sobota 14. dubna 2018

Fiasko amerických sil




V noci 14.4.2018 byl zahájen raketový útok na Sýrii. Ráno ihned ve zpravodajství mainstrému bylo uvedeno, jak byl útok úspěšný a že slibovaná odveta i z ruské strany žádná nebyla. Opak je pravdou a tento útok byl největším fiaskem, který nikdo nečekal.

Z ruského družicového a pozemního systému bylo zachyceno 103 kusů křižujících střel a raket vzduch – země z letadel. Protileteckou obranou Sýrie bylo sestřeleno celkem 71 těchto střel. Ano, čtete dobře, 71 jich bylo sestřeleno a to prosím ještě za pomoci starých sovětských systémů S-125,S-200,Buk,Kvadrant a Osa. Tento starý obranný systém, jímž je vybavena Syrská armáda, měl podle propočtů schopen sestřelit 15-20% vystřelených střel západem.




Jenže ejhle, syrskou armádou bylo zachyceno 71 střel z celkového počtu 103 vypálených raket. Co se to stalo a proč Rusové jsou tak klidní a nyní mají možnost důrazně prosazovat pravidla RB OSN?

Všechny střely jako Tomahawk jsou naváděny podle GPS a v poslední fázi, kdy se blíží k cíli, střela používá svůj vnitřní naváděcí systém a to je okamžik, kdy se potichu a bez velkého křiku dá střela zničit a to EMP impulsem, který zde s největší pravděpodobností Rusové v tichosti použili a proto také to odpovídá i počtu 71 zachycených střel. Střely zasáhnuté EMP impulsem začnou vypadávat z dráhy, klesne rychlost a tím se stanou snadným cílem a nebo dokonce samy spadnou. Navíc tyto střely vypálené až z Rudého moře byly snadným cílem kosmických sil a jejich dráha byla jistě avizována Syrské armádě a možná i za pomoci Iránské strany.

Ze 103 vypálených střel bylo 71 střel zničeno značí o velkém propadáku celé západní vojenské aliance a generálové toto ani nečekali. Dnes je už patrné, že Ušáci mohou tak účinně útočit na „hotentoty“ a podobná území, kde nemají o obraně ani potuchy. Zdá se, že válečným jestřábům něco asi nevyšlo, ale v médiích se bude vykřikovat, jak vše vyšlo, opak je pravdou, Rusové jim dovolili jen tolik, kolik sami chtěli.

4 komentáře:

  1. Polapil jsem dnes neslýchanou zprávu na TV Prima..Pokochejte se https://rutube.ru/video/bb81791efd85e615b9c4c154580c62da/

    OdpovědětVymazat
  2. Pro Syřany to byl asi jen víkendový ohňostroj a důvod k tanci ;)

    https://www.youtube.com/watch?v=so8jly1VTNA

    OdpovědětVymazat
  3. https://www.youtube.com/watch?v=s9GzTSr4-VI ..Mailo

    OdpovědětVymazat
  4. https://rutube.ru/video/fba90f41a61f74a9250f6fefeee76672/

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.