neděle 28. srpna 2016

Ahoj templáři III. díl, kapitola 32 - 35



32.  kapitola

Jo, tahle říjnová noc byla možná tím nejúžasnějším, co jsem zažil. A nevím proč jsem si najednou vybavil ten svůj už teď ne-paradoxní blábol o „Říjnovejch revolucích v listopadu“. My dva jsme prostě a přirozeně celou noc realizovali ono základní sociální počínání žen a mužů. Potažmo pak i všech lidskejch subjektů, který vytvářej nějaký společenství. A teď když už nějakej čásek pročítám texty lidí kolem KSB, tak mám zvláštní pocit a docela i lufta, aby se z těchto bezesporu moudrejch knih tahle intimní výše popisovaná část lidský reality nevytratila. Samotný uskutečňování programu, byť úžasnýho, ale bez nádherný slovanský obraznosti, jež má rovněž moc vytvářet a tříbit societu mi trochu tuhle doufejme čistou vodu kalí. Mám prostě vítr z toho, že se tam třeba nebudou, či spíš přestanou potkávat smysluplně živly, vůně, barvy, tóny, pocity, emoce s duší a vírem fantazie. A rovněž tak se syrovou realitou světa a selskýho rozumu. A kdyby to tak mělo bejt, tak co by pak vytvářelo onen výslednej informační celek s co nejpřehlednější sítí alespoň těch nejdůležitějších a myslícího člověka nakopávajících souvislostí. Teď ale nevím, jestli se na tohle mám zeptat ještě Amadey, nebo spíš už jí, Renet?
Matěji, ty fakt trpíš samomluvou.
Bodejď bych netrpěl, Renet. Dyť jsem furt sám. A člověk, kterej takhle žije se asi nemá montovat do sociálních záležitostí, kterejm z tohoto titulu ani příliš rozumět nemůže, nemyslíš? No, když už jsi mě poslouchala, co o tom soudíš, nebo co bys k tomu dodala.
Hm, nic. Ale vlastně jo, dodala bych k tomu spoustu blbůstek.
Hm, blbůstek? Tak povídej.
Já sama jsem přeci societa. Protože ve svejch inkarnacích představuju armádu žen,  mužů i dětí a doufám, že i zvířátek. Moje duše a dávná, přítomná i budoucí těla se budou vždy podílet na dějinách všeho živýho i neživýho inventáře vesmíru. Budu jeho spolu-tvůrcem, ale  někdy nejspíš i ničitelem.
Renet brzdi, nezacházíš přiliš daleko?
Ne, jen říkám, co si o sobě, jako o neustále a nepřetržitě zde přítomným vesmírným jsoucnu myslím.
Renet fakt brzdi. Je to moc nakažlivý. A co když si tohle začne myslet i Popleta? A mluv potichu, nebo se do toho nakonec zaplete a začne nám radit i Amadea.
No, k tomu vás oba chci vyprovokovat, Matěji!
A co tím míníš? 
Abychom se pokusili vytvořili něco, co by nám usnadnilo přiměřenost a rozumější chování v prostoru našich životů, než jak to doposud činíme.
No, Renet, ale to se nám přeci snaží říkat ty moudrý a tlustý knihy, ne?

Právě, Matěji! Ale nechybí tomu něco?
No, to co tomu chybí z mý strany jsem právě popisoval. Ale je možný, že mi už v tomhle věku chybí ona schopnost vyskočit z nevytříděnýho labyrintu, či zátěže zbytečnejch pojmů a schémat.
Hele, Matěji, já jsem mladá a zase si říkám, že pojmů a schémat se mi jaksi nedostává. Považuju je totiž za schůdky, možná žebříček, kterej mi poslouží něco objevit. A ať už se šplhám kamkoli, tak tam ty šprusle pode-mnou musí reálně bejt. A to ať ty dobrý a vyzkoušený mající  nějakej smysl, ale i ty vachrlatý jsoucí jen do počtu. To, že jsem se výše označila societou, tak nevylučuje, že v jednotlivejch sekvencích života jsem egoistka, šmejd a mrcha. Ale pořád jsem to já, chápeš? Teď zrovna jen pouho-pouhá ženská!
A proč to Renet říkáš s vykřičníkem? Copak si ty občas societka myslíš, že v jevu ženská je něco blbě?
Samozřejmě. A to záleží na konkrétní...
Renet? Ty jako myslíš, že máš třeba malý prsa a křivý nohy? No, dost taky  šilháš po mladejch a oholenejch, hm? Musím tenhle okruh pojmů promyslet. A přesně tak, jak o tom mluvěj ty tlustý KOB knihy. Abys třeba nezačala toužit po nějakejch pro mne tedy fuj-tajbl a moc drahejch implantátech.
Ty pobudo již věkovitej. A ke všemu lakomej.
Hm? Lakomej, jo? Dyť jsem nedávno investoval do pro tebe tak vytouženýho bojleru. Copak si to už nepamatuješ?
Jo, pamatuju si jen to, že byl z druhý ruky!
No a co? Aspoň byl už vyzkoušenej.
Jo? A kolikrát už tady byl elektrikář, aby se ta vyzkoušenina zas pokusila ohřála vodu.
Na takovýhle otázky, Renet, zásadně neodpovídám.
Tak jo, ty Čech-lande. Už jsi se alespoň rozešel s tím tvým otravnýmWindsor-landem?
No, vidíš, societko. A dík za tu bojler-facku.
Miláčku, není zač.
Je zač, protože právě teď jsem se já, Matěj, definitivně rozloučil s mým amatérským pojmem Windsor-land. A proto mohu do okruhu svejch vědomostí zařadit naprosto novej pojem, Rus-land.
No, to ti to trvalo. Rusko a Putin budou mít děsnou radost...



 33.  kapitola

To je fakt moc zajímavý, jak Renet vnímala po žensku tu moji neustále opakovanou a pitomě formulovanou sociální pod-pásovku vůči Britům? Ona okamžitě zaregistrovala a pochopila tuhle mojí nespravedlnou hloupost. Protože já, blbej Matěj, se slovně navážel do Anglánů, aniž bych při tom o nich něco podstatnějšího věděl. To je skutečnej a pádnej argument ze strany týhle úžasný ženský, při kterým jsem si i já uvědomil, jak hloupě a nafoukaně tahle chlupatá, fousatá bytost, Matěj, vytváří prostor sociálního bezpečí a pohody pro ní a všechny živý bytosti v dohledu. Tady i sebe, osla Matěje.
No, konečně jsi to pochopil, člověče.
To seš zas ty, Amadeo?
Ano.
Slyšelas přeci jak uvažuje Renet?
Slyšela. A je to tak fajn, asistente, ne?
Tak čao, ex Taliánko, upálená kdysi v Neretu za mý chlupatý, fousatý,  nemotorný, katovský, sociál-asistence. Ale časy se mění a praktická i sociální technologie života i mordů se ovšem od tý doby závratně posunula, že?. A to někdy až k naprostý anonymitě. Tak třeba, na mnoha místech světa jsou zrovna teď u počítačů mladí, perfektně vyškolení odborníci, kteří naváděj anonymní a zabijácký drony na přesně zaměřený, nic netušící cíle. Možná si při tom povídaj o včerejší tancovačce a popíjej kafe. Ovšem tam někde daleko na druhým konci světa umíraj lidi. Umíraj děti! A s nimi po částech umírá lidský svědomí a taky Matička Země. A ti mladí lidé pak mrknou na hodinky a když je čas, tak rozesmátý zaklapnou počítač a řeknou, padla! A nikterak unavení vyjdou do ulic se bavit, dobře se najíst, smát se, tančit a milovat. A to, co před chvílí „možná“ s důvěrou v Systém dělali jako svou práci, bylo vlastně jenom nedostatečejma informacema ošetřený uskutečňování jejich sociální bezpečnosti. Tihle se šli bavit. Tamti na druhý straně planety pláčou a se zaťatejma pěstma zakopávaj svý mrtvý. Ti tam neví, co bude zejtra. A tihle druzí vysmátí půjdou ráno do růžova vyspinkaní v čisťounkejch oblečcích do svý obvyklý a velmi dobře placený práce u počítače. TEDY NIKOLI DO VÁLKY! Prostě jen do práce.
Takhle lze v tý nejstručnější kostce vylíčit současnej svět a byosti, který se nazývaj lidma. Svět, kterej mohl bejt úplně jinej a šťastnej. Štastnej tady, tam i všude. Jenomže ti, co byť skoro nevědomky provedli tu hrůzu na druhým konci světa naprosto nechápou, že se jim i s úroky a jako bumerang jednou v reálný podobě vrátí něco takovýho, co jako součást zdánlivý-hry způsobili „tam někde“! To je Zákon. Zákon odplaty! Jak by asi Renet okomentovala počínání těch mladejch počítačovejch expertů virtuálně vodících drony?
Je to svinstvo, Matěji! Ty myslíš, že jsou tak pitomí, aby nechápali, cože to dělají?
No, já nevím, Amadeo, jestli to vůbec tuší? Třeba jim tu činnost, tedy jejich práci nadřízení vyložili jako test, či pouhý školní cvičení. Vždyť tyhle bytosti si tuto virtuální hru na počítači hráli, či vlastně trénovali už jako děti. Téma zabíjet zlý teroristy bylo pro ně přijatelný a svatý, neboť ho vyhlásil sám pan president USA. A  o této personě se tam doposud příliš ne-pochybovalo. Tak jim ani nemůže příjít tato činnost zvláštní a natož zrůdná. Je to přeci jenom rutina, ne? Oni netuší, že tenhle stát během svý dvěstě-letý existence nikdy nezažil agresivní, okupační válku na svým území. Tedy mimo asi čtrnácti-denního výsadku Britů na konci 18. st.. Tak se jim ani nemůžeme divit, že uplatňujou svý vytoužený a v tvrdým kapitalismu přímo ze země vydupaný sociální bezpečí a slušně honorovaný zaměstnání. Vždyť ani my jsme nebyli ve škole seznámeni s tím, že v SSSR po Stalinovi nevládli žádní bolševici, nýbrž dítka Bronsteina alias Trockýho. A ti měli jiný úkoly než spokojenost sovětskýho lidu. Neboť jejich zadáním a úkolem bylo vytvoření a pak zachování marxistickejch elit a jejich připravení SSSR dělit. Proč myslíš, že výše uvedenýho netvora Lejbu Davidoviče Stalin vyhnal? A taky proč mohl Lazar Kaganovič zorganisovat v zimě 1932-33 zřejmě jeden z nejefektivnější vyhlazovacích programů planety. Tehdy za půl roku umřelo hlady „možná“, nikdo to neví přesně, několik milionů Ukrajinců? Rovněž tak nám elitářským marxismem posedlí trockisti nesdělili, že 75% nejvyšších potentátů po Velkým Říjnu nebyli Rusové, ale Chazaři, kteří si dle doporučení svejch nejvyšších změnili svá židovská jména na ta přijatelnější pro služebnej dav. Jak z jejich strany byl a dodnes je titulován lid. A vůbec je to dlouhá, krvavá a vnitřní, historie střetu jednoho z mála skutečnejch bolševiků, Stalina s trockisty. Za což zaplatil životem. Ale pak od Chruščova a hlavně po příchodu Gorbačovova se parcelace a mnohanásobný snížení kurzu rublu vůči dolaru v SSSR rozjelo na plný pecky jenom proto, aby byla zachráněna ekonomika a balanc světovýho fízla! Tedy USA. Což se dojemně dařilo za Gorbačova a dovršil to neustále nalitej Jelcin. Obyčejní lidé v USA ví taky jenom to, co jim sdělili ve škole a v mediích. Tohle tam maká stejně jako u nás v rámci informační asymetrie. Kdy běžný směrující informace jsou pro dav. No a teprve pak následujou ty za informační bariérou. Ale i ony jsou odstupňovany, dle hierarchie pro vyšší, vyšší a nejvyšší elity. Takže?
Takže hierarchicko patriarchální svinstvo nejvyššího řádu, že, Matěji?
Ano, Renatko. Kde ses tu vzala tak najednou? Povídal jsem si s Amadeou.
Ale ten rozhovor, Matěji nebyl dialogem, ale monologem, že?
Jo, my s Amadeou si neskáčem do řeči. Každej pijánko jedeme ten svůj monolg, víš?
Nevím, ale copak jsou šmahem všechny elity šmejd?
Nevím, Renet. A kdyby byli, tak co s tím hodláš dělat?
Jdou z počítače vymazat, Matěji?
Zkus to?
A, Matěji, myslíš, že ti současní Rusové to s tou jejich sociální bezpečnosti pod dominací svědomí, fakt myslí vážně?
Jak to mám vědět, Renet? Myslím, že po svejch životních zkušennostech mnozí jo. Ale když zvážím, že drtivá většina současnejch obyvatel Ruska byla stejně jako všude jinde na světě vychována v duchu svinstva informační asymetrie, tak tu může opět jít o ono nový rozděl a panuj. Ale možná je pravdou a reálnou skutečností, jak tvůrci koncepce tvrdí, že je to všechno pouze o svobodě a schopnostech jedince vymanit se z hrubosti a nepřesnosti mozaikovýho, či poněkud vyššího kaleidoskopickýho způsobu vnímání. Čímž je míněno pouhý skládání a nanejvejš zpřesňování obrazu jsoucna na daným místě bez jakýhokoli pochopení souvislostí, příčin a důsledků. Tedy nahradit ho vnímáním v podstatně širším smyslu konceptu. Mám pocit, že ono přidělování ne-kvalitních, kvalitních a vysoce kvalitních informací je občas nutný. Ale nesmí se to stát naprosto nesmlouvavým pravidlem, jako to funguje v současným světě. Pokud by bylo vědění opravdu rovnoměrně a ve stejný kvalitě dostupný všem a byl konečně instalován ideální informační stav, tak by to opravdu už byl pouze a jen jedinec, kdo by svým přístupem k osvojování a rozvoji vědomostí rozhodoval o tom, jak vysoko by chtěl ve svým poznání dojít. Ale takovej informační servis, a navíc přístupnej mýmu selskýmu rozumu zatím neexistuje! Proto říkám, nevím. A jsem mírně skeptickej.
Hm? A proto o něj, Matěji, požádejme.
A koho, Renet?
Universum.
A jak, Renet?
No takhle...

Matičko Otče Synu Dcero
a moji předkové do hloubi věků i vzdáleností.
Děkujeme za všechno co nám dáváte
a buďte milostiví a milosrdní
k nám všem i k celému světu.
Veďte nás a chraňte před vším
co nám brání vykonat to
co jsme si předsevzali
při vstupu do tohoto života.
Amen.

 Ale, Renet? V tý tvý žádosti nebylo lautr nic o nějakech informacích a konceptech, který by nás měli spasit?
Hele, Matěji, ne-panikař. Pokud Universum existuje a funguje, tak tohle všechno budeš mít zejtra v poště...



34.  kapitola

Jenomže čím je Renet to ONO, co máme vykonat, že? A proč to při vstupu do novýho života musíme zapomenout?
Nevím, Matěji. Mám pocit, že to nějak souvisí s tm, abychom mohli v novým, lidským životě, v prostředí toho nejpřirozenějšího hledačství najít reálnej a co možná nejvíc bezpečnej flek uvnitř sebe. A  i ten ve vnějším světě. Pak si dobře zapamatovat referenční body cesty k nim. A rovněž i trasu svýho putování za vzděláním a nacházením souvislostí v tomhle zkušebním úseku pobytu naší duše v současným těle. Tyto body by nás podle mne měly dovíst k onomu ostrůvku procitnutí a pochopení důvodů proč naše duše vstoupila do tohoto vtělení. Ale teď budu oproti tobě k tý práci Rusů poněkud vstřícnější. Tohle, co oni uváděj a řeší ve svý sociální a bezpečnostní doktríně jsem totiž začala nacházet a vímat u mejch novejch přátel v Anglii. Kde mě velmi oslovila hlavně naprostá ne-účast didaktiky. Což mě samozřejmě bralo i u těch Rusů. Oni totiž říkaj, zde jsou informace, který ti pomůžou hledat ty doplňující ze kterejch pak budeš mít možnost uplíst tkanivo souvislostí. Tedy pochopit fungování konceptu. A to je vlastně v kostce ona metoda. Prostý, že? Žádný poučování, žádnej návod jak co, kdy a proč dělat. Při tom mi okamžitě došlo, jak cílenou zrůdnost páchaj všechny současný výchovný a vzdělávací programy. Tedy ty, co jsem měla možnost já v současným životě poznat. Zvláště pak když jsem srovnávala stav u nás s tím, co jsem za ty dva školní roky zažila v Anglii. A všimni si, že naprosto v tomhle srovnání budu oddělovat anglický školství od toho, co jsem se naučila od svejch tamních přátel. Teprve tam jsem pochopila, jak jdou ohledně vzdělání ti moji nový angličtí souputníci naprosto mimo jejich vzdělávací programy. A, že ta země je fakt skutečným blbstvím Windsor-landu, stejně jako my jsme ohledně oficiálního vzdělávání zahrnuti do kreténismu našehou současnýho Čech-landu. Chápeš?
Renet, v minulý kapitole jsi mi ty moje landy s malým „l“ ometla o hubu.
To nic, to tehdy bylo z kamarádství, ale tohle už je z lásky, Matěji. A mezi tím je velkej rozdíl, chápeš? A taky už podstatně větší pochopení pro to, jak jsi to tehdy myslel. A teď pokračuju. Když jsem tam s nadšením odjížděla a prvně slyšela tyhle tvoje formulace, tak mě ten Windsor-přílepek urazil.
A proč jsi mi to neřekla, Renet? Vysvětlil bych ti to.
Nóóó právě? To je vono. Vedení k pravdě je dobrá cesta k sociální bezpečnosti. Vysvětlování je špatností a dokonce je to zvrhlost a sračky nejsmradlavější kategorie! Já to nejprve chápala v tom smyslu, že si z tý země za mořem a potažmo i ze mne, která tam hodlám odjet studovat, děláš srandu. A z toho důvodu, že jí i mne považuješ za hloupou.
No, skoro tak to bylo. Já jsem Anglii za éry trockistů považoval rovněž jako ty ještě nedávno, než jsi tam odjela, za skoro ideální místo tvůrčí svobody. Ale když se tady na konci minulýho století začaly měnit poměry, tak jsem stále víc a víc zjišťoval, že se zde opět říká něco jinýho, než se dělá. A jak šel čas a zvláště pak po roce 2000, kdy se tohle počalo dít ve stále propracovanější podobě, tak jsem začal pomalounku chápat a pak už nabeton vědět, že jsme pouze a jen spadli z trockistický louže ne do bláta, ale rovnou do tý nejsurovější fašisticko-sociál-kapitalistický mašinerie, jež se neštítí naprosto ničeho. Navíc ještě toto vše bylo dosycený a fešně zabalený do fixl praporů, nevhodných a násilných multi-kulturních zrůdností. S nimiž se zároveň ovírala Overtonova okna pro sexuální úchylky, euthanasii, juvenilní jistici ala Norsko a dokonce pro pojídání lidskýho masa. A samozřejmě i pro mnohá jiná svinstva. No, a ty sem do Čech přifrčely z mnou kdysi obdivovanýho Západu. Na tom vídíš, Renet, že mně v to Čechách trvalo víc než deset let, abych onen stav pochopil. A tak jsem tě tím výrazem Winsor-land jenom špičkoval, prudil a čekal, co ty na to. Věděl jsem, že tam jedeš s přesně tou samou představou a nadějí,  jakou jsem měl kdysi o svobodě Anglie a západu i já. A vidíš, ty sis návštěvou skutečnýho Windsor-landu oproti mně zkrátila pochopení souvislostí a pravdy o téměř celý desetiletí. To je přeci, pro samozvanýho pedagoga Popletu Matěje úžasnej úspěch, ne? A dle mýho tohle představuje ono jádro tý sociální teorie Rusů v obyčejný, životní praxi. A samozřejmě na tý pro mě nejpochopitelněší úrovni, tedy konceptu selskýho rozumu. A představ si, že ta léta, která sis tímhle fíglem vyšetřila můžeš užít k něčemu, co tenhle náš svět posune od globalistickejch a socialisticko-fašistickejch zrůdností k něčemu podstatně  rozumnějšímu, ne? A to je podle mýho to, co nám tahle teorie Rusů, která samozřejmě nespadla z nebe, ale z dávný tradice Slovansko Árijskejch Véd. Toto pak dávkovano třeba Pjakinem a dnes už postupně praktikovano v plantárním formátu Putinem sděluje a nabízí něco za čímž stojí lidský SVĚDOMÍ!!! A ne nějakej už se hroutící světovej policajt.
Kecáš, Matěji! Něco podstatně lepšího existuje! A víš co to je?
Nevím, drahoušku. Ale očekávám nějakej z tvejch drsnejch fórů.
Já tě, Matěji, zmlátím!
Hele, Renet, tímhle mi často za svýho života někdy ve srandě, občas i skutečně vyhrožovala Amadea. Ale vyšetřit deset let svýho života je terno. A teď je jen na tobě, co s těma rokama uděláš?
No, budu ta léta, tento! Ha ha ha ha...
Renet, budu to moct dělat jako papoušek po tobě?
Matěji, my to nebudem spolu dělat najednou?
No, kdo ví?
Tantra je dobrá medicína, Matěji. Tantra je člunek, stav i výsledná tkanina. Tudíž je nutný vnímat sebe jako nerost i půdu. Cítit se opravdu rostlinou, bakterií, hmyzem, rybou, ptákem, zvířetem, člověkem, vesmírem i božstvem? Protože jen pak budeš spojen s komplet celou planetou a vesmírem. 

Chápeš to? Ty chlupatá societko. Oni ti Rusové asi v tom současným skoro válečnickým a chlapáckým fofru, opět trochu pozapoměli na nás, a na ty naše ženský priority a touhy, že?
No teda, Renet z Čech-landu do Windsor-landu. Pak zas zpátky Adámkovou cestou NIKAM! A to rovnou nejmíň do Československa.  To je teda nadělení. A já jen doufám, že z ní pro nás nevzejde něco takovýho, jako se stalo s dopuštěním panstva po první světový válce, když jsme my, Československo dostali od sv. Západu Danajskej dar ve formě Zakarpatský Ukrajiny...


Závěrečná část


35.  kapitola

Amadeo? Hm, nic.
Teď mi zkus říct, copak je vůbec třeba, asistensky postrkovat tenhle rozvlněnej živel. Vždyť ona je oheň, voda, vítr i prach země, jež nabral v divokým víru tubus tornáda. Kde uvnitř je ticho jako v chrámu. A vně zuřej běsy! Copak si myslíš, že tohle lze směrovat? Vždyť venku není slyšet naprosto nic pro děsivej hluk. A uvnitř tupl nic, neboť se zvuky rozplynuly do měkký a hustý tkaniny hlubokýho ticha Tanter. Slyšelas přeci její výklad, Amadeo, ne? Tohle se přeci směruje samo. Myslíš, že já k tomuhle žhavýmu a vybuchujícímu tyglíku, jímž Renet je, jsem něčím schopnej přispět?
Ticho jako v chrámu!
Nebo dokonce k tomu patřit?
Ticho jako v chrámu!
No, to je dobrý, já nicka se ženu do průseru a mám při tom kočírovat někam a lautr netuším kam ... něco, o čem skoro nic nevím? Jo, akorát to, že se to jmenuje, Renet! S kterýmž to jevem jsem však za těch pár roků strávil pouhejch několik desítek hodin. A vím o něm jen to, že je mi s tím tornádem dobře. Že mě inspiruje, a že mě „možná“ má „trochu“ rádo. I když naprosto, Amadeo, nechápu proč?
Ticho jako v chrámu!
Nejspíš jako svýho dědu, protože ten její velmi brzo umřel, co myslíš?
Ticho jako v chrámu!
A se mnou věkovitým jí to čeká nejspíš taky, že?
Ticho jako v chrámu!
Amadeo?
Ticho jako v chrámu!
Možná, že v tomhle právě ztichlým kostelíku už mnozí jsou a dokonce snad i tuší, či ví proč...



Epilog.

Alojzío?
Kardinále?
Nojo, bodejď bych se dovolal blahoslaveného jezuity ze Sutivanu.
Alojzío, letos jsem ani u toho tvého nádherného moře nebyl. A nebyl taky žádný pokec na nádvoří tamního chrámu. Neochutnal jsem vaše úžasná vína, smokvoňky, olivový olej. A ani váš chléb. Víš, letos jsem byl kousek za rohem na skromném Drveniku Veli. Kde sice už díky nedstatku vody nemají vinice, ale je tam něco mnohem podstatnějšího. A představ si, že se to děje bez civilizačního humbuku a blbnutí. Žádná turistická infrastruktura. Dva obchůdky v přístavu. Prašný cesty. Ticho a mír. Toť vše...
Možná sis od někud „tam?“ všimnul toho, co se děje v Asii, Africe. A taky už zas kousek od vás i od nás na Ukrajině. Ale možná … kdo ví? Snad se za pár měsíců se objeví duha rozkročená z Podmoklan až do středomoří, která možná alespoň cípkem zahrne i tu zatím nešťastnou Ukrajinu, Afriku, Asii a všechny současný planetární hrůzy. A nechť jsou, kardinále, možnosti modrého Midgardu otevřeny dokořán všem slušným lidem. A vše ať se konečně začne dít dle svědomí a vůle OBYVATEL, nikoli elit této nádherné planety. To je přeci to, co jsme odjakživa, a bez zrůdných elit chtěli my, Slované. A na co naprosto taky zapoměla tvoje katolická církev. A sakum-prásk všechna velká náboženství. Všechny politický, sociální a kde jaký systémy. A hlavně na to zapoměl celej slavnej Západ. Ovšem nezapoměla na to naše Matka Slovanů.
Alojzío?
Ticho jako v chrámu!
Amadeo?
Ticho jako v chrámu!
Renet?
Ticho jako v chrámu!
Amen...
Lidi?
Ticho jako v chrámu!

Přihodilo se dne 21.8.2016 v 16:27


Duhý i třetí díl po prázdninách vyjdou v elektronické podobě u stejného nakladatele
, může objednat za 49,- Kč i s DPH zde: http://www.bezvydavatele.cz/book.php?Id=861 , jako byl publikován díl první.

Tímto děkuji autorovi Matějovi za spolupráci a poskytnutí čtenářům svých povídek pro širokou veřejnost. Přeji do budoucna autorovi ještě hodně nápadů a hlavně mnoho a mnoho legrace ve své pouti zde na Teře. 
Iv

33 komentářů:

  1. Ahoj, Iv!
    Dík za přání pro srandovního poutníka Matějě. A tu legraci přejí i, Vám všem, kteří jste si v mých textech něco pro sebe, či pro své rodiny, byť třeba nepatrného ... objevili. Matěj

    OdpovědětVymazat
  2. Matej, premýšľal si niekedy, čo to slovíčko na konci modlitby v 33. kapitole znamená?
    Robo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, Robo!
      A dík za podnětný komentář.
      No, to slovo má celou řadu významů. Např. z hebrejštiny, jež má původ ve slovanských jazycích, neboť opravdoví, žádný mix Hebrejci jsou, tedy spíše byli genetičtí Slované ... to znamená "staň se, budiž". Ale příslušnost ke slovanským jazykům dokládají i samy hebraismy. Což jsou jazykové prvky - z d á n l i v ě - převzaté do hebrejštiny z "jiných jazyků". To je sranda, co? A vůbec i dál to bude samá sranda.
      A-m/e-a-záměny/-n ... může znamenat muž i člověk. Tedy např. přísně hierarchickou hodnotu. Ale i naopak podřadnou hodnotu ve smyslu raba, otroka, služebníka, atd.. Také je tu ve hře význam ve smyslu m/e-ě-záměny/na, Z toho plynoucí měna, měnitel mající moc. Tedy hybatel! Což má velmy blízko k predikaci, tedy GP. Po předřazení, které je v jazykovědě rovněž možné a běžné, vznikne výraz j-mena, záměnou /e/ v /a/ pak /j/-mana jidlo od boha. Dále pak výraz ne-má, tedy ne-mani. atd.. Já jsem ho zde použil ve slovníkovém významu - staniž se. Matěj

      Vymazat
    2. Zmazal sa mi komentár pred odoslaním, tak ešte raz.

      Tvoj prvý výklad - "nech sa stane" je tuším oficiálny výklad biblického konceptu. Ako stúpenec KOBu vieš, o čom rozprávam.
      Podľa mňa si bol najbližšie s prirovnaním ku GP.
      Bo Amon/Set/Jehova/Boh-otec/.. jedno jest.
      Podľa môjho názoru záverečným slovom "amen" za modlitbou dávaš povolenie pre "Satana", aby Tvoje prianie vyplnil. No a ako to robí, tušíme.
      Prijmeš toto vysvetlenie?
      Ako stúpenec Staroslovienskej Bukvice/PRAVého významu slov, i keď zatiaľ viacmenej vlažný, tuším, ako nami manipulujú i pomocou slov..

      Tvoje podvedomie významu slov rozumie, vedomie ale nie. A už tu máme vnútorný konflikt..

      Robo

      Vymazat
  3. Robo!
    "Tušíš" nepřesně. Toto je pouze vyjádření slovníku z r. 1966. Nic víc, nic míň. Já jsem se naprosto nepokoušel o výklad biblického konceptu. Neboť on ani NE-existuje. Neboť skutečná a fungující koncepce může něco koncipovat pouze za jednoho předpokladu, musí být ve vyváženém stavu se vším kolem sebe. Tedy s veškerým chápajícím i nechápajícím jsoucnem. Všechno ostatní není koncepcí, ale pouze násilím toho nejdrsnějšího kalibru spojeného s nedostatkem svědomí. A tenhle propletenec není schopn tvořit koncepty, ale pouze rozkazy. Pokud toto vnímáš jinak, tak za to fakt nemohu.
    Stejně tak GP vládne nikoliv vyvážeností, ale pouze cílenou (nikoliv přesnou) predikcí, ukradenými tajemstvími a strachem.
    A pokud se jedná o konkrétní výraz - amen - tak "těch vysvětlení" jsem četl včetně toho, Tvého, nespočet. Já uvedl pouze několik z těch, jimiž se zabývají lingvisté všech možných světových názorů.
    No, a podle mého mého, čistě selského rozumu to velmi neurčité slovo amen vyslovené s upřímnou touhou naplnit téma konkrétní modlitby (byť je ten výraz od slova modla) vede k naplnění jejího výše uvedeného textu. Neboť on nikomu neubližuje, neuvádí žádné boha-pusté bohy, nýbrž naše souputníky. A je svým Matějovským způsobem vyvážený, tedy pro Popletu konceptuální.
    Univerzum, Robo, není blbec! A naše jazyko a konceptuál kecy jsou mu jistě, no, jak bych to řekl ... ku srandě.
    A myslím, že tématem komentářů by měl být text templáře. A ne jednotlivých slov v něm použitých. Přesto dík za, Tvoje myšlenky. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matej, ako som už pri úplne inej príležitosti povedal úplne inému dobrému človeku - ak Ti to pomôže stať sa Človekom, som rád.

      Môj svet je svet predkresťanský. Nechcem radšej písať "nikdy", ale..neprijmem myšlienku, že Bibliu napísal Boh.

      Prepáč, že som sa nevyjadril širšie k poviedke. To slovo ma pri čítaní zastavilo. Ale dočítam, určite! :-)

      Videl som teraz jednu ruskú, pozoruhodnú rozprávku - "Snehová kráľovná".
      V závere som si niečo viacej uvedomil (v súvislosti s atlantskými "kolegami").
      Pozri, možno uvidíš sám. Pravdepodobne to na rozdiel odo mňa ale pripomínať nepotrebuješ.

      A posledná dnes myšlienka - ak ozaj dokážeme TVORIŤ, zvládneme aj dať slovám význam, aký zo srdca chceme.

      Opatruj sa, Robo.

      Vymazat
  4. Robo,
    ta, Tvoje poslední věta je úžasná ... ak ozaj dokážeme TVORIŤ, zvládneme aj dať slovám význam, aký zo srdca chceme.
    Přesně tak to je. Ale slova jsou i u vynikajících myslitelů a kumštýřů jen nemotorným a kulhajícím nástrojem, který jejich myšlenkám nestačí. Ten významový přesah je opravdu možný pouze a jen s dobrým srdcem.
    A pokud se jedná o Tvoje podezření, že jsem křesťan, tak jím jsem se kdysi snažil být. Ovšem? Nenašel jsem tam mimo příkazů, zákazů a slibů nic z toho, co člověk opravdu potřebuje vědět na své cestě ke svobodě. Tedy ke tvůrčímu smíření se sám se sebou ... a s tím vším kolem. Čímž samozřejmě netvrdím, že jsem to dokázal. Neboť mám pocit, že od tohoto stavu se spíše vzdaluji. A, Robo, dík za tu větu. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matej, len dve veci - nemyslím, že si kresťan.
      A druhá - "Ale slova jsou i u vynikajících myslitelů a kumštýřů jen nemotorným a kulhajícím nástrojem, který jejich myšlenkám nestačí." - mali sme kedysi OBRAZOVÉ písmo i reč. A dnes primitívny Babylón.

      Dosť bolo trollenia z mojej strany, prípadne sa vyjadrím až k poviedke po jej dočítaní.. :-)
      Robo

      Vymazat
  5. Robo,
    kdo dovolil tomuto primitivnímu elitarismu, aby se zde zahnízdil a pokojně tu snášel svá obrovská vejce? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matej, možno my.
      V rámci nášho opätovného rozhýbania sa. Kto sa nehýbe/nerozvíja, je mŕtvy.
      Pohyb/rozvoj je jedným zo základných KONov Vesmíru.

      Preto je cirkevný "raj", kde si naveky už iba užívaš, v skutočnosti smrťou/"peklom".

      Okrem toho, vyjdeme z toho ešte silnejší, ako kedykoľvek predtým. S nami celá Zem.

      Už sme to tu rozoberali a moc pochopenia sme sa nedočkali, pamätáš?

      Robo

      Vymazat
  6. Jo, Robo!
    Pohyb je jedním. A rovnováha smrti je tím druhým. Co je dalším KONom? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veľmi dôležité sú KONy Rita.
      Kto to nepozná, nech si to zadá do okienka vyhľadávača na tartaria.sk

      Rovnováhe smrti nerozumiem, napíš viac.
      Mal som za to, že smrť neexistuje. Len ten rozvoj.
      Zmena fyzickej formy, ale nie smrť..?
      Robo.

      Vymazat
  7. Robo,
    vše, co je živé, je i v pohybu. Všechna těla, tělesné pochody, jako látková výměna, rozmnožování a to, co se ve fyzických tělech děje, je ve znamení pohybu a nezadržitelného směřování ke smrti. Tedy není to panička s kosou, ale proces mající počátek a konec existence všeho hrubě fyzického. To je ono, co zřejmě nazýváš "zmena fyzickej formy".
    Ale toto ovšem ve stejné podobě neplatí pro duši. Což je náš lidský název pro mohutný, nebo spíše v jistém případě ničím neomezený soubor informací a energií (tuto zmínku o možnostech duše a člověka zapoměli v ev. sv. Jana vymazat kurijní cenzoři, neboť tam dodnest stojí ... I VY JSTE BOHOVÉ!). A ten je podstatně jemnějšího ustrojení, které nemusí, ale může rovněž za jistých okolností přestat existovat jako duše a státi se rovněž potravou, či materiálem v této již jemnější sféře. Zánik duše, "nebo přesněji sestup do nižších svetov postihne ty které naše Védy nazývajú raz žijúci".
    Tak tedy to, co my lidé nazýváme smrtí rozhodně existuje. Ale ona není naprostou neexistencí, ale spíše "změnou", jak jí v jedné ze svých knih nazývá Helsing. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem za dovysvetlenie, Matej.
      Vidím, že sa zhodneme..

      Inak, môžeš stúpať po Svarge (postup) alebo klesnúť do nižších foriem života. Kľudne sa z teba môže stať napríklad opica. Konkrétne z Teba nie, neboj :-)

      Aj tá duša, ako potrava pre NAVné bytosti má ako teória zJAVne niečo do seba.

      Prajem k-ras-ny deň, Robo.

      Vymazat
  8. Robo,
    kdybys jsi mne znal osobně, tak ta opice, tedy starej opičák ke mně fakt pasuje. A škoda, že se k našemu pokecu opět nikdo nepřidal. A opatruj se. Matěj

    OdpovědětVymazat
  9. Prečo sa neradi vracajú do predkresťanskej minulosti, Matej?
    Veď je tam i všetko dobré z ich učenia..
    Robo

    OdpovědětVymazat
  10. No,
    protože jim to biblický projekt, který není postaven na svědomí, ale moci, tedy vládě hrstky a podřízenosti zbytku přímo zakazuje. Ale rovněž i proto, že většinou díky tomu, jak generace žily už nejde o lidi, ale většinou o raz žijúci. Když i rodiče jsou tato kategorie, tak už samozřejmě nejsou schopní učinit to, co učinit mají. Tedy alespoň v dnešním světě - pokud možno držet děti - "nejméně" od klipového vnímání a technologií, jež se vyvíjely přesně pro tyto účely. Aby jejich mysl byla roztříštěna a rozptylována ne-podstatnými blbostmi. A kdo z rodičů to dnes dělá?
    Když k tomu přidáš výchovné systémy, a to v podstatě už v současnost i ten kdysi sv., ale dnes už velmi narušený rodinný, tak kdo by tu byl schopen díky těmto zásahům jak z nitra rodin (i veškerého sociálního, ekonomického, náboženského, atd. okolí) vychovat z dětí skutečné lidské bytosti? A je to opět následek naší nedostatečnosti a rozporu-plného fungování elit.
    Nebudu mluvit o západu, ale i náš slovanský rodový systém, je rovněž produkoval. A fungovalo to tam podobně tak, že po třech generacích byla většina z nich naprosto neschopná ke skutečnému vládnutí. Čímž není myšleno, zneužívání moci. Ale ze střípků historie je známu, že i mnozí z nich se tam držely zuby nehty. Proto ta horská dráha nahoru dolu funguje se všemi důsledky i u nás Slovanů. A jelikož naprosto přesně neznáme své dějiny, tak je velmi těžké dělat závěry i o nás Slovanech. A zvláště proto, že jsme tomu západnímu liberalismu propadly naprosto stejně, jako naši bratři bytující tam na západě.
    Říkám to proto, že doposud ne-existují ... a to ani v Rusku, žádné tímto státem a hlavně jím opravdu uskutečňované a dokonale fungující i kulturou potvrzené dokumenty a scénáře způsobu vlády, versus chování lidu.
    Přeci víš, že Putin se v Rusku snaží a to navzdory všem, kteří tam stojí proti němu (a bohužel je jich velmi mnoho) uskutečnovat ne, to co byla Velká Rassenie, byl by to taky anachronismus, že, ale pro mne bohužel do toho zaplétá i v blátě a sračkách vyválené pravoslaví.
    Nevím, možná to zrovna dnes jinak nejde? Ale důsledky toho mouhou být
    opět pro lid velmi neblahé. Protože očekávat, že se tenhle tisíceletý náboženský nástroj změní v něco kladného ... je dle mne bláznovstvím.
    No, babo raď?!? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matej, mám celkom dobrú predstavu, ako sme žili nepoznamení Biblickým konceptom.
      Kto sa u nás "zubami-nechtami" držal na pozícii, ktorá mu neprináležala a udržal sa tam...to už si v dobe zmrdami silne poznamenanej.

      Kedysi poznali Človekovia krátko po narodení bábätka (do pár málo rokov), na akú rolu sa hodí (podľa "aury" napríklad?) a na tú ho pripravovali. Žiadne indické doživotné a dedučné kasty..

      Čo sa Putina týka, ten má moju dôveru. Kresťanov (nielen) je veľmi veľa.
      Cesta domov musí byť postupná.
      A v určitom bode budeme i chvíľu koexistovať vedľa seba..
      Robo.

      Vymazat
  11. Robo,
    nevím kde bereš tu jistotu své představy o kvalitě předkřesťanského života. Tohle náboženství je tu ... a je to velmi nejisté, přibližně 2000 let. Přesnější datace podle vědecké revize státní univerzity v Moskvě pod vedením Nosovského a Fomenka - je r. 1086 n.l. A i toto datum bylo ještě jimi samými posunuto o sto let blíže k naší době, tedy na r. 1186. Což je nejpravděpodobnější rok popravy Krista-Radomíra na popud galaťanů v Konstantinopoli.
    Tím předkřesťanstvím rozumíš tedy ... co?
    Dobu do začátku našeho letopočtu, či v podstatě až do hi-s-tor/a/ického středověku?
    Nejspíš máš tím předkřesťanstvím na mysli spíše období matristního řádu, ne? Kterým vždy po vesmírných, plnetárních, nebo technologických kastrofách začína znovu vytvoření rodu, kmene, národa, atd..
    Myslím, že ta tvá představa o jakési čísté kompaktnosti onoho období SVĚDOMÍ, co předcházelo tohle svinstvo je čirý a nejspíš už ani nedoložitelný idealismus.
    Lépe je vycházet z toho, že vždy tu byly a budou rasy a jejich elity. Tímhle výrazem míním ne nadřazenost, ale vyšší úroveň nadání ŘÍDIT. Záleží pouze na tom zdali ony mají svědomí a tím i smysl pro KONY a tedy spravedlnost. Či už to svědomí ze své duše odstranily a začaly vytvářet zá-KONY a otroky.
    Zde totiž ona, Tebou, zmíněná koegistence-soužití právě končí. A začíná naprosto nerovný boj o zroje. Tedy boj nadaných-bez svědomí se zbytkem leckdy také už bez svědomí.
    Dlouhodobé kastovní systémy sice existují, ale mají všude ve světě degenerativní tendenci. Proto byly vytvořeny zvyková práva např. první noci, adopce, či zákony o jmenování, atd..
    Určitě si snad nemyslíš, že pokud GP je lidského původu, tak je to kasta ve smyslu rodu? Ne, je to pečlivý a plánovaný super výběr geniálních, ne-příbuzných predikujících. Kteří z našeho hlediska mají pouze jednu jedinou chybu. Opět jim chybí SVĚDOMÍ. Takže, Robo držím, Ti, palce ve zkoumání z co nejvíce dohledatelných pohledů.
    Po polovině září zase na čas vypadnu. Ale budu, Vám, Všem, tady držet dneska už celé pěsti. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matej, o svedomí mám tiež poňatie, neboj.. :-)

      Jeho prítomnosť, či neprítomnosť je základným rozdielom medzi "nami" a "nimi".

      Zhodneme sa. Len nie v tej minulosti.

      "Predkresťanskou" rozumiem dobu vlastne i predžidovskú, veď sú z jednej dielne. Čiže zhruba 5.000 rokov do minulosti.
      Zároveň už tušíme, že tie boje medzi Svedomim a bezSvedomim tu prebiehajú oveľa dlhšie - stovky tisíc rokov. Tak ďaleko do minulosti ale nejdem.

      Základný "kameň úrazu" je v tom, že ja proste neverím a nestotožňujem sa s tvrdením, že pravdu (či lepšie ISTINU) sa nedozvieme.

      Nieje to Tvoj prípad, Matej, ale vo všeobecnosti sú mi ľudia s týmto názorom vrcholne podozriví.
      To je hlavný dôvod, prečo ma tak rozčuľujú mnohí stúpenci KOBu.
      Napríklad ten, čo chcel ísť nedávno do politiky...Jefimov?
      Robo.

      Vymazat
  12. Robo!
    Ty jsi dal do placu před-křesťanství. Kdybychom toto začali rozebírat, tak podobných kultů manipulace zde za ty statisíce a možná miliony let bylo nespočet.
    A pokud se jedná o ISTINU, tak je to s ní podobné, jako se zadáním té které naší inkarnace. Taky nevíme proč jsme sem vlastně napochodovali. A nejspíš se tomuto problému my méně pokročilí budeme věnovat věky. A věky pátrat po pravdě a smyslu své duchovní i fyzické existence. Se kterými se tedy já určitě ne a ne ... smysluplně potkat.
    A co řád Matky, na tom se taky neshodneme. Ten je podle mne zatím vůbec nejdůležitějším počinem lidstva. Robo, opatruj se. Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matej práve som dopozeral jednu prednášku, pre mňa viacmenej zhrnutie toho, čo už som čítal.
      Nový článok na tartaria.sk (tam tá prednáška je).

      Tam sa o matke hovorí, bude sa Ti to páčiť.

      Jednoducho, žena-Slovanka ovláda muža-Slovana. A v podstate ochraňuje Rodinu.
      Dnes vidíme to isté, ale so znamienkom "-". Moje vysvetlenie je absolútne nedostatočné, treba pozrieť.

      Len málo, možno pár desiatok, takých dlhých videí (toto má dve hodiny dvadsať) som pozrel, ale toto doporučujem.
      Skús na to pozrieť.
      Robo.

      Vymazat
  13. Robo,
    Jasně, Robo, pouze s malou výhradou. Žena-Slovanka muže-Slovana neovládá, ale nenápadně a jemně řídí. A to nejenom v erotice, ale ve všem.
    Dík za tip na video. Rád bych, ale už dlouhou dobu, když pustím nějaké video s podobnou tématikou, tak bohužel po pár minutách přestane hrát. Aniž by SRÁĆ žbleptnul, promiň. Zmizí šipka a musím to ručně vypnout. Jinak to nejde. Nevím, čím to je. Myslím, že to zřejmě něco, nebo někdo činí vědomě u materiálů jako např. videa na leva-netu, atd.. Když si pustím cokoli jiného, tak se toto nikdy nestane.
    Čímž se omlouvám, Kabode. Vaše videa se už ani ze stejného důvodu nepokouším pouštět, což je jistě škoda.
    Umí mi někdo s tímto poradit? Všichni mi říkají, že se jim to nikdy ještě nestalo. Tak nevím. Je fakt, že jsem počítačovej analfabet. Ovšem jednou ten krám rozdupu. Pak zas pokojně vytáhnu starej psací stroj a bude to. Ovšem nevím, zdali ti vyčuraní idioti třeba nepřestali vyrábět ony velmi pro stroj potřebné pásky. Hm? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Matej, mne to prestalo hrať v druhej polovici videa, čo som Ti odporučil.

      Najskôr som si to zapol na jutrubke - vo videu v článku je na to tlačitko.
      Keď to potom prestalo hrať, vyhlásilo chybu. Pozrel som, v akej minúte to hrať prestalo a dal som "obnoviť" celú stránku na jutrubke (sipka v koliesku vľavo hore), pustil znovu a presunul na minútu, kde sa to zastavilo.
      Potom už zvyšok prehralo bez zadrhnutia.

      Inak, samozrejme že nenásilne. Písal som predsa, že moje vysvetlenie je nedostatočné.. :-)
      Robo

      Vymazat
  14. Ahoj, Robo,
    dík za to vysvětlení ohledně videa a zádrhelů při jejich přehrávání. I když to moc nechápu. Je to tedy děláno vědomě a úmyslně, či jsou to jenom náhody a poruchy? Matěj

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Matej, ťažko povedať.
      Veľa videí priebežne sťahujú z obehu, schválne.
      A tie problémy...neviem. Môžbyť z časti to i to.
      Robo.

      Vymazat
  15. Zdravím Matěji:-)
    Chtěl jsem se optat, kdy budou dostupné všechny díly na bezvydavatele.cz?
    Stále mi chodí Knižní novinky na tento týden, ale Templáři zatím mezi nimi nejsou.
    Díky za info.

    nenimito

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, nenimito!
      Moc děkuji za zprávu, kterou mi přeposlala sestřička. V anotaci na Novou chronologii byl nepatrný výsek z toho, co jsi Vlabi poslal. Tohle je ovšem paráda.
      Jinak, teprve teď je kompletně dopsán a doplněn druhý díl. Ovšem nevím kdy to stihne sestra opravit. A taky mám problém s nakladatelem, jenž mi zatím neposlal žádné vyrozumění a samozřejmě taky žádný honorář. Pokouším se sehnat někoho jiného. A to nejenom na druhý a třetí díl, ale i na svoji poesii, aforismy a nové písničkářské cd, které teď natáčím. Kdyby jsi měl nějaký tip, dej mi prosím vědět.
      A přeji, Ti, krásný v míru a pohodě prožitý r. 2017. Matěj

      Vymazat
    2. Zdravím Matěji:-)
      Trochu jsem se tou Scaligiérovou chronologií aneb „HisTorie je balík lží o událostech, které se nikdy nestaly, vyprávěných lidmi, kteří u toho nebyli.“ - jak napsal George Santayana, chvilku prohrabával. Zaujali mi na tom nejvíce dvě věci:
      1, Rok "slovanského kalendáře" 7525 od Smlouvy o Míru v Hvězdném Chrámu (s Drakem - Hadem) - nějak nedokáži pochopit, z jakého důvodu by mohl být tento rok(asi i den a měsíc) SHODNÝ s počátkem byzantského kalendáře, který byl údajně dopočítán z Genesis podle věků osob od "stvoření světa". Není to zvláštní?
      2, Navíc to má ještě jeden háček, možná poměrně dost Velký Háček, a tím je náš současný letopočet od 0-2017 roku se Scaligiérovou "korekcí" gregoriánského kalendáře od A.D. nebo taky psané jako malé "i" před letopočtem, a scaligiérovci "zkorigovali" "i" na "1" a začátek roku "zkorigovali" z března na leden, čili najednou je z i492 - A.D. 1492 a z i582 - A.D.1583. I u Fomenka jsem se někde všiml okolo roku 0, že má ΔT 1043 zpětně k roku 1976, teda pokud jsem to správně pochopil, třeba ne:-)
      A pokud ano, tak i ten "slovanský kalendář" je poněkud někde úplně jinde;-)
      Takže buďme rádi, že alespoň Měsíc se ukazuje pravidelně.....

      Pokud bych osobně chtěl něco vydat, ač takové ambice rozhodně nemám, tak první koho bych se zeptal, by asi byla Vlabi:-) A pak mi ještě napadlo zkusit přímo Alzu, teoreticky? Ačkoliv mi ten zelený paňáca leze čím dál více na nervy.....
      I Tobě přeji klid, pohodu a veselo v r.2017.
      nenimito

      Vymazat
    3. Ahoj, nenimito!
      Kdo, či co je Alzu?
      A pokud se jedná o ony datace, tak já jsem nikdy neuměl příliš počítat. Možná tak bony za pětku? A to je taky už his-TORA. Přeji, Ti, vše dobré. Matěj

      Vymazat
    4. Matěji,
      myslel jsem přímo kontaktovat https://www.alza.cz/knihy-na-klic/v6475.htm
      nebo třeba Knižní startér http://knizni-starter.cz/jak-zalozit-projekt.html
      Sluníčkový den:-)
      nenimito

      Vymazat
    5. Ahoj, nenimito!
      Dík za adresy. Promiň, že odepisuji až teď. Přeji vše dobré. Matěj

      Vymazat
  16. Ahoj, nenimito!
    No, trochu se to protáhlo, protože jsou tu stále nové a novější informace, které bylo nutné doplnit do druhého a třetího dílu. Teď předám texty sestře, aby opravila tu mojí děsnou češtinu. Až to udělá, tak to vložíme opět do stejného nakladatelství. Dám Vám vědět. A dík za zájemem. S pozdravem a přáním všeho dobrého Matěj.

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.