středa 8. srpna 2012

Jak píše Život

Bez cenzury!

Rád bych našim čtenářům přiblížil jednu šachovnici života, samozřejmě se souhlasem pisatele a hlavně, pro ostatní jako poučení dnešní doby. Víte, on to není jen tento životní příběh,  dostává se mně jich více a jsou si podobné jak vejce vejci, proto mně to přivedlo i k tomu, uveřejnit pro ostatní, na zamyšlení a poučení. Toto píše dnešní život, tak jsem zvědav, co budete psát Vy!

Ahoj Iv,
trošičku sme si písali na fóre „u pramene“. Zaregistroval som sa tam v 2008 a to preto, že som hľadal informácie ohľadom Mayerovho vyvýjača. Hneď po prečítaní pár strán som našiel človeka, Iv-a. Tak nejak sa mi sadol a všetky pokusy, ktorým som sa venoval, som diskutoval s Tebou. Podarilo sa mi vyrobiť trochu HHO z destilovanej vody, robil som merania na rotoverteri, robil som pokusy s jednosmernými motormi podľa Lindemanna, zaujal ma Kapanadze ale nie to čo je na webe, myslim ten orig. patent, kde dochádza k transmutacií železného jadra. Robil som pokusy s plazmou v mikrovlnke a takisto si ma priviedol aj k virguli. To zásadné je ale to, že postupne som zmenil názor na svet a spoločnosť a ako aj ty hovoríš na univerzum. Pred tým som bol úspešný podnikateľ. Firma, ktorá sa venuje jistému servisu.
Mal som pod sebou sedem ľudí, nejaký technici, nejaká administratíva. V jednej ruke cukor, v druhej bič. Ale potom som si uvedomil ako nezmyselne žijeme.  Ako má každý manažer stanovené, že každý ďalší a ďalší rok musí zvýšiť obrat o 10-20%. Všetky tie nástroje, ktoré používajú na dosiahnutie predaja. A všetky tie zbytočné veci,  ktoré nám v podstate bránia skutočne žiť a nútia nás míňať viac a viac energie za ktorú musíme platiť. A potom musíme viac a viac zarábať. A naša duša, s tou sa stretávame už len vo výnimočných prípadoch a vtedy cítime nevysvetliteľnú spokojnosť.
Prestal som manipulovať zamestnancov, vyliezli mi na hlavu, okradli ma, firma ako taká padla a ja som zostal sám. Sám remeselník s kopou exekúcií. 

Nikdy som nemal ambíciu predávať žiadnu z mašiniek na energiu. Vždy som túžil vytvoriť toto zariadenie a ponúknuť to ľuďom aby sa oslobodili. Ale zariadenie nefunguje.
V poslednom čase, a sú to už asi dva roky, mám čoraz intenzívnejší pocit, že by som mal vytvoriť komunitu ľudí, ktorí by pracovali na vlastnom, ale aj spoločnom blahu. Nemyslím tým, že by som vytvoril nejakú stredovekú komunitu. Myslím tým ponúknuť bývanie a priestor pre fyzikov, chemikov, poľnohospodárov, umelcov a všetkých ľudí, ktorým súčasný spôsob života nedáva zmysel. Je to aj staršia generácia ale hlavne vidím mládež. A ten potenciál. Cítim, že život v nich sa nechce dať zotročiť a radšej nerobia nič, prípadne  fetujú.
Chcel by som dať priestor tým, čo majú chuť sa realizovať ale spoločnosť im to nedovoľuje. Venovať sa aplikovanému výskumu a vytvoriť nezávislý ostrovný systém. A najlepšie keby  sa podarilo vyprodukovať komodity, z ktorých by bol aj finančný prínos. My medzi sebou by sme však fungovali bez peňazí. Nebolo by ich treba, pretože každý by mal všetko čo potrebuje.  
Chcem sa spýtať na Tvoj názor. Je táto myšlienka príliš utopistická? A je vôbec správne organizovať ľudí? Aj keď z môjho pohľadu sa jedná skorej o poskytnutie príležitosti.   
Vopred ďakujem za reakciu. Martin   


Odpověď:

Patříte k lidem, kteří o životě přemýšlí, začínáte srovnávat a zjišťujete, že věci a život nejsou takové, jak se nám současná společnost snaží vtlouci do hlav a která má své přívržence v hojném množství. Dnešní společnost je v morálním bahně nejhrubšího zrna, kdy jen peníze, ego (sobeckost)  jsou základním kamenem této společnosti. Tak je i vychovávána další generace, ještě s výraznějšími profily morální negativity. Jisté dodržování morálních zásad a pravidel, tak tato společnost postavila tyto atributy na úroveň slabosti a tedy možnosti velmi vhodného terče pro vylepšení svého ega a nebo někdy i o možnost obohacení se na jeho úkor. Přirovnal bych to ke smečce hyen, kdy se vyskytuje nedostatek potravy, pak je ten, který nejde s nimi,  sežrán, je to zvířecí svět, který by se měl diametrálně lišit od lidského světa, kdy základním kamenem civilizace je spolupracovat ve všech úrovních a chránit ty přirozeně slabší (nemám na mysli ty vychytralé „slabší“). Těmito uvedenými faktory jste se dostal do pozice, kterou jste popsal, nastoupil skrytý a chytře zastíraný hyenismus od ostatních ve Vaší firmě. Vždyť si vezměte trend výchovy, kdy rodič má málem zakázáno svého potomka plácnout  při eventuelním provedení nějaké špatnosti, kdy toto je nejlepší výchovný moment, tímto si naše společnost podřezává větev sama pod sebou, až dojde k úplné destrukci společnosti, vztahů, respektování dřívější generace se svými zkušenostmi, začne klesat školství, jeho úroveň se bude pohybovat jen  po povrchu a v kolejích zastaralých poznatků a všichni mají strach z vybočení, aby nebyli „sežráni“. Pokud budete se snažit v dnešní době vybudovat něco, jak jste naznačil výše a neprovedete bohužel přísnou kádrovací politiku, dopadnete opět negativně. 
Znak společnosti

Ze sta lidí je dnes takových, kteří dodržují základní pravidla morálky vyspělé civilizace jen opravdu  tak tři – čtyři, navíc při možném  fungování se stanete terčem závistivců, mediálních útoků stáda hyen, které se budou kolem vás vytrvale pohybovat v kruzích a to tak dlouho, až budete snadnou kořistí. Ne, nejsem pesimista, ale dnešní doba těmto projektům moc nepřeje, společnost musí dojít a dochází k vlastní destrukci  a k padnutí až na samé dno, rovněž tomu budou přispívat i klimatické podmínky, které to vše urychlí. Společnost tím musí projít, jinak se neuzdraví a zanikne vlastním zničením. Nynější doba dává velmi velký důraz na lidi, kteří dovedou kloubit duchovno s fyzičnem s jistým poznáním a komunikací mezi těmito lidmi v malých skupinách, jež jsou světově vzájemně propojeni na jisté úrovni, ale nikdy nesmí tvořit velkou komunitu, tím se stávají lehkým terčem opozice a jsou systematicky ničeni.
Jistě že se dá v dost velké míře osamostatnit, ale jsou to zatím velké začáteční investice a musí být zatím provedeny jen v malém měřítku, aby si okolí zvykalo,  jinak budí opačnou reakci. Jsou k dispozici výroba bioplynu, solární el. panely (elektřina,vodík), vyhřívání skleníků, biomasa a do budoucna  i  E-Cat, plazmový generátor, jako nástupní zdroj budoucnosti. Vždyť tato myšlenka není nová, ve Švýcarsku taková komunita dávno existuje. Ale musí to být silní lidé, se silnými charakterovými vlastnostmi a těch moc nenajdete, protože to co bude následovat s touto společností nebude procházka růžovým sadem, pokud trend bude pokračovat jak pokračuje.Doufám, že jsem Vám zodpověděl vše a to i o věcech týkajících se nových energií a proč věci jdou tak jak zatím jdou. Kdyby jste začal prodávat mašinky na VE, dopadl by jste jako hubkař s muchomůrkou zelenou, pokud  nemáte za zády zkušenosti, finance, jisté prostředí, proto se volí taková cesta jaká se volí, je sice zdlouhavá, ale bezpečnější a jistější.
Iv

21 komentářů:

  1. Pan Martin.Tiez som nadtym premyslal uz davnejsie.Vytvorit taky projekt by nebolo ani tak tazke,problem by nastal pri vybere kandidatov-ludia su prefikany,no a ako to dlhodobejsie udrzat.Nakoniec som dosiel k zaveru ze by to dopadlo presne ako vasa firma,a ze jedine dobre to bude ako hovori Iv.Az ludia(cele ludstvo) padnu na hubu preziju len ty co budu vediet spolupracovat! A tym sa to vyriesi na dlhe casi! ...Mailo

    OdpovědětVymazat
  2. V podstatě ukazujete na stav společnosti, který tu již byl dříve. Já tomu říkám rodové zřízení, ale je to v podstatě přesně to, co popisujete - komunitní systém. Problém ale je, že je téměř nemožné, aby jakákoliv komunita byla vyloženě samostatná - klimatické podmínky, nerostné bohatství, úrodnost půdy atd., tudíž by bylo nutné, aby těchto komunit bylo více a měnily si mezi sebou to, čeho má daná komunita dostatek za něco, čeho je nedostatek, ale v jiných nadbytek. Peníze by též nebyly třeba, i když osobně si už myslím, že peníze sami o sobě nejsou zlo. Odstraňují mnoho problémů v rozdílech zboží a služeb. Problém je v systému, který změnil jejich funkci přičemž se tváří, jako že nic.
    Souhlasím s Iv, že civilizace musí nutně dostat na frak, aby se něco změnilo. Koneckonců je to vidět i ve skutečném životě. Kdy se člověk opravdu radikálně změní? Nebývá zvykem, aby to bylo postupně, tak nějak samovolně. Vždy je potřeba velmi, velmi silného stimulu, často v podobě nehody, ohrožení života, či definitivní ztráty něčeho či někoho blízkého téměř výhradně negativní zkušenosti (ale jde opravdu o negativní zkušenost?).
    A ještě se musím přimluvit za ta pro mne krásná zvířata na obrázcích v článku. Ona na rozdíl od člověka se řídí pravidly přírody, na která poukazoval Darwin (co vím, tak měl ve většině pravdu, jen byly bohužel vnější zájmy, aby se z jeho práce na veřejnost dostalo jen to, co se dostalo a proto se nám v jeho práci zdá hodně rozkolů). Hyeny se nepřemnoží - nejde to, živí se mršinami a proto jsou velice závislé na životu/smrti druhých. Ony se jen přizpůsobily tomu, aby mohli pozřít to, co by jiné masožravce zabilo. Jsou to uklízeči a zdravotníci přírody, stejně jako ostatní mrchožrouti. Bez nich by propukaly nemoci ostatních zvířat. Pouze zaplnili mezeru. Příroda nemá ráda mezery (stejně jako UFko :-D ) a proto je vyplňuje. Vývoj člověka je založen na jiných principech, než vývoj třebas těch hyen.
    Autor toto ví a více by se tam hodila fotka třeba manažera ČEZu, ale to už by bylo na hraně. Proti fotce zvířete se nikdo soudit nebude, navíc my víme, jak to bylo myšleno. Taktéž pravý význam hyenismu je v souladu s přírodou, což o člověku se říci nedá. Proto přirovnávat lidi ke zvířatům, nebo lidské chování k chování zvířat není správné - až na ty 3-4% autorem zmiňovaných výjimek.

    OdpovědětVymazat
  3. No abych řekla pravdu,vůbec si neumím v současném reálu takovouto komunitu(ikdyž představa je to krásná a lákavá) představit.Stačí mi úplně pro představu,jak by to tak mohlo dopadnout, "soužití" v mojí širší rodině,kdy by vám nejradši ze zahrady odnesli všechno, co oni nemají ale protože to chtějí a chtějí,tak klidně zapomenou,že jejich vnouče to taky rádo.A to bych řekla,že aspon v rodinách by to mělo vypadat ve vzájemných vztazích poněkud lépe,ale prd.Myslím,že hyeny jsou oproti některým lidem frajerky,co se chování týče.Člověk se musí se svou laskavostí a dobrotou naučit velice rychle "zacházet" a dát tomu meze,jinak by nepočkali ani až zdechnete(pardon) a zežrali by vás přímo za živa.A ted jsem ve stádiu,kdy se snažím na to všechno koukat jako na divadelní představení,kdy sleduju co si to tam všechno do tý svojí kašičky hážou,kterou si pak taky pěkně spapají,bez jakýhokoli posuzování,hodnocení,škodolibosti.Ikdyž někdy se mi to daří jen velmi těžko.Mám taktéž za to,že příroda se opravdu postará, aby se lidi opět dostali do jednoty,at chtějí nebo ne.Taky víme,že svým myšlením dokážeme ovlivnovat i děje v přírodě,a proto se snažím udržovat svou mysl klidnou.Mám za to,že v určitých oblastech to bude hodně drsné podle "kvality" obyvatel.Proto radím nezoufat,posilovat myšlenku na klid a mír. A na lidskou spolupráci a soužití taky dojde,jen ještě není vhodná doba a bylo by škoda každé dobré duše,která by se nechala zbytečně sežrat nebo by se utrápila!A když je nejhůř tak si zanotuju: Sloven sa nevzdáva,nikdy nevzdáva...T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to T
      Bez cenzury!!! Dík!

      Vymazat
    2. K tomu soužití rodiny, vezměmě pro příklad třeba rodový statek se společným majetkem. Nejdůležitější je, aby hlava rodiny, většinou to byl muž, otec, měl přirozenou autoritu a jeho slovo bylo "zákonem". Když někdo neuposlechne a jen bude parazitit na práci ostatních (tím nemám na mysli ty, kteří nemohou, však chápete..), bude muset ze statku odejít pryč, bude považován za vyděděnce. Pokud by se vrátil a dál nějak škodil, třeba kradl, bude považován za nepřítele se všemi důsledky. Jen takové pravidlo může změnit způsob myšlení lidí v komunitě, pokud mají tedy svědomí. Podobně (a podrobněji) je tento systém popsán i v S-A védách, fungoval dobře po dlouhé věky, dokud nenastal cílený rozklad, ale to je již na dlouhé povídání. Dobrou informací je, že způsoby a typy rozkladů jsou už odhaleny. Teď bude záležet na nás, jestli se poučíme a v případě, že se podaří takový systém zavést, máme světlé vyhlídky.

      Vymazat
    3. Pro Petra.Jenže právě v tom vidím ten problém,že lidi se musí rozhodnout zcela svobodně a vědomě,jak se budou chovat a jak ne.Pokud je tam jakýkoliv donucovací prostředek (zákon,strach),tak je jen otázkou času,kdy někdo z "tlupy" zjistí,že je silnější,mazanější....a už je to v piheli.Zákon JEDNOHO,jen tak to může fungovat.Ale kde brát lidi bez ega?T.

      Vymazat
    4. Pro Petr H.:
      Myslím, že tento přístup z mého pohledu není ideální. Za prvé, vedení rodiny je parketa žen, mají proto prostě "geny". Možná je to jen tím, že mám na takovou ženu štěstí :-D
      A za další se mi nezamlouvá výchova strachem před trestem. To nemá se svědomím nic společného. Vím, že jste to myslel správně, ale tak jak je to napsáno, je pouze opět v duchu současné výchovy založené na strachu z trestu nebo na strachu z pozbytí výhod. Mohl bych se o tom zeširoka rozepsat, ale už na toto téma tu bylo mnoho příspěvků, kde se vždy došlo k verdiktu - VÝCHOVA DĚTÍ. Jenže kdo by je učil, když nejsou dospělí, kteří vědí jak správně vychovávat? Dospělí za to nemohou, vychovávají jak nejlépe umí (tedy většinou), ale pouze ve vyjetých kolejích představ o výchově, které tu jsou po stovky generací.
      Pro někoho to může znít jako neřešitelný, či velmi zdlouhavě řešitelný problém. Já si to ale nemyslím. Naopak, je to ve své podstatě jednoduché a rychle uskutečnitelné - max. během jedné generace. Základem je změna myšlení. Většina zde přispívajících ví o jakou změnu jde. Jasně, nejde to ze dne na den, ale jde se o to denně pokoušet(mít snahu podpořenou konkrétním konáním) - a v tom je ta jednoduchost. Jednoduchost nikoliv v procesu změny samotné, ale v tom hlavním - v chtít a něco proto udělat.

      Vymazat
  4. Pri hľadaní slobody som sa tiež takmer dostal na túto hranicu. Niekoľko rokov hľadám komunitu alebo jedinca, ktorý by bol slobodný. Naozaj slobodný. Zatiaľ všetci iba pseudo. Všetci , ktorých poznám sú v konečnom dôsledku závislý na všetkom. Používajú polovičaté technické riešenia, obmedzujú pohyb financií na minimum, sú to riešenia, ktorým chýba iba krôčik k dokonalosti. Ale chýba vždy. Technicky nezávisli od energií okamžite premieňajú svoju výhodu na ešte silnejšiu finančnú závislosť a svedomie utvrdzujú v pseudopravde. Čo je vlastne štandardný proces.

    Prekročiť hranicu slobody pre majetnícky vychovaného človeka vlastnou vôľou sa mi preto javí ako nemožné. Zmena musí prísť v inej podobe. V dobrom dúfam, že čoskoro.

    Keby sa predsa len niekto našiel, kto by aspoň počul a slobodnom človeku, naozaj slobodnom, sem z ním.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svobodný člověk může být jedině tehdy, pokud nebude na ničem/nikom závislý a nic/nikdo nebude závislé/ý na něm, takže v konečném důsledku nikdy nemůže existovat. Vždy se bude jednat o nějakou závislost, jde jen o to, jak moc a kolik jich je. Pro Javný svět je pro nás lidi bezpodmínečně nutné přijímat potravu, tekutiny, sluneční záření, dýchat a ještě řada dalších ingrediencí. Na nás jsou zase závislí naši potomci, dokud nebudou schopni se plně osamostatnit.
      Předpokládám, že svobodou je myšleno jen to, co jde odstřihnout bez hrozby zhroucení strategie evoluce člověka. Například není potřeba cestovat, není potřeba umělých hmot, elektřinou poháněných strojů a pod. Technika usnadňuje ale život a z 80% lidstva, které se bez ní věnovalo zemědělství, stačí jen cca 10% lidí. Takže není potřeba tak tvrdá práce, dá se rozložit na menší zátěž a věnovat se tak jiným činnostem. Tím samozřejmě neobhajuji techniku, jen říkám že rozumné využití je ku prospěchu (aspoň se mě to tak jeví).

      Vymazat
  5. Bolo by ale naozaj tazke vybrat vhodnych kandidatov a udrzat to,nieje to vsak celkom nemozne!Napriklad myslim Amiši maju taku komunitu.Mozno ludia co ziju riadne daleko od civilizacie... ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som ten Martin.
    Žijeme v právnom štáte. Máme poslúchať zákony. O pravde rozhodujú súdy. He, právny zástupca firmy, ktorá mi už asi tri roky nezaplatila cca 20.000EUR použil v obhajobe slovné spojenie : Neznáma osoba, ktorá vystupovala ako náš zamestnanec a prukázala sa občianskym preukazom nášho zamestnanca.... Oni tvrdia, že to nebol ten človek čo to podpísal. Bola to neznáma osoba, ktorá sa preukázala jeho občianskym. To je proste na hlavu postavené. Dôležité je však pochopiť ducha práva.
    Preto nemám žiadne ilúzie. Veď to, čo sa chystám spraviť je rebélia. Protištátny čin. Ale zaujal ma dokument o bezdomovcoch. Jedna pani, bývalá právnička. To rodina ju pripravila o všetko. Stále si mysleli, že ešte má. Ale už nemala.
    Ďalšou vecou je tá spolupráca v dedine alebo teda celkovo. Vyzerá to tak, že čím ťažšie sa ľuďom žije tým viac držia pokope. Hlavne v tých chudobnejších regiónoch ešte stále funguje to, že keď sa stavia chalupa, tak príde pomôcť polovica dediny. Jeden robí s drevom, ďalší má zemiaky, tretí murár. A pomáhajú si. Babky po večeroch drápu perie.
    A posledné, prečo tí čo vyrábajú autá alebo televízory alebo čokoľvek kvalitnejšie si to nemôžu dovoliť. Chalan zmontoval za rok v podstate 1000 kompletných Audi Q7 ale určite na ňu nemá. V podstate si nemôže užiť svoje dielo. A kopa podobných prípadov. A všetci sú pri platoch držaný tak, aby to ledva ledva vyšlo a keď chce viac, musí si zobrať úver a už je kompletne chytený. Už robí čokoľvek za čokoľvek, len aby bolo na splátky. A keď dostane pokutu za pásy, tak je ďalších 5 mesiacov prúser.
    No a tak treba dať dohromady pozemky. Aj kopec aj potok aby bol. A zohnať partiu ľudí. A to fakt fyzika, matika, poľnohospodár, stavebníci, technici a ezoterici. Všetci čo chcú žiť iným spôsobom. Zohnať prachy aby sa postavilo bývanie a nejaké dielne. Paralelne pracovať na výskume a výstavbe komunity. A morálka? Brať takých, čo vidia svoju hodnotu. A aj hodnotu ostatných. Musia si vážiť svoju prácu a prácu ostatných.
    Zo začiatku, rátam tak rok by to bolo treba prefinancovať. Ale tak aby sme využili potnenciál prírodných zdrojov a samozrejme rozumne a zodpovedne. Ale spraviť to tak, aby mal každý prístup ku komfortu doby na ktorý je zvyknutý. TV, internet, auto ...Veď ono ich to prejde. Budú mať životy naplnené životom, aktivitou a hmatateľným dielom svojich rúk a hláv. A tí, čo budú parazitovať budú spoločnosťou vylúčený. Júúj, to som zvedavý ako to dopadne. Ja keď dám dohromady tie peniaze okamžite spravím mediálnu kampaň na nábor ľudí.
    Sakra ten Baťa, ten to mal zmáknuté. Oni vedeli, že robia pre seba. Mali za to domy, kultúru, spravil mesto, kanál a čojaviem čo všetko. A ao hovoril, neexistuje ekonomická kríza. Iba kríza morálky spoločnost. A keď začne tá komunita fungovať, rozšíri sa to na región a kraj...
    Ktovie, či človek musí zažiť všetko to zlo aby sa mohol rozhodnúť pre dobro. A ktovie, či keď žije v dobre a kráse nezačne robiť zlo. Niekedy mám pocit, že na tejto planéte sme iba preto aby sme zažili to najhoršie zlo a aby sme to už nikdy v žiadnej dimenzií, v žiadnom univerze a čase nechceli zažiť. Ale možno bola táto planéta alebo spoločnosť iba nakazená nejakými hamižnými jaštermi a je iba na nás aby sme ju vyliečili.
    Ako hovorí kamarát, mne je to jedno. Kľudne to môže mať aj steny z diamantov

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Martin:
      Docela rozumný pohled, ale ve hře jsou ještě jiné aspekty jako je výběr polohy. Poloha musí být dosti vzdálená od velkých městských aglomerací, jinak materialistický vliv bude působit i zde a soudržnost, včetně večerních debat a tedy spojení komunity by nefungovalo. Lokalita musí obsahovat zdroj vody, větru a pokud možno jižní svahy, část i se zalesněným prostorem pro biomasu s obnovou a jistá pravidla.
      Jinak dnešní zákony nejsou zákony, ale pravidla vytvořená pro jistou třídu, takže o zákonech v pravém slova smyslu nemůže být dnes ani řeč.

      Vymazat
  7. Vážení.
    O tohle se mohou pokusit pouze lidé, kteří v sobě budou mít v rovnováze to, co v sobě tisíciletí neseme a většinou pouze jenom smýkáme a vláčíme ! Tedy humanoida s reptilianem !!! Z čehož nám nelze vyskočit. Tedy podle mně bod č.1). Zkusme o něm chvíli debatovat, možná nás v souvislosti s ním nepadnou další puntíky. Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Matěji,už mi to chybělo,že jsi zde nebyl.Vidíš,zrovna včera jsme s chlapem o tomhle mluvili.Zvířecí gen v nás,to je oč tu běží.Máme tady scénář,toho co se bude dít,ovšem v podání těch,kteří se zcela ztotožnují se zvířecím genem v nich,říká se mu bible svatá.Jenže ta jejejich verze,kdy člověk(bytost u které nepřevažuje zvířecí gen) bude "potrestán" za to,že vůbec přišel na tento svět,v jejich podání jako hříšník a provinilec.Ano poslední soud bude,ale ne tak jak oni řekli.Dojde k posouzení toho,zdali nelidská zvířata nebo lidští tvorové budou obývat tuto krásnou Zemi.A vůbec není pravda,že lidé(ti u kterých převažuje humanoidní složka)budou potrestáni,tudíž nemá ani cenu jestli se chovám jako zvíře nebo lidská bytost.Dokonce i "milost Boží" se projevuje tak,že dochází ke zvyšování vibrací,aby každý mohl poznat tuto božskou(humanoidní-lidskou) část sebe a zcela vědomě se rozhodnout,jsem kurna zvíře nebo člověk.No a ted se teprv uvidí,pro co se každý z nás svobodně rozhodne a jak se bude chovat.A co se týče vytváření komunit,tak já osobně mám za to,že my lidé jsme jedna velká komunita,která má spolupracovat a podle mého přesvědčení,taky bude,protože Slověni,mají v sobě převažující humanoidní složku a proto se taky ted dozvídáme,proč je tak obrovská snaha je zlikvidovat a udělat z nich bezvíznamnou součást historie lidstva.Každý z nás má svobodu volby ČLOVĚK nebo ZVÍŘE.T.

      Vymazat
  8. Mozno by to slo u ludi ktory su ako pan v dalsom clanku.Ludia ktory vtom budu vidiet ozaj vychodisko z pr...e!Ktomu par starsich ludi co maju vsebe naozajstnu charizmu a mudrost zivota.. Mailo

    OdpovědětVymazat
  9. Vážení.
    Vedení rodiny je parketa žen napsal Michal. První puntík. Proto jedině žena mohla vytvořila podmínky pro usedlej způsob života. Tak je to tradováno ve védách a v tantrický literatuře. Ona pro to má totiž smysl a rovněž tak má díky intuici podstatně vyvinutější cit pro spravedlnost a empatii.
    Když to bude nutný, tak muž, tedy lovec ... loví, bojovník bojuje, řemeslník řemeslí. Dál si pánové dosaďte to na co všechno ještě máme. Ale nesmí to jít za rámec citu, empatie a spravedlnosti, uvnitř komunity, jež vychází z příro - dy, přiro - zenosti!!! Rodový linie se předávají po ženě. Tak to totiž funguje dodnes i v královskejch rodinách (to uvádím pouze jako příklad). To jsou elementární principy Matriarchátu. Pohlaví si musí stanovit dle přirozenosti - limity a mantinely. Výzvou je pouze p ř i r o z e n o s t o h l e d u p l n o s t k s o b ě a z e m i . Proto jsme tady Vážení. Pak není nutno řešit, to co jste výše uváděli, jako svoboda, závislost, dokonalost. A dosaďte si co je libo.. To jsou jen naprosto zbytečný slova, který pak musí začít řešit patriarcha, král, president, či iluminát atd.! Tedy zákony, soudy a civilizace. A tu tady přeci máme a docela se nám nelíbí. Žena, když něco pěstuje, má vždy lepší výsledky, protože má vyspělejší cit pro komunikaci s Matkou zemí. Nechme ji tedy pěstovat i nás. Potom se můžeme klidně zabejvat dle potřeby svejma hračkama, technologiema, sportem, uměním, komentářema ... že jo Terezko? Tím přirozeným PATRIARCHOU nám dovolí bejt taky, až nás to bude možná i mrzet. A budem se muset moc a moc učit jistýmu druhu kontroly.
    Ale pokud v sobě primárně nezlomíme toho dnešního s malým p..... , tak to bude furt jenom úrovň kecy, kecy, kecy! Popleta M

    OdpovědětVymazat
  10. Terezko,
    já si nemyslím, že ty zvířecí složky máme potlačovat. My jsme z nich složení. V děloze spolu taky neválčí, ale jenom se střídají, až je tu výsledná podoba, kterou je jejich transformsce v humanoida. My jsme z těchto sekvencí složeni a dodnes nikdo neví proč, na co a k čemu. Moje hloupoučká úvaha je taková, že kdybychom v sobě např. postrádali reptiliana, tak možná budem ochuzeni o ego, nebo o jeho část?
    A v tom případě, by nikdo z nás patrně nepřežil. Základní část mozku máme taky od něj a přesně tak ho doktoři nazývaj. Takže ryba vocuď až pocuď atd.. Ty hmotný, tělesný složky jsou dokonale namíchaný. Nášim problémem je jejích výsledek ve vědomí. A to je asi jedna z našich základních zkušeností a zkoušek. Popleta M

    OdpovědětVymazat
  11. Ještě k T.
    My jsme totiž zviřátko, který má obrovskej problém. A tím je míra vědomí s kterým se na tomhle světě ocítáme. Popleta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji za zvířátko se považuju ohledně toho,že patřím do přírody hezky mezi ně a je mi tam moc hezky.Ale nechci se stát hyenou s lidskou tváří.T.

      Vymazat
  12. To sedí Terezko,
    protože jak říká Michal ... nestačí vědomí, musí bejt svědomí !!! Popleta

    OdpovědětVymazat
  13. Ja stym ze mame vsebe nejake reptilianske casti moc nesuhlasim.Urcite robia hokusi pokusi ale nijak vyznamne nas to neovplivnilo k zlemu!Podla mna sa hraju aspon zatial zvecsa na svojom piesocku.Podla vsetkeho ked sa naposledy pokusili geneticky ovplivnit ludstvo(tie oplopriserky z baji a biblie),dopadlo to prenich zle a zachranilo sa len par cistych ludi.Vecsina premien ktore sa udiali boli skokove..radioaktivita,slnecne ziatenie a podobne veci ovplivnuju ludske geni...preto maju niekde napriklad po 6 prstov cele mestecko ludi.Skratka sa ten zmutovany gen ujal..z nejakeho dovodu je to prenich vyhodnejsie.Ked to bude nevyhodne(ako napriklad albini u zvierat) tak sa to samo zreguluje-su viac vidiet a tak ich skor zozeru predatori a gen sa nedostane k dalsej generacii.Mutacie genov zabespecuju i dalsi vyvin.A mozno nielen telesny.No a cim dale tym viac som nazoru ze geny nemozu napriklad za rakovinu a ine choroby v takej miere ako nam prezentuju. ..Mailo

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.