středa 1. listopadu 2017

Mužská logika, o tom se nepíše




Dnes jsem vybral od RNDr. Josefa Hausmanna, CSc. (1953) docela zajímavé čtení z knihy „Základy mužského šovinismu“. Dost poučné čtení a celou knihu si mnozí z vás asi i rádi přečtete a můžete si ji stáhnout zde: www.peruni.cz/download/2/16/Hausmann-Josef---Zaklady-muzskeho-sovinismu.pdf    Nebojte, soubor je bezpečný od virů, pokud vám to něco takového hlásí.
Kniha je úsměvnou reakcí na feministické hnutí a vymezuje základní pravidla mužského chování a jednání.
Josef Hausmann

Aktivní amatérský horolezec, kajakář, hokejsta, tenista, lyžař, pingpongář a klavírista. Otec dvou dcer, roč.86 a 88. Po studiích na MFF UK a Př.F.UK. zaměstnán jako vědecký pracovník. Dosud publikoval pouze vědecké články v odborných časopisech v oboru biochemie a molekulární biologie. V současné době pracuje jako tlumočník a překladatel anglického a německého jazyka.

Pár ukázek z knihy:
Nedostatek vůle maskovaný tzv. nedostatkem času se projevuje na většině žen s postupujícím věkem nadváhou a otylostí. Místo toho, aby při (nebo místo) koukání na televizi či tlachání se sousedkami půl hodiny denně cvičily nebo uběhly pár kilometrů, aby zachovaly své tělo v jakž takž pro chlapa přitažlivém stavu (to by si ale musely připustit, že nic jiného u nich chlapy nedrží, a ne stavět nad sexuálno své takzvané osobní kouzlo), vysedávají v kosmetických salónech, vytrhávají si obočí, mažou si obličeje nejrůznějšími extrakty, nechávají si naivně šít, tloušťku maskující volné oděvy a vůbec věnují spoustu peněz, energie a času tomu, aby se naprosto marně snažily zastřít špekové pancíře, rozlézající se jim po celém těle. A tak se občas stane, že takový metrákový drobeček se manželovi stulí do klubíčka na prsou, tváří se jako holčička, vede řeči jako maturantka a chlap ji bezděčně hladí po půlmetrákovém zadku a býčí šíji, líbá ji na trojitý krk, nepokouší se ani najít rozdíl mezi břišními faldy a prsy, a když je po všem, jde do hospody a ožere se jako pes, protože to je jediný způsob, který ho může ochránit před ztrátou rozumu.

Ženské hádání - během hádek neštítí vytáhnout argumenty, které byly již dávno překonány. Z tenkého ledu, na kterém se žena nachází, přejde bez uzardění na jiné téma, kde jsme viníky hlavně jenom my.
Oblíbenou ženskou představou je také, že muž má někde továrnu na peníze. Tato představa jí umožňuje přijímat nekonečné množství peněz bez pocitu vděčnosti nebo bez nutkání nějakým způsobem projevit svou radost. Jestliže chlap vydělává 10.000 Kč měčně, 7.000 Kč odevzdá doma a za zbylé tři dojíždí do práce, stravuje se a šatí, byl by naivní, kdyby se snažil manželku okouzlit třeba tím, že by jednoho dne koupil za 20.000 Kč zájezd s cestovkou. Očekávaná obdivná otázka .Jak jsi na to mohl ušetřit, když z těch pár šupů, co si necháváš, ti zbude tak sotva na přežití?To se nedostaví. Naopak. Ještě se ho třeba zeptá, jestli by náhodou nemohl na cestu pro jistotu nakoupit o 300 dolarů více. Ženu ani nenapadne, aby byla kvůli nějakému dvacetitisícovému drobtu vůbec vděčná.

Čert mě může vzít, když slyším uvzdychané písně typu .Ach, lásko, proč jsi mě opustila?., .Vrať se, nemohu bez tebe žít., .Kéž bych mohl vrátit čas a začít znovu. ... atd. Tyto a stovky písní jim podobných zatemňují jeden důležitý aspekt. Jak autoři těchto textů, tak vyznavači jejich písní nechápou, že tímto způsobem zbytečně v ženské populaci vzbuzují pocit nepostradatelnosti. Jde především o to, že ženy, která mě opustila a nestojí o mě, není žádná škoda. Opustí-li mne (osudovou ranou - smrtí, násilným přesídlením atd.) drahá bytost, ztratil jsem někoho, koho jsem měl rád a kdo měl rád mě. To je tragédie. Nemohu však truchlit po někom, kdo na mě kašle a válí se třeba už v tomto okamžiku někde s někým jiným. Taková žena pro mě nemůže představovat ztrátu. Texty těchto písní ubezpečují ženy v tom, že jsou to ony, kdo rozchodem neutrpí, že za nimi chlapi budou koukat uslzenýma očima, dolézat a přistupovat na potupné podmínky jejich návratu. Zároveň tyto texty neradí opuštěným mužům nic jiného, než aby bědovali nad svou zoufalou situací.
Vyvolávané pocity viny- To by mně také mohl soused přinést pět litrů rumu, který mi nechutná jako dar, protože ví, že mám ve sklepě slivovici a přijetím tohoto daru bych se vystavil morální povinnosti obdarovat ho láhvemi slivovice, kterou zbožňuji. Je to vydírání, když si nás někdo zavazuje sliby, o které nestojíme.
Mnozí muži, kterým bylo stokrát opakováno: .Co by z tebe bylo, kdybych ti neuvařila a nevyprala?. (co by bylo, ze začátku najedl by se v hospodě a prádlo by si dal vyprat v prádelně za jednu třetinu toho, co ho ta ženská stojí), se zaleknou, že kdyby je dotyčná opustila, bídně by zašli. Měli by si však uvědomit, že zůstanou osobití, nikterak nezvýší riziko rozchodu, spíše naopak, a i kdyby k rozchodu došlo, jejich kvalita života se zvýší.

Je třeba zdůraznit, že v ženských je pocit vlastnictví velice hluboce zakořeněn. Vine se jejich soužitím s mužem jako červená niť, žárlivostí počínaje a příslovečným válečkem na nudle konče.
.Představte si, paní Blažková, ještě než jeli na hory, tak mu povídám: Nezlom si nikde nohu! A teď mi volal z Vrchlabí, že má nohu v sádře. Kdybych to tomu pitomci neříkala! Ale to je jak házení hrachu na zeď..
A Blažková jí s největší pravděpodobností neřekne, že nohu si nikdo o vlastní vůli nezlomí a tudíž to není třeba ani nikomu radit, nýbrž prohlásí: .To je úplně zbytečné jim něco říkat. Oni mají stejně svou hlavu..
A obě, navzájem utvrzeny v nadřazenosti svých geniálních myšlenek, odplují do svých příbytků, soucitně přitom míjejíce davy mužských hlupáků příliš hloupých na to, aby si nechali od nich poradit.

Má přece na mě štempl v občance! - Jó, kdybych věděl, že moje stálá partnerka (manželka) mě chce mít doma, aby mě to hezky udělala, to bych i bral. Ale v 95-ti procentech to však není ten případ. Bude koukat na televizi, chramostit po bytě nebo telefonovat s tetkami a důvod, proč mě chce mít doma je jediný: Závist a nepřejícnost, navíc pro ni morálně odůvodněná pocitem vlastnictví.
Má-li se chlap rozhodnout mezi dvěma přibližně stejně vyhlížejícími ženami, z nichž jedna orgasmu docílit může a druhá ne, rozhodne se, pochopitelně, pro tu první. Je to především ženino vyvrcholení, nikoliv jeho vlastní, kterým je odměněno jeho milostné úsilí, byť většinou příjemné. Uspokojit ženu je na sexu to nejkrásnější. Milovat se se ženou nedocilující orgasmus je bezcílnou poutí, během které se muž sice ukojí, ale to je příliš malá meta. Vždyť přece úspěšnost sexu poměřujeme tím, jak si to ta žena užila. Nikdo nepočítá, kolikrát se uspokojil, ale kolikrát to udělal své ženě nebo milence.
Fenomén přehlížení mužů ženami pramení ze sobecké, až egocentrické ženské povahy. Ony jsou tady, aby jim bylo lichoceno, jejich práce má být uznávána, co by se staraly o to, s čím vším se musí chlap na poli pracovním či sportovním potýkat nebo co všechno musel podstoupit, než třeba postavil nebo opravil dům. V přehlížení jsou tak důsledné, že přestože jistě vědí, jak my muži v naší ješitnosti bychom byli snadno ovladatelní a krotcí, kdyby nám ta, na které nám záleží, občas řekla něco obdivného. Ne, proč by to dělala, vždyť je to jedno, ten chlap bude fungovat i bez toho a jí je jedno, jak se vedle ní cítí, protože tato otázka je pro ni absurdní, řešit se přeci má, jak se cítí ona vedle něj. 
Typická žena se ráno probudí a přemýšlí: .Mám nějaký důvod ke spokojenosti při tomto způsobu života?., .Nemařím s ním život?. Imanentně se tak babrá sama sebou, protože to je pro ni to nejdůležitější.
My muži máme vnitřní nutkání být vděční za vše, co pro nás někdo vykoná a co se vymyká běžným povinnostem bližního vůči bližnímu. Tato vlastnost je však ženám naprosto cizí. Člověk by si myslel, že když si vezme chudou holku, bude mu celý život vděčná, že ji vytáhnul z bídy, nebo si alespoň nebude moc vyskakovat. Tak to ale není. Tak by se choval mužský. Tím, že nikdy nic neměla a najednou přičichla k něčemu, se stává rychlokvašnou dámou, prasečřkou, které je všechno málo, která není s ničím spokojená a která si brzy začne myslet, že si zaslouží mnohem více.
Příjemné čtení i zábavu.Iv

Sice mimo téma, ale chtěl bych se zde čtenářů zeptat, jak prožívali - příhody k datumu 31.10.2017, kdy  byl svátek ďábla(halloween) a datum je věnováno obětovacím rituálům černých sil. Moje příhoda začala již 30.10.2017 a vyvrcholila přesně 31.10.2017 tak, že jsem díky různým okolnostem musel absolvovat cestu autem a to za velmi nepříjemných některých situací.  Měl jsem dost práce s udržením napojení na Sílu, abych odolával těmto temným vibracím nejen v tlaku na mne, ale i při cestování, někdo to asi neustál a tyto temné energie do něj skočili a byl v tyto okamžiky úplně někdo jiný. Zkuste si vzpomenout.
Pište třeba zde do komentářů - Iv

25 komentářů:

  1. Haha, nádhera moc pobavilo.
    Dávám ještě radu, ač žena,
    pánové, ne aby Vás napadlo, ikdyby jste náhodou našli zalíbení ve štíhlé a inteligentní ženě, a máte doma tlustou protivnou manželku a jste bez sexu, opuštět jí, protože stejně jsou všechny ženský nakonec tlustý a protivný (je třeba toto míti neustále na paměti). Tak proč si zvykat na jinou budoucí tlouštici, no ne?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Znám i takovou, která ikdyž nezastaví věk je štíhlá, temperamentní, atd. jen do ní někdy něco skočí negativního, asi i to je součástí jejího spalování a udržování se v pohledném stavu i přes čtyři porozené děti, které ji i na kráse asi i přidali.

      Vymazat
    2. Pan ma vistizne meno..Hausmann. Len zabudol dodat ze vina je vzdy na oboch stranach...ako na strane zeny,tak i na strane svokry :-) ..Mailo

      Vymazat
    3. Mailí, ty jsi tomu dal korunu, pobavil jsi mně.

      Skoro jsem to dočetla až na asi 3 poslední kapitoly(to už mně lezly oči z důlků).Autor popisuje svoje životní zkušenosti(což je samozřejmě nejlepší), ale narazil na ženu, která ho dovedla k těmto závěrům(sám nazývá rodinu svojí ženy, což jsou samé ženy, tasemnicema).Pak už mu opravdu nezbývá než vzít dva tisíce a jít do bordelu, protože už ke každé přistupuje se strachem a ostražitostí, že by mohla být stejná jako jeho žena....chlapec má smůlu, haha.

      Vymazat
    4. to ter fry
      Odpověď na komentář je zde: http://www.peruni.cz/zprava-rndr--josef-hausmann--csc--s-perunem-63.htm
      Jak zní poslední věta v reportáži:
      To, co si mnozí muži myslí, neboť se to většinou překrývá s jejich životními zkušenostmi, má Pepík Hausmann odvahu říkat veřejně a vykřičet do světa.
      Dodávám jen, že tím neodsuzuji ženy, jen jsem se snažil na něco upozornit, ale to je na nich samých - ne všech, některé si to uvědomují.

      Vymazat
    5. Ani bych od Vás pane Iv nic jiného nečekala, haha.
      Vše je tak, jak má být.

      Vymazat
    6. Článek je určitě zajímavý a inspirativní. V dlouholetém bývalém vztahu jsem jen makal aby byla spokojená. Ano, chtěl jsem aby byla spokojená, jinak bych nebyl spokojený ani já. Je pro mě prioritní spokojenost obou. V milostné stránce to ale bylo velmi proměnlivé až jsem někdy strádal. Sice vždy když k tomu došlo, tak to nikdy nebylo špatné, dosahovala orgasmu a bylo ji slyšet snad až ven. Jenže k tomu docházelo jen občas. Nerozuměl jsem tomu. Příčina je v její nevyrovnanosti a neustálených postojích. A tak jsem ve vztahu druhém. A sice se říká, že sex není všechno, ale pokud to v sexu neklape, pak to neklape ani v jiných oblastech. Teď to klape ve všem a kdykoliv. Vše je o charakterech dvou lidí ve vztahu. Někteří se fakt k sobě nehodí.

      Vymazat
  2. Kniha zaujímavá, výstižná, asi polovicu mám prečítanú zatiaľ.
    K tomu dátumu 31.10. 2017: Spomínam si na jednu diskusiu v práci, bolo to v pondelok. Kolegovia sa bavili o jednom dotyčnom čo nedávno skočil z okna. Potom začali filozofovať nad tým aký spôsob usmrtenia je najrýchlejší (samovražda). Samozrejme som sa do témy nezapájal, len som pozoroval a v mysli som len krútil hlavou čo ich to napadlo takú negatívnu tému rozoberať...
    Inak posledné dni bolo cítiť čudnú atmosféru, mal som chuť počúvať iba pomalšiu ukľudňujúcu hudbu. A v poslednom čase vídavam v priestore na rôznych miestach “iskry”, niekedy aj väčšie svetelne kruhové útvary 2-3 čím priemer. Vidím ich len zlomok sekundy.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento diabolský sviatok rozhodne nemusím, ani sviatky nejakých akože svätých - ale pozorujem vo svojom okolí, že sa to tu nebezpečne rozmáha - deti v škôlkach, školách, vyšší manažéri vo firmách (!, niekto to striktne od zamestnancov vyžaduje, hlavne firmy, čo majú centrály na západe) na podnikových akciách, rôzne párty a pod. ... Len tak som sa zamýšľal, čo tak použiť zbrane temných proti nim? - masky drakov s otrhnutými hlavami a iné masakre - to by bol čurbes!

    F.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravim,kamaradi:-)Myslim ze by bylo mnohem lepsi dostat do povedomi lidi,Slovanu,nas svatek: Velesovu noc,jsouci z 31.10. na 1.11. a vsechno co s ni souvisi.......?.....;-)..........proud

      Vymazat
    2. to F.
      Symbolika je dobré nasměrování Síly, ona ji rovněž používá, je to často její mluva.

      Vymazat
    3. to proud
      Jako protipol těchto magických her ano.

      Vymazat
    4. Iv, ako protipól? Bez prívlastku nie?

      http://www.biosferaklub.info/velesova-noc-je-magicka-noc-skusok-a-spominania/

      Vymazat
    5. to Robo
      Samozřejmě jako protipol, proti anglosaskému a židovskému mumlání k těm temným silám a jen houšť.

      Vymazat
    6. Iv, tak to áno.
      Ja som to myslel skôr tak, že oni nech si v tom svojom smrade niekde v pekle aj navzájom oči vykolú.

      Pri slavení našich sviatkov by sme predsa už na nich myslieť nemuseli.
      A nebudeme musieť. Hneď, jak sa s nimi vysporiadame. Sami nás k tomu nútia, tak prečo im nevyhovieť.
      No nie?

      Vymazat
  4. ahoj všetci... tak 30.10. pondelok od poobedia bol značne náročný. deti (8 a 5 rokov) veľmi podráždedé, vkuse sa hádali, provokovali navzájom, odvrkovali, boli oprsklé, drzé... vnímal som obrovský tlak "zvonka" ako keby boli použité technické prostriedky na vyvolanie agresivity... doma bolo značner "husto". ukľudnilo sa to až utorok poobede, úplný kľud až v stredu ráno. to niečo sa pokúšalo sústavne narúšať ochrannú vrstvu biopoľa a zmeniť energetiku organizmu. netuším o čo šlo, ale bolo to značne náročné... mám za to, že tie útoky neboli od temných bytostí - tie sa objavili až ako reakcia na zmeny v energetike - doslova ich tie zmeny pritiahli. preto sa domnievam, že sa jednalo o technický zásah na hodne veľkej ploche... bežné opatrenia na ochranu priestoru nefungovali

    OdpovědětVymazat
  5. zabudol som na jednu vec . používam EMF senzor - meranie elektromagnetického poľa, občas naň pozriem. bežné hodnoty na tom mieste kde ho mám umiestnený kolíšu od cca 400 mG do 500 mG. v nedeľu podvečer a v pondelok poobede nad 2100 mG. od utorka ráno zasa v normále... ale to bude určite iba náhoda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mahatma
      Aktivitou Slunce to rozhodně nebylo, 31.10.2017 bylo poměrně klidné, ozonová díra nad Evropou v normě, Schumannova rezonance v obvyklém rozkmitu, jen výška ionosféry byla 31.10.2017 o stupínek vyšší, takže podle pozorování to co se dělo, nepřicházelo z okolí vesmíru v rámci měření nám známých hmotných částic. Tím je vyloučeno i působení Harpu, nebo Cernu, jinak by hodnoty byly určitě jiné u výše zmiňovaných. Nic není náhoda a proto si myslím, že působil v tuto dobu astrál, z jeho prováděnými obřady. Citlivci i tedy děti byly v tu dobu nejlepším měřákem

      Vymazat
    2. Nazvala bych to utvořením prostupu pro démony z Astr. A pak začali působit na lidské bytosti, jen některé? Mínusákům se jistě zadařilo, ty na vyšších stupních si myslí, že se jim začíná měnit DNA.

      Vymazat
    3. to mahatma
      Změna elektromagnetického pole, co jste naměřil, může být sekundární(vedlejší) projev rozkmitané ezoosmické mřížky, která vždy reaguje na blížící se změny a to v předstihu 6 - 8 hodin, takže podle vašeho měření EMF i mých zkušeností by odpovídal vrchol "NĚČEHO" v úterý 31.10. kolem 12:00 hodin.

      Vymazat
  6. Vedle toho fešáka se tulí nějaká žena,podobná Renatě Pařezové,hezky česky pojmenované,posléze dostala kuráž a jmenuje se Ester Kočičková...Máme tu PRÁZDNOU KRABICI na PŘÍTOMNOST https://www.youtube.com/watch?v=SUmCRrKYwBQ

    OdpovědětVymazat
  7. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ol,
      haha takže chudinka M. je na tom stejně jako já(včetně té 11).Nojo žárlivost, toť mocná zbraň, hlavně pokud jsou k tomu dané vhodné podmínky zde v reálu.Bylo to pro mne jako výbuch sopky, jinak se to ani nazvat nedá a začalo to 29., to mám zrovna narozky, pěkný dáreček, nojo.
      Ale včera jsem čučela venku na hvězdy a uviděla jsem zelený meteorit letět a ještě se zabimbal, jak na ověsek na lustru, než shořel.Tak na to si vždy vzpomenu, když je třeba.
      Taky náš kocour začal otravovat, ač nažraný, rozhodl se, že bude chytat ptáčka, tak jsem ho seřezala a šel spát.

      Sílo nič všechno temné zde na Zemi.
      Sílo nič všechny nástroje Satana zde na Zemi.

      Vymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Knihu znám,některé věci sice úsměvné ale je v ni hodně pravdy. Dával jsem ji číst svým partnerkám, když kniha letěla po mě obratem zpět, věděl jsem, že to nemá cenu se s touto ženou nadále zabývat, udělala by mi z života peklo. Pokud mi ji žena vrátila a třeba s úsměvem řekla, že na tom něco je, prostě tu knížku ustála, tak s takovou ženou jsem byl ochoten chodit, byla to rozumná ženská.
    Radan

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.