středa 13. srpna 2014

Varování


PUTINOVO ULTIMÁTUM

 

Včera prezident Ruska Vladimir Putin uskutečnil veřejnou poradu s členy vlády. Taková setkání za přítomnosti televizních kamer za účasti novinářů se dělají nikoli za účelem projednání nějakých otázek, ale pro veřejné oznámení důležitých rozhodnutí. Tentokrát bylo ohlášeno faktické ultimátum pro vlády Ukrajiny a Evropské unie. Mnohá fakta a čísla, zveřejněná ve čtvrtek 10.4.2014 na veřejné poradě jsou všem dávno již známa. Ale tentokrát byla zopakována se zcela určitým cílem a jako potvrzení požadavků vznesených Ruskem.

 CO ŘEKL PUTIN:

1.     Evropě

Smlouva o přidružení Ukrajiny k EU vytvořila hrozby nejen pro ekonomiku Ukrajiny, ale též pro ekonomiku Ruska. Po podpisu dokumentu by nutně započalo nekontrolovatelné zahlcení ruského trhu bezcelními výrobky z Evropy a dalších zemí, což by bolestivě dopadlo na ruské výrobce. Navíc by Ukrajina byla nucena zpřetrhat s Ruskem desítky a stovky smluv, které by byly v rozporu s podmínkami asociační dohody s EU. V důsledku toho předkládaná varianta asociační dohody představuje hrozbu pro Rusko – v podstatě by zničila dvoustranné vzájemně výhodné tržně-průmyslové svazky Ruska a Ukrajiny a vedl a by k vytlačení výrobků ruského původu výrobky z jiných zemí. Chtěli jsme tyto otázky řešit po dobrém, lidsky. Pokoušeli jsme se dohodnout. Ale všechny kompromisy, které jsme předkládali, a naše konstruktivní návrhy byly Evropskou unií odmítnuty. Bohužel. Nyní to tedy bude po zlém.

2.     Ukrajině

Nehledě na všechny problémy ve vzájemných vztazích, nehledě na protiruskou a otevřeně fašistickou rétoriku nových kyjevských mocných, jsme plnili všechny závazky a udržovali všechny svazky, čímž jsme živými penězi zajišťovali pro průmysl Ukrajiny zakázky za 15 miliard dolarů. Všechny pohledávky byly placeny včas a v plném objemu.

Nechcete-li po dobrém, nedostanete nic. Rusko je připraveno se zcela vzdát ukrajinského zboží a ukrajinské výroby.

3.     Evropě a trochu i Ukrajině

Plyn Ukrajina nemá a už mít nebude. Od této chvíle budeme pouštět přesně tolik plynu, kolik ho Kyjev zaplatí měsíc dopředu. Pro zajištění tranzitu do Evropy na sezónu podzim - zima 2014-2015 do podzemních nádrží plynu Ukrajiny je nutno načerpat plyn za 4 až 5 miliard dolarů. Jestliže Ukrajina nenajde tyto miliardy, bude na podzim Evropa bez plynu.

4.     Ukrajině a trochu i Evropě

Celková suma ukrajinských dluhů, jejichž navrácení může Rusko požadovat okamžitě, činí 16,6 miliard dolarů. A my je požadovat budeme.

 Shrnuto:

 Prezident Ruska připomněl: „Ekonomika Ukrajiny prudce klesá. Prohlubuje se propad průmyslu i stavebnictví. Vzrůstá rozpočtový deficit. Prudce se zhoršuje stav valutové oblasti, k zápornému obchodnímu saldu přibyl útěk kapitálu ze země. Ukrajina se blíží k bankrotu, k zastavení výroby a k explozi nezaměstnanosti.

„Dočasní představitelé různých úrovní“, jak zdvořile Putin nazval kyjevské mocné, dovedli zemi na hranici, za kterou už nebude možná náprava.

 Putin varuje:

 Buďto:
EU, USA a Ukrajina okamžitě přijme podmínky artikulované ministerstvem zahraničí a neprodleně je začne uplatňovat v praxi…

nebo:
Rusko zruší veškeré průmyslové zakázky na Ukrajině. Nevratné ztráty Ukrajiny budou každoročně činit 15 miliard dolarů.

Rusko zavírá své hranice pro ukrajinské zboží a zboží přicházející tranzitem přes Ukrajinu.
Rusko zavírá Ukrajině plynový kohout.

Rusko uplatní vůči Ukrajině pohledávky na pokrytí dluhů v částce 16,6 miliard dolarů.
Rusko nebude Evropě garantovat dodávky plynu na nadcházející podzim a zimu, jestliže Ukrajina neodkoupí a nenačerpá do podzemních nádrží objemy paliva nutné k zajištění těchto dodávek v částce 5 miliard dolarů.

Jestliže Evropa začne mrznout, nechť veškeré výhrady směruje na své přátele v Kyjevě.
V podstatě se jedná o ultimátum, byť je Vladimir Putin formuloval v korektní podobě: “Doufám, že iniciativy ruského Ministerstva zahraničních věcí ohledně uklidnění a zlepšení situace budou mít nějaký efekt a výsledek bude kladný“.

Další dějství:
Zděšení a šok v USA: Německo prý potichu plánuje vstup do sdružení, které ovládá Rusko! Putin rozjel v rámci skupiny obrovské manévry proti Americe

Autor: odjinud | Publikováno: 25.7.2014 | Rubrika: Ekonomika

Obrovská rána, jako když spadne kredenc. Tak by se dalo charakterizovat naprosto šokující prohlášení, které oznámil finanční analytik Jim Willie. Německo plánuje vstup do sdružení BRICS! A právě snaha Německa o vstup do skupiny ekonomického bloku „zlých a silně proti-dolarových a proti-amerických zemí“ způsobil, že USA skrze své tajné služby začaly špehovat německou kancléřku a její spolupracovníky. Nyní se ukazuje, že tragédie letu MH17 možná nakonec má ještě i jiný rozměr, ani ne tak nasměrovaný na rozpoutání války s Ruskem, ale prostě jenom k rozeštvání Ruska s významnými evropskými zeměmi a zejména Německem. Už včera Putin upozornil amerického prezidenta, když mu na dálku přes média vzkázal, že se Washingtonu nepodaří vrazit klín mezi Rusko a Evropu.

Podle všeho to prý vypadá, pokračuje analytik, že Německo naprosto bezprecedentně chce asistovat Rusku ve vykopnutí print-dolaru ze světových trhů. Německo hledá politický a finanční rámec, jak to udělat, aby se Německo mohlo ke skupině BRICS přidat. Tržní potenciál celého sdružení je připravený na obrovský růst. Všichni členové BRICS představují gigantické nenasycené trhy, které jsou hladové po nových technologiích, jsou to trhy, které jsou dostatečně nerozvinuté ve vybraných oblastech, jsou to země, kde je obrovský převis poptávky po investicích do reálných projektů fyzické a nikoliv virtuální ekonomiky. To je přesně to, co Německo potřebuje pro svůj udržitelný ekonomický růst.

Pryč od volného trhu s USA, vstříc obchodům s BRICS. Další články týkající se vývoje a skupiny BRICS zde: http://energieupramene.blogspot.cz/2014/05/vyvoleni-spadli-do-cerne-diry.html
http://energieupramene.blogspot.cz/2014/05/formace-ufo-smerujici-k-zemi.html

A pozor, Německo je lídr! Za Německem dříve či později půjde do BRICS celá Evropa. Protože představa společného trhu EU spolu s BRICS je pro Německo totiž alternativou k velice nepopulární a právě teď projednávané zóně volného trans-atlantického trhu v EU parlamentu! Chápete, o co se tu hraje? Merkelová si dost možná zahrává s myšlenkou kopnout „černého náčelníka“ za mořem do zadku, dát mu košem a místo volné zóny trans-atlantického obchodu s USA, na které by Německo a EU drasticky tratilo a USA naopak vydělávaly, raději vytvořit zónu volného trhu s Ruskem, Čínou, Brazílií, Indií a Jihoafrickou republikou. To je šok, naprostá nukleární bomba na finančních trzích, tohle nemá obdoby.
 Nyní už dává smysl, proč byla Merkelová tak intenzívně sledovaná ze strany NSA, už dává smysl, proč to narafičené sestřelení letadla na Ukrajině, které by se hodilo na Rusy a které mělo pomoci vrazit klín mezi Kreml a Bundestag. Najednou se ukazuje, že obětování nevinných cestujících z letu MH17 mělo pomoci záchraně mrzkého amerického print-dolaru, záchraně trans-atlantické dohody volného trhu a mělo zabránit Německu vstoupit do skupiny BRICS.

USA jsou jako zloděj mezi slušnými obchodníky

Putin rozjel v rámci skupiny obrovské manévry na odklonění obchodu celého sdružení od dolaru a nastartoval změny vedoucí k odproštění se od západních bankovních systémů. BRICS založilo novou světovou rozvojovou banku [2], jakožto konkurenta FEDem ovládané Světové rozvojové banky. Putin rozjel v Rusku a nyní i v rámci celé skupiny také nový systém platebních karet, konkurence a náhrada Američany a Brity ovládaných systémů VISA, Master Card, American Express a několika dalších. BRICS se rozhodl vytvořit i vlastní oddělenou páteřní síť internetu. Není divu, že vrcholový americký diplomat prohlásil, že Rusko zradilo Nový světový řád.

Amerika de facto tlačí Německo do bezvýchodné pozice. Tlačí Německo do sankcí prot Rusku, které poškozují tisíce německých firem. Tyto firmy tlačí na Merkelovou a vyhrožují jí, že pokud se nepostaví USA na odpor na ochranu německého průmyslu, může jako kancléřka skončit. Merkelová je v obrovském lisu mezi tlakem Bílého domu a tlakem německého průmyslu a odborů. Jak je ale zřejmé, nakonec bude košile bližší než kabát a Merkelová se bude muset podvolit německému průmyslu a odkopnout zájmy USA do rohu. Každá další sankce proti Rusku ohrožuje Merkelovou v jejím kancléřském křesle. Nemůže jít donekonečna proti zájmům vlastní země. USA se ji však budou snažit dohnat dost možná i k sebevraždě nebo k rezignaci. USA můžou pádem dolaru v Evropě ztratit vše. Proto si troufám tvrdit, že USA ve svých komplotech a „false flag“ operacích v nasledujících měsících ještě přitvrdí, aby Merkelovou přivedly k rozumu (anebo jí o rozum připravily…).

Moje rada na závěr? Dávat si bacha v následujících měsících na veřejných prostranstvích, v metru, nelétat letadly ani nejezdit vlaky či loděmi. Američané zajisté přichystají nějakou další masovou vraždu civilistů, ze které obviní Rusko nebo Putina, ovšem nedivil bych se, že zvolí i nějaký diskreditační útok na samotnou Merkelovou, když zjistí, že s ní nepohnou.

A zde další rána do čela:


 
  V září Ruská duma schválí zákon o zemích agresorů, další nástroj na pavdu. Globalizační experiment se chýlí ke konci.

5 komentářů:

  1. No,
    co na to říct? Je už opravdu vidět, že ten náš svět se - fakt - začíná měnit. A tenhle směr už za jistejch předpokladů odvahy, moudrosti a tak ... nikdo a nikdy nedokáže změnit. Je to totiž jeden z mnoha jevů, jež universum a vesmír cyklicky plánujou. A my lidi to máme naplňit. Věděli to dávní mudrci, věděli to sedláci, ví to zvířátka a ví to celá příroda. Jen opět dnešních pár miliard lidí se trochu z týhle rodinky vyčlenilo a "malinko" si zdřímlo. Ale je vidět, že se kde-kdo a kde-co začíná budit. A to je vážně moc dobrá zpráva, protože tahle zázračná frekvence se bude lavinovitě šířit. Zkuste jí vší svou silou ladit, vyladit a začít s ní vibrovat. A pak najednou začnou jako zázrakem praskat měchuřiny zrůdný ekonomiky založený na neustálým růstu spotřeby. A rovněž i bublinky všelikejch ideologií a nehezkejch šmouh, kterejm se říká význační vládci, politici, válečníci, bankéři atak! Jo i minutkový celebrity a další dlouhánskej zbytek si při onom štastným, ranním zívnutí zkuste dosadit sami. Jo, už je to zas tady. A doufám, že to nepo..... jako mnohý civilizace před námi. Matěj

    OdpovědětVymazat
  2. Jo,
    a myslím, že ten člověk, kterýmu říkaj Putin ... čeká jen na to, aby se za něj postavilo celý Rusko a možná doufá, že to udělaj všichni i ti čerstvě probuzení. Na tohle kdysi, a docela nedávno čekal jeden dnes moc proklínanej, pomlouvanej, ale možná velkej člověk. A když to konečně Rusko udělalo, tak vymetl tu fašistickou zběř nejenom z Ruska, ale i z tý dnes zkoušený Ukrajiny. A taky od nás vážení. Škoda, že ho pak moc brzy trockisti zavraždili. Putin si přečetl jeho technologii a vypadá to, že to vyřeší kulantněji a snad dokonce i bez násilí. Držme mu palečky a pokusme se pro to něco, byť i mrňavýho udělat. Matěj

    OdpovědětVymazat
  3. Video z článku v českém dabingu :

    https://www.youtube.com/watch?v=jnZKtRejmSA

    OdpovědětVymazat
  4. Tyto dva piktogramy, které vznikly krátce po sobě přímo vybízí k zamyšlení.
    První ze Švédska hovoří jasně : Je pro Vás přirozené a je to Vaše poslání ROZVÍJET KVĚT ŽIVOTA.
    Zde :
    http://www.cropcircleconnector.com/2014/lund/lund2014a.html

    Druhý piktogram vytvořený následující noc v Anglii, ale hovoří : Místo aby jste květ života rozvíjeli, najednou jste se ocitly ve fázi kdy KVĚT ŽIVOTA VADNE. A může dokonce i zaniknout.
    Zde :
    http://www.cropcircleconnector.com/2014/trodd/trodd2014a.html

    OdpovědětVymazat
  5. Květ života..na tom něco može být... o Japonsku media mlčí - kolikrát se bude opakovat historie?
    Pobliž Fuk-ušimy jim září okurky modře.. Děti se koupají poblíž v moři...

    Iv, dík za přínosný web. Koukám počítadlo bude za chvili opět na nule? :-)

    http://fukushima-diary.com/2014/08/cucumber-found-glowing-blue-near-fukushima-photos/
    http://fukushima-diary.com/2014/08/children-swimming-sea-fukushima-video/

    OdpovědětVymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.