sobota 14. července 2012

Můj vlastní orgonit - jak na to.


Možná to bude v konkurenci internetu nošení dříví do lesa, možná to někoho osloví a možná to někoho nakopne k vlastní výrobě a možná to někomu pomůže ledasco pochopit.
Určitě vy, kteří jste navštívili tento z řady vybočující blog, jste někdy zaslechli slovo orgonit. Nebudu se tu rozepisovat s tím, o co jde. Kdo zná, ten zná. Kdo ne, může si dohledat, kdo nechce - dobře mu tak. Já bych se chtěl podělit o svoje zkušenosti s výrobou. Vše, co tu napíšu jsou pouze moje zkušenosti, odhady a dedukce, které nemohu ničím hmatatelným doložit a tak k tomu i přistupujte.
Tak hned ze začátku moje první zkušenost je, že nejlepší orgonit je ten, který si vyrobíte sami. Vůbec nejsou důležitými parametry jeho objem, hmotnost, materiál, hustota ani rozložení použitých ingrediencí, jak se na mnohých stránkách a návodech uvádí. Podle měření, která provádí jedna nádherná bytost (už jsem jí tu na blogu chválil, takže někteří budou vědět) jsou daleko důležitějšími, nebo lépe řečeno klíčovými - nálada, která při výrobě panuje, počet a kvalita lidí okolo, čistota prostředí (elektrosmog ad.) a další "maličkosti" jako je záměr.
Postupem času jsme přišli na to, že lze vyrábět dva druhy orgonitů co se jejich zaměření týče. Jeden druh pomáhá čistit jeho okolí (rádius je velmi individuální od pár metrů až po kilometry) od škodlivých účinků elektromagnetického a i dalších záření, čímž velmi účinně ovlivňuje i počasí a klima v okolí (hlavně při větším počtu, koncentraci a vhodném umístění). Více se dozvíte na specializovaných stránkách, Iv možná doplní. Druhý druh je osobní. Tyto orgonity zřejmě ovlivňují energetické pole člověka, pro kterého byl orgonit vyroben, nebo člověka, který si daný orgonit vybral (velice důležité!). A tím jeho náladya následně i zdraví. Jsou mezi nimi i takové extrémy, které například trefně nazýváme "smíšek". U takových kousků je neuvěřitelné, jak kdokoliv a velice často i skeptik v těchto věcech, se jich dotýká, začne se smát nebo alespoň usmívat. Na mě to sice nepůsobí, neb jsem dubový neotesaný špalek, ale na vlastní oči jsem to mockrát viděl a to jsme dopředu daného člověka vůbec neseznámili s tím, co mu podáváme do ruky.
Jak vidíte oba druhy mohou velice zpříjemnit jak náladu tak i život samotný.
Možná ač tomu mnozí nemusí věřit, mohu s klidným svědomím říci, že od doby, kdy je naše okolí "pod ochranou"(nebo dohledem?)  tu nebyl jediný extrém počasí. Žádné zničující krupobití, přívalový déšť, ničící blesky. Už i lidé ve vesnici si toho všímají. Je tu v okolí o dost tepleji a i větší sucho (a to výrazně - málokdy to zaprší) než o pár kilometrů dál, což před "instalací" nebylo. Na první pohled možná nepraktické pro zemědělství, ale opravdu jen na první pohled.
Jak k tomu dochází a proč - o tom mám svojí vlastní představu, ale to když tak až v případě zájmu.

 Nyní už k výrobě samotné. 

Základním složením orgonitů jsou kameny (krystaly, tromlované kameny, drť z krystalů). O tom jaký kámen a proč psát nebudu - důvod uvedu níže.
Další složkou jsou kovové špony (bronz, měď, nerez, hliník ad.). Ve volbě kovu nevidím rozdíl. Důležité je, aby se mi daná špona líbila a vizuálně prostě padla k použitým kamenům a pryskyřici. Orgonity z měděných a bronzových či mosazných špon vynikají na přímém slunečním světle pro svojí barvu v případě použití čiré či jen zlehka zabarvené pryskyřice.
Poslední základní složkou je pryskyřice. Jen na okraj zmíním možnost záměny za vosk a další materiál, ale to jsem nikdy nezkoušel.
Tady bývají asi největší zklamání nebo problémy při výrobě. Dělal jsem jak s epoxidovou, tak s polyesterovou. Každá má své specifické vlastnosti a i v dané skupině je velké množství k různým účelům. Asi nejdůležitější vlastností je tepelná smrštitelnost (nebo jak se tomu říká). Čím menší smrštitelnost při chladnutí vytvrzované pryskyřice, tím tvrdší nakonec orgonit je, má hladší spodní povrch a méně nebo žádné praskliny. Velikou nevýhodou ale je, stížené podmínky (někdy i nemožné) orgonit dostat z formy a to i při vložení do mrazáku ze skleněných forem. U pryskyřic s velkou smrštitelností se nekladou téměř žádné nároky na materiál použité formy (snad jen, aby vydržel teplotu min. 100 stupňů, protože občas dojde i k silnému zahřátí a aby byl hladký). Nevýhodou jsou časté praskliny v pryskyřici při vytvrzování, které ale nemají na účinky orgonitu negativní vliv (v některých případech spíše naopak). K tomu proč pryskyřice snad jen na okraj - při vytvrzování pryskyřice dochází k nárůstu tlaku na stěny krystalů uvnitř orgonitu a tím pádem k tzv. piezoelektrickému efektu. Něco o tom v článcích o spořičích paliva UF5 a UF5-II (ale i dalších zde na blogu). Wikipedie sice stroze uvádí, že dochází ke vzniku elektrického napětí, ale já si myslím, že tu jde i o něco důležitějšího (autor blogu doplní, uzná-li za vhodné). Wikipedie podává velmi zavádějící informaci v tomto případě, protože nemůže docházet ke vzniku elektrického napětí, snad jen zlomkově při vytvrzování hmoty, kdy tuhnoucí pryskyřice tlačí na stěny krystalů křemičitanů. Po vytvrzení již se tlak v čase nemění, takže nemůže být řeč o nějakém piezo efektu, tedy jak říká Wikipedie - vznik el. napětí, to už ani náhodou a informace je opravdu scestná. Orgonit je vlastně částkově Reichův akumulátor, kde se střídají dva různé materiály, tj. organická hmota a vodivý materiál, kde průchodem vakuových částic dochází v uvedených materiálech k různým rychlostem v kompaktní hmotě a tím i následné změně frekvence (snížení kmitočtu) vákuových částic tak, že již intereagují s naším prostředím a následném modulování myšlenkou, jelikož myšlenka ve své původní formě má velmi blízko k vákuovým částicím, proto je možné orgonitem působit na okolí a hlavním výsledkem je, že způsobuje nucený přirozený pohyb vákuových částic, hlavně tam, kde jsou bez pohybu (nezdravé prostředí,el. smog atd.) - tedy k přirozenému pohybu prostoru - vyrovnávání. Doplnil Iv
Nyní k výběru formy. Zkrátím to jen na toto. K výrobě osobních orgonitů (přívěšků) se skvěle hodí skleněnné panáky - frťany chcete-li. Hodí se i některé nádoby od make-upu nebo svícnů. DŮLEŽITÉ!!!  je, aby stěny nádoby byly pokud možno kónické - tzn. k vrchnímu okraji se rozšiřovaly. Kdo nevěří, příjde na to sám :-)
K výrobě větších okrasných orgonitů se mi osvědčili skleněnné poháry různých tvarů, hrníčky na kávu, kompotové misky atd. atd.
Samotný postup je dobře popsán na mnoha stránkách, takže není třeba tím tady zabírat místo. Více třeba na www.orgo.cz.

Co však nejvíce ovlivní výslednou kvalitu (nikoliv tu vizuální) je následující.
Výrobou orgonitu doporučuji (nejen ze zdravotních a hygienických důvodů) provádět venku. Nejlépe si postavit pracovní stůl se židlí na trávník, třeba pod hezký strom nebo přímo na sluníčku. Určitě je vhodné výrobu nechat na slunečný den s minimálním větrem. Zkrátka na den, kdy se venku budete cítit skvěle. V žádnéím případě nebýt v časové či jiné tísni!!! Pokud bude u výroby další člověk, tak pouze takový, v jehož přítomnosti se cítíte opravdu dobře. Posiluje to účinky vaší práce. Rodiče pošlou děti na hřiště nebo okopávat hektar řepy do vedlejší vesnice nebo okresu :-) Vypněte mobily, wifi, rádia, zkrátka všechno. Při výrobě vás nemá nic rušit - snad jen zpěv kosáka nebo bzučení včel.
Další veledůležitá věc je, aby vás samotná výroba bavila, aby šlo o tvůrčí proces. Něco jako malíř. I když se jinde uvádí něco jiného, osobně nedoporučuji při výrobě myslet na to, k jakýmu účelu ten či onen orgonit vyrábím. Je tam hodně zásad (viz články Pravda o životě trochu jinak a vůbec celý tento blog). Samotná výroba vás zkrátka musí (fuj slovo, ale nevím jak jinak to nazvat) bavit, je třeba, abyste si to celé užívali. Prvních pár orgonitů nebo dokonce celých várek budete zjišťovat technicky co a jak, takže na užívání si asi nebude místo, ale věřte mi, stojí to za to. I když se vizuálně nepovedou, jejich síla bude stejná jako u pozdějších skvostů. Až vás to bude bavit, budete vyrábět ty nejlepší kousky jak pro sebe, tak pro své známé a přátele, pro své okolí. Stačí jen na toho člověka při výrobě myslet, představovat si, jak se směje, jak je šťastný a samotný výběr konkrétních krystalů a špon nechte na vašich rukou, sami vyberou to nejvhodnější. Vy už si jen představujte kam vybraný kámen umístit, kam jakou šponu.
Snad jen pro jistotu - pokud budete do orgonitu vkládat nějaký program, tak dbejte na tom, aby byl konstruktivní, nikoliv destruktivní. Protože i forma téhož přání může být rozdílná. I to pro nás nejlepší přání může někomu ublížit. Při přáních používejte slova bez předpony "ne". A hlavně jak se praví: "Dej si pozor na to, co si přeješ, mohlo by se ti to jednou splnit!"
 Jo a pokud budete pracovat na osobních - přívěšcích a budete přemýšlet, jak na očko pro zavěšení, není nic jednoduššího než vzít kousek měděného drátu (ideální na vinutí cívek průměr cca 0.6mm - podle váhy přívěšku). Já udělám očko kolem špejle, oba konce u očka zkroutím do závitu a pak už se meze ve fantazii nekladou. Buď udělám na obou koncích spirálu, nebo oba konce spletu do jednoho a udělám jednu společnou spirálu, případně nejprve drát v půlce chytnu do pinzety vytvořím jakousi miniaturu spirálové galaxie o dvou ramenech a jedno z nich zakončím očkem, spirálovitě omotám krystal a mnoho dalšího. Nic nekopírujte, tvořte.

Shrnul bych to asi do této věty:
Vše, co budete při výrobě prožívat, bude nesmazatelně vtisknuto do orgonitu a ten to potom bude replikovat a zesilovat.

Napsal: Michal

PS: Pokud budete někomu orgonit dávat, popřemýšlejte co a zda vůbec zato budete požadovat. Není to až tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Pro každého je správné jiné řešení. :-)


20 komentářů:

  1. No teda Michale, takhle napsanej článek a vo něčem, čemu vůbec nerozumím, jsem zblajznul, jako texty Borise Viana. Ale ten je proti tomu teplu, který z toho textu - fakticky - jde moc a moc studenej. Tak to teda přirovnám k Tennessee Williamsovi ... možná, že si vzpomeneš.

    Na obyčejnou rýmu umřela mi moje stará.
    V devadesáti si potrpěla na cigára.
    Lehounká jak dětskej drak, jan papír, špejle, drát,
    vypyplula z kuchyňskejch dveří jo jedenkrát.

    Už nejsem vo nic mladší, než ta moje stará dáma,
    když ztratila tíži, jsem živ jen cigárama.
    Den co den se ztrácím, už jsem jak pápěří -
    Bože votoč tím klíčem v kuchyni u dveří ...

    Dík Popleta M


    _

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,
      kdy přišli chlápci Ciril a Metoděj (byli vůbec?), kdy byla jaká revoluce, kdy nám vyvážejí popelnice, jaký je vzorec pro výpočet objemu koule, jak vysoko může být nejníže položený činný svítící bod zadního obrysového světla přípojného vozidla a podobné základní vědomostní výbavy moderního homo sapiens sapiensis prostě zapomínám, ale tenhle text ne. Krapet mi při vzpomínkách brní prsty a píská v uších :-D

      Vymazat
  2. Hezký den,Míšo,jak když to víte,zrovna včera večer jsme říkaly s dcerou,že by bylo nejlepší,kdyby měly děti orgonitovou stavebnici(má v posteli 14 orgonitů,které si tam sama nanosila a včera stavěla orgonitový maják :)).Taky můžu zcela potvrdit ochranu před "uměle" vyráběným počasím,říkám,že jsme jak pod skleněným poklopem(taky potvrzuju pár všetečných černých vrtulníků a dalších prapodivných letadélek bez označení).Nějakým řízením :) jsme se dostali k tomu,že vyrábíme orgoníky z kalafuny na drhnutí štětin z čuníků při zabijačce(prodávají v drogerii),což bych řekla je daleko lepší využití.Někde jsem četla,že ta umělá pryskyřice smrdí tou chemií,to ale nemůžu potvrdit(nebude ona tak trochu jedovatá?).Tyhle orgoníky ze "smůly" jsou jak z lesního medu a voní tak krásně,jak když jdete lesem.Kolikrát bych si do něj kousla.Jednu nevýhodu to ale má,nemůžou stát na poledním sluníčku,to pak postupně ztrácí původní tvar a taky se mi občas stane,že mám ráno orgoník přilepený za uchem(když mne bolí hlava,tak si ho šupnu přímo na to místo a jak začne fungovat(myslím,že čistí špatnou energii?),tak to v něm začne praskat a lupat),je to lepší všech prášků."Vaříme" je v kuchyni na kamnech(sporák na dřevo) a dokážem se u toho krásně vyblbnout celá rodina,jak malý děti když si hrajou.Mám za to,že tím,že autor orgoník zpeněží,připravuje ho o podstatnou část jeho "síly".Pokud je tedy přímo nevěnujeme z dobrého srdce,tak požádáme o pytlík kalafuny a pak dodáme.Nejradši bych dala minimálně každýmu děcku,místo těch očkovacích nesmyslů.T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to T:
      Kalafuna je velmi dobrý nápad, je to přírodní pryskyřice, i ten včelí vosk je dobrý, jen je potřeba dávat pozor na teplotu. Když jdu na celý den na turistiku, tak vždy v kapse příruční orgonit a věci jdou jak na drátkách.

      Vymazat
    2. Nojo,chlap s nima jezdí do práce,jak zapomene,hodí zpátečku a přijede si pro ně domů,bez nich ani krok.Dokonce se mu nedávno stalo v práci,že se mu ale celý v kapse rozsypal,jak když do něj bacíte kladívkem.Mají tam totiž taky takové "příznivé" prac. podmínky,zatřený okna latexem až nahoru(což není ani na WC) a taky třeba obrábí hliník,bez filtru(na to nejsou prachy) a tak to tam na tý hale všichni dýchají.Pracuje pro am. firmu,kterou řídí z německa,to myslím mluví za vše.Jo ale původně byla zcela česká,jmenovala se Praga nebo tak něco :(.T.

      Vymazat
  3. Zajímalo by mě jestli je nutný jak se všude píše dávat do orgonitu nastojato krystal křišťálu špičkou nahoru, nebo se tam ten křišťál a další kameny mohou naskládat jakkoliv...na orgonity mám už dlouho všechno koupený ale pořád si na to netroufám, ale teď se mi zachtělo to zkusit. díky Lucka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucí,já bych řekla,že je to úplně jedno,dělejte to tak jak Vám to přijde do ručky.Hlavně z toho musíte mít radost a musí Vás to těšit,jinak je to na prd.T.

      Vymazat
  4. Zdravím Vás ja mám skúsenosť s výrobou orgonitu no namiesto živice(priskyřice)používam čistý roztopený včelí vosk.Takéto orgonity nielenže fungujú ale veľmi pekne voňajú po mede.Len pozor na umiestnenie na teple sa deformujú a roztápajú.Prajem pekný deň burlak.

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, děkuji za perfektně vysvětlený návod pro výrobu. Četla jsem si na toto téma už mockrát a toužím po orgonetu už delší dobu. Nejdřív jsem si ho chtěla koupit, ale něco mě pořád odrazovalo, ani nevím co. Dnes , po přečtení tohoto článku vím, že si ho vyrobím. Musím tedy říct, že nejsem moc šikovná na ruční práce typu tvoření, malování, vyšívání a tak, ale zkusím to a určitě se to povede..díky iva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Iva:
      Ať vypadá esteticky jak chce, ale bude Váš, tedy přesně na "míru" o to více bude pro Vás pracovat!

      Vymazat
    2. Teď koukám, že jsem zapomněl na důležitou věc. A to je "čištění" orgonitu po vytvrzení a případném obroušení. Já je nejprve opláchnu mýdlem pod tekoucí vodou a potom dávám tak na jeden den do potůčku. Nevím proč a jak, ale každý potok má na orgonity jiný účinek. Z jednoho nám často "vylézají" smíšci, zato z druhého velmi silné orgonity, které neutralizují nepřírodní vlivy na přírodu i člověka.
      Směrování krystalů má vliv na směr toků energií z orgonitu, ale samotný vliv na okolí si myslím není nijak výrazně ovlivněn. Daleko větší vliv na směr energií (alespoň podle měření) mají vliv velké spirálovitě zahnuté špony a hlavně případné praskliny-estetické kazy.
      A hlavně jak psal Iv, na té viditelné kráse nezáleží. Je to jako u člověka - to důležité není vidět. Držím palce.

      Vymazat
    3. Míšo,v tom máte určitě pravdu,že když děláte pyramidu nebo do trubek křištˇály,tak špičkou nahoru.Do těch menších dáváme kovové piliny,ty rovnou do té kalafuny,když se rozpouští a pak při nalévání do forem kameny a spirály z velkých špon.No někdy to vypadá jako když pejsek a kočička vařili dort.Ještě jsem Vám chtěla poděkovat,že jste to sem tak hezky napsal,jste moc hodný.Taky mně připadá,že je Jihlava obšancovaná ze všech stran(my jsme tak nějak u Dačic,když si chci udělat velký výlet,tak za čtvrt hodiny navštívím jihočeský,jihomoravský a kraj Vysočinu :)).T.

      Vymazat
  6. Před nějakou dobou jsem si stavěl pyramidku do zahrádky a někdy s ní dělám různý kejkle. Kdybyste se chtěli kuknout jak vypadá, tak je tady: http://astralnisvet.blogspot.cz/2011/08/zahradni-pyramida.html

    OdpovědětVymazat
  7. Orgonity se mi libi,CITIM Sympatii,hlavne k tem,ze vceliho vosku :) SAM,FUNGUJU JAKO ORGONIT,muzu potvrdit i pozitivni vliv na POCASI,OCHRANU BLIZKYCH PRED NEMOCEMI,NEHODAMI a mnohem vic···

    OdpovědětVymazat
  8. Nebyl by video-návod, nebo alespoň foto-návod?

    OdpovědětVymazat
  9. Dala by se místo špon použít kovová drátěnka na nádobí? Děkuji za odpověď

    OdpovědětVymazat
  10. Ahoj Michal :) Ďakujem za pekný článok. Píšeš, že si pracoval s epoxidovou aj polyesterovou živicou. Chcela by som sebe a blízkym vyrobiť vlastné orgonity a ešte som začiatočník. Neviem teda pre ktorú živicu sa rozhodnúť, ktorá je lepšia, s ktorou sa dá dosiahnúť lepší výsledok, môžeš mi prosím poradiť ktorú si vybrať, prípadne aj značku ak máš vyskúšanú? Ďakujem veľmi pekne za akékoľvek info :) Denisa

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.