pondělí 30. května 2011

Možnosti použití vodíku v domácích podmínkách.


V tomto článku bych chtěl navázat na předešlý článek, pojednávající o mém dlouhodobém vývoji v letech 2006-2007 uveřejněných těchto prací na Netu a to co nejlepšího způsobu jeho získávání. Teď už je většině jasné, že nejde o množství vyvíjeného plynu, ale o účinnost zařízení, to je nejlépe ukázáno v odstavci, kde jsem čerpal z poznatků pana Kanareva.
Mnohé z vás napadne myšlenka, že to by byl způsob osamostatnění, ale problematika je dosti složitá a v těchto pár řádcích bych se pokusil vám pomoci díky zkušenostem z vývoje zařízení. Budu nekompromisní a otevřený.
Pokud by někdo chtěl použít zařízení na pohon spalovacích motorů, narazí na některé aspekty, které celou problematiku dělají složitou v dnešním stavu techniky motorů.

Konstrukce dnešních spalovacích motorů v automobilech i jinde není stavěna na použití vodíku, navíc by bylo nutné provádět i jiné seřízení předstihů. Po delším provozu na vodík, se vám celý motor zanese uhlíkem (zakarbonuje) a to nemluvím o výfuku, který díky nízké teplotě v něm a tvoření vody, rychle zoxiduje. Provádění pochromování vnitřních částí bloku motoru je cenově velmi drahé.
Japonci toto vyřešili velmi efektně a vyrábí bloky z keramiky pro použití motorů na vodík.

Jak tedy využít těchto všech poznatků se stávajícími zařízeními (motory) u nás na trhu? Dobré řešení je míchat vyrobený vodík se spalovací směsí benzínu nebo plynu a to vždy přes zpětný ventil z vyvíječe.
Ze  zkušeností z vývoje se vodík velmi dobře váže na uhlovodíky a tvoří pak velmi výkonnou směs, kterou ušetříte základní palivo a vaše zařízení zvýší výkon.

POZOR. Další velmi důležitý poznatek je, že nikdy, ale nikdy vodík nepoužívejte do dvoutaktu (s mícháním ano, ale jen palivo jako vodík ne !), hrozí reálné roztržení klikové skříně a to tím, že se v klikovém prostoru vodík může vznítit.

Takže ze všech těchto zkušeností z reálného vývoje a cenově nejdostupnější je cesta míchání, jak u automobilů, tak i stacionárních strojů jako jsou centrály atd.

Pro chytré jen znovu zopakuji, vodík se velmi dobře slučuje s uhlovodíky.

Tyto dlouhodobé poznatky z vývoje zde dávám v plen, aby si lidé uvědomili celou problematiku vodíku a ti chytří mohli vše využít pro svoje zdokonalení.

Tyto poznatky nejsou žádným návodem pro nějakou výrobu, vše vždy provádíte jen za svou osobu, za kterou zodpovídáte sami sobě a neohrozit druhé.






Žádné komentáře:

Okomentovat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.