úterý 25. června 2024

Hej Slované 22. červen 1941


Hej Slované 22. červen 1941

Duch slovanský není nostalgií, i s těmi ve světě zatoulanými, je nás 350 milionů. I ten pouhý pohled na mapu Evropy nás naplňuje hrdostí. Slované jsou národem budoucnosti… I proto ta závist, dokonce až nenávist. Proto i snaha o rozkol, či vzájemné nepřátelství. Dějiny se se slovanskými národy nikdy nemazlily, staly se cílem nájezdů cizích vetřelců, válečná kořist plnila jejich pokladnice, galerie, zámky.

V těchto dnech si připomínáme 22. červen 1941, kdy německý agresor a další státy Evropy se vydaly na východní tažení proti slovanským národům Sovětského svazu. Národy slovanské měly být zotročeny, vyvražděny, lákalo jejich přírodní bohatství, rozloha i pracovitost. Československo bylo jedno z prvních, které zažilo nástup fašismu, německou okupaci a vznik Protektorátu v březnu 1939. Začal boj o holou existenci Slovanů. Slované obstáli! Nakonec i zvítězili! Jejich vítězná cesta vedla až do Berlína. Slovanské národy nesly největší tíhu II. světové války, přinesly také největší oběti. Rusko, největší slovanský národ, za svobodu platil miliony svých padlých, umučených, popravených. Také další slovanské národy platily za svobodu svou i evropskou. Počty československých obětí jdou do statisíců….

Máme zapomenout, místo hrdosti na slavné předky, máme zase žmoulat poddanskou čepici… Vidíme tu jejich snahu vrátit duch monarchie, Protektorátu, případně čekat na novou vrchnost ? Bruselským zájmem je potlačit naše slovanství, ty snahy jsou zcela zjevné, nenápadné, ale jdou krok za krokem…. Jejich cílem je zejména mladá generace, předložit jí nové idoly a naopak vymazat z paměti „nevhodné“ české osobnosti. Novodobí tvůrci dějin předkládají nám nostalgicky vylepšený obraz rakouské monarchie, císaře Františka Josefa I. a jeho doby, k tomu přidají i amerického strýčka a přes konzumní drobky chtějí zde nastolit jakýsi bruselský protektorát s omezenou samostatností. Figurky dostaly zelenou… Malověrní žmoulají poddanskou čepici, ze směšných figurek vyrábí hrdiny.

Jezdím pravidelně přes městečko Zbiroh, zbirožský zámek mne zdraví již z dálky. Právě zde vznikla (1912 – 1926) slavná Slovanská epopej, dílo světově uznávaného secesního malíře Alfonse Muchy. Jeho 20 velkoplošných pláten zobrazuje slavnou historii Slovanů…. Soubor měl být dle darovacího testamentu umístěn v Praze. Doposud se tak nestalo. Nezájem? Záměr? Pokud ji chcete vidět, musíte zajet na zámek Moravský Krumlov.

Závěrem dovolte připomenout jednu velmi nadčasovou píseň. Ta píseň v 19. století burcovala potlačené české, slovenské, polské, srbské, rusínské a další slovanské národy k odporu, k boji za svou svobodu.

„Hej Slované, ještě naše slovanská řeč žije, pokud naše věrné srdce pro náš národ bije. Žije, žije duch slovanský, bude žít na věky. Hrom a peklo, marné jsou, proti nám vaše vzteky.“

Nestyďme se říkat: „ Ano jsme Slované a jsme na to hrdi“!

Zdroj: https://cz24.news/necht-zije-duch-slovansky/


15 komentářů:

  1. Neslované o sobě https://celostnivzdelavani.cz/sokujici-a-velmi-zavazne-informace-poskytnute-zidovskym-poradcem-haroldem-rosenthalem-1-dil

    OdpovědětVymazat
  2. Putování duše https://www.youtube.com/watch?v=tnBZc8JAz0Q

    OdpovědětVymazat
  3. Skvělá paní Tomajková a 14 klon Bidena. https://www.youtube.com/watch?v=xXDbwxX8dbA&t=106s

    OdpovědětVymazat
  4. Neslované o sobě 2díl. https://celostnivzdelavani.cz/sokujici-a-velmi-zavazne-informace-poskytnute-zidovskym-poradcem-haroldem-rosenthalem-2-dil

    OdpovědětVymazat
  5. Opět Jana ze SYDNEY o simulaci https://www.youtube.com/watch?v=pA8lTcwNy24

    OdpovědětVymazat
  6. Omlouvám se snad to není dementní zpráva.
    "Očkovaní lidé viní ze svých zdravotních problémů neočkované"
    https://history.eco/vakczinirovannye-obvinyayut-neprivityh/
    z textu:
    "Neočkovaní podle jakéhokoli morálního standardu měli udělat více, aby varovali před potenciálními riziky – aby nám (očko) pomohli činit informovaná rozhodnutí o našem zdraví. A teď nás musí požádat o odpuštění ."
    d.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Plnoletost je tady od 18 let. Za zidozednare Redlicha byla az v 21 letech. Plnoleti si zodpovidaji za sebe a maji oproti jinym systemum zde pristup k relevantim info na internetu.

      Vymazat
    2. Plnoletost 18 je "zákonná" ale mozek se vyvíjí až do 27 let. Stále však nemohu uvěřit že 5,5 miliardy lidí naběhlo tomu divadlu a nechalo se naočko poté co viděli bezduché figuríny ve špitálech místo lidí kdy jim někdy chyběla i ta plastová ruka, obrázky třesoucích se pacientů přitom z kdovíjakých důvodů, atd. Prostě masírka na lidi jak blázek místy tak přehnaná, že je mi to množství fakt překvapením. Na začátku také řekli že očko je experiment. Ta záměrně nastavená falešná realita byla obrovská jak blázen a lidi na to stejně skočili v takovým množství.
      A nyní se tito lidé dovolávají že jsme prý neodvedli dostatečnou práci a málo je informovali a že bychom se jim měli omluvit? Nevím jaký je přesný popis demence a nemusí to být jen u mladší generace ale zavání mi to tím, tento proces co běží v médiích. A to celý mám s vědomím kolik práce energie a času bylo investováno do varování všech lidí, tvrdá práce! Oni to asi ani netuší. A víte co nakonec, asi přijde třešeň na dortu když očkolidé přijdou s větou " my to stejně předem věděli" Tady je už možný čekat uplně všechno. )
      d.

      Vymazat
  7. Takze SAMUEL Tomasik v baste zidu Praze(zjistete si puvod jmena), jméno Samuel má hebrejský původ, jedná se o biblické jméno,význam: jméno boží, nam napsal hej Slovane a vsechno je cajk :-))))). Taky je dobry dobre poslouchat a popremejslet o textu ............. proud

    PS.: Musim jim uznat ze na to jdou chytre po ty staleti. Uz jejich jeden z mala rabinu co mel svidomi(svedomi) na smrtelny posteli rekl alespon ze "Vsechno je jinak", vic nesmel.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trochu z inej strany - cielená dehonestácia slovanstva (správne by malo byť slovienstva), konkrétne Slovenska fonetickým prznením jazyka:
      https://www.tartaria.sk/slovenomania/
      Poznám prípady, keď deti, ktoré študovali angličtinu a dospeli, odišli do zahraničia a hambia sa za svoj pôvod/ rodičov a prerušili akékoľvek kontakty s príbuznými...

      F.

      Vymazat
    2. Mozna to zni tvrde, ale doufejme ze se uz nevratej.............proud

      Vymazat
    3. proud:
      Neznie to tvrdo, je to tak. Tých, čo poznám, sa vrátia len pre lup z dedičstva, to sa im nehnusí - hrdí nemci, riadne im tam mimovládky vypláchli rozum...

      Vymazat
  8. MZ a konference https://vk.com/wall746823626_1976

    OdpovědětVymazat
  9. to korendor
    Nejlepší je závěr !!!! Je to omezování svobodné vůle, přesně jak tady. Duše se nejlépe vyvíjí, když má ideální podmínky a ne za zadkem zlo a pod. negativní vymoženosti. Opak tvrdí ty nejnižší Duše.

    OdpovědětVymazat
  10. Strach z nukleáru.. https://rumble.com/embed/v54qnpu/?pub=1sfave

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.