středa 18. července 2012

Cesty do jiných světů




Ruský radioteleskop Spektr R, který se už asi rok nachází na oběžné dráze, začíná pátrat po supermasívních černých dírách, neutronových hvězdách a červích dírách, oznámil vedoucí Astrokosmického centra Lebeděvova fyzikálního ústavu RAV, akademik Nikolaj Kardašov.

Podle slov vědce umožní zkoumání černých děr pochopit, jestli existovaly od okamžiku vzniku vesmíru, nebo se objevily v průběhu jeho evoluce. Kromě toho přiblíží potvrzení existence prvotních černých děr lidstvo k objevení červích děr, které jsou chodbami vedoucími do jiných vesmírů.

7 komentářů:

  1. Informace lze získávat složitě a draze nebo jednoduše a z první a to vlastní ruky. O tom, že všechny odpovědi máme v sobě, snad někdy příště.
    http://ostatni.prirodni-leciva.cz/vyvraceni-existence-sklenikove-vrstvy-/a-1026779/

    OdpovědětVymazat
  2. Měl bych tu na vás všechny jeden dotaz. Rád bych věděl, zda jde pouze o změnu v mém subjektivním vnímání tepla, nebo si toho všimnul i někdo další.
    V podstatě denně strávím hodně času v autě a v poslední době jsem si všimnul toho, že i když je zataženo, tak mám v autě (i při jeho delším odstavení) nezvykle teplo. A to takové, které bych k danému počasí dříve určitě netipoval. Samozřejmě když svítí sluníčko, je to jasné, ale interiér auta se mi ohřívá i když slunce nesvítí a to na podstatně vyšší teplotu, než je teplota vzduchu. Přirovnal bych to jako k mikrovlnce - nic není vidět, ale vnitřek se ohřívá.
    Nechci v tom hledat nějaké "konspirační" teorie jako mikrovlnný ohřev pomocí mobilních vysílačů či působení HAARPU a podobných zařízení. Mám svojí vlastní představu o přírodním zdroji, ale než jí vyslovím, rád bych si poslech jiné názory. Tedy pokud někdo další zaznamenal něco podobného.
    Co vy na to?

    OdpovědětVymazat
  3. Mě se to stalo před pár dny. Bylo dost zataženo a v autě hodně teplo. Já to přisuzuji oblačnosti o určité hustotě přes kterou proniká více či méně infra záření. Všiml jsem si že se to občas stáva. Přece jenom je auto pojízdný skleník. Fakt je že tento rok má slunce větší sílu ale zvláštni je že slunce ubralo z nějaké složky spektra záření protože se jde těžko spálit. Asi je ultrafialového z. méně :)

    OdpovědětVymazat
  4. Vážení.
    S tím sluníčkem je to, co říkáte určitě pravda. Myslím si taky, že víc hřeje a míň škodí. Ale jak říká Terezka, možná že nás taky hřeje to něco, co jsme na týhle cestě v poslední době kolem sebe posbírali a máme to uvnitř v záloze. Popleta M

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matěji,ne že bych si myslela,že je to "můj" vynález,ale jak říkáš.Mám tričko,podle počasí,by mi měla být zima,ale hřeje mne něco jakoby já sama.To zní teda jako pěkná blbost,ale je to tak.T.

      Vymazat
  5. Hezký den,doufám,že nebudu považovaná za aspiranta na blázinec,ale mně se občas stává,že mi přijde,že mám o hodně větší tělo,než to vypadá.Připadám si tak nějak jako "obryně Stánˇa" nebo tak něco :).T.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ahoj, k tomu teplu v autě potvrzuji, že se opravdu ohřívá více, mám černé auto bez klima a i když je zataženo, mám stále otevřená okna a je mi horko,dnes můj manžel pracoval kolem domu, rovnal nařezané dřevo, je opálený úplně do hněda a to za pár hodin. Je světlovlasý a naprosto nemá ani náznak po spálenince, i ta kůže zabarvená do červena je chladná a nepálí. Změny pocituji, nejen já. Slyším od dcery, že má ve 24 letech babský hice. Já jsem se smála, ale návaly má občas i její přítel. Oba jsou zdraví a slyší to i od svých kamarádů. hezký večer iva. PS. DĚKUJI ZA TYTO STRÁNKY, HLTÁM VŠECHNO A MOC MI TO DĚLÁ DOBŘE.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.