čtvrtek 9. února 2012

Někdo krade zemské teplo ...

Až dosud nemohli vědci  přijít na to, co se děje s významnou částí tepelné energie, která na Zemi za posledních deset let dopadla ze Slunce.
Příběh s oteplováním může být považován za zločin století,  který doposud nikdo nemůže dost dobře odhalit. Jeho podstata je velmi jednoduchá - každý den na této planetě ... někdo odcizí přicházející teplo! Velikost krádeže není malá - jedná se o stovky trilionů joulů. Vědci nemohou přijít na tento rozdíl.
Je proto velmi důležité znát tepelnou rovnováhu planety - jen pouze na tomto základě můžeme vytvořit některé více či méně spolehlivé předpovědi. Za druhé, pokud takové "nedostatky" existují, vyvolává to pochybnosti o platnosti mnoha technik a hypotéz, o které se opírají dnešní vědci.
Hlavní závěr  pro ty, kteří se drží velmi kontroverzního globálního oteplování to dopadá, že jakmile planeta nashromáždila  méně tepla, než měla mít, podle výpočtů, není oteplování vůbec. 
To znamená, že velké množství vědeckých skupin pracujících na tomto problému tkzv. oteplování v blízké budoucnosti, mohou být ponechány bez finančních prostředků (protože proč utrácet peníze na výzkum tohoto problému, který není) a já dodávám následné záměrné vymýšlení pseudozákonů jako daň z CO, uhlíková daň atd.,  to jsou jen a jen záměry, jak vytáhnout peníze pro státní aparát. Pro tyto manipulovatelné vědce je dvojnásob důležité rychlé nalezení tohoto "chybějícího tepla", dokud tyto agentury čerpají finance pro  své studie globálního oteplování.
 Ale proč někteří mluví o globálním chybějícím teple? Ve skutečnosti, tento předpoklad je vyjádřen  poprvé vědcem Kevin Trenberth a John Fasullo z Národního centra pro atmosférický výzkum USA, který v roce 2010 publikoval
časopise Science  článek, který obsahuje výsledky jejich výzkumů. Provedli jednoduchou operaci - porovnávali údaje o tom, kolik tepla přišlo ze Slunce na Zemi v období od roku 2004 do roku 2008, v množství tepelné energie a našli velmi vážný nesoulad.
Je zajímavé, kolik lidí stále bezmezně věří teorii globálního oteplování a tím nahrávají  všeobecnému tomuto názoru s tím, že se dobrovolně účastní svého okrádání formou vymýšlení různých pseudodaní. Je to jen záměrně vytvářená panika za pomoci jistých vědeckých skupin, které z toho mají ohromné zisky. Nyní již část vědců se domnívá, že neexistuje žádné oteplování a nebo je to přírodní fenomén, který nemá nic společného s lidskou činností. Pat Michaels, klimatolog a vedoucí výzkumný pracovník z Cato  Institutu říká, nebezpečí globálního oteplování lidskou činností  na celém světě, je přehnané a nárust  CO2 je zanedbatelné. Teplota se zvýšila o pouhé čtyři setiny stupně. Tento nejlepší tým rozcupoval teorii globálního oteplování na kusy, ale všeobecně se nic nezměnilo, vždyť jde o zlatý důl.

pomocný zdroj: pravda.ru

8 komentářů:

  1. Dovolím si svůj skromný názor.
    I vědci rozpačitě zjišťují, že k oteplování a následným změnám v atmosférách dochází i na ostatních planetách naší soustavy, tudíž už toto poznání člověka, co by hlavního viníka nějakých teplotních změn na Zemi, vylučuje. Velký rozdíl asi bude i v množství tepla dopadajícího na Zemi (důležité velké "Z") a na zemi, přímo povrch planety Země. Jelikož mám oči a snažím se je používat, nemohl jsem si prostě nevšimnout, že v 90% "jasných" dnů bez mraků i tak "jede" slunce tak nějak, jak já říkám, neupřímně. Atmosféra je přirozený přírodní filtr jednotlivých typů záření. A jakékoliv znečištění atmosféry vlastnosti tohoto filtru bude měnit. Všímavému určitě neušlo, že pojem blankytně modrá už nelze aplikovat na barvu současné oblohy. Co dříve bývalo touto modrou je nyní šedomodrá, případně stříbřitě modrá. Co toto zbarvení způsobuje nechám na každém zvlášť, ale určitě toto bude jeden ze "zlodějů" tepla, jež přichází ze Slunce a nejenom tepla. Oproti době před pár lety, čirou náhodou od vstupu ČR do NATO je neoficiálně změřeno až o 20% nižší dopad slunečního záření až na povrch země. Nemusím být Einstein, abych si dal 1+1 dohromady. Pro někoho, třeba mě, je to nepříjemné, ale umím si představit, že jsou skupiny lidí, kterým to bude přinášet neuvěřitelné zisky. Farmacie, energetický průmysl a přesměrovávání potravinářského průmyslu jsou jen jedněmi z možností, kterými lze ovládat a ždímat svět a jsou úzce spjaty s tímto problémem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pravdu Michale, hlavně v tom, když srovnám oblohu tehdy a dnes. Když koukám dnes, tak je tam na vrchu provoz jak za války, hlavně že jdou kšefty. Kolik myslíte, že spotřebuje jedno letadlo kyslíku na přelet z Evropy do USA. Tolik, co spotřebuje jeden člověk za celý život. Tady ekologie neplatí.

      Vymazat
  2. Jednoduché sklo má propustnost světla do 90%, dvojité zhruba 70, izolační trojsklo už jenom 50 – 60%. Na izolační skla se dává kovová vrstvička, která odráží teplo dovnitř domu a ještě snižuje průsvitnost. Pohled do moderního okna je podobný pohledu do mafiánského bmw. Kdo chce dobře vidět ven, musí si pořídit „extra čiré sklo“: Extra čiré sklo se vyznačuje vyšší světelnou propustností a díky nízkému obsahu železa i sníženým zeleným nádechem oproti běžným čirým sklům.
    Nejlépe do špaletového okna sklo o síle 1,5mm jako se dělali za první republiky.
    (s e-catem doufám šetřit teplo nebudeme...)
    jm

    OdpovědětVymazat
  3. Já jen doplním. Mně by zajímalo na jakém vědeckém podkladě v uvozovkách se došlo k tomu že pouze CO2 může způsobovat skleníkový efekt ať hledám jak hledám nacházím jen pojmy teorie ale vysvětlení nikde. No když se tak zamyslím skleníkový efekt může vyvolávat vlastně každý plyn který obklopuje zemi..né ? Navíc četl jsem publikaci kde se uváděl výzkum a odebíraly se vzorky z ledovců a na určité linii je určité stáří a napovídá o atmosféře v tom daném období..mno a bylo zjištěno že období s vysokým...neboli ještě vyžším obsahem CO2 už tady bylo a vše bylo jaksi O.K. Takže to také vidím jako mega podvod...jen bych byl rád kdyby mi někdo na "vědecké úrovni vysvětlil" proč právě CO2 ,-) Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  4. Velmi jednoduché, CO2 se vybralo proto, že je na něj možno svalit lidskou činnost a z toho vyplývající prosazené poplatky, nic jiného v tom nehledejte, jen peníze. Dříve tady bafaly sopky, vegetace bujná, jelikož se tím CO2 živila a ještěři měli co žrát - jako ironie, ale asi pravděpodobná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na první pohled nesouvisející.
      Velmi slušná vymývárna mozků a ovlivňování společnosti. O falešném ospravedlnění budoucího útoku ani nemluvě:
      http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/259156-iran-se-udajne-spojil-s-al-kaidou-a-planuje-velky-utok-mozna-na-olympiadu.html

      Vymazat
  5. Chemtrails. Hlinik reflektuje paprsky. Jak proste?!

    OdpovědětVymazat
  6. Zajímavá debata, lidi. Přiložím si polínko: http://jonova.s3.amazonaws.com/sh1/Translations/czech/Prirucka_skeptika_Druha_jazykova_verze.pdf
    GW

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.