neděle 29. července 2012

Nechat žít a jít dál



Paradoxy

Chodíme po Zemi, pracujeme, radujeme se, soptíme vztekem, milujem se, nenávidíme, někteří si hrají na „elitu“, jiní jsou skromní atd. Kdybych měl vyjmenovávat všechny aspekty našeho konání zde, jistě by nestačila jedna stránka.
Naše cesty jsou někdy „divné“, někdy i nádherné ale vždy mají svůj význam. Většinou ten význam si uvědomíme až po delším časovém odstupu, že vlastně osobně by jsme to lépe nevyřešili, často nastupují i tkzv. „náhody“, říkáme tomu synchronicity, i když toto slovo dnes je na indexu oficiálního přístupu k životu. Kdo pozoruje okolí a vnímá je velmi intenzívně a bere si z okolí i ponaučení, nemusí v životě tak často procházet kotrmelci. Jisté události nás určitě neminou, jsou jen a jen naším „školním“ příkladem a vybrali jsme si je dobrovolně, i když většina to ani netuší. 

No řekněte, není lépe těm, co dnes razí heslo: „Chci si užívat“ a  jedou životem na dluh, chlastaj, drogují, kradou, podvádí, uvažují jen pro sebe a ještě si myslí, jak jsou IN, nemluvě o tom, aby si v hlavince skládali nějaké duchovno – taková blbost přeci. Užívají si později rovněž i naše vyspělé zdravotnictví při odrovnaných játrech, ledvinách, jsou v zařízení pro drogově závislé, dostávají svou dávku, prudí okolí a snižují vibrace tak, že by jste i v létě zmrzli. Nebo příklad z našich nádherných silnic, kdy uživatel jede jak dobytek a usmrtí jiné účastníky, zatím on vyvázne z menším zraněním a pokud má portmonku plnou Keš, směje se Vám do úsměvu. Ostatních cesta většinou končí po tkzv. „uzdravení“ v částečném důchodu a nebo i v mnoha případech v plném invalidním důchodě a Vy jako člověk, který se řídí jistými duchovními a etickými pravidly, bude pracovat poctivě až do vysokého důchodového věku, pokud se ho dožije. A ti co si tkzv. užívali života si užijí oproti Vám i odpočinku, nemám zde na mysli ty, co k něčemu nepříjemnému přišli i přes poctivě odváděný život. Řekněte, není to legrace ten život, okolí někdy říká: s pravdou dojdeš tak akorát do sedinky. Zajímavý svět, viďte!
Náboženství morduje do hlav těm v klubu, lásku, mír a jejich představitelé žehnají vojákům, zbraním, nezasáhnou do vznikajících konfliktů a nechá lidstvo se mordovat hlava nehlava a vše pozorují ze svého pozlaceného zámečku a když už je to moc neúnosné, tak vydají nějaké prohlášení a tím to končí, to je většinou celá aktivita, zajímavý klub, navíc nyní šilhající významně po majetku. Není to „nádhera“!
Mohl bych dávat mnoho dalších příkladů dnešního světa, ale je to zbytečné, protože mnozí z Vás to vidí okolo sebe a nestačí se uvnitř sebe divit.
Pak nastupuje otázka, proč se držet jistých duchovních a etických pravidel, navíc když se dáte na tuto cestu, všechny Vaše děje se urychlují a Vy procházíte někdy pěkným „gulášem“. Mnoho lidiček si pak dává tuto otázku, vzdává tuto cestu a splyne se šedým proudem.

Nevzdávejte to, sami se narodíte a sami rovněž odcházíte, vždy v těchto okamžicích jste sami a mohu Vám říci z mých zkušeností, že u té skupiny, která žila IN, jsou pak chvíle konečné velmi nepříjemné z jejich pohledu a je znát velká lítost nad promarněným životem, který byl v podstatě vnitřně velmi chudý.
Pokud se řídíte duchovními a etickými pravidly, svůj život prožíváte plněji a máte velkou výhodu své individuální školy, žijete naplno, oproti těm IN, kteří si myslí, že vlastně paradoxně  žijí naplno, jsou to jen povrchní věci, které se velmi rychle vytratí a nic Vám vnitřně nedají. Pokud jste již vnitřně vyspělí a nebo se začnete zabývat duchovními a etickými pravidly, je zdánlivou nevýhodou, že začnete procházet opravdovými životními zkouškami a někdy velmi těžkými, ale věřte, že vždy vše dopadne pro Vás tím nejlepším způsobem a žijete naplno, Vaše zkušenosti Vám už nikdo nevezme a  to za to stojí!

Věnováno pro naši T.

20 komentářů:

  1. Taky se přidám. Dám sem jeden konkrétní případ, který mne oslovil. Stočím to opět k tématu vegetariánství, i když doufám, že pochopíte, že to je myšleno obecně. K tomuto stylu stravování se dostanou lidé jen z malého počtu důvodů. Hlavní bych viděl asi tak 3. Nejmenší skupině prostě maso nechutná. Druhá a třetí skupina jsou podle mne tak 50/50, přičemž jedni se chtějí stravovat zdravě a druhým vadí způsob, jakým se maso získává (plus kombinace těchto skupin). První dvě skupiny nechám být. V třetí skupině je naše Terezka. Této skupině fandím nejvíce. Ale! Samotný postoj každého z této skupiny - to jest "nebudu se zúčastňovat tohoto strašného procesu" mi přijde jen jako prázdné gesto, laciné a jednoduché předstírání. Nemyslím si, že nezakoupením kila zadního nebo kousku svíčkové, ono zvíře bude ušetřeno. Kdepak. Tato společnost je konzumní a když prostě něco zbude, tak se to vyhodí. Hotovo! Samotný postoj nezúčastnění bych přirovnal ke strkání hlavy do písku. Je to jako bych šel se skupinou lidí ulicí a část této skupiny by začala linčovat nějakého bezdomovce. Tím, že se samotného bití člověka nezúčastním, ještě neznamená, že jsem bez viny. Naopak. Jsem stejně vinný jako ti, kdož způsobovali fyzickou bolest. Možná ještě hůř. Oni si to neuvědomovali, kdežto já ano. Mohl jsem zasáhnout a pomoci zachránit člověka a možná jsem nad tím i přemýšlel, ale neudělal jsem nic. Jsem snad lepší, než ti násilníci? Podle mne ne!
    Proč to píšu. U Terezky se mi moc líbilo, že když uviděla týrané zvíře, tak zasáhla. Sice na stavu samotném asi nic nezměnila, ale udělala konkrétní činy, kterými svůj postoj obhájila a dost možná u druhých zúčastněných večer způsobila, že když šli spát, o tom celém popřemýšleli a dost možná se příště v bdobné situaci zachovají lépe. Možná částečně změní svůj postoj k ostatním živým tvorům.
    Když někdo dokáže skutečným konkrétním konáním podporovat svoje životní postoje i když to v tu chvíli pro něj může nést z pohledu druhých nepříjemné důsledky (obecně pobouřené veřejné mínění, někdy i fyzickou či dočasně duševní újmu), je to pro mne ČLOVĚK, který nejenom chce, ale opravdu mění své okolí k lepšímu!!!!
    Terezko, děkuji Vám.
    A naší společnosti přeji více takových, jako jste Vy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo,děkuju Vám,jsem štˇastná(ikdyž číst takovýhle věci o sobě,byla jsem červená až za ušima...),Vy jste mne pochopil.Vůbec se nevyčlenˇuju z lidské společnosti a nepovažuju za lepší,jen nesnáším,když se ubližuje slabším a bezbranným.Taky to bylo jeden čas tak,že můj pubertální syn,se za mne i styděl,co to zas ta máma vyvádí.Musela jsem se naučit ovládat své emoce(což je můj velký problém),abych nevypadala jako nepříčetný blázen s nervama na huntě.Tedˇ jsem už jenom blázen,který se stará o věci do kterých mu "nic není".A můj "úspěch" ohledně krav,tedˇ je hážou za kravín :(,no ale jak se jmenoval ten blázen,co pořád bojoval s těma větrnejma mlýnama :),někdo to prostě dělat musí...). Jo a to masíčko jsem měla velice ráda,než jsem si "všimla",co se to kolem mne děje...Děkuju Vám.T.

      Vymazat
  2. Ubohá duše, v hříšném vězíš těle,
    tělesné pudy se v něm vzpurně sváří,
    proč uvnitř zmíráš, hladovíš jak v cele,
    tvůj zevnějšek však nádherou jen září?
    K čemu ten lesk, když zajde v krátké době?
    Proč pouhá schránka má tě tolik stát?
    Pro radost červů, co pozřou ji v hrobě?
    Pro ně se pachtíš? Jim chceš všechno dát?
    Hleď z nouze udělat svou ctnost,
    co jemu schází, v tom zkus najít lék,
    pozemskou bídu vyměň za věčnost,
    bohatá uvnitř, chudá navenek.
    Ze smrti žij, co ze života žije,
    Smrt Smrti navždy smrtelnost z nás smyje.

    William Shakespeare.

    OdpovědětVymazat
  3. Milý Iv,děkuji.Já vím,hlavu vzhůru a jde se dál.T.

    OdpovědětVymazat
  4. Vážení.
    Většína lidí moc dobře ví, že jedna z nejtěžších věcí na tomhle světě je - odpovídat si na svoje vlastní otázky. A proto tohle dilema řeší jednoduše - neklade si je! Stejně se chová systém. Ale ten si ani otázky klást nemusí, protože všechny odpovědi jsou přeci v z á k o n e c h Vážení! A jejich jedinej interpret i vykladač jsem JÁ plazící se mozek. Popleta M

    OdpovědětVymazat
  5. Iv..skvele si to vystihol!Okrem toho si(aspon ja) nemusim v poslednom case konecne vycitat ze som urobil chybu a tym niekomu ublizil..iked vlastne nechtiac!Ono v konecnom dosledku to trapi viac ako ked je ublizene nam.Naopak zda sa ze uz par mesiacov ide vsetko spravnym smerom.Nieje to taka fasa hupacka:-),ale ten klud potesi a mne to vyhovuje!:-) ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  6. Je to pravda, aj som prešiel takýmito úskaliami. Vtedy mi bolo všelijak, ale dnes sa tomu smejem a ďakujem životu, že ma ponaučil. Dnes už z toho nemám strach a ani sa nestrachujem o nič a veru človek sa cíti omnoho ľahší a voľnejší. Zistil som, že čím menej človek lipne na materiálno, tým je slobodnejší a kľudnejší.

    OdpovědětVymazat
  7. Ještě jsem vám chtěla říci,že jsem tomu moc ráda,že jste mne nenechali zalézt do tý svojí ufnˇukaný ublíženecký ulity.Jenže se mnou to je tak,že na mne musí spadnout rovnou celý vrata...Taky jsem pochopila,že donkichotský způsob je na prd a tak je z blázna liška(jak už mi radil Iv).A vážení pánové,splnili jste mi jedno moje velký přání,mít okolo sebe družinu ochránců a udatných bojovníků.No možná,že jsem zase poslední komu došlo,proč jsou zde zmínky o rytířích templu :).T.

    OdpovědětVymazat
  8. Michale.
    Jíst maso, či nejíst? To mi něco fakt připomíná. Každej by si na to měl ve svým životě najít odpověď. Bohužel většina lidí to ani n e t u š í ! Jest-li ti výběr malinký menšiny populace připadá, jako plácnutí do vody? Tak s tímhle tahle minoritka lautr-nic neudělá. My moc dobře víme, co to a jak funguje známější JIN - JANG, tedy čínsky a HA - THA slovansky. Prostě jedni tuhle bílkovinu z mase musej a ti druzí ne. Mezi nima je samozřmě celá škála postiženejch tím nebo oním. Toť vše! Je ale blbý učit svý JIN dítě, konzumaci masa. Nebo naopak JANGOVI maso zakazovat. Trochu nadsadím z JINGA uděláš jenom predátorenka a JANG za oponou bude pít krev. Tohle pokrytectví snad nebylo smyslem naší debaty. Já myslel, že debatujem o tom, jak zastavit tu hloupost nutit mládě JING jíst maso. Je nás na světě pár miliard a to samotný rozdělení lidí na tyhle dvě sorty, by omezilo ihned konzumaci masa o polovinu - plus my postižený strkáním písku do hlavy (ať to líp zní). Jinak včera jsem měl po částečný MMS kůře nějakej bílkovinej rest a ve špajzu se už asi měsíc povalovala klobása. Tak jsem jí fakt s chutí zblajz a bylo mi do rána tak zle, že mám svý nepožívání masa jistý tak nejmíň další milénium. To je taky dobrej recept. Žádná debata tohle nevyřeší, tím se holt k a ž d e j musí " PROKOUSAT " sám. Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli sis Matěji všiml, nikde jsem ani jednou neřekl, že je nesprávné maso jíst, a ani jsem neřekl, že je nesprávné ho nejíst. Zato hodně často mi na konci komentářů vyjde (vždy píšu jako matematickou rovnici - nikdy nevím, co na konci vyjde), že stačí jedna jediná a tím spíše jednoduchá rada a tou je řídit se svědomím. Nic víc, ale taky nic míň.
      Čekal jsem, že někdo namítne, že kdyby přestalo jíst maso X% lidí, pak by to smysl pro jejich chov mělo, ale!!! Jednak i svým dětem říkám, že KDYBY SE NEPOČÍTÁ (lze to i s příslovím o rybnících a rybách) a jednak by to bylo přesně v duchu "moderní" civilizace - to jest schovávat se za dav. Ohlížet se přes rameno a sledovat, co dělá ten vedle a když to bude dělat pár lidí okolo, pak je to zřejmě nepochybně správně. No a když soused jako jediný bude dělat něco jinak než ostatní - šup s ním do blázince, kriminálu nebo uranových dolů.
      Víš co by se podle mne změnilo? Sice by zaručeně padlo pár podniků "chovajících" zvířata pro konzumaci, ale ty, co by zbyly, by se ještě více zaměřily na efektivitu (efektivita práce je taky jeden z hlavních, promiňte mi to slovo, prů*erů této doby) a zvířata by trpěla ještě více než teď.
      Je to opět hledání viníků ve vnějších činitelích (schovávání se za dav vedoucí až k davovému šílenství), přitom vše, co k vyřešení této rovnice stačí, máme v sobě. Je to svědomí a možnost volby.
      Co se těch dětí týče je to opět jednoduché. Stačí mít plnou ledničku a špajz a nekrafat jim do toho, co si k jídlu vemou. "Když nechceš tuto večeři, tak si vem něco jinýho".
      Asi jsem naivka, ale já opravdu v ničem nevidím žádný problém, naopak. Vše je až neuvěřitelně jednoduché. Teda až na pochopení práce Pana Tesly. :-D
      A ano máš pravdu, že žádná debata nic nevyřeší. Debata je stále ještě pokus Ega se zviditelnit, prosadit svůj názor. Podle mne to není o slovech, ačkoliv se to v mnoha ezoterických kruzích prosazuje - že mají jakousi vibraci, která dělá to či ono. Slova jsou výplodem mozku - rozumu. Rozum ale není to, v čem je naše síla. Ta je v emocích, ty mají tisícinásobně větší sílu a to i tu fyzickou (doslova síla titánů v krizových situacích třeba matka-dítě). A emoce jsou zase výplodem nás samotných jako celku - těla i ducha. O emocích můžeš napsat knihy, ale čtenářovi o nich v podstatě neřekneš nic, jen možná jejich všeobecný název a pár zjevných vnějších jevů jako třeba pot, tep, krevní tlak apod. bláboly. Emoce je něco, co se musí cítit, nikoliv o tom mluvit nebo přemýšlet. Proto, kdo tímto žije, nemá potřebu o tom psát.
      Hmm, hezké, takže moje ego jak koukám je podle komentářů zde rozhodně většího formátu, než moje tělesná schránka. :-D
      Sám uznej, že Terezka jediným činem udělala milionkrát více, než my tady za půl roku debatou. Ty moc dobře víš, že konkrétně o tomto případu vím mnohem, mnohem více a že mám jakési oprávnění toto ohodnotit.
      A s tím MMS? Ono se to má tak. Když ho užiješ jaksi o kapičku nad rámec momentálních možností tvého těla, projeví se to právě tak, jak si psal. Ne že by to bylo špatně - dochází ke spontálnímu vyplavování bordelu z těla. Někdy to zůstane u bolení břicha a jen pocitu zvracení a křečí, jindy to dotáhneš "do konce" a je třeba pak na záchodě použít Savo a otevřít okno, často i vyprat několik kousků spoďárů :-D
      Takže vyloženě na klobásu bych to nesváděl. Přece jen jak jsi psal - měl jsi na ní chuť. To taky něco znamená. Možná si jen neodhadl hranice.
      Ale pokud to tak cítíš, bude to tak.

      Vymazat
    2. Michal,Matej.Ospravedlnujem sa,ja to ale vidim inak!Za prve hovorit otom treba lebo kopec ludi to nevie ci sa tvari ze to nieje ich vec!Niekto zacat musi a ked to bude len par ludi co prestanu jest maso-ale ostatny budu vidiet ze sa to da(nahradit maso) a snad sa pridaju!Suhlasim ze nutit niekoho nemozes ci ho bude alebo nebude jest..i mne chuti(som masovy typ)ale prestavam ho pomaly jest a hodlam prestat uplne!Ze mi chuti nieje premna vyhovorka nato aby sa koly mne tak zvieratam ublizovalo!Co tak spravit stoho cez reklamu atd. vec ktora je IN?!-moderna?!Ukazat tych sportovcou a sexi stihle kocky co nejedia maso..a tlstochov v mekaci?! Az bude jest menej ludi maso bude menej firiem na jatka a druzstva takze budu mat v kazdom horsie podmienky,ale ludia co su proti to tym padom budu moct viac kontrolovat-dohliadat nato. ..Mailo

      Vymazat
  9. Iv, moc zdravím po delší době a děkuji za krásně sepsaný příspěvek a v neposlední řadě za Vaši revoluční práci kolem Nikoly Tesly! :-)

    Tak si teď kladu otázky přece jenom...jak je to tohle hezké si vše uvědomovat, ale když většina rodiny kupříkladu žije v takovém stavu vědomí (odlišeném, než v jakém se snažím být já), že jakýkoli finanční krach by na mě skrze ně přenesl pěkný chaos...co s tím? Sám jsem na penězích závislý jako my všichni nakonec - někdo více, někdo méně. Je třeba myslet prakticky a být připravený na porodní bolesti, byť stahy uvítáme. :-)

    OdpovědětVymazat
  10. Michale.
    Já jsem nepoukazoval na to, zdali jsi někde napsal jíst M, nebo nejíst M. To byla pouze parafráze Hamletovy otázky? Nic víc! Poukazoval jsem jenom na dvojí základní ustrojení lidí a z toho vyplývající chování. Nic víc! Výrobce masa, reaguje pouze na poptávku a tu vytváří spotřebitel. Když poptávka nebude, začne buď vyrábět něco jinýho a vůbec se nerozbrečím, když příjde na buben. Parkrát jsem to zažil a způsobyla to vždycky jenom moje pitomost! A rovněž se nerozbrečím kvůli lidem, kteří u něj pracovali, protože přijali ten zaběhlej způsob chování se k ještě živýmu masu. Taky jsem to zažil, jako krmič v kravíně. Dav mě od jakživa nezajímá a přes rameno se neohlížím. Argument efektivity mě rovněž nedojme, protože je to argument těch, co přijali systém. A nemůžu se zlobit ani na něj, protože je takovej, jakej zrovna je. Drsnej, prostej, jednoduchej a vrcholně účinnej! A bude mít vždy pravdu, pokud s ním obecnej lid bude byť s brbláním ... souhlasit. Popleta

    OdpovědětVymazat
  11. Ahoj Mailo,
    máš naprostou pravdu. Někdo musí začít. Nejlíp otestováním svýho těla tím, že si ověří, zdali HA nebo THA. No a až to bude vědět, tak se musí rozhodnout, co s tím? A když bude mít vůli, jako Ty, tak i když bude masožravec, může se pokusit na únosnou míru omezit jeho konzumaci. Ohlížet se na cokoli a kohokoli, je prostě a jenom výmluva! Moc Ti fandím, vím jak je to někdy těžký. Popleta

    OdpovědětVymazat
  12. Víte ,řeknu vám,že odměnou pro mne,když člověk přestane koukat jen sám na sebe a začne vnímat zvířata a vůbec všechno kolem sebe, jako sobě rovné(to zní dost hnusně),příroda vás s otevřenou náručí bezpodmínečně vezme zpět k sobě.A už přesně vím kam patřím a nemusím budovat žádný svoje orlí hnízdo (čím větší oddělenost tím větší pálác),jsem tak nějak všude zdejší,protože příroda(můj domov) je všude.A nelituju,že z nafintěný panelákový paničky se stala divoženka co se hrabe v hlíně a když si zlomí prst,tak přesně ví,že místo gipsu stačí jitrocel a onučka a za pár dní je to dobré.No a když si vám motýl sedne na čelo,tak to je přece moc hezký.Oni je vás přestanou bát,protože jste jedním znich.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je přesně ono - chytrá děvčica! Trošku odpočívám a jsem v přírodě každý den a hltám každý přítomný okamžik.

      Vymazat
  13. No a ještě jsem si vzpoměla,máme takové jednoduché rčení "NAD NIKÝM SE NEPOVYŠUJ,PŘED NIKÝM SE NEPONIŽUJ".No a za to "nikdo" si může každý dosadit co chce a čeho je schopen, podle svého momentálního vědomí a svědomí a je to.T.

    OdpovědětVymazat
  14. Moji milý,díky tomu,že jsem zde ztropila takový "tiátr" ohledně jedení masa,mám nyní potřebu se zde projevit.Zase jsem četla na Sne diskuzi(nojo,zvědavá ženština) a tam jsem četla o jakési knize,co není k nalezení po vrácení do knihovny(myslím,že to psal Patrik) a hned mi naskočila kniha,co jsem četla před lety-Kooperace s přírodou v harmonii s přírodními bytostmi.Jestli je to ona nebo ne,není podstatné.Ale tímto chci "klukům" (vzhledem k mému věku,je snad tohle pojmenování nerozčílí) poděkovat za to,jací jsou a za to co dělají pro nás pro všechny.Nyní se vrátím ke knížce a trochu z ní opíšu,protože to považuju za přínosné pro nás všechny.Tak tedy,mluví kniha:"Rostliny naší Země dávají smysl a dokonalost.Jsou spojovacím článkem mezi nevědomou božskou podstatou,mezi větrem,vodou,nerostem,zemí,rostlinou,zvířetem a nevědomě nebo vědomě žijícím "zahradníkem".Minerální látky,zvířata a rostliny jsou přímými nositeli potravy.Plody nebo jakékoli jiné produkty rostlin(ořechy,jablka atd.) a zvířat(vejce,med) jsou rovněž spojovací články.Spojují s Bohem.Živočišné a rostlinné produkty jsou rovnocenné.Jestliže je nebo jejich části sníme,jsou na naši mysl a tělo přeneseny zpomalené vibrace,pokud byly vyprodukovány na základě válečnického chování nebo byly pozřeny na základě nevědomých stravovacích návyků.Konzumace masa není v žádném případě méněcenná oproti pojídání rostlin.Hodnota masa,uzenin,vajec,medu nebo mléka z chovu,ve kterém jsou zvířata týrána, je ovšem energeticky zrovna tak nízká jako hodnota rostlinných potravin z pěstování bez lásky,které je pravděpodobně zrovna takovým týráním.Bdělá,vědomá příprava a přijímání potravy uskutečnované s úctou a s pocitem ztotožnění zvyšuje vlastní vibraci.Ona podporuje sounáležitost s matkou Zemí,a je proto velmi cenná.Je-li vědomě přijímaná,zvyšuje se en. potenciál našeho pozemského bytí.Během vědomého přijímání pokrmu,je vlastní vibrace potravy,ještě jednou zvyšována.To proto,že kvalita lidského vědění,myšlenek a pocitů zvyšuje,popř. zpomaluje vlastní vibraci rostliny,zvířete.Z tohoto pohledu nejsou eko vyprodukované potraviny z duchovního hlediska nutně hodnotnější,protože jsou také závislé na vibracích svých producentů,obchodníků a ev. zpracovatelů(výrobci nebo i kuchaři).Nevědomě pozřelé pokrmy,lhostejno,zda ze zvířete nebo z rostliny,snižují vlastní vibraci,vyvolávají únavu a nechut.Naše mysl malátní.Při jídle prodělávají potraviny ještě jednou změnu vibrací ve výše uvedeném smyslu.Pomocí cviku budeme stále snadněji nalézat tu potravu,která bude odpovídat naší vlastní vibraci,která bude v souzvuku s naším tělem nebo mu dá kmitat na vyšší úrovni." No to byla dřina,uf, nadatlovat to dvěma prstama :).T.

    OdpovědětVymazat
  15. Skvele doplnenie Terezka.Ako to bolo?!.. Ked je ziak pripraveny... ..Mailo

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.