čtvrtek 9. července 2020

Agresoři (Bobulšvajni) nám chtějí poroučet



Europoslanec a český generál v záloze Hynek Blaško se vyjádřil vůči výzvě německého politika dodržovat povinnou solidaritu uvnitř EU. Tvrdí, že vyhrožování vůči členským státům s tím, aby přijímaly uprchlíky, je zcela nepřípustné, a doporučil německé straně místo toho dát pozor na vyplacení válečných reparací.
Prohlášení šéfa německé diplomacie Heika Maase ve Spolkovém sněmu o tom, že členské státy EU musí dodržovat základní společné hodnoty a plnit související s tím povinnosti, vyvolal bouřlivou reakci veřejnosti, a to i mezi českými politickými činiteli. Jablkem sváru se totiž stalo přímé propojení tohoto tématu s otázkou přerozdělování uprchlíků mezi jednotlivými členskými státy. Podle německého politika řada evropských zemí dlouhá léta využívala unijní pomoc a tím pádem prosperovala díky svému členství v Evropské unii a nyní je na čase své tzv. dluhy splácet.
Český politik a člen SPD Hynek Blaško ve svém rozhovoru pro Parlamentní listy dal najevo, že požadavky německé strany jsou zcela nepřijatelné. Nemá pochyby ani o tom, že se Berlín bude snažit uvalit část svého břemena spojeného s přijetím migrantů na další státy, přičemž bude i nadále trvat na nutnosti pomoci uprchlíkům z hodnotového hlediska, a to kvůli svému ukotvenému pocitu viny za rozpoutání dvou světových válek. Nicméně Česká republika stejně jako další státy, a to včetně zemí Visegrádské skupiny, nemá zájem o to, aby toto břemeno sdílely. Místo toho Blaško doporučuje Německu dát pozor na vyplacení Česku válečných reparací za ty škody, které byly způsobeny Němci během 2. světové války.
„A tento pán, co vykřikuje, že za jeho předsednictví se ohneme a budeme přijímat migranty, tak tomu pánovi je potřeba vzkázat, aby se podíval do kasy, jestli tam má dost finančních prostředků, aby konečně mohl Česku zaplatit válečné reparace. To by bylo gesto, které bychom všichni ocenili,” prohlásil český generál.
Případné argumenty o tom, že východní země po dlouhé době profitovaly z členství v EU a nyní se s tím musí nějak vyrovnat, označuje Blaško za naprostý nesmysl. V souvislosti s tím upozornil na ty příspěvky, které Praha zaplatila do unijní kasy a rovněž na každoroční masivní odliv dividend z republiky. Vzhledem k těmto skutečnostem, stejně jako vzhledem k nevyřešeným reparacím, se prý stěží dá mluvit o jakémsi dluhu Česka vůči Bruselu či Berlínu. „A já vzkazuji: zaplaťte nám válečné reparace a my řekneme: dobře, jste frajeři a budeme se podle toho dál chovat,” uzavřel český politik.

Další důvod k vystoupení z EU?

Dříve na kontroverzní prohlášení německého ministra reagoval i předseda SPD Tomio Okamura. Podle něj se jedná o skandální prohlášení, po němž musíme zvážit, zda máme zůstávat v Evropské unie i nadále.
„Na tohle není jiná odpověď než czexit. A zcela skandální je, že s německým ministrem zahraničí jednal v Berlíně den předem, tedy tento měsíc 1. 7., český ministr zahraničí Petříček (ČSSD) a u nás v ČR není zveřejněn žádný výstup z tohoto jednání! Co nám vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM tají?“ vyjádřil své stanovisko Okamura.


17 komentářů:

  1. Ten Heiko Maas mi připomíná jednoho žida,siochazara,který za války hospodařil na likvidaci torických Židu. Jako kdyby to byl jeho povedený synáček. https://www.youtube.com/watch?v=xMprPqupaQ0 A český kráter, potažmo Praha,je v roce 1918 zednáři vytvořený hybrid,kde je stanovený soudružský klid na práci pro obě frakce,usilující o světovládu,siochazary a Židy.A nedopustí zde proto nějaké bouře či vnikání negru dle Kalergiho plánu.Gojjim český dobytek má vždy dostatek všeho,aby se zabránilo jakýmkoliv nepokojum.Pokud Český stát vystoupí z EU,čeká ho vliv zámoří z USA a pokud to bude vliv republikánský,muže to být východ z okapu pod déšt...

    OdpovědětVymazat
  2. PRAHA 5G https://vk.com/video400813730_456240438

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Korendor
      Dík za pohled a za osobní statečnost, rádi vždy zkouknem.

      Vymazat
    2. Korendor
      Výborné jako vždy, a jde na to čumět i BEZ popisku... ;)
      Dnes jsme se pobavili nad Reklamou proti zácpě, díky a zdravíme.

      Vymazat
    3. I "Praha 5G" je popiskem,nech si svoje "jedovatosti",nicmene za tuhle diky,jsem moudrejsi kam si te zaradit ;-).......proud

      Vymazat
    4. proud
      Je myšleno v dobrém proude. A to ve smyslu, že obsah je mnohdy důležitější než forma, tedy již zmíněný popisek a když vím, že pan Korendor točí dobrá videa ve svým volným čase, rád mrknu i na další jeho videa aniž bych musil předem číst popisky. Myslel jsem tuhle že jsme popisky vyřešili a ono asi ne.

      Vymazat
    5. Místo aby byl někdo rád že jeden točí+stříhá videa což je náročná práce na čas+zkušenosti(vědomosti) tak ryje, že nejsou popisky přitom sám videa netočí. Jestli by to například nechtělo panu Korendorovi poslat trochu vděku když se tak snaží a má nám co říct, tolik můj názor.

      Vymazat
    6. Tak mel jsem a porad mam za to,ze vyresino je a Korendor to vzal logicky a rozume a setri tim ostatnim cas,i me a ja za to jsem vdecnej.Papir je holt papir a kdyz tohle napises:" a jde na to čumět i BEZ popisku... ;)",beru to tak jak to vidim :-).Nicmene se nic moc nestalo,aspon tak je to z myho uhlu pohledu,jen jsem dal vedet ze to mercim a ze mi to napovida. Ciste osobne si myslim ze kratkej popisek je normalni a bezna,vuci ctenarum dokonce velmi zdvorila zalezitost,tak me to ucili ve skole a tak zacina kazda kniha atd.atd......proud

      PS.: Mozna ti uniklo ale napriklad i na NWO kdyz davam odkaz odtud,pisu ze je odtud,at lidi vedi ze pan Iv se stara a umi,pro me je to normalni,ze si neprisvojuju zasluhy.

      Vymazat
    7. to Proud
      Proude, dík za rovnováhu a klid.

      Vymazat
    8. to babajasvaga
      Není co řešit, Prouda myslím, že všichni tady u nás známe, je trošku "divokej", ale tady je klid,protože Ví u koho tady je, jeho spíše rozčilují lidi slepí a tupí.

      Vymazat
    9. V pohode,nekdy jisty "vysvetlovani" proste k diskusi patri a jsem rad za tuhle sajtu a zpusob diskuse spis v zertovnym klima kdyz jde o jakejsi problem,ale vzdycky ve slusnym duchu,ze se nemusim "stat prasetem" jako me nekdy nutej nekteri nesvepravni na NWOO,hodne ovcanu si zvyklo a ma za to,ze vecne ustupovat a slevovat je to spravny a nechavaj "potvoram" "prostor",ale kdo ma oci vidi kam uz nas to jako narod dostalo,tim urcite nemyslim na nasilny reseni i kdyz ho podle moznejch nutnejch opatreni nevylucuju,ale spis sazim na sjednoceni se a referenda,kdyz se lidi domluvej,pak bude po jejich i bez nasili a klidne i bez "zakonu" lidma netvorenejch,referendum je prece zakonem ty pravy vetsiny,ale nejdriv se musime naucit to domlouvani se a k tomu patri ta trocha osobni zodpovednosti vuci druhejm,proto nepovazuju za zadnej hrich ostatnim nejak ulehcit hledani,ukazat smer,usetrit jim cas a podobne,jde to ztuha,ale u sebe to chce zacinat.....proud

      Vymazat
    10. to Proud
      ++++++++!. Proude, co ti mohu prozradit, od Nového roku 2021 začne takový tobogán, ti "hajzlíci" se mezi sebou budou rasovat, vše se bude dávat do synchronizace a někteří lidé budou mít hlavu pod paží, bude se vše dávat do rezonance, třeba si na to vzpomeneš. Děláš někdy rozruch v informačním poli, ale to je v pořádku, nic není nadarmo.

      Vymazat
  3. Dobrý Den!
    Na reparace může tenhle stát??? zapomenout a to díky dvěmi dohodami :
    SRN a ČSSR o pozdějším vypořádání a Německo ČR Dohoda o přátelství a spolupráci.
    Obě podepsány Představiteli republik . A vyhlášení Německa, že reparace se vyplácejí vítězům a né osvobozeným.
    Lupič

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Lupič
      ČSR je rovněž vítězem, naše armáda zformovaná v zahraničí (Anglie, SSSR) bojovala proti Německu a na reparace máme nárok.

      Vymazat
    2. Obavam se Iv ze to s nama bude trochu slozitejsi. Dohody skutecne byly a pravidelna armada na jejich zaklade sedela doma,partyzani a jim podobny se tusim do pravidelny armady nepocitaji. Nechci a ani se nemuzu hadat,protoze v tom nejsem odbornikem a navic si myslim,ze jsme (jako obvykle) "cesi moulove" co zaplatili za nasi "prejarmadu" v Anglii nasim narodnim pokladem aniz by hubu otevreli a rekli ze ma za nas zaplatit Nemecko tim svym!!! A tak se s nama to nase moulovstvi tahne dejinama,kazdej si s moulou vytre rit.Puvodne na to mam prilehavejsi a vystiznejsi vyraz,ale ego tech prave nejvetsich "prizdisr..." ho nedovoluje,rvou a rejou nejvic,potrefeny husy,zatim co nas vsechny siozidi ve "vlade" co si jen pro ty pomalejsi hraje na zastupitele,zrazujou,i kdyz s tou zradou je to otazka,kdyz se cejtej vic siozidem,nez Cechem a dovolime jim to ............proud

      Vymazat
  4. VK z Aeronetu k výstupu z EU...Hozeno ilustrační video,uzce související https://vk.com/video400813730_456240441

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.