je jen malá část energetického shluku (egregor) , který po odchodu Duše zde většinou zůstává, napřed při těle ( proto tyto tvary nejčastěji citlivci zahlédnou na hřbitovech) a po jeho rozkladu hledá energetický zdroj pro svou další existenci, je to jen jistý pud sebezáchovy s jistou inteligencí, ale vývojově 0 a s vaší Duší nemá co společného, je to jen obtisk bývalého nositele, který jej vytvořil svými emocemi.

      Vymazat
    2. Dakujem za odpoved,
      mate pravdu, ludia su velmi zmateni. ale existuje z toho zmatku jedna cesta? co ak existuje myslienkovy smer, kde krasne do seba vsetko zapada a je iny ako u ludi s rovnakymi pocitmi. clovek sa citi duchovne naplneny a cim viac skuma, tym viac mu to sedi(nemam na mysli nejake nabozenstva a nic nechcem prezentovat). ale pravda moze byt iba jedna. myslim si, ze su tu na ludi nastavene rozne myslienkove pasce, aby ich chytali a odputavali. od jednoduchych az po velmi sofistikovane. Daniel

      Vymazat
  6. Jak už jsem někde slyšel a poznal: lidi dostávaj to,jaký jsou.Do jaké hloubky člověk tuto jednoduchou myšlenku chápe zavisí také na něm samotným.Učíme se z prožívaných lekcí,které si sami vytvaříme,odpovídajících stupni našeho vývoje-realita a náš tělesný stav je nám vždy dobrým zrcadlem našeho nitra,chyba nastane v tom okamžiku,když hledáme chyby všude okolo a neuvědomujem si,že jsme duchovní podstaty.Duchovní jsem si všiml,že ale leckdy dělají opačnou chybu,že jsou jen v duchovní sféře,je to taková duchovní forma arogance myslím.Další zase mluví o andělích ale cpou se masem a jsou na něm závislí(sami si to však nepřipouští a nalhávají si něco o pozitivním myšlení,že je vše krásné a plno lásky ohlodávajíc při tom kost utýraného kuřete),např. koho znám.Takové chování mi přijde už docela absurdní,ale to je asi můj problém.Asi to byla jen rekapitulace toho co tu všichni víme,ale přesto mi to nedalo napsat svůj názor.Neutíkejme od reality(př. s kuřetem),ale snažme se řídit svým srdcem a přes rozum realizujme,změňme způsob cítění a myšlení a změní se i vše kolem nás,stačí si vytvořit sen a uvěřit,že je to možné,limitujem se jen my sami.Jééjej už to skoro není přímo k článku,ale nedalo mi to :-) ,mejte se všichni famfárově,musím běžet spátky do práce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To XXX:
      Napsal jste: Jak už jsem někde slyšel a poznal: lidi dostávaj to,jaký jsou. …S touto myšlenkou, nebo názorem nemohu souhlasit, příčina je dost diametrálně odlišná a má mnoho aspektů, jež vůbec s povahou lidí nesouvisí, znám tolik případů slušných, vědomých lidí, že tomuto tvrzení nelze přičítat velkou váhu. Nechci a nebudu tuto problematiku zde zatím otvírat, i když na těchto stránkách tam hodně zaznělo co je příčinou, mimo i jiných aspektů. Proč si člověk Homosapiens stále myslí, že se vše točí okolo něj, je to stále jen arogance – pán tvorstva - a je jedno, zda jí maso a nebo bylinky, je to jen věc uvědomění si souvislostí. Proč si stále neuvědomuje, že je součástí velkého celku, který si v hlavě ani nemůže představit, a je stále sebestředný, že jen On a zase On vytváří svět a i ten svůj, ano vytváří, pokud to souhlasí se základním zákonem vývoje Vesmíru, ale že lidi dostávají to, jaký jsou, není tak pravda. Omlouvám se za kacířství, snad bude jednou příznivá konstelace, ale teď bych byl opravdu už velký kacíř, stačil zatím seriál „ Pravda o životě trochu jinak“, kdy velká část nemohla toto zkousnout, natož ještě tuto ránu z milosti o tomto tématu by bylo jak tajfun. Nechci chodit kanálama. Ale děkuji za příspěvek, ani nevíte, jak mně tyto myšlenky pomáhají v puzlle.

      Vymazat
    2. Pro Iv:
      Naopak si myslím, že konstelace je velmi příznivá všem tématům, které tu nakousáváme (mohu tedy soudit jen podle zveřejněných komentářů). Určitě by to stálo za ucelenější článek, protože hodně tu již bylo řečeno v různých diskuzích, ale nikde to nebylo vzato "od podlahy". Věta "...lidi dostávaj to,jaký jsou." je stejně tak pravdivá, jako není. Vím, že to zní tak nějak na hlavu, ale konstatování, že to tak je, je stejně zavádějící a matoucí jako konstatování, že to tak není. Zrovna v tomto případě je skvěle ukázáno, jak to se skutečným světem je. Pravda (Matěji, teď prosím ne :-D) je na obou stranách a přitom není ani na jedné. Ta potvůrka nemá žádné hranice, je pro každého jinde a jiná a přitom se pro všechny řídí stejnými pravidly.
      Myslím, že nejenom mne by moc potěšil Váš případný článek na toto téma. Určitě by následná diskuze pomohla nám všem. A určitě ať napíšete cokoliv, v našem kruhu nikdo kanálem chodit nemusí, naopak. Osobní názory jsou známkou vyspělosti a často bývají i motorem i možností si ledascos utřídit pro ostatní.
      Taky musím mastit do práce.

      Vymazat
    3. to Michal:
      Všiml jsem si Michale Vaší polemiky s Matějem o pravdě, dovolím si jen jednu větu:
      Pravda je jen jedna a je to vždy věc, která musí být v souladu s přírodními zákony Univerza, máme je jako lidi dány již v sobě, příroda se taky řídí tou pravdou.
      Příklad: pravda je, že oheň nebudete hasit benzínem, taky je to ale kapalina, nebo že koza nebude žrát maso - ta narozdíl od nás tu pravdu zná a nic s ní nehne, aby ji porušovala.
      To jen tak pro zasmání.

      Vymazat
    4. Suhlasim z Iv!Iked ja bysom to povedal inak!Kazdy ma tu svoju pravdu..ale ta obecna -skutocna(pre vsetkych) je len jedna...no a na tu obecnu sa tu snazime predca spolu prist! ..Mailo

      Vymazat
    5. díl 1.:
      Pro Iv:
      No vidíte a tady mám zrovna ne jiný názor, ale jiný pohled na to, co pravda je.
      Váš příklad s hašením ohně benzínem není pravda jak jí pojímám já. Je to pouze jedna z mnoha hypotetických možností, které mohu použít. Už asi onen čas budoucí je krapet problém v mém pojetí pravdy.
      V tomto konkrétním případě je z mého pohledu pravda asi jenom to, že jste to napsal. Tím myslím, jen opravdu sepsání oněch konkrétních několika slov (aniž by cokoliv vajadřovaly). Ovšem pokud zaujmu jinou pozici náhledu na věc, třeba tu Vaši, je také pravda to, jak jste to myslel.
      Bojím se, aby to nevyznělo jinak než to myslím, proto to berte jako hodně neohrabaně řečeno něco, co asi slovy říci nejde.
      Proto názorně. Psal jste: "oheň nebudete hasit benzínem". Jenže co když v oné konkrétní situaci se rozhodnu oheň nehasit vůbec, nebo dokonce to bude oheň skomírající v hromadě vlhkého chroští na spálení? Už jsem to nejednou dělal (ale nedoporučuji, nejde jenom otevřít flašku a lít do ohně).
      Vy jste popisoval nějakou událost a tady je to, na co jsem narážel. Je to pravda Vaší reality (v případě popisování děje v okamžiku "teď"). Ovšem člověk stojící ve stejnou dobu vedle Vás, to bude vidět jinak a když se to pokusí vyjádřit, bude to opět jeho pravda, ale nemusí se shodovat s tou Vaší. On může a dozajista tomu tak je, vidět věci jinak, z jiných úhlů, věci, které Vy ze svého stanoviště neuvidíte atd. Nikdo, aniž by byl ve stejnou chvili na všech místech najednou, nemůže popsat tutéž událost/věc/situaci opravdu takovou, jaká ve vší své komplexnosti je. Dokonce ani, když by tuto schopnost měl, protože pak může barvy, chutě, pachy, atmosféru okolí, teplotu a stovky dalších vjemů vnímat jinak. Nemáme stejná těla.
      Proto jsem si v debatě s Matějem troufal říci, že pravda je jen a pouze sama o sobě. Ve chvíli její interpretace nutně dochází k jejímu pokřivení vlivem bytosti, jež se jí snaží popsat, ukázat, dokázat a co je vlastně libo.
      Taktéž nezastávám (vlastně z výše popsané vyplývající) v mém pojetí pravdy názor, že pravda je to, co je v souladu se zákony Univerza. Ono je vlastně diskutabilní, zda vůbec něco, co je proti těmto zákonům může existovat. Já myslím, že ne. Od toho jsou vlastně ty zákony. Zákony, které řeší vše včetně jakékoliv nerovnováhy. Ale i tato nerovnováha musí vzniknout pouze na základě toho, co Univerzum dovolí, protože jak může BÝT něco, co Univerzum nevytvořilo?
      Všechny z našeho pohledu hnusárny, nemravnosti, nespravedlnosti, vraždy a vůbec doplňme si, kdo co chce, jsou jen v mezích zákonů Univerza.
      Už jen z materiálního pohledu vražda třebas zastřelením může vzniknout jen v souladu s místními fyzikálními zákony (roztažnost plynů, akcelerace, let po parabole, tření, decelerace atd. atd.) a tyto zákony jsou podmnožinou zákonů Univerza.

      Vymazat
    6. díl 2.:
      Nemohu proto popsat, co je pravda, protože bych opět do toho napasoval svůj osobní pohled. Nevím jak to sdělit, ale silně to cítím. Kdybych stál před Vámi, asi bych pohybem rukou ukázal na vše okolo - to by byla pravda, protože bych nic nepopisoval, jen bych ukázal na vše.
      Snad lépe vystihnu pojem pravda tím, že tím myslím naprosto vše co v tomto okamžiku v celém Univerzu je se vší tou propojeností a komplexností. Proto pravdu nelze popsat. Jednoduše a přitom složitě prostě JE.
      Jo a abych nezapomněl. Ono to tedy z toho všeho z mé hlavy vylitého vyplývá a to, že pravda je povahy fraktální a protože jsme každý jiný (nechci psát jiné úrovni - zní to a je to egoistické), stejnou věc vnímáme jinak. Je to jako s pohledem na louku. Ten, kdo si na ní leží, vidí jen pár stébel trávy kolem sebe. A pokud by chtěl říci o tomto stavu svojí pravdu, mohl by pouze říci, že tato louka je veliká jen o pár centimetrů více, než on, protože více z ní nevidí. Zatímco, ten, kdo v této louce stojí, může s klidným svědomím říci, že je louka veliká od jednoho konce kam vidí k druhému a že tvar má protáhlý nebo makový. Ale ten, co nad touto loukou letí v letadle řekně, louka má tvar trojúhelníku a za ní je jeden domek na kuří noze a nějaká bába startuje koště a letí na jih.

      Všichni vidí tutéž louku, ale při jejím pravdivém popsání se liší, přičemž z pohledu toho "výše" postaveného se pravda těch "níže" postavených/ležících jeví jako hmmm, diplomaticky řekněme diskutabilní. :-D

      Snad se mi podařilo objasnit ony zdánlivě protichůdné věty z mého posledního komentáře.

      Stejně si myslím, že na to máme podobný názor a tyto na oko neshody jsou jen díky rozdílnému názvosloví každého z nás. Nakonec to dáme do kupy. Každý sice budeme mít nějaké ty odchylky, ale co by to bylo za Univerzum, když by nás stvořilo tak, abychom všichni mysleli, cítili a konali stejně, že?

      Vymazat
    7. Ještě pro jistotu, to rozdělení jednoho komentáře na díly jsem byl nucen udělat, protože to tu nedovolí komentář delší než 4096 znaků. (To bych neřekl, že je tam tolik písmenek :-D)

      Vymazat

    8. to Michal:
      Zkusím trochu jinak. Pravda není popisování nějakého děje z mnoha úhlů, možná jsem to přirovnání udělal neohrabané, ale jde mně jen o suchou pravdu, stav - , ten se nedá vůbec změnit. Když je někdo mrtvý (fyzicky), tak je to mrtvola, ať se na to díváte z jakéhokoli úhlu a nezměníte to, shodneme se na tom stavu všichni a to je ta pravda. Jinak to nepovažuji za neshody, je to tříbení názorů, objevování, jenže na tomto tématu si mnoho filozofů zlámalo již nohy. Říkáte Michale, že co Universum nedovolí nemůže existovat, ale vezměte v potaz i síly opačné, které se chtějí rovnat Univerzu, nebo rády by a dělají a podsouvají věci opačné, všude tam, kde je příležitost, tím vzniká ten zmatek pohledu na pravdu- je třeba rozlišovat i koho je to pravda. Myslíte si, že Universum mělo v plánu stavět koncentráky za Hitlera, který se dostal jistým způsobem k moci a že to bylo jeho dílo, nebo vymlácení Indiánů v jejich vlasti ? Kdo tyto věci praktikoval a budoval, lidé s Bohem v srdci a nebo ta druhá strana, jež je autsajdr, ale nadělá když je příležitost hodně bolesti, protože jeho předností je rychlost v čase. Uf, raději dost, ani jsem nečekal, že toto téma rozpoutá tolik komentářů, dík za ně, jo a Michale, dnes se jdem koukat na hvězdičky znovu a budeme si něco pěkného přát – třeba mně do toho vleze nějaká černota a pravda to nebude …..

      Vymazat
    9. Pre Michal.. ako som povedal kazdy mame tu svoju pravdu..pre kazdeho je ta luka ina a napriek tomu ma kazdy pravdu-ale len tu svoju!Ako vsak Iv vravi ta obecna a skutocna pravda(ta ktora nas posuva dopredu) je vsak len jedna(ta luka ma skutocne len jeden tvar a jednu velkost)!V konecnom dosledku nikdy viac pravd byt nemoze.(ale ty asi myslis- viac moznosti riesenia tej istej veci ? ) ..Mailo

      Vymazat
    10. Jasně, že čekám na tmu.
      Jen doufám, že se jí dočkám, přece jen jsou dneska víčka ještě těžší než ruce a nohy. Ale stihl jsem dnes hodně z toho, co jsem chtěl a myslím, že se i podařilo, takže pro dnešek je moje vědomí i svědomí jako peříčko a je to věru skvělý pocit.
      Černota vleze jen tam, kam je jí vlézt nějakým způsobem dovoleno a to u Vás nehrozí.
      Takže čočky vyčistit, zaujmout strategickou pozici a hrrrr na ně! :-D

      Vymazat
    11. A co takhle: V pravdě žijeme. Naše různé uvědomění se (chápání významu slov, myšlení, vliv okolí) nám dává prostor to zpochybnit a pravdu rozptýlit. _mars_

      Vymazat
    12. Jak pro Iv, tak pro Mailo:
      To, co jste popsali, s tím samozřejmě souhlasím, ale zároveň mě to jen utvrdilo v mém pojetí fraktálnosti pravdy.
      Člověk je mrtvý a toto má neměnný stav. Tečka. Ano je to tak - pro ateistu. Iv dal do závorky slovo fyzicky, což se dá rozvést v podstatě do nekonečna (které tělo umře, které ne, které se transformuje a v co se změní atd.). Ovšem každý to dokáže rozvést do úrovně svého poznání ať ho dosáhl jakkoliv (nikoliv domněnek jako je to většinou u mne :-D).
      A přesně jako jste Iv psal, že pravda není popisováním děje z mnoha úhlů. Ano oba vidíme, že to tímto způsobem nejde. Jediný, kdo by toto mohl udělat je Univerzum samo, protože ono je naprosto vše a všude.
      Pod pravdu neškatulkuji nějaký děj, ale stav. Na kolik je tento stav celkový, opět záleží na poznání dané bytosti.
      A pro Maila - napsal jsi vlastně to samé. Na jedné straně "každý máme tu svojí pravdu" a zároveň jedním dechem dopsáno "nikdy víc pravd být nemůže.
      Je to jako s kostkou cukru. I když jí rozsekáš na milion kousků, každý z nich bude cukr, ale přitom to nebude kostka cukru. Každý ten maličký kousíček bude naprosto ta samá věc, jako je celek, ale přitom tím celkem není. Čím více se těchto kousíčků spojí dohromady, tím blíže ho bude možno nazvat kostkou cukru, ale původní kostkou cukru bude jen a pouze součet všech kousíčků složených do původní podoby.
      Uf, popisovat něco, co popsat nejde, je šílenost. Asi jsme šílenci. :-D

      PS:Jo a stím Hitlerem zcela souhlasím, ale tam už to zasahuje do sekce článků o osudu, svobodné volbě, záměru ad. Proto jsem nadhodil žádost na nějaký obšírnější článek, který by to dokázal aspoň krapátek pospojovat.

      Vymazat
    13. To Michal 16. srpna 2012 6:58
      Jsem rád za Váš pohled a ani jsem ho nechtěl vyvrátit, jen jsme si otevřeně vyměnili svoje pohledy na věci , to je hlavní a tak to je i dobře, od toho tady jsme. Teď to uvedu trochu do humoru. Napsal jste: …Jediný, kdo by toto mohl udělat je Univerzum samo……Dovedete si představit, kdyby to udělal naplno, bezohledně k nám nevědoucím? Leželi by jsme na puse aspoň měsíc a Chocholoušek by skočil z okna z nadmíry práce.
      P.S.Michale, k tomu článku, zatím mám obavy toto uveřejnit, způsobilo by to tolik emocí, že na to odvahu zatím nemám. S osudy je zde vliv velmi malý, spíše bych to přirovnal ke hře na šachovnici, kdy hraje Universum s tím „druhým“ na šachovnici věnované Universem a dovolit mu hrát, i když ten druhý si to ani neuvědomuje a chce dokázat svou pravdu. Možná by bylo ještě dobré přirovnání, že mladý potomek chce poučit svého rodiče, který mu dal život a vědění a on trucuje, možná je to i záměr, aby byl pohyb. Pozor, používám symboliku pro jednoduchost.

      Vymazat
    14. Pro Michala,rozvinu zde takovou svojí teorii,můžu :)?Mám podezření,že Iv má obavu,že pokud by nám zde naznačil,že ty největší zmetci(z našeho pohledu),jsou nejsilnější duše zde mezi námi,tak to nebudeme schopní vstřebat.Třeba když tady doma začnu mudrovat,že oni byli takový a makový,co dělali hnusnýho,že se to nedá odpustit atd.,tak chlap mně řekne,klid, Univerzum sbírá zkušenosti a mám to.Mám prostě takový nějaký loupání,že jsou zde,aby ty duše ve vývinu(teda asi my zde většinou) mohly vidět,jejda tak takhle ne,takový být nechci.No ale některý duše ve vývinu zase,jéje to je prýma je to jedno jaký jsem,hlavně když to sype...No ale vzhledem k tomu,že o tom víme prd(jak to to Univerzum vlastně myslí),tak jsem došla k závěru je jedinný co dokážu ovlivnit jsem já sama a proto se snažím řídit svým nejlepším vědomím a svědomím a nikoho neposuzuju.Říkám za sebe,že to je tak strašně těžký,lehko se to píše,těžko praktikuje.A jak jsem taky už psala,jiné silné duše vědomě vyrovnávají neg. energie a snaží se dokonce povznášet ty "vývinovce"(což bych řekla,že je náš Iv).Třeba Váš příklad,dokážete přemýšlet a zajímat se o to co se děje kolem Vás,ikdyž Vás nestíhají žádné "pohromy",ale zase,jako třeba já,musela jsem dostat pár řádných kopanců,aby se mi rozsvítilo.No ale jsou to jen mé úvahy,takže vlastně nevím s určitostí nic.T.

      Vymazat
    15. Pro Terezku:
      Ano i této variantě již delší dobu přemýšlím a neměl bych problém jí přijmout. Ono jak už tu mockrát zaznělo, všechno špatné je k něčemu dobré.
      A nakonec jak se čím dál tím víc do toho noříme, zjišťujeme, že pravda (teď ta běžná pravda - botanicky "pravda obecná") je někde mezi tím vším uprostřed. Od každého si uždibne kousíček.
      Navíc, v případě, že by Iv článek uveřejnil, jednalo by se o názor jednoho Člověka, tudíž nevím, proč by to mělo pohoršovat kohokoliv jiného, maximálně jeho osobně, ale nevím proč by tomu tak bylo, že? :-D
      Zajisté se jednou jeho názoru na toto dočkáme. Až přijde správná doba.
      Terezko děkuji.

      Vymazat
    16. Veru..a zase mate pravdu Terezka..ked to nejde po dobrotky pojde to po zlotky!Ja to chapem tak ze osud sa asi snazi najst cestu ako nas dostat tam kam treba.Ked to nejde inak(nepocuvame)tak trebarz aj tym kopancom. ? ..Mailo

      Vymazat
  7. Jsem rád,že máte jiný názor,souhlasím s tím,že se vše netočí kolem člověka,možná jsem tu myšlenku až příIiš zkrátil.Jde o to,že jestliže se v realitě děje něco co by nemělo,vždy musí být příčina u bytostí,kt. v té realitě jsou,jelikož to jsou právě ty bytosti co jí utvářejí a říct že problém se týká jen konkrétní bytosti,nebo skupiny bytostí je nesmysl,vždy je to záležitost celku,ale změnit se to dá jen tak,že si to uvědomí každý z jednotlivců.Tudíž nehledat chyby u druhých,ale jen přemýšlet co nám to zrcadlí,aby jsme si mohli zamést před vlastním prahem.Řešení si myslím,že je vždy uvnitř každého z nás,ale nejsem neomilný,budu rád za jiné pohledy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, člověk by měl být sebekritický, pokud ne, tak společnost vypadá jak vypadá a společnost tvoří jak pravíte jedinec, který může tvořit rodinu, ta zase může tvořit region, ten státní útvar a v těchto se tvoří kultura a poznání. Takže vše vychází jak říkáte správně od jednotlivce, ale spíše větší vliv má rodina (na to se dnes velmi zapomíná), proto se ztrácejí citové vazby atd. Jenže! Vše má svůj časový vektor, který současně předpokládá i jistý vývoj poznání, jež by mělo být v souladu se zákony a vývojem Univerza – zde se hodně pokulhává. Pokud toto není, i např.vesmírný program nebude úspěšný a bude narážet na jisté potíže a to tak dlouho, dokud společnost nevyřeší např. svůj etický problém např. válek, agrese, samozřejmě že technicky to vyřeší, ale jisté okolnosti zamezí expanzi této civilizace dál, napřed si musí udělat pořádek zde na Zemi a pak bude mít všechny předpoklady expandovat a to pak i za pomoci jiných civilizací, které zákony Univerza praktikují. Lidé je také znají, jsou jim dány od narození, jenže na ně zapomínají a většinou je neaplikují – ještě dlouhá cesta.

      Vymazat
  8. Pre MichalB je to ako vravis..no tiez je to otom ze ako sa unas hovori "Ked je somarovi dobre ide sa smikat na lad" Tym chcem povedat ze ludom zacalo byt prilis dobre a zacali zabudat na vsetky tie(duchovne) veci o ktorych sa teraz bavime.Duchovno i prirodu vytesnili kolko to ide aby im bolo este lepsie a tym vyvoj(tela i ducha)upadal!A co si budeme hovorit..nebyt toho ze je to tak ako to je vposlednom case - ako vy hororite na sedynku,tak tu teraz niesom asi ani ja ani vecsina znas a neposuvame sa konecne zas tym spravnym smerom!Nuz..ked to nejde po dobrotky... Mozno nutna cast vyvoja.. Zostava len dufat ze to aby sa to vzdy po istom case takto zvrtlo v takyto bordel nutnost nieje!(iked dejiny hovoria ine) ....Mailo

    OdpovědětVymazat
  9. Iked to nie celkom suvisi napadol mi film Matrix a jeho koniec!Vlastne to skoncilo nijak..skoncilo to tak ako to zacalo!Ked uz nato vsetko konecne zacali prichadzat ako to funguje dostali sa tam kde boli na zaciatku(dostali novu sancu ale boli tam kde uz parkrat predtym)!Tym chcem povedat ze zaciname prichadzat nato co sme vedeli na zaciatku ale vlastnou chybou(ze sme to dopustili)sme nato zabudli len aby sme sa mali lepsie!Oddelili sme sa od prirody a duchovna i jeden od druheho pre to aby sme sa mali lepsie.A teraz to speje zda sa zase na zaciatok.. Asi to bude kolobeh-stale nova sanca kym sa nenaucime dospiet,ale v sulade z prirodou(bez tohoto blazninca co tu vladne).A potom ako hovorite nas ine civilizacie primu medzi seba a pomozu nam.Do tej prdele(na zaciatok ako viac krat uz v dejinach) zda sa,sa uz rutime!No aj vdaka vam mam pocit ze nieje este neskoro nakopat mamone prdel!:-)) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Mailo:
      Nikdy není pozdě, až budem v té sedince, tak to už pozdě je, zatím je cítit jen smrad, ale světlo zde ještě nějaké je.

      Vymazat
  10. Měl bych tu pro všechny video,které myslím,že se týká největšího problému,jaký se tady v hmotné úrovni odehrává a hodně to souvisí i s tím co jsem tu párkrát viděl.Opravdu záživně podané a uvedené na pravou míru,opravdu doporučuji shlédnout:
    http://www.youtube.com/watch?v=4XGznXOD2T4

    OdpovědětVymazat
  11. Hezký den,když jsem si tady v komentářích přečetla,že každý dostane,co si zaslouží,tak mne hned vyskočil v mysli Jan Hus(Iv zde uváděl i jiné příklady).Dále mne jen napadlo,že vlastně ani pořádně nevíme jaká je ta univerzální pravda(to ta koza je na tom fakt líp).Jen si říkám,že když každý máme tu svou pravdu,jestli by jsme neměli ustoupit od posuzování a odsuzování pravd těch ostatních a přestali by jsme donekonečna vyrábět negativní energie,které se tady pak "mlátí" mezi náma a musí docházet k jejich vyrovnání(když teda musí být zachována rovnováha,tohle teda snad je pravda :)).Pak zde možná proto musí být vyspělé duše,které vědomě a dobrovolně vyrovnávají(teda stahujou tu neg. energii na sebe z okolí),aby byla vytvořena rovnováha?Jinak taky znám dost lidí u kterých člověk jen kroutí hlavou,co všechno se na ně sype a nechápe proč(seba mezi ně nepočítám,protože se mám jak čuník v žitě).No a ted vím,že nic nevím,jo jo.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to T:
      Opět excel. Že ty ženský mají cit pro odhalování(myslím myšlenek, to druhé umí taky brilantně a chlapi jsou pak v Lamprdónu). Ano, je to jeden z mnoha aspektů, ty osoby bývají duševně silné a jsou používány i jako prostředek vyrovnání - někdy je toho ale taky dost.

      Vymazat
    2. Iv,doufám,že zde na blogu plným chlapů tohle můžu hodit do placu.Tam ta Vaše závorka,ta za to může.Už delší dobu uvažuju nad vztahem žena muž.Stávalo se mi,že pokud jsem někam vyrazila,tak(ve vší skromnosti) osm z deseti chlapů bylo rázem tumpachových.Jenže můj problém byl v tom,že mně vadilo,že rázem bylo jedno jestli máte v hlavě řezanku nebo mozek.Pak jsem četla článek(na blogu Vitajte)"jedna vycházka v mini 500 démonů" no a ted jsem si říkala,snad nezačnu chodit v pytli nebo jak ty nebohý muslimky(tam se svý zodpovědnosti chlapi krásně zbavili,hadr na hlavu a hotovo,budete vidět jen když my dovolíme).Ted už jsem to snad vyřešila,ženská může mít na sobě co uzná za vhodné,ale zaléží s jakým vědomím to na sebe navlíká.Když je to s tím,že chce vystavovat, aby jí bylo vidět všemi směry až do "krku",tak taky na ní ty chlapi koukaji, ale pokud se obleče podle počasí s tím aby jí nebylo horko a nic víc,tak ty chlapi na ní koukaj úplně jinak a dokonce dokážou vzít na vědomí,že má i mozek a třeba otevřít i dveře.To jen tak mezi námi "děvčaty" :).T.

      Vymazat
    3. To T:
      Terezko máte úplnou pravdu a dobrou dedukci – postřeh. Berte to tak, chlapi jsou od přírody více lovci a tím svým „čuchem“ poznají kořist a to úplně ve své „nahotě“ zda je k snědku(manželství) nebo na flirt( chvilkové potěšení) a nebo k ničemu(neutrální procházka) atd. Myslím, že Matěj v tom bude větší odborník, teď jsem si naběh ……..

      Vymazat
    4. to T:
      Jo a někteří jsou lovci - blbci, ti nepoznají lautr nic a pak je musí ta kořist ucasnovat sama...

      Vymazat
    5. Já se musím smát,opravdu hodně smát.T.

      Vymazat
  12. Jo a ještě si můžete pustit na yt písničku od Kabátů :Kdoví jestli.Je to trochu divočina,ale dá se to :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Poslouchával jsem Kabáty dřív docela intenzivně a tenkrát mě to nijak netrklo - vím jen, že mi utkvěly ty fialový krávy. (mohly mě trknout víc - jednu jsem kdysi dávno viděl v hypersuperkrabici a děti z ní byly paf) A ono je tam toho v tom textu mnohem mnohem víc! Díky Terezko

      DV

      Vymazat
    2. Jojo,to když mne onehdá honila po hypersuper celá modrá "Podravka",abych pochopila,že je dobrá.Tak už tam radši ani nechodím :).T.

      Vymazat
  13. Iv,
    já nejsem odborník na sebe, natož na takhle duchovní záležitost. Ale v září, kdy už je u moře klid, tak svůj čas trávím na divokejch, prázdnejch a pokud možno nedostupnejch, nahatejch plážích. Mám moc rád ten typ lidí, pardon ... tu jejich krásnější půlku, co na takový místa chodej. Kdy docela částo je to náročný i na fyzičku. Je zajímavý, že většinou přicházej singl a je jich mnohokrát víc, než přítomnejch pánů. Ale přímo pozoruhodný je, že jsou to typy, který nemaj naprosto žádnej důvod lovit. Můžou mít totiž chlapů kolik chtěj! Nejdřív jsem myslel, že jsou to samý nymfomanky. Ale proč by sem a zrovna v tuhle dobu chodily? Tak daleko ... do naprostýho nedostatku a ještě ke všemu možná i bídný kvality? A pak jsem Vážení zjistil, že milujou hru, divadlo, šálení, srandu, lež i pravdu! Ví, že každej pohled, pohyb je replika a nádherná forbína, při který není potřeba a to je moc vzácný ... b r e b t a t !!! A jde to jen tady, daleko od davu v klidu, kde voní a šumí moře. Ale každej to máme jinak. Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večet, tento článek se mi líbil, rozhodně souhlasím a podepisuji vše, co je v článku. Poslední dobou se kolem něco děje. Pro mě v tom smyslu, že se konečně setkávám s více lidmi, s kterými můžu mluvit o těchto věcech. Jen nevím, jestli jsem si změnila realitu natolik, že se mi nevěřící Tomášové jaksi vytratili z mého okolí, nebo je to tím, že se skutečně lidé probouzejí. Před 10 lety jsem se přestěhovala ze starého bytu po mé babičce. Bylo to nedobrovolně, z tohoto starého domu udělali nějaký penzion a dostala jsem náhradou jiný byt v centru ve starém domě. Po týdnu v bytě začalo strašit, rány, tvář v okně, praskání. Slyšela a viděla to tehdy moje 10 ti letá dcera nejvíc. Já jediná jsem jí věřila . Nevím proč, ale ve starém bytě bylo vše v pořádku, byl to prostě domov, narodil se tam můj otec a zemřel můj děda a to přímo v kuchyni. Když stále v našem novém bytě otravoval ten jev, vzala jsem si baterku a šla jsem do toho starého, již vystěhovalého domu pře rekonstrukcí. Klíče jsem stále ještě měla. Stoupla jsem si do prázdné kuchyně a požádala jsem mojí babičku, aby šla s námi do nového bytu, aby nám pomohla. NO, TOHLE JSEM LETA NEMOHLA NIKOMU ŘÍCT, JEN MOJÍ HOLČIČCE. poslali by mě asi na vyšetření do Bohnic. Babička mi řekla, že to tam vyčistí od toho strašení, ale s ostatním si musím poradit sama. . . . Trvalo následujících 7 let, než jsem mohla tenhle byt opustit a věřte mi, že to všechno nebylo náhodou. . . .byl to jakýsi očistec. . . iva

      Vymazat
    2. Ivo,taky mám svojí holčičku se kterou si o všem povídáme.Zatím se jí nepodařilo najít "podobnou" kamarádku.A na babičky je vždy spoleh,ty nás neopustí,díky Bohu.Jen jim naslouchat...T.

      Vymazat
    3. Terezko, prominte to důvěrné oslovení, moje dcera je taky Terka. Máte pravdu, babičky jsou prostě stále s námi. Moje babička mi zemřela na moje 21 narozeniny. Tak moje Terka, to je tornádo LŮ, to by byla kámoška pro tu Vaši, ale té mojí je už 23 let.Švihlá je ale dobře, ovšem matka Tereza je taky dobrá. U nás je to asi rodinné zatížení. Ještě k té babičce. Od té doby, co nám vyčistila byt od duchů, tak už vím, že odešla na druhou stranu. Těším se, až se s ní setkám. Naše setkání nebylo první, ani poslední. Tohle neustálé setkávání duší v rodinných kruzích, to je fakt všude. Proto jsou v rodinách stále ty tlaky a rozpory, je to snad všude. U nás se situace zlepšila, ale stále vím, že budu muset vyřešit sestru a můj manžel také sestru. V případě mojí mladší sestry jsme začaly dobře nedávno, dokonce jsme o těchto věcech začaly otevřeně mluvit, ale ta naše palička dubová už sjela zase do starých kolejí a budu muset ještě počkat, až jí to dojde a začneme znovu mluvit o všem. Ježiš pardon, já tady plácám o rodině, nechala jsem se unést, ale to je tak hezký, když to ze sebe člověk může vysypat. Tak hezký večer přeje iva

      Vymazat
    4. Milá Ivo,naše Bětka by byla určitě nadšená(má dva bráchy o 12 a 8 let starší) a věk pro ní není žádná překážka :).Máte pravdu,že ty "duše" v některých rodinách si dávají řádně do těla a někdy nezbývá opravdu nic než čekat...Je to asi tím,že většina z nás je totálně odpojených od svých předků a neví nic,nic si nepamatuje.Pak už asi zbývá požádat o odpuštění a přestat posuzovat a odsuzovat,jinak to nebere žádný konec.Moc Vás zdravím i vaše milé a přeji vše hezké.T.

      Vymazat
  14. Dobrý večer, píšu jak tatar, ještě pracuji, chodím si po chvilkách k počítači. také zdravím, Terezko, tak máte 3 děti, tak to je super, velká rodina. Příště písnu odkaz na moji Terku na facebook, at se Betulinka mrkne. Jsem dnes hrozně rozlítaná a neznám ten její přístup, nebo jak to tam funguje. pa ivanice

    OdpovědětVymazat
  15. Dnes kopaje již další v snad nikdy nekončící řadě dní, jsem přemýšlel sám nad sebou a mám tu nezodpovězenou otázku. Jsem takový tip, který si řekne o pomoc jen v tom nejkrajnějším případě - většinou jen v časové tísni. Raději půl dne vymýšlím a vyrábím složitý )často nespolehlivý :-D) kladkostroj, než abych někomu řekl, aby mi na pár vteřin přidržel nějaký předmět či nářadí. Raději se strhnu, což je vlastně na denním pořádku - ale zato nemám problémy s usínáním :-). Není to však z obavy, že by mi byla pomoc odepřena, naopak je mi často nabízena z několika stran najednou, ale tvrdošíjně odmítám. Ani si nemyslím, že by to bylo z důvodu, že bych se pak cítil nějak méněcenný a už vůbec ne proto, že bych chtěl světu dokazovat, že jsem nějaký Herakles (mám svých obludných 58kg i se zimním oblečením) či kutil Tim. Spíše mám na konci jakékoliv práce povznášející pocit, když jsem jí zvládnul sám bez cizí pomoci.
    Otázka, kterou jsem si kladl byla, zda se jedná o projev Ega, které se snaží jakýmkoliv způsobem oddělovat od ostatních, nebo je to jen snaha (možná přehnaná) být samostatný v každém případě?
    Jak jste na tom vy?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to normální chování člověka, který si nadevše cení své svobody. Ale taky trochu plachost, trochu představa, že nikdo druhý to neudělá tak dobře, možná potřeba "nebýt na obtíž", určitě taky výzva ("jsem malej, ale šikounej")... a hlavně genetika ;-)
      Vlabi

      Vymazat
    2. Pro Vlabi:
      Genetika - to je taky pro mne prekérní záležitost. K čemu vlastně pro nás lidi je? Pokud mě a milionům dalších, kterým nadaní lidé nahlédli do minulých životů, nebyli na nos věšeni bulíci, pak mi genetika nedává smysl. K čemu by se genetický kód vyvíjel a předával z generace na generaci, když v každé inkarnaci můžeme a zřejmě i býváme v jakémkoliv těle kdekoliv na Zemi? Tím myslím v tělech, která po genetické stránce musí být na hony vzdálená od těl, která jsme měli v předchozím životě? Kupříkladu já jsem údajně v minulém životě byl Žid a podle toho, jak jsem (opět prý) v onom životě žil, pak by i celkem seděly moje dnešní zádrhele na kterých se snažím pracovat a to už od dob, kdy jsem o svých předchozích existencích nevěděl.
      K čemu tedy genetika, když v jednom životě jsme černošský atlet, v jiném čínský alchymista, v dalším se narodíme jako zdravotně postižené indiánské dítě, potom jako sadistický Tamerlán, a teď jsme třebas duševně i fyzicky krásnou ženou?
      Genetiku bych pochopil, když by to byl jakýsi materiální návod na stavbu našeho budoucího těla. Ale pak mi nesedí, proč by se měly sčítat dva výsledné kódy rodičů, aby vznikl kód pro jejich potomka.
      Je to jako by se na Zemi vyvíjela těla nezávisle na jejich "pasažérech", kteří si před nástupem do nich ukážou prstem jako v nějakém autosalónu. Pak by mi to dávalo krapet smysl.

      Vymazat
    3. Míšo,myslím že jako lidské bytosti máme omezenou DNA,aby jsme nemohli lítat a stěhovat balvany pohledem,schválně(na tom se shodneme?) a když se tvoje duše rozhodne(nebo je donucena,za odměnu :)),že se narodí jako krásná žena,tak najde rodiče,který jsou schopný poskytnout takovouhle DNA.Moje dcera mi nedávno řekla,že děti který mají rodiče jako ona,který se rychle(pak to opravila na rychleji :)) učí,tak to mají dobrý.Protože ona mi klidně přivede ze zahrady svých pět indiánských kamarádek na návštěvu a já jí věřím (ikdyž vidím prd) a ani si nemyslím,že kecá nebo že je praštěná.Kdybych byla jiná(něla jinou DNA),tak jí dovedu na psych.Takže asi dokud se nám neprobudí naše komplet DNA,tak se ty různý kody musí všelijak kombinovat mezi sebou podle potřeby?No a s tím pomáháním,myslím,že v tom je kus ega,protože si představte,že by Vám někdo moc rád pomáhal,jen pro tu spolupráci,aby mohl být s Vámi,ale Vy nechcete(jste tedy tak trochu sobec,co nekouká na ostatní).Lidi se musí naučit jak pomoci i jak pomoc přijmout,musí být rovnováha,ne?Co říkáte?Koukám,že jsem zase chytrá jako rádio :).T.

      Vymazat
    4. Pro MichalaB:
      Pokud jsem psala o genetice, měla jsem na mysli podobné psychické vlastnosti, které se dědí. Zapátrej ve svém příbuzenstvu či předcích, není-li mezi nimi někdo, kdo než by požádal o přidržení žebříku, raděj si natluče hřbet :-)
      Co se týče tvých pochyb o významu genetické výbavy, myslím si, že je naopak velice důležitá. Černošský atlet by nebyl atletem, kdyby se neinkarnoval do k tomu vhodně geneticky naprojektovaného těla, a krásnou ženou by ses těžko stal, pokud by ti tatínek dal do vínku chlupaté nohy a maminka bradavici na nose. Čímž chci velmi zjednodušeně říct, že člověk/duše si nejspíš před narozením velmi pečlivě a zodpovědně vybírá vhodný genetický materiál rodičů, který by mu/jí v maximální míře dovolil splnit úkol, jaký má v daném životě plnit. Takže se přikláním k tomu autosalónu...
      Vlabi

      Vymazat
    5. to Michal a Vlabi:
      Michale, myslím, že ti to naše Vlabi vysvětlila dost dobře, takže nemusím nic psát mailem a Vlabi děkuji za odpověď, bylo to zkráceně, ale to podstatné ano, dík. Jen pro odreagování, pokud by jste nesplňoval znaky krásy, budete chlap, pokud je splňujete, budete ženská. A dál a dál, že genetické základní vlastnosti se přenáší mužským, proto bohové se rádi milovali s našimi divoženkami a ne naopak - šlechtili jak Mičurin.

      Vymazat
    6. No ja bysom este dodal ak mozem ze dusa musi spolupracovat z Egom na istej urovni pre iste schopnosti.Nemozu vyuzivat to co nemaju preto sa treba i geneticky vyvijat(napriklad i nahodne-mutaciami z gama slnka).Co je zelane prezije,nezelane neprezije ako albin v prirode-ak ho viac vidiet tak gen dalej neprezije lebo ho zozeru dravce skor nez to stihne reprodukovat sa,naopak kde je stale sneh-lahsie sa schova-potrebny gen prezije.Ak by ste mali vdaka genom schopnosti hned-tie ktore neviete vyuzit a nechapete ich tak asi zblbnete alebo budete za blbca.Inak povedane nie vsetko mozete vediet hned(mat od zaciatku schopnosti tela) lebo dusa a ego nespolupracuju,takze to aj tak nevyuzijete!A co nevyuzivate to aj tak zakrpatie!Geny sa aktivuju,zmenia,zdegeneruju(iked nie vzdy je to tak)niekedy sa vyvynu k lepsiemu a snimi budeme mat nove schopnosti tela vtedy az ich dokazeme vyuzit!Kolko ludi napriklad zblblo z hlasov v hlave?Preto treba genetiku,preto sa musi menit,a preto si treba vybrat komu sa narodime ako v autosalone:-),aby podla toho co uz dusa vie a co chce vediet vedela vyuzit vlastnosti tela a nopak!Naco by vam bola jasnozrivost v spanku-ak nemate spojenie z dusou a Ego to nevie pochopit tak vam stoho akurat moze zasibat! Snad som to prilis nedomotal a da sa to pochopit. ..Mailo

      Vymazat
    7. Hezký den,no tak ted v tom gen.inženýrství mám zase chaos já.Žiju v tom,že geny se dědí půl na půl a ani mne nenapadlo,že některé vlastnosti jsou považovány za základní a jiné ne,natož abych věděla,který to jsou.Je třeba se stále vzdělávat :).Někde jsem četla,že z počátku je kolem vznikajícího těla více adeptů a až ke konci vývoje se "určí" ten nejvhodnější,který nejvíce "ladí" s en. prostředím okolo matky,tj. asi jací jsou kolem lidé,v jakém je prostředí a jaká je ona sama.Ale to vlastně vše úzce souvisí.T.

      Vymazat
    8. A ještě si říkám,jestli s tím nemá něco společného,můj neodbytný pocit,že moje první a druhé dítě,je vlastně jedna totožná duše.Ale vědecky potvrzené to samozřejmě není :).T.

      Vymazat
    9. Michale a ještě o té pomoci,taky jsem jeden čas nebyla schopná nechat třeba nikoho za sebe pověsit ani ponožky na prádelní šnůru(ikdyž zájemci byli :)),ale největším učitelem je pro mne má dcera.Takže ted věší prádlo ona a já si v klidu odfrknu,nebo tak něco.Ona má radost,že mi pomohla a já mám radost,že má radost....Je to asi vše jen o tom naučit se vzájemné spolupráci a to nejen v rodině.T.

      Vymazat
    10. Pro Terezku:
      Se vším, co jste napsala, souhlasím. Jen závidím ty zájemce na domácí práce, tam bych bral nabídky bez zaváhání, jenže u nás o ně nějak není zájem a musí být přidělovány příkazem a přitom musím zamknout vchodový dveře, aby nebyla šance na skrytý únik. :-)

      Vymazat
  16. Díky zúčastněným za reakce. Já si taky myslím, že Země jakýmsi hypermárketem na pracovní oděvy(těla), který je potřeba navštívit před nástupem do práce (života) a zároveň je i pracovištěm, kde se tyto pracovní pomůcky používají. Každý má jinou práci a proto si zvolí jiné "nářadí".
    Ještě jedna otázka spíše ze zvědavosti co na to ostatní: Tělo tedy vzniká na základě "objednávky" duše nebo prostě vznikne v každém případě a ve správný okamžik se do něj nějaká duše nastěhuje? Vždyť v danou chvíli neinkarnovaných duší je zřejmě mnohem, mnohem více než vznikajících těl, takže se téměř vždy nějaká najde.

    Ovšem je tu tedy také otázka, zda národní hrdost je něco víc než jen zbytečnost, která se může měnit při každé nové inkarnaci. Asi ne. Bude to záležitost Ega a jelikož je to náš vstřícný hostitel řídící náš "biooblek", budiž mu to přáno. :-)

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.