středa 15. února 2012

Dr. Kiril Chukanov - plazmoid



Dnes vás seznámím s další možnou budoucí technologií, která ovšem by měla být určena v případě úspěchu  pro napájení větších aglomerací, jako ve městech. Jedná se o zařízení Dr. Kirila Chukanova, jenž má v návrhu zařízení na čerpání značného množství energie ze stabilního plazmového výboje. V přírodě je tento jev pozorovatelný jako kulový blesk, který je udržován díky různým rozptýleným částicím ve vzduchu, zejména uhlíku,  při nárazu bleskového výboje do stromu, nebo půdy.
Blesk je vlastně velmi krátký elektromagnetický impuls, který produkuje silné proudění částic a jeho energie bývá velmi vysoká.
Dr. Chukanov ve svém zařízení kopíruje tyto jevy, jen s tím rozdílem, že plazmoid  kulového blesku udržuje konstantní a celý systém  autonomní.




Odhady založené na hrubých výpočtech ukazují, že u tohoto zdroje by byl velmi velký zisk energie. Celý generátor skládající se z hlavní časti a to antény, jež je naladěna na kmitočet mikrovlného generátoru, je umístěn v uzavřené nádobě s křemičitého skla. Zde je tvořen samostatný plazmoid, ze začátku napřed doutnavý, díky elektromagnetickým vlnám o vyšší frekvenci 10 – 28 MHz i více, dle rozměru zařízení, vlastně jako u mikrovlné trouby. Tento výboj je napájen  malými částicemi uhlíku, jež nejvíce dodávají plazmě energii. Tento princip zkoušel i p. Naudin  http://jlnlabs.online.fr/plasma/gmrtst/index.htm  , kde jsou příklady malého pokusu vytvoření plazmoidu.
Základní myšlenky a schémata tohoto perspektivního zařízení jsou rovněž zde na jeho stránkách: http://www.chukanovenergy.com/ Zde vidíte, že jsou na Zemi šikovní lidé, jenže věda jde úplně jiným směrem, místo toho, aby intenzívně vyvíjela a hledala tyto nové technologie, které by společnosti odlehčily.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.