čtvrtek 4. října 2018

Jak na blížící se infarkt

Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený ..
Náhle začneš cítit bolest ve své hrudi, která vystřeluje do tvé ruky a čelisti. Jsi jenom 5 km daleko od nemocnice. Bohužel nevíš, jestli zvládneš dojet tak daleko.
Měl jsi školení o první pomoci, ale ten chlapík, co vedl ten kurz, zapomněl říct, jak pomoct sám sobě?
JAK PŘEŽÍT INFARKT, KDYŽ JE ČLOVĚK SÁM.
Spousta lidí je sama bez pomoci, když dostanou infarkt. Osobě, jejíž srdce bije nepravidelně a která začíná omdlévat,zbývá pouze 10 vteřin, než ztratí vědomí.
NEPANIKAŘTE, ALE ZAČNĚTE OPAKOVANĚ KAŠLAT, A TO VELMI ENERGICKY. HLUBOCE SE NADECHNĚTE PŘED KAŽDÝM ZAKAŠLÁNÍM. KAŠLAT MUSÍTE ZHLUBOKA A DLOUHO, MUSÍ SE VÁM TVOŘIT HLEN HLUBOKO V HRUDI. NÁDECH A KAŠEL MUSÍ BÝT OPAKOVÁN KAŽDÉ DVĚ VTEŘINY BEZ PŘESTÁVKY, DOKUD NEDORAZÍ POMOC, NEBO DOKUD NEZAČNE SRDCE BÍT OPĚT NORMÁLNĚ.
HLUBOKÝ NÁDECH DOSTANE KYSLÍK DO PLIC, POHYBY PŘI KAŠLÁNÍ ZMÁČKNOU SRDCE A UMOŽŇUJÍ CIRKULACI KRVE. TENTO TLAK NA SRDCE UMOŽŇUJE JEHO NÁVRAT DO NORMÁLNÍHO RYTMU. TÍMTO ZPŮSOBEM SE MOHOU OBĚTI INFARKTU DOSTAT DO NEMOCNICE.
ŘEKNI TO CO NEJVÍCE LIDEM. MŮŽEŠ ZACHRÁNIT JEJICH ŽIVOTY!!!
NIKDY SI NEMYSLI, ŽE TEBE SE TO NETÝKÁ, POKUD JE TI MÍŇ NEŽ 25 NEBO 30. V DNEŠNÍ DOBĚ SE KVŮLI ZMĚNÁM ŽIVOTNÍHO STYLU INFARKT VYSKYTUJE U LIDÍ VŠECH VĚKOVÝCH SKUPIN.

BUĎ ČLOVĚK A POŠLI TUTO INORMACI TOLIKA PŘATELŮM, KOLIKA JEN MUŽEŠ!

2 komentáře:

  1. https://rutube.ru/video/69a7ee9e076423948e80b1d6f470b78f/

    OdpovědětVymazat
  2. Dobrá rada vždy nad zlato...:O) Priateľ.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.