pátek 27. července 2012

Dialog s Teslou



O práci pana Tesly mnoho lidí četlo, ale jsou to většinou informace, které jsou neškodné pro systém a neříkající nic nového, co již známe. Zde Vám uvádím jeden zapsaný dialog o jeho práci z přenosu el. energie, který svědčí o úplně jiném pohledu a to v době, ještě před zničením stanice.

Svědkové:
M.Lawson Dyer,
Benjamin Miller
překlad Edgar


Výňatek z dialogu s Teslou:

PZ: "Pane Teslo, v tom bodě, co míníte elektromagnetickou hybností?"

Tesla: "Mám na mysli, že okruh musí mít setrvačnost. Musí mít velkou vlastní indukčnost abyste mohli dosáhnout dvou věcí: Za prvé, poměrně nízkého kmitočtu, což redukuje vyzařování elektromagnetických vln na poměrně malou hodnotu, a za druhé, velký rezonanční efekt. Toho není možné dosáhnout například s anténou, kvůli velké kapacitě a malé vlastní indukčnosti. Velká kapacita(anténa) a malá samoindukčnost vytváří nejubožejší druh obvodu, který může být postaven; protože poskytuje velice malý rezonanční efekt. To byl důvod proč energie při mých experimentech v Koloradu byla 1000-krát větší, než v současných anténách."


PZ: "Říkáte, že energie byla 1000-krát větší. Znamená to, že se zvýšilo napětí, nebo proud, či obojí?"


Tesla: "Ano [obojí]. Řečeno ještě jednoznačněji – užívám velmi velkou samoindukčnost a poměrně malou kapacitu, kterou jsem konstruoval jistým způsobem tak, aby elektřina nemohla unikat. Takto získám nízký kmitočet, ale, jak víte, elektromagnetické záření je úměrné druhé odmocnině z kapacity dělené samoindukčností. Nedovolím aby něco unikalo ven. Takto nahromadím v okruhu obrovskou energii. Když je dosažen vysoký potenciál a chci emitovat elektromagnetické vlny dělám to, ale dávám přednost redukci množství vyzářených vln a propouštění proudu do země, protože energie elektromagnetické vlny je neobnovitelná, zatímco [zemní] proudy jsou zcela návratné, představují energii uloženou v elastické soustavě."


PZ: "Na jakou elastickou soustavu se odvoláváte?"


Tesla: "Mám na mysli toto: Jestliže pouštíte proud do okruhu s velkou samoindukcí a nízkým odporem, a přitom nedochází k žádnému vyzařování, neexistuje možnost, aby tato energie odešla do prostoru; nicméně, způsobené impulzy se akumulují."


PZ: "Podívejme se, zda tomu správně rozumím. Jestliže budeme vycházet z vašeho systému radiace nebo elektromagnetické vlny, bude to promarněná energie?"


Tesla: "Absolutně promarněná. Z mého okruhu můžete vyzískat buď elektromagnetické vlny, respektive 90% elektromagnetických vln, a 10% proudu energie, která prochází Zemí. Můžete ovšem tento proces obrátit a získat tak 10% energie v elektromagnetických vlnách a 90% v energii z proudu, který prochází Zemí.

Je to úplně stejné, jako tohle: Vynalezl jsem nůž. Tento nůž může krájet břitem. Řeknu člověku užívajícímu můj vynález: ´Musíš řezat břitem!´ Dobře vím, že máslo lze krájet i opačnou, tupou stranou, ale k tomu můj nůž není určen. Stejně tak nesmíte udělat anténu odevzdávající 90% energie v elektromagnetických a 10% v proudových vlnách, protože elektromagnetické vlny jsou ztraceny, jakmile udělají několik oblouků kolem planety, zatím co proud putuje maximálně na vzdálenost průměru zeměkoule a může být kdykoli získán zpět."

"Mimochodem, tento pohled je nyní potvrzen. Všimněte si například, Sommerfeldova matematického pojednání [*], které ukazuje, že
má teorie je správná, že jsem měl ve svých vysvětleních těchto fenoménů pravdu, a že se celá profese naprosto mýlila. Toto je také příčina, proč mí následovníci, jdoucí cestou vysokofrekvenčních proudů, zbloudili. Chtěli vytvořit vysokofrekvenční alternátory o 200 000 cyklech s představou, že mohou produkovat elektromagnetické vlny, 90% v elektromagnetických vlnách a zbytek v energii proudu. Já použil nízkých kmitočtů a produkoval 90% v proudu a jen 10% v elektromagnetických vlnách, které jsou promarněny, a proto jsem dospěl ke svým výsledkům…

"Jak vidíte, zařízení, které jsem vymyslel je aparatura umožňující v anténním obvodu vyprodukovat obrovské rozdíly potenciálu a proudů. Jestliže chcete přenášet proudy vedením nebo elektromagnetickými vlnami, musí být splněny dané požadavky. Můžete mít vysoký proudový potenciál a velké množství vibrační energie; ale tuto vibrační energii můžete ještě zvyšovat. Při správném designu a volbě vlnové délky to můžete zařídit tak, abyste získávali například
5 % v elektromagnetických vlnách a 95 procent v proudu, který teče Zemí. To je to, co dělám. Nebo, jako lidé od rádia, můžete získat 95 % v energii elektromagnetických vln a jen 5 procent v energii zemního proudu. Tato aparatura je vhodná pro obě metody. Já ovšem svým systémem neprodukuji záření a elektromagnetické vlny potlačuji. Uvažujete-li o mém systému, měli byste se oprostit od představy, že zde dochází k vyzařování nějaké energie. Nic se nevyzařuje, uchovává se!" . 

15 komentářů:

  1. Šlo by nějak pro laika jako já vysvětlit, co si představit pod pojmem "zemní proudy"? Používal snad Zemi jako jakýsi kondenzátor? Nebo ještě lépe má to něco společného s tím, že Slunce vytváří energii jedné polarity, zatímco Země druhé polarity a Tesla nějak pracoval s potenciálem vznikajícím rozdílem těchto dvou energií?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Michal
      Pokud ve vodivé cestě máme oscilace a Země pro určité frekvence jím je, tak díky odrazům a interferencím přímých a odražených vln dostáváme „stacionární vlny“(stojaté vlny), které mají svoje maxima a minima ve fixních pozicích. V každém případě existence těchto vln ukazuje, že vyslaná postupná vlna někde dosáhla hranici vodivé cesty a od této hranice se odrazila.
      Jeho generátor stojatých vln a vhodně umístěného a nastaveného vzdáleného přijímače je možné přenášet informace, ovládat a zapínat mnoho různých zařízení, stejně jako indikovat přesný čas pozorovatelny kdekoliv je potřeba, nebo zjišťovat přesnou polohu tělesa na dálku, jako třeba plavidla na moři, jeho azimut, rychlost, ujetou dráhu, nebo vytvářet účinky v závislosti na intenzitě, vlnové délce, směru a rychlosti rozruchu takového charakteru. Při odrazu vysílané elektromagnetické vlny dochází k interferenci postupující a odražené vlny a tím ke vzniku stojaté vlny a zisku.

      Vymazat
  2. Zemský proud tudíž není tok elektronů, jako je tomu u el. proudu, že?
    Takže, pokud jsem to pochopil, generátor musí být umístěn na specifickém místě planety. CO jsem se dočetl, tak právě v místě jeho zmiňovaného generátoru (Long Island) se nachází hlubinný zlom zemských desek nebo něco takového (místo s vývěrem tzv. energie Zero - viz komentáře k článku Klášterec nad Orlicí-tajemno). Jak o něm asi Tesla věděl? :-D
    A tento generátor je zároveň vysílačem energie. Pak stačí mít v jeho dosahu přijímač naladěný na stejnou frekvenci a energie mohla být distribuována bezdrátově. Právě snad ona bezdrátovost byla důvodem zničení tohoto generátoru, protože se to nelíbilo největšímu zpracovateli mědi a - elektrických kabelů.
    O klasické elektromagnetické vlny tu taky nepůjde, neboť ty jsou hmotou pohlcovány. Teslova energie nebyla hmotou ovlivňována a bylo jí možno přenášet zkrz cokoliv.

    OdpovědětVymazat
  3. Michale,
    jsi genius, nebo Ti tohle nakukali koně?
    Měl bys přiznat barvu. Popleta

    OdpovědětVymazat
  4. Tak já se tedy přiznám k barvě. Nenakukali mě to koně, ale tento blog. To, co není přímo napsáno, tak je mezi řádky a to co se tam nevešlo, lze dohledat v knihách nebo i na tom proradným internetu. Ale díky za to, že ho máme. Většinou informace tedy cíleně nehledám, naopak. Počítač nebo ta kniha se tváří jakože nic, ale "náhodou" mě odkloní někam, co momentálně nehledám, ale přesto mi to hodí na tác. Někdy jen tak syrové, abych si to musel dochutit, jindy do křupava upečené i s přílohou. Většinou až po pár dnech (v poslední době hodinách) se jinde objeví jiná informace, na kterou ta předchozí navazuje, doplňuje se. Tuším, že to tu Kdosi utrousil ve starším článku pojednávajícím o synchronicitě. :-D
    To víš, někdo si užívá na výletech v půjčeným teréňáku v Peru, jiný likviduje multimetry, mobily a dostává el. pecky, vidí bílé jiskry ve vzduchu a zajímá ho proč. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Brej den předem se tady omlouvám za své hrubky nebylo mi dáno psát. Tak pěkný článek škoda že není celý! Něco jsem již o Teslovi četl a dokonce i viděl, filmy byli zábavné, potvrzovali na to nějaký profesor hned vše vyvrátil vůbec mu to neberu. Hlavní otázka je jak dokázal takové navýšení výkonu? A je mi upřímně líto těch co stavěli TS cívky a pouštěli do toho 10kV, asi by už nikdy nic takového nestavěli kdy by jim to fungovalo jak mělo a měli víc štěstí než rozumu, ale řekli že je to TS cívka. Je to smutné že ti co ví pravdu mlčí. Jinak jen ty jevy co jsem zažil mě přesvědčily o silách jistých jevů co mi dokázalo co rezonance dokáže a pochopil jsem že napětí a proud v malých hodnotách působí bolest tak že ta energie se mnohokrát násobí. A moc zajimavé bylo to jak Tesla v tom soudním přelíčení odpovídal na otázku že to fungovalo cca od 50V celkem zajimavé ne? Kdo si pamatuje tak Tesla téměř vše napájel přes jiskřiště! Nějak tak bylo někým řečeno že 1000V je jeden milimetr jiskra ja na 60V viděl oblouk asi 3 milimetry, kdo ví jak přišel k té své obloukové lampě kde myslím byli dva uhlíky ale každý jiného rozměru, protože uhořívaly jinak. Škoda že Tesla musel využívat víc mechaniky než elektroniky, ale asi to má svůj efekt. Moc bych si přál to vše pochopit. Jinak Iv. hodně pěkné članky.

    Zdraví Ivoshek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jak se dnes presentují Tesla transformátory, tak s Teslou to má hodně málo společné, myslím pro technické použití. Tesla tuto kombinaci vf. vyzařování použil pouze jako efekt pro tehdejší „elitu“, rád se předváděl (kdo z chlapů ne) a tak to zůstalo. Právě naopak, snižoval frekvenci, aby se nevyzařovala do atmosféry, protože to jsou ztráty a použil zemi na vytvoření stojatých odražených vln jež navíc získávaly další energii díky zemnímu potenciálu a to ať formou blesků a nebo statické elektřině díky Slunci.

      Vymazat
  6. tiež sa po teslovi zachovali nejake plany eletromotorou ktore pri chode produkuju energiu navyše - žiarivu bolo postavenych aj par strojov napr ed gray, ismael avis .na energetickom fore je to velmi dobre objasnene a mnoho ludi si už urobilo replikacie -je to tam pod nazvom moje asymetricke elektrodynamicke stroje . myslim že to stavia klasicku energetiku na vedlajšiu kolaj.

    OdpovědětVymazat
  7. Skvely clanok!Konecne prelozeny!Tak sup kopirovat,kopirovat,kopirovat!A spekulovat!:-) http://www.cez-okno.net/clanok/alternativne-zdroje-energie/schaubergeruv-pohon-i-navod-na-ufo ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer, přečetla jsem všechno, vůbec mi to moje blondatá hlava nebere. Chci jen všem přítomným pánům říct, že je nádherné, že naši chlapi stále vrtají, vynalézají a snaží se všemožně přijít na to, jak tu volnou energii spoutat a přitáhnout nám ji, nám všem a zadarmo k užitku. Je to jako v pohádce. Máme stále muže, kteří jsou stateční rytíři, kteří nakonec drakům useknou hlavy a osvobodí svoje princezny a celá království. Všechno čtu, snažím se porozumět, ale nedokážu s Vámi zatím držet krok, máte můj obdiv děkuji IVA

      Vymazat
  8. Pro Ivu:
    Nebojte, nikomu z nás tady to hlava nebere o nic víc než Vám. My už nic neděláme z toho, že bychom se případně znemožnili, když plácnem nějakou kravinu, protože víme, že v tomto našem spolku se nikdo, kdo ctí zásady slušného chování a úcty k druhému, se prostě znemožnit nemůže. Naopak, každý pohled je užitečný a čím víc je odvážný(pro jiné tzv. mimo mísu), tím více prospěšný může být pro ostatní.
    Tím bych chtěl vyzvat i ostatní, kteří tyto stránky navštěvují, ale mají třeba ostych se debat zúčastňovat, odhoďte zábrany. Jak jste si mohli všimnout, zde nehrozí nějaký posměšný nebo dokonce urážlivý komentář, ani to tu není bráno jako olympiáda z jazyka českého.

    OdpovědětVymazat
  9. Bolo by možné ešte viac takýchto dialógov? Viem že existujú. Dík.

    OdpovědětVymazat
  10. Také něco řeknu to co zde popisujete jsou základy elektrotechniky a plně s tím souhlasím, ovšem Tesla objevil náhodně nový druh energie který není elektřina a chová se jinak.. jeho elektromobil poháněný generátorem velikosti krabice od bot napájející 80kw motor je důkaz.. Obrovské proudy tekoucí do motoru by tak malý generator změnili na škvarek. Nejde tedy o bezdrátový přenos elektřiny, ale o čerpání nového druhu energie kdekoliv a v jakém koli množství zadarmo..

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.