pátek 8. března 2019

Účinky extra sluneční bouře




V dnešním světě digitalizace a standardních rozvodů elektřiny může v případě výskytu extremní sluneční bouře zde na Zemi způsobit dost velké škody. Například ve vyvinutějších společnostech jsou informační kanály prováděny na bázi světlovodných kebelů, tak jak jsou i používány všechny obvody ovládání optickými kabely, zdroje el. energie jsou stavěny jako individuální a odchod od přenosných sítí a to už z důvodú možných klimatických událostí atd.



V září 1859 došlo k velkému výronu koronální hmoty ze Slunce. Tehdejší astronomové pozorovali obrovský sloup výronu, který se objevil na slunci, a záře byla viditelná i na Kubě a na Jamajce. Tato událost vedla k obrovskému zničení elektrických zařízení po celém světě. Telegrafní sítě vyhořely, elektrické zásuvky selhaly. Dnes je elektřina rozšířena více než v roce 1859, vytvořením celosvětové sítě, která je tím velmi zranitelná. Téměř každý dům je napojen na elektrickou síť a mnoho lidí sleduje satelitní televizi, používá mobily a sítě WiFi. Elektřina je téměř všude. Proto se odborníci domnívají, že podobná Sluneční masová ejekce může vést ke skutečné katastrofě po celém světě. Jsme na to připraveni? Níže uvádíme několik hlavních důsledků tohoto jevu.

První fáze bude blokování satelitních signálů změnou složení atmosféry země. Většina satelitů nebude schopna odolat proudu vysokorychlostních částic. Ozbrojené síly dnes závisí na komunikačních družicích a tím nastane snížení bezpečnosti. O peněžních transakcích přes družice ani nemluvím. Letecká doprava jež je dnes ovládána též přes satelity bude nemožná.

Druhá fáze je ozáření kosmonautů ve vesmíru a tedy pokud se nestihnou tito vrátit zpět na loď následuje jejich smrt v důsledku ozáření.

Třetí fáze je zničení elektrických sítí. Silové transformátory po celé planetě budou explodovat, což způsobí, že miliony lidí budou bez elektřiny a ve tmě.

Čtvrtá fáze se bude týkat nemocnic, kdy přestanou jejich zařízení pracovat po ukončení činnosti nouzových zařízení. U mnoha pacientů tato situace pak skončí tragedií.

Pátá fáze  zničení transportních sítí el. energie. Tím pádem i čerpací stanice pohonných hmot budou odstaveny, protože ikdyž některé mají nouzové zdroje, tak i ty po určité době skončí. Ten kdo si udělá do určité doby zásoby a okolí to zjistí, bude ohrožen útokem. Zastavena letecká doprava a pošta a regály v obchodech budou následně rychle vyklizeny, kým si čtenář domyslí.

Šestá fáze  hromadný hlad. Průměrný člověk neví, jak přežít v případě skutečné katastrofy. Dokonce i ti, kteří se o tyto věci zajímají, nikdy nebyli v situaci, kdy se děje něco opravdu strašného. V takové situaci se peníze stanou zbytečnými. A když jídlo se ztratí v nejbližších supermarketech, lidé budou hladovět. Navzdory tomu, že příroda poskytuje příležitost k živobytí dostatek, většina z nás neví, jak se dostat k jídlu pomocí přírody. Kromě toho má mnoho lidí zbraně a nemusí být střelné, které lze použít pro lov. Existuje však riziko, jak  známe klony se zvířecím genem, že tyto zbraně nebudou využívány k lovu, ale za účelem získání zdrojů od jiných lidí. Na bezpečnostní složky zapomeňte!

Sedmá fáze je bezpráví. Lidé ve venkovských oblastech budou mít lepší postavení ve srovnání s městskou populací. Lidé zde mají zpravidla jisté zásoby jídla a kromě toho mají možnost si jídlo připravit. Nicméně, davy lidí budou posílány z měst do venkovských oblastí a vesničané budou muset chránit své rezervy pomocí vytvoření obecní domobrany, tam je ještě společenství průměrně zdravé. Chaos přichází, porušení zákona dosáhne nebývalé úrovně, jak to bylo v létě 1977, kdy nešel proud v pěti okresech New Yorku na 24 hodin. To vedlo k nárůstu trestné činnosti.

Osmá fáze je zničení digitálních dat. V minulosti byla všechna data uložena v obrovských knihovnách. V moderním světě jsou informace uloženy v digitální podobě. V případě výronu  budou miliony lidí nejen bez mobilních komunikací a kabelové televize. Lidé nebudou mít přístup na internet. Servery Google a Wikipedia se nezdaří ochránit a vynaloží obrovské úsilí na obnovení dat. Navzdory skutečnosti, že v knihách a jiných neelektronických médiích stále dochází k čistému fyzickému ukládání dat, budou knihy brzy využívány jako palivo, budou lidé bez vitálních komunikací.

Devátá fáze bude sociální změna společnosti. Obnova energetických sítí by mohla stát 2 biliony dolarů, nicméně náklady na obnovu elektrických sítí po celém světě jsou téměř nadhodnocené. Bez médií, která říkají, co dělat, bez peněz a potřebných výhod civilizace, se společnost rychle začne měnit. Bude skutečný chaos a ti, kteří v něm přežijí, se už nebudou moci vrátit do starého řádu, ale budou připraveni na něco nového.

Desátá fáze jsou účinky elektromagnetického pole na člověka. Člověk má své vlastní elektromagnetické pole. V roce 2014 se během studie předpokládalo, že riziko mrtvice se během geomagnetických bouří zvyšuje. Potenciální dopad sluneční bouře na lidské tělo bude výrazně silnější. Vědci naznačují, že desítky starověkých civilizací věřily, že lidstvo vstoupí do vyššího stupně vývoje kvůli vypuknutí extremní bouři na slunci. Mnoho civilizací předpovídá, že ti, kteří přežijí, by měli vyšší stupeň rozvoje, včetně takových dovedností, jako je telepatie, psychokineze, levitace a další. Proražením „temného“ oblaku se zvýší přirozená činnsot šišinky u lidí.
K civilizačnímu indexu dnešní doby přiložené video:
 

7 komentářů:

  1. Ahoj Iv.Vdaka za video.Pan Stanek je kapacita.Smutne je ze ziadna z tych technologii Cloveku ku stastiu(v tomto systeme)nepomoze.Je totiz samoucelna. ..Mailo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Ahoj Terezka,zdravim i rodinku.Ano i ja to tak citim ze doverujem..viera a dovera.Vsak ono istym sposobom i dostaneme to comu verime ci uz si to uvedomujeme alebo nie. To UI koho prejde sa uz iste vie...v Arabskych statoch zenu,v Cine je to jedno-hlavne cim vic tim lip,a na Slovensku a v Cechach to bude dochodca. Hi hi,zartujem. :-) Prajem krasny vecer.Konecne teplo,uz sa velmy tesim na prebudzajucu sa prirodu.Juuuu ...Mailo

      Vymazat
  2. Dobrý den, zajímavý popis událostí, které se možná stanou v realitě některých z lidí. Myslím, že si je sami vytvoří pomocí strachu a představivosti. Hezký den přeje Iva:)

    OdpovědětVymazat
  3. Hlavně to nemáme vůbec řešit. Už žádné další strachy. Pracujme na sobě s sebou a se svými blízkými. Jednejme každý den tak, jako kdyby už mělo být pouze lépe. Když ne všem na světě, tak ale určitě nám samotným. A ono pak také bude. Mírou všech věcí je přece člověk sám. Vše negativní je pouze výsledkem našeho vlastního subjektivního srovnávacího hodnocení. Stačí dokázat změnit normativ tohoto procesu uvnitř sebe v souladu se svým vědomím a svědomím. Hejhula

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. to Hejhula
      No, lidské Normativy většinou vůbec nesouhlasí s přírodními zákony, ty jsou většinou tvořeny tak, aby vyhovovaly jen ůzké vládnoucí skupině, ale věci se budou dít stejně tak, jak určuje Vesmír, bez ohledu na lidské vědomí, které se rádo pasuje na vládce Vesmíru = velký omyl, člověk musí napřed poznat přírodní zákony, pokud ne, bude k tomu nucen (povodně, tornáda, rozdělování společnosti atd.) a můžete si svoje myšlenky vést v pozitivu jak chcete. Doporučuji článek o Harmonizaci.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.