úterý 5. srpna 2014

Jak poznat nekvalitní palivo



Pár návodů jak rozpoznat nekvalitní palivo:
1)     Kápněte pár kapek benzínu na čistý papír a po jeho úplném odpaření nesmí být na něm žádné skvrny. Jsou li na papíru mastné skvrny je benzín s přísadami a tedy není kvalitní.
2)     Na přítomnost pryskyřic použijete kousek skla, na které kápnete pár kapek benzinu a zapálíte jej. Pokud po shoření na skle zůstanou bílé skvrny, je to známka, že v benzinu pryskyřice chybí, nebo jsou jen v malém množství. Pokud na skle zůstanou hnědé, nebo žluté skvrny, můžete si být jisti, že obsah dehtu překračuje povolenou koncentraci. Rovněž, pokud na skle zůstanou nějaké kapky, může to znamenat přítomnost nafty – topných olejů.
3)     Vezměte čirou skleněnou nádobu a naplňte ji benzínem, proti světlu by měla být kapalina žlutá. Pak přidejte trochu manganistanu draselného – hypermangan. Poté zkontrolujte proti světlu, jestli se zabarvil do růžova, obsahuje vodu.
4)     Nejjednodušší způsob je také, kápnout trochu benzinu mezi prsty a třete jej mezi prsty. Pokud prsty zůstanou suché, můžete benzinu věřit. Pokud na pokožce zůstávají tukové stopy, nepochybujte o přítomnosti nečistot v palivu.
5)     Kdo má citlivý čich, může se pokusit zjistit přítomnost nečistot pomocí čichu. Při přítomnosti vůně síry, lze předpokládat přítomnost sirovodíku v benzinu – nekupovat.

7 komentářů:

  1. Díky za prima návod :o) Je nějaký známý podobný test potravin (paliva, které strkáme do žaludku)? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jak říká "kabot" , každý má intuici a jede podle své dosažené stupnice a poznání.

      Vymazat
  2. na to je intuitivní čuch..ač vegetarián,někdy za pulrok zešílím a zakoupím sobě párky a hořčici.A nekroutím se neomarxisticky dle frankfurtské školy POCITEM VINY....

    OdpovědětVymazat
  3. ekologické palivo na potírání EGA...takovou rešerši jsem ještě nečetl..VYNIKAJÍCÍ http://www.seberizeni.cz/co-neni-probuzeni-v-deseti-bodech/

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj už téměř 4 roky jezdím na E-85. Cena za litr je na Onu 24,50 Kč. Kombinovaná spotřeba 7 litrů, a emise spadly téměř na třetinu původních. Mám Megane 1, 1,6l 66 kw. Což je jeden z prvních multifuel motorů. Maximální spokojenost. V zimě krapet horší starty.

    OdpovědětVymazat
  5. Já pevně věřím, že si auto v tomhle životě pořizovat nebudu :) Snad to vyjde. Dneska se na auto kouká jako na téměř životní nutnost, ale stále se jde zařídit tak, že není potřeba ... nechci přispívat ke znečištění téhle planety ještě víc. Každopádně dobré postřehy, řeknu to aspoň rodičům.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to Kment
      Používejte UFko, vyspělá technologie, pracující s vyššími energiemi - sníží exhalace na 99%, zatím jim to nedochází a ani nepotřebují extra zdroj.

      Vymazat

Kdo je Anonymní, tedy nepřihlášen, vždy se podepsat, je to základ slušného chování. Většinou nepustím do éteru.